TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Off Topic 9/11: komu věříte?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 731)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Neaktivní

[quote Sq4Raa]Škvára in sm15

Tohle je pasováno jen na konspirace, nebo na cokoli bez rozdílu? Došel jsi k názoru, že nemá smysl vědět, co se děje v Číně, když ani nevíš, co sousedi vaří k obědu? Pokud jsem to správně pochopil...[/quote]

Ne tak docela. Myslím, že je dobré vědět, že Čína a Japonsko vlastní nejvíc dluhopisů USA, ale přijde mi absurdní, když se Čech angažuje v nějakém hnutí za osvobození Tibetu – oblasti, ve které pravděpodobně ani nikdy nebyl a nemá s ní nic společného. Tím mám trochu na mysli takový ten „havlismus“, kdy se káže o pravdě a lásce, ale doma se podvádí manželka a na Hrad se věší neonové srdce jak od bordelu.

ty si moc.

přepastuj si to prosím do [url=http://forum.trance.cz/read.php?6,161650]http://forum.trance.cz/read.php?6,161650[/url] kde pokracujte v debatě … nebo tu zase fox bude jančit..

seven
    Účastník

[quote majklhauske][quote Sq4Raa]Ano. Ale pokud na takových informacích budu stavět 9/11, tak nám vzniknou tyhle konspirační teorie. Tohle je jiné.[/quote]

???

co je jiné Láska a Pomsta vždy dělali válku nic není jiné jen je to fakt který každej rád přehlíží a věnujese všemožným teoriím s kecy jako tusím Iamek že snad nechci věřit že by arabové zvládli oranizovaně napadnou USA.. to zvládnou i mongolové když budou chtít

ale jak říkám radši se rozmysli a pojed na chatu a mužem o tom při bezesných opileckých nocích debatovta až do svítaní s argumenty pro a proti ..;) tady už fakt ne..[/quote]

mongolové, to je moc….

seven
    Účastník

[quote Andrews][quote seven]Nooooooooooooooooo vida jak jses sám odhalil vždyť ty v podstatě říkáš správnou věc tak jak má být a měla by se dělat, tzn. nejednat podle toho co je názorem většinovým, ale podle vlastního ůsudku a podle něj se rozhodovat v podstatě jde o známou věc na kterou se dají použít hned dva známé slogany. Ten první je že: někteří lidé jsou jako děti které udiveně hledí na prst ukazující na měsíc (v tomto případě mistní většinový názor že ůmyslný pád je blbost) namísto toho aby hleděli na měsíc samotný (prozkoumali pád). A ten druhý je že a to je ze zeitgeistu který ty určitě v určitých bodech schvaluješ "musí být těžké žití pro ty kteří vnímají autoritu (v tomto případě zdejší názor většiny) jako pravdu, namísto pravdy jako autority!!! [/quote]

Ale ty nejednáš podle vlastního úsudku. Ty si někde něco přečteš, a protože to je "neoficiální" a "zatajované", tak tomu automaticky přiložíš větší váhu než těm "oficiálním informacím". To není kritické myšlení, to je jenom konzumace zpráv naruby - ty jsi ve finále stejný jako někdo, kdo čte Blesk a věří těm kecům, co si tam denně vymýšlejí. Ty jenom přejímáš fakta, papouškuješ nějaké pofidérní "vědecké" teorie a někdy ani to ne. Tahle "dojmologie" je přece to, proti čemu ty bojuješ, ale nevím, jestli si to úplně uvědomuješ.[/quote]

Ó tak to je opět absurdní a nepříjemné obvinění, už jsem zde psal že k tomu že letadlo spadlo ůmyslně jsem nedospěl na základě toho že bych se to někde dočetl. Ale na základě toho že jsem se dozvěděl že letadlo spadlo. Ano, tvrdím to na základě intuice a bez faktů a zapadá mi to do toho jak se vyvíjí soušasná evropa, a taky si říkám že je divný že jednou vyjímečně letí všichni důležití polští představitelé v jednom letadle a ono zrovna spadne…. to se vážně nikdo z vás nad tímhle aspoň trochu nepozastavil?

Příspěvek ve kterém jsem to psal je zde:

[quote seven][quote Star_Guitar]Seven: myslím, že Jirka měl na mysli koukání na Titanic přímo na místě.

Nicméně stále nechápu, proč to nedokážeš brát jako neštěstí, které se prostě stalo. Když spadnu z kola a neuvidím za sebe, mám to taky brát jako spiknutí?[/quote]

Pád letadla se skoro celou hlavní polskou pravicí a rozbít si držku na kole je rozdíl, není divný že jednou letí spolu všichni důležití pro polský stát a spadnou? to se nad tím opravdu nikdo z vás nepozastavil?[/quote]

Sq4Raa
    Člen

sevene nech to bejt…

seven
    Účastník

[quote Sq4Raa][quote seven]. Já netvrdím že nějaký ohromující dukazy přinesu to asi ne, jen jsem chtěl nabídnout alternativu k oficiální teorii a nechat na vás co vy stím[/quote]

Bohužel pro tebe, nepřinesl jsi alternativu, to je urážka. Přinesl jsi názor a prostředky, které z diskuze udělaly frašku. Už v podstatě ten názor je pošetilej. A ten postoj ,,Galileovi se taky smáli'' ? Pochop, že ti lidé, kteří nemají zakořeněno myslet tendenčně, byli s to ten tvůj názor pochopit, kdybys ho podpořil nějakými rozumnými argumenty. Jenže nic takového v téhle věci nefiguruje, všechno jsou jen účelně prezentované řeči, navíc úplně nedostatečné k tomu, aby někdo shazoval letadlo; jednoduše řečeno - je to hloupost.[/quote]

Definuj alternativu, co je to alternativa je napsáno zde http://cs.wikipedia.org/wiki/Alternativa takže to nemůže být urážka protože slovoalternativa znamená druhá volba a člověk může volit na základě čehokoliv i ničeho, vím ty si pod pojmem alternativa představuješ to co vy jste přinesly za materiály k 9/11 (mi teď tak napadá není docela sranda vědět kteří lidé zde jsou zasloužilí ovčané? ono když pak víš co jim stačí k tomu aby něco přijaly jako skutečnost….) jenže na začátku je vždy jen myšlenka / teorie a ta se musí stát slovem teprve slova se pak mohou proměnit např. v potvrzená fakta.

Dál: Přinesl jsi názor a prostředky, které z diskuze udělaly frašku.——- Rozumný člověk udělá rozdíl mezi dvěma temáty tedy 9/11 a smolensk, ti ostatní kteří kteří využijou jen vyslovené myšlenky o smolenku bez faktů k tomu aby devalovaly i 9/11 které je podložené na velice silných faktech (dnes se považuje za teorii konspirační teorie oficiální které by už dnes mohl věřit skutečně jen zasloužilý ovčan) by to udělaly tak jako tak protože tomu prostě věřit nechtějí.

Dál: Už v podstatě ten názor je pošetilej.——– Čím? Tím že je odlišný? škváro prosim tě.

Dál: A ten postoj ,,Galileovi se taky smáli“ ? Pochop, že ti lidé, kteří nemají zakořeněno myslet tendenčně, byli s to ten tvůj názor pochopit, kdybys ho podpořil nějakými rozumnými argumenty. Jenže nic takového v téhle věci nefiguruje, všechno jsou jen účelně prezentované řeči, navíc úplně nedostatečné k tomu, aby někdo shazoval letadlo; jednoduše řečeno – je to hloupost ——- Mě je jedno že se smějí, opravdu, pro mě je důležité vyjádřit co já cítím. A ti co právě nemyslí tendenčně by si měli říct „ůmyslný pád letadla ve Smolensku se nedá ani potvrdit ani vyvrátit, protože k tomu nemáme dostatek informací aby jsme to mohli objektivně vyhodnotit“, kdež to ty ho rovnou vyvracíš.

Sq4Raa
    Člen

Škvára in sm15

Tohle je pasováno jen na konspirace, nebo na cokoli bez rozdílu? Došel jsi k názoru, že nemá smysl vědět, co se děje v Číně, když ani nevíš, co sousedi vaří k obědu? Pokud jsem to správně pochopil…

S tím pod čarou souhlasím, možná bych lépe popsal ten vztah k přátelům – nemusí to být systém výměny, třeba jen dělá dobře ta samotná pomoc.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Ještě bych chtěl dodat, že právě ta potřeba zabývat se něčím jako jsou konspirační teorie, podle mě vychází z nějaké frustrace toho člověka v osobním životě, protože – říkejte si co chcete – to není ničím víc, než touhou „malého“ člověka (takového, který se za „malého“ považuje) nandat to „těm nahoře“, tomu „systému“ a vůbec se nějak přičinit v něčem naprosto revolučním.

Ale jak jsem psal výše, je to taková masturbační činnost bez efektu.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Ne že bych chtěl tady dál prohlubovat tenhle OT, ale Kytárka to podle mě vystihla asi nejlíp:

[quote-0 Star_Guitar]Iamek: Ano, zlatíčko, já chápu význam slovního spojení "konspirační teorie", jen nechápu, nakolik se člověk musí nudit, aby považoval za nutné se v tom hrabat a řešit něco, co už stejně zemřelým životy nevrátí.

A upřímně, nikdy jsem neřekla, že chápu, proč se ještě x let po útocích řeší tady na fóru jedenácté září. Ačkoli důkazy jsou zřetelné a srozumitelné a spousta věcí je nejasná, ti lidé už jsou prostě nějaký čas po smrti a nic s tím neuděláte, přátelé.

Možná by hlavně pro některé z nás bylo fajn přestat se přehrabovat v teoriích a všech těch možných konspiračkách a začít normálně lidsky žít.[/quote-0]

Chápu, že na diskusním fóru plném nerdů (to nemyslím zle, sám se mezi ně tak trochu počítám sm2 ) tohle ženské myšlení jaksi nemůže padnout na úrodnou půdu, ale je v tom asi nejvíc pravdy. Ten výrok o „navracení života mrtvým“ je potřeba si vyložit metaforicky, jako zabývání se něčím naprosto neproduktivním, co nemůže mít nikdy žádný hmatatelný efekt.

O co vlastně konspiračním teoretikům jde? Chtějí PRAVDU (tu jejich jedinou samozřejmě) a chtějí, aby o ní nejlépe věděl celý svět a bláhově si myslí, že se snad něco změní k lepšímu. Realita ale je, že většina lidí (ta „ignorantská většina“) o to vědět, zda za 9/11 stojí Bin Ládin, Bush nebo UFO, vůbec nestojí. Spousta lidí si žije svůj spokojený život, jehož součástí je ta vize světa, jakou jim podávají média a dodává jim to určitý pocit bezpečí a kdo jste vy, konspirační teoretici, že chcete těmhle lidem jejich realitu narušovat a myslet si, že jim to snad prospěje? To je přece neskutečně arogantní, podobně jako každý levičácký výmysl, jehož podstatou je „konání dobra pro lid“, ať už boj proti globálnímu oteplování nebo zavádění kvót.*

Pokud skutečně chcete něčemu pomoct, pak je paradoxně opravdu potřeba začít u sebe a pokusit se ostatním nabídnout nějakou službu, nebo cokoli, co vzejde z naší aktivity/kreativity. Mysíte, že uděláte svět lepším, když budete na základě nějaké obskurní věděcké studie bojovat za omezení fluoridu v pitné vodě (který prý podle některých způsobuje retardaci), nebo když si otevřete obchod s bižuterií a umožníte tak desítkám slečen po světě rozzářit očička nad prstýnkem k narozeninám?

Obecně si ve svém okolí všímám, že ti nejvíc aktivní lidi fakt nemají čas ani náladu se zabývat takovými hovadinami, neví ani kdo je Lady Gaga a nesledují poslední řadu Lostu. To neznamená, že by to byli kulturní barbaři nebo že by nevěděli,co se kolem nich děje – akorát sledují to, co se jich skutečně týká.

Toť sumář toho, co ve mně vyprovokovala tahle diskuse – nechávám to tu k zamyšlení.

* Můj názor je, že neexistuje nic, jako nezištná pomoc nebo dobročinnost. Člověk [i]vždy[/i] jedná z nějakého sobeckého důvodu, i když je to třeba pomoc dobrému příteli, tak se jaksi předpokládá, že se nám to vrátí a děláme to s výhledem na nějaký vzájemně prospěšný svazek. I charita podle mě vychází ze sobeckosti, protože lidi, kteří ji provozují, si tak podle mě kompenzují svůj „morální prohřešek“, který na sebe nechali uvalit tlakem společnosti (vlastnit mnohonásobně více peněz než je běžné, může být považováno za nemorální) a tohle jsou jejich odpustky.

Sq4Raa
    Člen

Kdyby ti bylo jedno, co si myslíme, tak se tu pořád neobhajuješ. Nic si nenalhávěj, zastrč ocas a zachovej si nějakou důstojnost. Škvára, out!

seven
    Účastník

[quote Star_Guitar]Seven: tak to je zase tvůj názor a můj je holt zcela opačný. Navíc svých starostí mám dost a znovu říkám, že se fakt nenudím natolik, abych sledovala jeden dokument za druhým a paranoidně si představovala, jak někdo nad Smolensk schválně instaluje mlhu sm4

Promiň.[/quote]

Ó tak to je absurdní, já jsem přeci nikdy neřekl a už jsem to zde i vysvětloval že, to že tvrdím, že letadlo spadlo kvůli uměle vytvořené mlze jste si ODVODILY SAMI, já jsem se o meteorologických zbraních jen rozepsal díky příspěvku někoho jiného a vůbec jsem netvrdil že byli použity ve smolensku, tam si to ani nedovedu dost dobře představit, spíš si myslím že to letadlo někdo vědomně nechal spadnout.

příspěvek ve kterém jsem to vysvětloval je zde:

[quote seven][quote Sandeagle]seveňátko: vidět konspirační teorii ve všem možném je přece tak jednoduché. A dokud se neprokáže spolehlivě cizí zavinění, budu se těmhle řečem jen a jen smát. Není to aspon tak ubohé jako smát se samotnému neštěstí. To už bych radši spolknul smyšlený přistání na měsíci

btw:
    [quote seven] tvůj závěr je milný,[/quote]
    tahle věta by se v seriozní demokratické diskuzi neměla objevit 🙂 nemůžeš nikoho osočit za špatnost názoru, jen poukázat na fakt, že máš názor odlišný[/quote]

Budu reagovat jen na poslední část tvého příspěvku tu první považuji za uzavřenou .-)

Tohle je nedorozumění, netvrdil jsem že tvůj závěr byl mylný protože se přiklání spíš k nehodě polského letadla namísto k jeho ůmyslnému zřícení, nebo proto že se neshoduješ s mým přesvědčením, ale proto že sis myslel že tvrdím že to letadlo spadlo na tuty kvůli té mlze, já jsem totiž ve svém příspěvku vůbec nemluvil o tom že letadlo spadlo kvůli mlze to jste si všichni ODVODILY SAMI pouze jsem se rozepsal díky příspěvku někoho jiného o meteorologických zbraních[/quote]

seven
    Účastník

[quote Sq4Raa]Seven. Vždyť ano, já s tebou v tomhle rámci souhlasím, ale ty to prezentuješ na můj vkus trochu zmateně, na vkus, troufnu si říct většiny, dost agresivně.[/quote]

Tak teď něco napíšu a doufám že toho nebudu litovat. Kdo by se necítil trochu zmatenej když se k němu celý forum začne chovat jako k bláznovi? A to jen proto že vyjádříl něco co má v hlavě už pár dní a svrbělo ho to na duši? Nevím proč to tak mám a nevím proč jsem takovej když většině lidí kolem mě jsou tyhle věci ůplně putna, už když mi bylo osmnáct a potopil se kursk všiml jsem že moje reakce je ůplně jiná. Myslel jsem si že se to časem změní ale nezměnilo. Prostě jsem přijal sám sebe a kašlu na to co si o mě myslí ostatní. Agrese byla už jen důsledek vaší agrese osočení a postojů a jsem rád že nám nepřerostla přes hlavu 🙂

Sq4Raa
    Člen

sevene, nikdo už se nehádá, nebuď OT a jdi do konspiračních teorií, nebudem nic namítat.

Edit: Fakt kazíš topic, i přes svůj nesouhlas.

seven
    Účastník

[quote Sq4Raa][quote seven][quote Sq4Raa]iamek: On ho ale dost prezentuje jako ten protiproudovej, dělá ze sebe skoro skupinu. Navíc v jeho případě panuje shoda, že těm názorům nerozumí snad ani on sám.[/quote]

Prosím ukaž mi v mých příspěvcích kde ze sebe dělám skupinu, a podle čeho se dá dospět k tomu že svým názorům nerozumím, nezlob mě škváro![/quote]

Podle čeho jsme k tomu dospěli? Podle stylu tvého psaní, nic víc k tomu nemám.

Tu skupinu hledat nechci, to se nezlob, můžeš to tím považovat za mou prohru nepředložit argument, takže alespoň podpořím tu mou domněnku o aroganci.

[quote seven][quote Andrews]Kriste, tady tomu už chybí jenom odkaz na osud.cz, kde tu "druhou Katyň" rozebíraj numerologicky a pletou do toho karmu. Najít konspiraci se dá při troše fantasie ve všem a tady tohle už mě fakt usvědčuje v tom, že konspirační teoretici jsou většinou nějak duševně narušení.[/quote]

Vysvětli a zdůvodni tento svůj postoj, jinak mu nebude přiložena jákákoliv hodnota a nebude respektován.[/quote]

Poweful stuff..[/quote]

Podle čeho jsme k tomu dospěli? Podle stylu tvého psaní, nic víc k tomu nemám. ———–Zase to množný číslo, to že je vás víc nutně neznamená že máte pravdu a uvědom si že většina z těch u kterých panuje shoda stojí proti mě takže vaše shoda může být dost ovlivněna tím že třeba někteří si prostě nechtějí připustit že by to mohlo být tak jak já říkám protože by je to mohlo vyděsit či něco podobného a ty fox zase můžete být vlečeni tím aby jste oddělili 9/11 od posledních čtyř stránek a jestli se na tom shodli oni podle tebe zde uznávaní tak pak věř že na to aby jsi zjistil kdo je zde na trance.cz uznáván by jsi musel udělat mnohem větší průzkum než to z čeho vycházíš ty, navíc každy z těchto lidí může být výborný jen v určitých oblastech a věřík tomu že pro spoustu z nich jsou konspirační teorie mimo jejich rámec.

Tu skupinu hledat nechci, to se nezlob, můžeš to tím považovat za mou prohru nepředložit argument, takže alespoň podpořím tu mou domněnku o aroganci.——-Nic kde bych zde vystupoval jako skupina nenajdeš vždy jsem zde mluvil za sebe, to co ty tím máš ASI na mysli jen jsi to špatně popsal na sobě nechápu ani já, kdyby někdo s něčím přišel budu rád 🙂 Jinak v objektivní diskuzi o problému kde oboum jde o to dobrat se pravdy nebo správného řešení, neexistuje výhra nebo prohra, ale jen správný výsledek nebo špatná cesta, pokud ty nepředkládáš argument znamená to že daná věc se neprobírá tudíž není žádný závěr tudíž nemohu říct jestli máš či nemáš pravdu tedy mohu ale to bych byl arogantní….

Andrewse zatím nekomentuju, věřím že se někde přehlíd…

seven
    Účastník

2Sandeagle:

[img]http://www.liquidmatrix.org/blog/wp-content/uploads/2009/07/facepalm.jpg[/img]
    [img]http://raoworld.files.wordpress.com/2009/01/facepalm4.jpg[/img]
    [img]http://www.dembot.net/images/facepalm/double_trek_facepalm.jpg[/img]

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 731)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.