- Toto téma obsahuje celkem 730 odpovědí. Do diskuze (54 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
Fox Mulder a poslední změna proběhla před 14 roky a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
6. 7. 2008 v 21:06 #90453
Anonymní uživatel
NeaktivníKdyž tedy přijmeme teorii, že ve věžích byly odpálené bomby, díky kterým pak WTC spadlo… jak můžeme zjistit, že je tam nastražili sami Američani? Resp. že to byli Bushovi lidi?
6. 7. 2008 v 21:05 #90452ondrab
Členskulyova:sakra…az takhle to mas profachceny jo??…ale jako myslis, ze by to tak dokazali nastrazit dejme tomu pres jednu noc??..protoze pochybuju, ze kdyby tam normalne pres den nekdo strikal po zeleznych konstrukcich nejakou latku, ze by si toho nikdo nevsiml
6. 7. 2008 v 21:01 #90451Fox Mulder
Členondrab napsal(a):
——————————————————-
> fox_sculyova:mam takovou otazku??…kdyz tady
> vsici pisete, jak je fyzicky nemozny, aby ty
> budovy spadly tak jak spadly(coz vsichni videli,
> takze to asi fyzicky mozny je;))….tak jakej byl
> duvod, ze ty budovy spadly tak jak spadly??..podle
> vas tam byla nastrazena nejaka trhavina??..pac
> jinak bych si to nedokazal vysvetlit.Dobrá otázka! No zřejmě pomocí nějaký technologie, která tohle umožnila realizovat, samo od sebe by se to nestalo.. Trhavina (existuje stovky a možná tisíce druhů různých trhavin), chemická látka změkčující nebo tavící ocel, možná něco jiného. V době jaderných technologií, kosmických výzkumů, bezdrátových přenosů, atd. – nic, co by se nedalo realizovat. sm3
Zatím to vypadá, že byl použit termit, respektive termát, což je chemická látka, která během několika málo sekund vyvine teplotu přes 2000°C a dokáže roztavit ocel na kašičku. Používá se k řezání oceli, ve vojenství. Termitem by se dal vysvětlit vytékající kov (1800°C) z jedné z budov těsně před kolapsem, stejně tak i roztavené základy budov týdny po útoku. Stopy termátu byly v troskách nalezeny.
6. 7. 2008 v 20:58 #90449Sq4Raa
Členbeyond infinity napsal(a):
——————————————————-> Problém je, že všechny verze a argumenty o které
> se opírají, se dají zpochybnit. Sq4Raa tady uvádí
> příklad s ocelí, na to lze namítnout například
> toto: Co když tu certifikovanou ocel ve
> skutečnosti nepoužili aby při stavbě ušetřili a
> podařilo se jim to ututlat?Přijde mi, že hledáš problém tam, kde není, To už bychom pak nemohli věřit ničemu. Já osobně to chápu tak, že UL testují na zakázku stavební materiály, což znamená, že jim někdo zaplatí za jejich znalecký posudek. Pokud byl ten posudek vypracován, nevidím jediný důvod, proč by měl lhát.
6. 7. 2008 v 20:53 #90448Fox Mulder
——————————————————-
> Fox:
> Ta tvoje kurzíva přece není oficiální verze, to je
> pouze její převyprávění někým kdo jí nevěří a má v
> úmyslu ji zpochybnit. To jen tak na okraj sm4Mý převyprávění není oficiální verze? Je tam něco špatně? Jak tedy zní oficiální verze? sm3
> Jinak ty alternativní verze mě nepřipadají o nic
> méně (ale ani více) absurdní než ta oficiální…Souhlasím, obě verze jsou šílené, bohužel je to realita. Někde ta pravda být musí.
> Problém je, že všechny verze a argumenty o které
> se opírají, se dají zpochybnit. Sq4Raa tady uvádí
> příklad s ocelí, na to lze namítnout například
> toto: Co když tu certifikovanou ocel ve
> skutečnosti nepoužili aby při stavbě ušetřili a
> podařilo se jim to ututlat?Těžko zpochybníš něco, co bylo natočeno třeba 10 televizníma kamerama různých štábů nezávisle na sobě a vidělo to tisíc lidí to samé. Stejně tak i těžko zpochybníš fyzikální zákony. Je ale fakt, že jsou oblasti, kde se zpochybňovat dá ve velkym měřítku a obtížně se potvrzuje. Souhlasím.
K tý oceli: i kdyby ty mrakodrapy postavili ze dřeva, hroucení by nikdy nemohlo probíhat tak, jak probíhalo.
6. 7. 2008 v 20:47 #90444ceero
Účastníkmne je najviac podozrie to ze den pred utokom sa predali 3/4 akcii a pocas utoku bolo dnu o 70% ludi menej nez zvycajne.
6. 7. 2008 v 20:34 #90443ondrab
Členfox_sculyova:mam takovou otazku??…kdyz tady vsici pisete, jak je fyzicky nemozny, aby ty budovy spadly tak jak spadly(coz vsichni videli, takze to asi fyzicky mozny je;))….tak jakej byl duvod, ze ty budovy spadly tak jak spadly??..podle vas tam byla nastrazena nejaka trhavina??..pac jinak bych si to nedokazal vysvetlit.
6. 7. 2008 v 20:33 #90441beyond infinity
ČlenFox:
Ta tvoje kurzíva přece není oficiální verze, to je pouze její převyprávění někým kdo jí nevěří a má v úmyslu ji zpochybnit. To jen tak na okraj sm4Jinak ty alternativní verze mě nepřipadají o nic méně (ale ani více) absurdní než ta oficiální…
Problém je, že všechny verze a argumenty o které se opírají, se dají zpochybnit. Sq4Raa tady uvádí příklad s ocelí, na to lze namítnout například toto: Co když tu certifikovanou ocel ve skutečnosti nepoužili aby při stavbě ušetřili a podařilo se jim to ututlat?
Nechci aby to vypadalo že obhajuju oficiální verzi, znovu říkám že nemám dostatek informací (což podle mně nemá nikdo z nás)
6. 7. 2008 v 20:13 #90435ceero
Účastníkamericania si ich zrutili sami mne je to uplne jasne
6. 7. 2008 v 20:09 #90434Sq4Raa
Členadd Motivy pachatelů:
Po útocích z 9/11 získal prezident Bush povolení mluvit a dělat, co se mu zachce a všechno ospravedlňovat útoky z 9/11. Patriot act, Ministerstvo vnitřní bezpečnosti, Afgánistán, Irák.,,Je čas, aby Amerika akceptovala realitu o 9/11 jako lež, která zabila tisíce lidí jen proto, aby zabila stovky tisíc dalších, za účelem vydělat další stovky miliard dolarů.“ (Loose change)
6. 7. 2008 v 19:58 #90430Fox Mulder
——————————————————-
> Andrews +1
>
> Taky o tom moc nevím, ale na oficiální verzi na
> první pohled neshledávám nic nelogického.Na oficiální verzi neshledáváš nic nelogického? sm0 Na tom co jsem psal v úvodu ti nepřijde nic absurdní a divný? sm3
> Jestli jsou tady nějací příznivci konspiračních
> teorií, tak ať hodí své verze do placu, hlavně mě
> zajímá KDO a PROČ?Já užívám spíš pojem „alternativní“ teorie, protože pojem „konspirační“ je zavádějící a manipulativní.. Háže to celou kauzu kamsi po bok „osvětimských lží“, kam vůbec nepatří.
Mimo to oficiální verze je právě taky konspirační, protože konspirační = spiklenecká. Znamená, že se proti nám někdo spikl, tajně dohodnul a spáchal bez našeho tušení. Tvrdí totiž toto:
Proti nám tajně spikli islámističtí fundamentalisti, tajně si bez našeho tušení vybudovali obrovskou teroristickou organizaci v až 60 zemích světa, ve kterých je zapojeno desetitisíce lidí – teroristů. Tato organizace má spící buňky po celém světě, které jsou skryty a čekají na signál, až budou něco udělat. Tato organizace je řízena centrálně z jeskyně v Afghánistánu. Tato organizace začala svou činnost v roce 2001 spácháním největšího a nepropracovanějšího útoku v historii. Poté zaměřila svou činnost zapalování aut s výbušninami. sm3
K tvojí otázce: Jak to mám vědět?? sm0 Zřejmě asi stát (USA), kdo jiný by měl takové možnosti a proč by se státní správa chovala tak podivně a vše kryla.. Proč? Rozpoutání tzv. války proti terorismu. Je časově ani prostorově neomezená, může být jakkoli dlouho, kdekoli na světě, v jakémkoli rozsahu, proti komukoliv, kdo je americkým prezidentem nebo jeho aparétem označen za pojmem TERORISTA. Přináší to spoustu možností, vojenských dobrodružství, okupací různých států, ve kterých je zájem, rozšiřování svého vlivu, ovládání území, atd.. Dále taky uplatňování represivních a omezujících opatření proti vlastním občanů – upevňování moci nad společností. Ale kdo ví, to já jen tak odhaduju, spekuluju.. Netušim, jaký jsou motivy pachatelů. sm3
6. 7. 2008 v 19:47 #90428M.i.k.e
Členco se Farenheita týče,tak ten je sice zajímavej,celkem vtipnej (místy) a občas přivádí k zamyšlení,ale zároveň z něj sálá to jak Moore nemá rád Bushe…osobně se spíš taky přiklánim k té oficiální verzi (což ovšem neznamená,že je a priori naprosto perfektní).Konspirační teorie sou sice fajn,ale jak psal Andrews,Bush byl u kormidla krátce (zvolen v lednu 2001) a to,že by obětova tolik vlastních lidí pro následný „vytvoření“ nepřítele mi příde přitažený za vlasy.Osobně sem (ač Bush není zrovna mým oblíbencem a ve volbách sem fandil Alu Goreovism16) Bushovi v tomhle období celkem fandil a myslím,že danou situaci zvládnul celkem dobře.To,že to pak celé otočil a využil pro napadení Iráku,z čehož pak vzešlo mnohem více mrtvých a mnohem více teroristických útoků už je věc další…
6. 7. 2008 v 19:44 #90427Sq4Raa
ČlenAndrews: add motivace:
Řekl bych, že lidé, kteří za těmi dokumenty stojí, mají motivaci se zviditelnit pramalou. Naopak oficiální verze je založena na Bushově projevu krátce po útocích, na bezmyšlenkovité zaslepenosti většiny po tak hrozné tragédii, na vyhazovech lidí, kteří upozorňují na nesrovnalosti. Já osobně viděl několik spotů, kde se snaží jeden z vědců (Stephen Jones) objasnit celý pád konstrukce, načež je označen fanatika, praštěného blázna, který věří pohádkám. Postupem času ovšem z lidí ta ,,islámská nenávist“ vyprchala a dnes tuším údajně 2/3 lidí v USA nevěří oficiální verzi.add důkazy: Samozřemě vznikly komise na objasnění událostí z 9/11. Tato uskupení ovšem byla utvořena vládou, a jejich závěry jsou tak naprosto irelevantní. Dále tu jsou tými vědců, kteří říkají, že tak, jak to hlasá oficiální verze, se to nikdy stát nemohlo. Jejich závěry jsou však ignorovány. A pak tu máme NIST. Společnost tuším formálně nezávislou, která je ovšem pod obrovským tlakem vládních lobbistů. Citace z jejich závěrů se objevují snad ve všech těch filmech, prezentovány jsou bohužel úplně jinak, navíc je tam spousta objednaných lží.
Konkrétní příklad: Před 40 lety byla ocel, jež byla používána při stavbě WTC, certifikována laboratořemi UL, celosvětovou společností pro vydávání standardů a osvědčení. Jeden ze zaměstnanců (manažer Kevin Ryan) se doslechl o tom, jak byla ocel z 9/11,,zničena neslýchaným způsobem“. Překvapilo ho to, protože při požáru takové teploty (max. 900°C) se s certifikovanou ocelí nemohlo tohle stát. Žádal proto vysvětlení po NIST (agentura, jež vydala o kolapsu zprávu v roce 2004, v níž se odkazuje na to, že ocelové nosníky povolily). Následně byl propuštěn.
add tvoje stanovisko: Pokud budemem vycházet pouze z důkazů, tak mně osobně se jeví oficiální verze takřka nereálná. Považ jen těch 10 vteřin pádu, za které se ta budova zřítila, to je podle mě fyzikálně nemožné. Kdž to ale vezmeme ideologicky, vůbec si nemyslím, že by byl problém obětovat byť i takový počet lidí pro válku (a nejsem antiamerikanista). Navíc ,,podobných“ případů máme v minulosti několik. Vietnam, WWII.
6. 7. 2008 v 19:44 #90426Fox Mulder
ČlenAndrews napsal(a):
——————————————————-
> Docela by mě zajímalo, jestli někdo disponuje
> nějakými konkrétními důkazy, nebo jsou to z
> většiny různé interpretace té události podané
> podle toho, co se komu hodí do krámu. To je otázka
> na vás, kteří o tom víte víc – já nemám takový
> přehled.Konkrétních důkazů je celkem dost.. Asi všechny jsou ve prospěch právě alternativní verze.. sm6
> Každopádně — ačkoli jsou konspirační teorie
> lákavé — spíš pocitově inklinuju k tomu věřit té
> oficiální verzi. Nechce se mi věřit, že by někdo
> obětoval x tisíc lidí vlastní země pro to, aby měl
> záminku k nějaké (proti)agresi nebo vůbec k
> vytvoření nepřítele. Bushova administrativa tehdy
> mimochodem byla u moci docela krátkou dobu nebo
> ne?Ano, i já jsem taky spíš skeptik k různým alternativním vysvětlením, jako že přistání na Měsíci se nikdy nekonalo, atd.. Já taky stále doufám, že se to vše nějak logicky vysvětlí a právě to byl můj hnací motor proč jsem se o to zajímal víc.. Ale čim víc jsem se zajímal, tim víc se mi bohužel potvrzovala ta alternativní teorie o podvodu.. Dá se říci, že ta oficiální verze je naprostá šílenost a že se jí nedá věřit. Viz můj úvod v kurzívě.. Jediný, co dnes drží oficiální verzi při životě je víra, že „Oni by něco takového neudělali, zabít tolik lidí jen kvůli válce“.. Člověk se pak rozmejšlí, jestli bude věřit že by něco takovýho neudělali nebo bude věřit fyzikálním zákonům, těžko se mu může podařit zvládnout obojí..
Také jde o to množství.. V kauze přistání na Měsíci bylo pár nejasností.. Ty ale byly spíše okrajové a bezvýznamné a bylo jich málo a nedaly se potvrdit. O koncentračních táborech ani nevim, zda někdy existovaly nějaký pochybnosti. Ale tohle je kauza úplně jiná. Těch věcí co nesedí je tu desítky, prakticky na každym kroku je něco, co nesedí, co nedává smysl.. A jsou to všechno věci, který nejsou okrajový a bezvýznamný, ale dost podstatný a vlastně úplně diskreditujou tu oficiální verzi. Vše je podpořeno velkou spoustou důkazů, filmovýho materiálu, zvukových nahrávek, měření, materiál z budov, tisíců svědků, precedenty z minulosti, všechny výpočty, fyzikální zákony,… I co se týče státního aparátu se děly dost podivný věci, který nedávaj smysl a jsou zcela vyjímečné..
Také se v těchto alternativních teoríích angažuje nezvykle velká skupina vědců a různých technických odborníků – fyzici, architekti, odborníci na demolice, na zpracování oceli, hasiči, atd., což dokazuje, že se asi nejedná o běžnou „konspirační“ teorii ala osvětimská lež, ale něco trošku jiného..
6. 7. 2008 v 19:38 #90425bob
ČlenTak já taky přispějussm15…sem zvědavej, jak dopadne šetření ohledně WTC7, pokud totiž opravdu spadla dle oficiální verze po požáru kanclů, tak je USA země neomezenejch možnostísm15sm15pač to bude první budova lidstva, která spadla pouze po požáru….
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.