TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Off Topic 9/11: komu věříte?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 586. až 600. (celkem z 731)
  • Autor
    Sq4Raa
    Člen

beyond infinity: Jasně, v pořádku, Jen se snažím taky uvažovat a některé věci uznávám jako 100%.

Dolikus: Oficiální verze je hrozně děravá. Některé věci prostě úplně pomíjí. To video jsem sem hodil jako důkaz pro použití výbušnin ve WTC. Jiné vysvětlení neznám.

Ještě mě něco napadlo.sm3 Někdo tu zmiňoval podobnost s přistáním na měsící. Mě napadá ještě jeden lepší analogický případ, podle mně v mnohém podobný událostem 9/11, a tím je vražda Kennedyho. K tomu doporučuju výborný film Olivera Stonea s názvem JFK, to když jsem viděl poprvé tak jsem nestačil valit oči… Až později jsem si uvědomil že Hollywood je třeba brát s rezervou, nícméně pochybnosti zůstaly…

Anonymní uživatel
    Neaktivní

beyond infinity napsal(a):
    ——————————————————-
    > Sq4Raa: Já ti to neberu, ty tomu prostě věříš. Já
    > jsem prostě obecně ohledně víry v cokoliv velmi
    > opatrný a nedůvěřivý…

Víra je popíráním reality

sm4

Dolikus1
    Člen

Škvára:a existuje k tomuhle vůbec náký,dejme tomu´´vysvětlen´´? Aspon typu ´´oficiální zpráva´´?sm15Myslim,jestli tohle vůbec někdo zkoumal?Ptz výbušniny v mrakodrapu,který explodujou chvíli po tom,co něj narazí letadlo přece nejde jen tak hodit pod stul:)))

edit:no,když to tak po sobě čtu…tak se musim opravit…jde to hodit pod stůl,v dnešním světě jde vše,bohužel…

Sq4Raa: Já ti to neberu, ty tomu prostě věříš. Já jsem prostě obecně ohledně víry v cokoliv velmi opatrný a nedůvěřivý…

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Já vim, že ode mě to zní trochu divně sm2 Já kterej se tady peru za kdejaké estetické ideály a bůhvíjaké jiné nesmysly… Asi to je otázka priorit. Možná mám pocit, že v politice není absolutně žádnej prostor pro pravdu. Že kdokoli, kdo se přiblíží do nějakých těch vyšších pater, automaticky musí hrát hru, která je už tak rozehraná s tak rozdanými kartami, že prostě není šance. Je to můj pocit z toho, možná proto taková beznaděj.

Každopádně mě to znepokojuje; znepokojuje mě, že se vůbec taková věc řeší, že spoustu z toho musí alespoň průměrně uvažujícího člověka přimět k zamyšlení a znepokojuje mě ta širší propojenost a návaznost na životy nás všech. Pokud google stahuje z vyhledávání linky na některé (USA) nevyhovující odkazy, něco není ok. Tahle média jsou něco, co používáme všichni a pokud tu cíleně funguje cenzura, možná nežijeme v tak volné a demokratické společnosti, jak si myslíme.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Já vim, že ode mě to zní trochu divně sm2 Já kterej se tady peru za kdejaké estetické ideály a bůhvíjaké jiné nesmysly… Asi to je otázka priorit. Možná mám pocit, že v politice není absolutně žádnej prostor pro pravdu. Že kdokoli, kdo se přiblíží do nějakých těch vyšších pater, automaticky musí hrát hru, která je už tak rozehraná s tak rozdanými kartami, že prostě není šance. Je to můj pocit z toho, možná proto taková beznaděj.

Každopádně mě to znepokojuje; znepokojuje mě, že se vůbec taková věc řeší, že spoustu z toho musí alespoň průměrně uvažujícího člověka přimět k zamyšlení a znepokojuje mě ta širší propojenost a návaznost na životy nás všech. Pokud google stahuje z vyhledávání linky na některé (USA) nevyhovující odkazy, něco není ok. Tahle média jsou něco, co používáme všichni a pokud tu cíleně funguje cenzura, možná nežijeme v tak volné a demokratické společnosti, jak si myslíme.

Sq4Raa
    Člen

Andrews: To je ale se vším. Zrovna od tebe bych nikdy nečekal větu typu: Nemůžeme to měnit, tak se na to vykašlem.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

beyond infinity napsal(a):
    ——————————————————-
    > Na nějaký úsudek je zde příliš
    > mnoho často protichůdných informací, jejichž
    > důvěryhodnost není známa.

Přesně.

> Je zřejmé že jedna skupina se mýlí, že situaci
    > vyhodnocuje chybně.

Tady bych nebyl to neviděl tak černobíle. Podle mě pravda může být i někde mezi, jakkoli nepravděpodobné se to může zdát. Pokud v tom ale hrají roli tajné služby a diplomacie (jakože ano a velkou), pak si fakt můžeme nechat zdát o tom, že bychom se někdy dozvěděli pravdu. Snad časem, možná už z událostí následujících let. Co mě na studování a vyvracení těchhle teorií nejvíc odrazuje, je, že to nemá absolutně žádný efekt. Můžeme si tady někde na internetu povídat o tom, jaký je to podvrh, ale jednak to nikdy nebudeme vědět jistě a jednak s tím nic neuděláme. Dobré je to pro to, aby člověk případně ztratil iluze, pokud nějaké má, ale jinak je to pro někoho víceméně zajímavé povídání a pro někoho ztráta času.

Sq4Raa
    Člen

Dolikus: To byly výbušniny, které prakticky odstranily jádro, proto budova padala bez zjevného odporu.

Sq4Raa
    Člen

beyond infinity:
    Nechci být netolerantní, to vůbec ne. Ale z toho, co tu bylo předloženo, můžeme minimálně říci, že oficiální verze je podvrh, takhle se to zkrátka nikdy stát nemohlo. Stačí si jen domyslet, proč teda vláda vydala lživé prohlášení, založené na expertech, kteří když nesouhlasili, byli vyhozeni.

taky přispěju:

a) ve škole nás učili, že twins spadli kvuli oslabenému vnitřnímu jádru, když si to prý nasimulujete a spočtete a představíte, skutečně vám to prý bude padat svisle dolů do sebe 🙂
    b) to co nás ve škole učí, se v praxi dá použít asi tak z jedné čtvrtiny -… někdy vůbec… tudíž, … to první asi bude trochu blbost sm15
    c) to o čem informuje televize, media a všechno je polovina skutečné pravdy
    d) to co nám předkládaj konspirační teorie typu loose change, na tom je taky taková polovina pravdy
    e) co bylo 11. září bylo v USA,…s tim nic neuděláme… spíš bych se bál co bude následovat po 08.07.08 😉
    f) jediné bezpečí je věřit sám sobě sm0

edit: g) co si budem povídat, ale výbuchy do filmu vám může za pro pár penízků udělat každej, nicméně když si pustíte film Soukromá válka pana Wilsona, možná vás napadne, že mezi sebou Dabljů a Ušák dealovali s bambitkama no a jeden z nich ten kšeft poto… a jelikož to třeba potřebovali nějak splatit.,.. udělali si pojistnou událost….a peníze jsou na světě… takže shrnuto podtrženo, ví to jen Dabljů a Ušák jak to skutečně je 😀

Něco jsem si přečetl, trochu jsem o tom popřemýšlel a (překvapivě) jsem nic zásadního nevymyslel sm2. Na nějaký úsudek je zde příliš mnoho často protichůdných informací, jejichž důvěryhodnost není známa. Navíc problematika mnohdy vyžaduje opravdu hluboké znalosti v něktém z vědních oborů, což my laici nemáme.

Nezbývá nám než důvěřovat expertům, kteří mají (snad) potřebné znalosti a informace. (Pro kvalitu informace je důležitá nejen její přesnost ale také úplnost.) Tito experti se však neshodnou ani mezi sebou, mnohdy si přímo odporují.

Je zřejmé že jedna skupina se mýlí, že situaci vyhodnocuje chybně. Těžko říct proč, možná prostě nejsou tak dobří jako jejich oponenti, nebo mají méně kvalitní informace, nebo snad nedejbože svůj omyl jen předstírají.

Otázka je zda se mýlí ti co obhajují oficiální verzi, nebo ti co jsou proti ní. Já si netroufám toto posoudit, právě proto že nemám ty znalosti co oni. A myslím že žádný laik a obzvláš´t novinář na tom není o moc lépe.

Takže na otázku komu věříte, odpovídám: nikomu. Respektuju obě teorie, a beru je tak že každá má svoji – mě neznámou – pravděpodobnost. sm4

Dolikus1
    Člen

Uf,tak přiznám se pánové,že smekám klobouk,hlavně před Foxem a Škvárousm11 Moc mě tohle téma taky zajímalo,ale po tom,co sem projížděl miliony informací o Černobylu a Filadelfském experimentu,kde sem stejně k žádnýmu racionálnímu výsledku nedošel (chyba samozřejmě bude spíš na mě stráněsm2),sem se do 11.září radši ani nepouštělsm15
    Ale samozřejmě,člověk chce nechce to sleduje i po těch letech a nestačí žasnout..Každopádně mě tady velmi zaujalo Škvárovo video ohledně výbuchu,které probíhaly při pádu budov.Přiznám se,že sem tohle nezaregistroval a nák si neumim vysvětlit…co to sakra je?Nevim,jestli se neptám blbě,spíš asi jo,nebo jestli sem tady někde neminul vysvětlení a hlavně,jestli k tomu vůbec náký vysvětlení je?!To bouchaly gejziry prachu?Elektrika nebo co?Nebo snad budova vevnitř padala dřív,než venku?Jestli k tomu někde je náký vysvětlení,sem s nímsm0 Jinak se předem omlouvám za případnou flame otázku…

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Bobr: Tohle vypadá jako dobrej web: http://www.debunking911.com/

Ale je to čistě o vyvracení konspiračních teorií o 9/11. Podívám se ještě po něčem dalším.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 586. až 600. (celkem z 731)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.