TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama



Yoel Lewis se drží oblíbeného tempa 128 BPM

03.05.2022

128 úderů za minutu není jen oblíbená rychlost hudby ale také tlukot srdce při vyšším výkonu. Třeba při sportovních aktivitách, mezi které se řadí i tanec. Není divu, že hudební producenti tvoří své skladby často právě v tomto tempu. Sjednocení tlukotu srdce s pulsem hudby funguje a songy okolo této hodnoty jsou velmi žádané nejen na tanečních parketech. A to si dobře uvědomuje i Yoel Lewis, izraelský DJ a producent pocházející z Jeruzalému a tak před deseti lety začal v zemi psychedelického trancu dělat progressive house potažmo progressive trance pro label Enhanced Recordings právě v této rychlosti. A po celou svou kariéru je až na pár úletů dodnes věrný tempu 128 BPM.
 

 
Již se singlem Paradox z roku 2015 se Yoelovi povedl husarský kousek. Zalíbil se totiž samotnému Arminovi van Buurenovi, což vyústilo v příležitost připojit se k majoritnímu vydavatelství Armada. Během následujících let pak vydával své tracky pod značkou Armind a na vrcholu kariéry byl v roce 2017, kdy hrál v hlavním čase na ASOT festivalu v Utrechtu a oficiálně remixoval giganty hudebního průmyslu, kterými jsou Tiesto, Dash Berlin či KSHMR. Yoel pak začal svou hudbu vydávat na jiných labelech jako Coldharbour či Dharma a během pandemie se částečně odmlčel, publikoval akorát ceněný singl Brave a remix pro Garetha Emeryho. Letos však zaznamenal plnohodnotný comeback, když napřed na labelu A State Of Trance vydal povedený track nazvaný Dubai a nyní se s aktuálním releasem Path Of Light vrací zpět na značku Armind.
 

YOEL LEWIS FEAT. EL WAVES – PATH OF LIGHT

Release date: 8.4.2022

Label: Armind

Catalog: ARMD1651

Hudební služby: https://armd1651.lnk.to/PathOfLight

 

Tracklist:

01. Extended Mix (4:48) 128 bpm

02. Radio Mix (3:07) 128 bpm

 
 
Je to už skoro pět let, co Yoel Lewis naposledy něco vydal na vydavatelství Armind, ale nyní se konečně vrací k labelu se senzační novinkou Path Of Light. Spojením své typické produkční estetiky a zasněné melodie s vychvalovanou hlasovou přítomností ghanské zpěvačky a skladatelky El Waves přináší izraelský producent skladbu, která zaručeně pobaví a vezme Vás na výlet do nebes. Jedinečná směs moderních trance stylů s hudbou Yoelovi domoviny vytváří fascinující zvuk. Vokalistka Elizabeth Osei používající pseudonym El Waves také odvádí skvělou práci. Již dříve měla možnost spolupracovat s producenty vytvářející podobnou hudbu jako Yoel zejména pak s umělci vydávajícími u Anjunabeats jmenovitě Ilan Bluestone, Sunny Lax a Maor Levi. Tempo 128 jí tedy sedí a je s ním skvěle sžitá, to je i znát z výsledné spolupráce s Yoelem Lewisem, kterou nelze označit jinak než za zdařilou.
 

Dolvich
Author: Dolvich

Napsat komentář:

Please Login to comment
  Odebírat  
Upozornit