- Toto téma obsahuje celkem 730 odpovědí. Do diskuze (54 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
Fox Mulder a poslední změna proběhla před 14 roky a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
6. 7. 2008 v 19:24 #90424
Fox Mulder
ČlenPixter napsal(a):
——————————————————-
> Je pravda, že ta kurzíva zní opravdu směšně,
> některý věci tam jsou ovšem zavádějící
> – Den po útoku řekl nějaký architekt na ČT1, že
> vysoké mrakodrapy jsou schválně projektovány tak,
> aby spadly „do sebe“ – kolmo k zemi. Pochybuju, že
> byl součástí spiknutí.1. Jak bys chtěl navrhnout budovu, aby se zřítila sama do sebe? Budova přece padá tim směrem, kde je poškozená, asi něco podobnýho jako když kácíš strom, tak ti taky spadne na jednu z těch stran, kde něco chybí, nebo kde je nakloněnej. Napadá mě snad jen že by ty nosníky byly sebe nalepený podobně jako je výsuvná anténa od rádia.. Jen nevim jak by unesla tu zátěž.
2. Jestliže byly takhle konstruovány, proč se o tom nikde nepíše v oficiálních pramenech a studiích? Byl by to přece pro oficiální zastánce tvrdej argument.> – DNA se dá zjistit snad i z těch smradlavejch
> ponožek, že uvnitř nějakýho zohavenýho těla byly
> nerozsekaný orgány, tomu bych ještě věřil.Když tam byl takovej žár (nevim co ho vlastně způsobilo), že za tak krátký čas roztavil celý letadlo, tak asi těžko ze zachovaj smradlavý ponožky. sm4
> Mně samotnému se některé konspirační teorie líběj,
> nesměj být ovšem dovedené do absurdity. Zastávám
> názor „na každém šprochu je pravdy trochu“.
> Vygooglit se jich dá nespočet, nebudu sem házet
> linky na ně.Co se ti zdá za absurditu v „konspiračních“ teoriích? sm3 Mě se zdá spíš absurdní ta oficiální, viz můj text v kurzívě v úvodním příspěvku…
> Filmy od Michaela Moorea a film Loose Change jsou
> imho jen snahou o zviditelnění a snaha o to svézt
> se na téhle moderní vlně.Módní vlna? Katyň byla taky módní vlna – řikat že to způsobili Rusové a ne Němci? sm3 Jak rozeznáš „módní vlnu“ od toho co je pravda? Neřikám, že já to vim, jen otázka pro tebe k zamyšlení. sm4
> o tom, že byla vydána
> „2nd edition“ LC s opravením těch největších chyb
> jen svědčí o tom, že ani tvůrci v tom nemají
> pořádek.Ano, s tim souhlasím.. Ale je těžký se v tom orientovat v těch neoficiálních zprávách a zase hodnotim dobře, že to nenechali ležet a vše opravili, čímž projevili snahu za hledánim pravdy a ne jen „konspirátorství“.. Já to hodnotim jako dobře. 🙂 Mimochodem už je i „Final Cut“, nebo chcete-li „3rd edition“. sm4
> Zároveň ale netvrdím, že pravda je tak černobílá
> (oficiální verze).Výborně! sm3
6. 7. 2008 v 19:11 #90423beyond infinity
ČlenAndrews +1
Taky o tom moc nevím, ale na oficiální verzi na první pohled neshledávám nic nelogického. Možná kdybych se o to zajímal hlouběji, tak bych třeba změnil názor. Fahrenheit mě vůbec nepřesvědčil, ten dokument je hrozně manipulativní a údajně je v něm spousta faktických chyb.
Jestli jsou tady nějací příznivci konspiračních teorií, tak ať hodí své verze do placu, hlavně mě zajímá KDO a PROČ?
6. 7. 2008 v 18:39 #90416Anonymní uživatel
NeaktivníNejsem asi tak vzdělán v tématice jako třeba Fox, protože jsem viděl snad akorát Fahrenheita, který byl sice místy vtipný a zajímavý, ale zároveň docela tendenční. Ono je docela dobré si kolikrát zjistit, kdo za těmi kterými dokumenty, články apod. stojí a pokusit se odhadnout motivaci těch lidí.
Docela by mě zajímalo, jestli někdo disponuje nějakými konkrétními důkazy, nebo jsou to z většiny různé interpretace té události podané podle toho, co se komu hodí do krámu. To je otázka na vás, kteří o tom víte víc – já nemám takový přehled.
Každopádně — ačkoli jsou konspirační teorie lákavé — spíš pocitově inklinuju k tomu věřit té oficiální verzi. Nechce se mi věřit, že by někdo obětoval x tisíc lidí vlastní země pro to, aby měl záminku k nějaké (proti)agresi nebo vůbec k vytvoření nepřítele. Bushova administrativa tehdy mimochodem byla u moci docela krátkou dobu nebo ne?
6. 7. 2008 v 18:36 #90414Binary
ČlenTěžko říct jak to celý bylo. Moc jsem se o tuhle tématiku nezajímal, takže mám jen informace z médií a internetu. Každopádně po tom, co vyplavaly na povrch fakta o válce v Iráku, která byla založena celá na lži, tak každého logicky napadne, jestli i události 11. září nejsou podobný případ. 11. zářím Bush i ospravedlnil vpád do Iráku na základě toho, že Saddám spolupracoval s Al-Kajdou, což se prokázalo jako lež. To, že americkou invazí se z Iráku paradoxně stala líheň terorismu až po Saddámově pádu je už věc jiná…
6. 7. 2008 v 18:29 #90413Pixter
ČlenJe pravda, že ta kurzíva zní opravdu směšně, některý věci tam jsou ovšem zavádějící
– Den po útoku řekl nějaký architekt na ČT1, že vysoké mrakodrapy jsou schválně projektovány tak, aby spadly „do sebe“ – kolmo k zemi. Pochybuju, že byl součástí spiknutí.
– DNA se dá zjistit snad i z těch smradlavejch ponožek, že uvnitř nějakýho zohavenýho těla byly nerozsekaný orgány, tomu bych ještě věřil.Mně samotnému se některé konspirační teorie líběj, nesměj být ovšem dovedené do absurdity. Zastávám názor „na každém šprochu je pravdy trochu“. Vygooglit se jich dá nespočet, nebudu sem házet linky na ně.
Filmy od Michaela Moorea a film Loose Change jsou imho jen snahou o zviditelnění a snaha o to svézt se na téhle moderní vlně. o tom, že byla vydána „2nd edition“ LC s opravením těch největších chyb jen svědčí o tom, že ani tvůrci v tom nemají pořádek.
Zároveň ale netvrdím, že pravda je tak černobílá (oficiální verze). Osobně by se mi líbilo, kdyby se objevily nějaké konexe mezi USA a Usámou…
6. 7. 2008 v 17:57 #90406Palda61
ČlenUsáma tím pádem smrdí
6. 7. 2008 v 17:55 #90404Anonymní uživatel
NeaktivníUsáma nosí na hlavě turban složenej ze smotanejch smradlavejch ponožek a trenek sm4
tím jsem konstruktivně a intelektuálně přispěl do diskuze sm11
6. 7. 2008 v 17:50 #90402kuchtajz
ČlenBush je Usáma po plastice,takže za všechno můžou Amíci
a je to sm0
6. 7. 2008 v 17:36 #90401Fox Mulder
ČlenNéé.. sm2
6. 7. 2008 v 17:33 #90399Sq4Raa
ČlenPravdou je, že jsem na Foxe trochu zatlačil, mluví o tom taky už od března sm2.
Já bych chtěl dodatečně apelovat na všechny, aby si rozmysleli případné unáhlené komentáře, čímž se snad vyhneme posílání stoupenců ,,konspirační teorie“ k psychiatrovi, jako se tomu stává v diskuzích jiných sm4.
Snad tu teda vyvoláme nějakou rozumnou debatu (na ty je Fox odborník sm2) s konstruktivními námitkami. Jen dodám, že zakladatel diskuze nosí v hlavě 5 dvd téhle problematiky, takže by možná bylo namístě si nejprve sehnat nějaké informace, pokud si nejste jisti v kramflecích sm2.
6. 7. 2008 v 17:23 #90395Fox Mulder
ČlenMáme tu okrurkovou sezónu a tak je čas taky na nějakej pořádnej off topic! sm16
Jaký je váš názor na události ze dne 11. září 2001?
Věříte oficiální verzi událostí, která zní nějak takto?
Miliardář z jeskyně v Afghánistánu sehnal 19 Arabů, naučil je lítat největšíma dopravnima letadlama a poslal do USA. Oni tam 4 takový letadla unesli, poté s nimi nerušeně lítali v nejstřeženějším vzdušném prostoru několik hodin, aniž by jim někdo věnoval pozornost a se zázračnou přesností je navedli na cíle. 3 ze 2 zasažených budov v New Yorku po 50 minutovém požáru koberců, žídlí a faktur celé explodovaly včetně tunelu metra a následně se rovnoměrně a kompletně zřítily do své vlastní stopy rychlostí volného pádu. Trosky těchto 3 budov pak hořely asi ještě 2-3 měsíce teplotou 1800°C (Třinec), poté byly všechny co nejrychleji odvezeny do Číny k okamžitému zpracování.
Další unesené letadlo bylo namířeno na Pentagon, kdy prolítlo skrz půlku Pentagonu 6 metrů širokou dírou a pak se roztavilo a nakonec celé vypařilo, ještě před příjezdem hasičů. Přesto však byly skoro všechny oběti identifikovány podle DNA. sm3
Poslední unesené letadlo bylo namířeno k zemi díky hrdinnému zásahu cestujících, kteří přeprali únosce. Malá část trosek tohoto letadla byla nalezena na ploše asi 10 km čtverečních, zbytek se nepodařilo nikdy najít.
Únosce, co zboural v New Yorku jeden celý mrakodrap, byl usvědčen tím, že před troskami mrakodrapu byl nalezen jeho neporušený cestovní pas, který mu při nárazu vypadl z kapsy. sm2 Další události nebyly 411 dnů vůbec vyšetřovány. Vláda USA nepovažovala vůbec za nutné zahájit nějaké vyšetřování těchto událostí, protože sám vůdce z jeskyně se na rozmazaném videu přiznal, že to byl on, ačkoliv se k tomu do té doby nehlásil a popíral to. sm3Věříte této „jediné správné“ verzi událostí, nebo to prostě „vidíte jinak“? sm3
Předem říkám, že komu zaměření této OT diskuze nevyhovuje, nemusí v ní ani přispívat, ani ji číst! Jen pro zájemce.. sm4
PS: Diskuzi jsem založil na nátlak Škváry, kterej po mě chtěl, abych jí založil. sm16
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.