- Toto téma obsahuje celkem 730 odpovědí. Do diskuze (54 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
Fox Mulder a poslední změna proběhla před 14 roky a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
15. 6. 2009 v 21:25 #132256
Anonymní uživatel
Neaktivní[quote Binary]Akorát to, že popřel existenci Usámy mi už přijde trochu přehnaný.[/quote]
Používáš zkratku, kterou vytvořila ČT a která podle mě neodpovídá tomu, co tím chtěl Hájek vyjádřit. On netvrdí, že Usáma jako člověk neexistuje; on tvrdí, že neexistuje Usáma zlý terorista, zalezlý v jeskyni, ve které ho nikdo nenajde – tzn. ten jeho mediální obraz, který je vydáván za skutečnost.
15. 6. 2009 v 21:14 #132251Binary
ČlenS tím Hájkem je to zajímavý. On je dost excentrik, ale v tomhle mu tleskám za odvahu, že se vůbec odvážil zpochybnit dogma 9/11. Akorát to, že popřel existenci Usámy mi už přijde trochu přehnaný. Nicméně Klaus a lidi v jeho okolí měli vždycky odlišnější pohled na zahraniční politiku než ODS. Viz postoj k válkám v Jugoslávii, Iráku, Gruzii, blízký vztah k Rusku atd.
10. 6. 2009 v 23:58 #131516Fox Mulder
Člen[quote Andrews][quote Fox Mulder]Co konkrétně jsi měl vlastně na mysli?[/quote]
Celá ta historka o egyptském bohu Horovi (Horusovi?) je nesmysl. S Ježíšem neměl společného skoro nic.[/quote]
Aha, tak to jsem nevěděl. V konečném vyznění filmu ale myslím, že to nehraje vážnou roli. sm4
[quote Andrews]Přitom přejímání legend je v mytologii naprosto běžná záležitost.[/quote]
No to je asi smysl celé této části, že [i]all is one[/i], což i zazní na konci filmu. Prostě že ty všechny náboženství ze sebe dělaj něco vyjímečného, přestože jsou si vzájemně podobné. To je např. judaismus, křesťanství a islám. Přesto pak spolu vzájemně válčí, ačkoli vycházejí z toho stejného a jde jim o to samé. To je oč tu jde, ne o Horuse. sm4 Ale v pohodě. sm3
[quote Andrews]Ona ta první část je ale stejně asi především mířená na věřící Američany.[/quote]
Ano, přesně tak, je to americký film určený pro Američany, americkou společnost a americký způsob myšlení. Pro nás Evropany a Čechy je to celkem nezajímavý a vedlejší.
[quote Andrews]To o 9/11 je samozřejmě alarmující.[/quote]
To je dobře zpracovaný, jsou tam vypíchnutý ty nejzajímavější body. sm3 Celý je to i sestříhaný jako takovej (zábavnej?) klip. sm3 Ačkoli jako vzdělávací film o alternativních verzích 9/11 bych volil spíše film [i]ZERO: An Investigation into 9/11[/i], pro nezasvěceného může být ta II. část Zeitgeistu (o 9/11) zmatená.. To ZERO je velice dobře zpracovaný a velice vyspělý (profesionální), nejedná se o „samizdatovej“ film, jako je např. filmy Loose Change (tím nechci filmy Loose Change hanit, jen prostě ZERO je lepší sm4).
10. 6. 2009 v 23:45 #131512Anonymní uživatel
Neaktivní[quote Fox Mulder]Co konkrétně jsi měl vlastně na mysli?[/quote]
Celá ta historka o egyptském bohu Horovi (Horusovi?) je nesmysl. S Ježíšem neměl společného skoro nic. U těch ostatních zmiňovaných božstev si nejsem jistý, ale taky výrazně pochybuju. Je zvláštní, že zrovna v téhle části si tvůrci museli dopomoct tak absurdním vymýšlením fiktivních faktů, když v různých náboženstvích skutečně je spousta společných motivů. Asi by to ale nebylo tak „šokující“ a nedalo by se to označit za plagiát. Přitom přejímání legend je v mytologii naprosto běžná záležitost. Ona ta první část je ale stejně asi především mířená na věřící Američany.
To o 9/11 je samozřejmě alarmující.
10. 6. 2009 v 23:44 #131511Fox Mulder
Člen[quote beyond infinity][quote Fox Mulder]
Jo jo, já taky beru Zeitgeist jako film k zamyšlení, nikoli jako dogma. Určitě doporučuju ten první díl ([i]Zeitgeist[/i]). Ten druhej díl ([i]Zeitgeist: Addendum[/i]) v druhý části pak rozvíjí nesmyslný bláznivý čistý komunistický teorie (svět bez peněz, projekt Venus) a to už mě nějak moc nebavilo. Nicméně první film a půlka druhého jsou dobré a zajímavé, určitě stojí za shlédnutí. sm3 Určitě jako zamyšlení se nad světem o věcech, které bereme jako samozřejmost. sm4[/quote]Mě zase ten závěr 2.dílu hodně zaujal. Právě že vůbec není komunistický. Komunismus pokud vím staví na myšlence že všichni budou pracovat zadarmo a výrobky budou taky zadarmo. Což je samozřejmně blbost.
V tom projektu Venus jde o to, že člověk se postupně zbaví téměř veškeré práce pomocí moderních technologií. A když nebude pracovat, nebude tím pádem potřebovat ani peníze. Teorie se spoléhá na to, že na Zemi je dostatek zdrojů pro všechny, ostatně nazývá se to resource-based economy. Zatímco současný systém je postaven na vzácnosti zdrojů a konkurenčním boji o jejich získávání.
Samozřejmě že v současnosti je to nerealizovatelné, ale ta myšlenka mi nepřišla úplně marná. Možná za pár set let to tak bude opravdu fungovat...[/quote]Aha, tak takhle jsem to vůbec nepochopil.. To se na to budu muset někdy znovu podívat. sm3 Já to právě pochopil jako že chtěj udělat komunismus. U toho Projektu Venus jsem nepochopil ty různý architektonický nákresy jakejchsi staveb, nepochopil jsem jak to souviselo s tou společností a ekonomikou.
10. 6. 2009 v 23:35 #131509beyond infinity
Člen[quote Fox Mulder]
Jo jo, já taky beru Zeitgeist jako film k zamyšlení, nikoli jako dogma. Určitě doporučuju ten první díl ([i]Zeitgeist[/i]). Ten druhej díl ([i]Zeitgeist: Addendum[/i]) v druhý části pak rozvíjí nesmyslný bláznivý čistý komunistický teorie (svět bez peněz, projekt Venus) a to už mě nějak moc nebavilo. Nicméně první film a půlka druhého jsou dobré a zajímavé, určitě stojí za shlédnutí. sm3 Určitě jako zamyšlení se nad světem o věcech, které bereme jako samozřejmost. sm4[/quote]Mě zase ten závěr 2.dílu hodně zaujal. Právě že vůbec není komunistický. Komunismus pokud vím staví na myšlence že všichni budou pracovat zadarmo a výrobky budou taky zadarmo. Což je samozřejmně blbost.
V tom projektu Venus jde o to, že člověk se postupně zbaví téměř veškeré práce pomocí moderních technologií. A když nebude pracovat, nebude tím pádem potřebovat ani peníze. Teorie se spoléhá na to, že na Zemi je dostatek zdrojů pro všechny, ostatně nazývá se to resource-based economy. Zatímco současný systém je postaven na vzácnosti zdrojů a konkurenčním boji o jejich získávání.
Samozřejmě že v současnosti je to nerealizovatelné, ale ta myšlenka mi nepřišla úplně marná. Možná za pár set let to tak bude opravdu fungovat…10. 6. 2009 v 23:31 #131508Fox Mulder
Člen[quote Andrews]Okay, Zeitgeist lže od prvních minut, co se snaží něco vysvětlovat (paralely s Ježíšem v ostatních náboženstvích). Dokoukám to, ale sorry; pokud má něco podporovat kritické myšlení a pak si to začne upravovat fakta (navíc snadno dohledatelná!) podle potřeby, pak to u mě ztrácí jakoukoli důvěryhodnost.[/quote]
O náboženství jsem se nikdy nezajímal a nebylo pro mě důležitý, takže tou první částí jsem se nijak blíže nezabýval, ale se nevyjadřoval k tomu, zda je to pravda nebo ne. Nevím. Podobná reakce jako k Lisabonské smlouvě nebo k názoru o NWO. sm4
Co konkrétně jsi měl vlastně na mysli?
10. 6. 2009 v 22:13 #131485Anonymní uživatel
NeaktivníOkay, Zeitgeist lže od prvních minut, co se snaží něco vysvětlovat (paralely s Ježíšem v ostatních náboženstvích). Dokoukám to, ale sorry; pokud má něco podporovat kritické myšlení a pak si to začne upravovat fakta (navíc snadno dohledatelná!) podle potřeby, pak to u mě ztrácí jakoukoli důvěryhodnost.
10. 6. 2009 v 21:06 #131470Fox Mulder
Člen[quote Andrews]Taky jsem si všim'. Na Blistech jsem taky zaznamenal článek o Zeitgeistu s tím, že to tady nikdo nezná, vyzývající k diskuzi apod. Taky se na to budu muset podívat, i když k tomu mám hodně skeptickej přístup.[/quote]
Jo jo, já taky beru Zeitgeist jako film k zamyšlení, nikoli jako dogma. Určitě doporučuju ten první díl ([i]Zeitgeist[/i]). Ten druhej díl ([i]Zeitgeist: Addendum[/i]) v druhý části pak rozvíjí nesmyslný bláznivý čistý komunistický teorie (svět bez peněz, projekt Venus) a to už mě nějak moc nebavilo. Nicméně první film a půlka druhého jsou dobré a zajímavé, určitě stojí za shlédnutí. sm3 Určitě jako zamyšlení se nad světem o věcech, které bereme jako samozřejmost. sm4
10. 6. 2009 v 20:27 #131455Anonymní uživatel
NeaktivníTaky jsem si všim‘. Na Blistech jsem taky zaznamenal článek o Zeitgeistu s tím, že to tady nikdo nezná, vyzývající k diskuzi apod. Taky se na to budu muset podívat, i když k tomu mám hodně skeptickej přístup.
10. 6. 2009 v 17:45 #131437Fox Mulder
ČlenŽe by první vlaštovka u nás..? sm3
[b]Klausův spolupracovník Hájek zpochybňuje útoky 11. září 2001[/b]
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/klausuv-spolupracovnik-hajek-zpochybnuje-utoky-11-zari-2001/381764
sm16sm0sm2sm11
Třeba pak konečně začne na tohle téma veřejná diskuze sm11, která u nás, co se týče tohodle tématu, vůbec neexistuje a nikdy neexistovala, bohužel.
7. 6. 2009 v 20:13 #130876kreeki
ČlenPřesně tohle bylo v Zeitgeistu a já tomu věřim..
7. 6. 2009 v 20:10 #130875Fox Mulder
ČlenA pak trošku specialitka. sm3 13 minutový video [b]s SK titulky[/b] Opozice New World Order, tedy varování o pravděpodobném vzniku tzv. nového světového pořádku, neboli zotročení lidstva. sm3
Zajímavě zpracovaný, přidávám to sem spíš jako zajímavost k zamyšlení.
Koho toto téma zajímá více, doporučuju mu stáhnout si film od Alexe Jonese [b]ENDGAME[/b]: http://www.konspiracniteorie.cz/download/video/Alex.Jones.-.Endgame.CZ.Sub/Endgame.CZ.avi CZ titulky: http://911.yweb.sk/download/titulky/Endgame.CZ.zip
EDIT: staré video z Overstream.net nefungovalo, tak přidávám znovu to samé z jiného zdroje – z Youtube.com opět s SK titulky:
7. 6. 2009 v 20:03 #130873Fox Mulder
Člen7,5 minutový rozhovor [b]s CZ titulky[/b] californské KMPH FOX TV s kanadským architektem [b]Richard[/b]em [b]Gage[/b]m, vůdčí osobností sdružení [b]Architects & Engineers for 9/11 Truth[/b] http://www.ae911truth.org/
EDIT: Koho více zajímají poznatky Richarda Gageho, doporučuji mu film [b]9/11: Blueprint for Truth – The Architecture of Destruction[/b]: http://911.yweb.sk/download/video/911.Blueprint.for.Truth/911.Blueprint.for.Truth.ae911truth.org.DVDRip.avi CZ titulky: http://911.yweb.sk/download/titulky/911.Blueprint.for.Truth/titulky-911.Blueprint.for.Truth.ae911truth.org.DVDRip.CZ.zip SK titulky: http://911.yweb.sk/download/titulky/911.Blueprint.for.Truth/titulky-911.Blueprint.for.Truth.ae911truth.org.DVDRip.SK.zip . Je to 2hodinová přednáška o destrukci 3 mrakodrapů v New Yorku 11.9.2001.
28. 5. 2009 v 14:03 #129648Bobr
ČlenTady v Sydney sm3
Ale povědomí o tom že ofiko verze je blbost je tu docela veliká 🙂 -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.