TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse A State of trance 2008

• Toto téma obsahuje celkem 631 odpovědí. Do diskuze (68 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Jamie a poslední změna proběhla před 16 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 241. až 255. (celkem z 641)
  • Autor
    Newman
    Člen

Nemůžu si pomoct, ale jsem úplně unešený z Funabashi pres. Saltwater – The Legacy 2.0 (Alex M.O.R.P.H.’s Big Drop Mix) [Ovation] [Future Favorite], to se fakt povedlo sm5

makauskas
    Člen

Ašrot 352 – 15. 05. 2008

01 Marcus Schossow – Kiev [Spinnin/Tone Diary]
    Predzvesť jedného z pre mňa najočakávanejších EP roka 2008 – Kiev. Aj keď oveľa viac sa mi páči singel 1985, aj Kiev je typické Schossowove progressive elektro s náznakom CLHR soundu. 8/10

02 Kaskade & Deadmau5 – Move For Me [Ultra]
    Kaskade je zárukou príjemného vokálu, Deadmau5 zasa zárukou „deadsoundu“. Ich kombinácia pôsobí letne, pohodovo, na rozbeh ideálna. Hlavne aby takých nebolo viac. 6/10

03 FuFa: Funabashi pres. Saltwater – The Legacy 2.0 (Alex M.O.R.P.H.’s Big Drop Mix) [Ovation]
    Priznávam, že toto je pre mňa trošku prekvapenie, pretože takto zvukovo ladené tracky nezvyknú FuFa vyhrávať. Nečakal som, že táto vecička zaujme až toľko poslucháčov. V každom prípade pútavý šepkaný vokál a Funabashi progressive podklad, samozrejme MORPH remix….Alex toho teda stíha poslednou dobou až až, ktovie či mu pomáha ešte niekto okrem Ferrin & Low….7/10

04 Mango – Friday Coffee (Paul Keeley Remix) [Add2Basket Records]
    Podobne progressive ladený track. Pôsobí na mňa tak trocha baleársky, pohodovo a upokojujúco. Napriek tomu mi to nepríde ako nejak zvlášť výrazná produkcia, ktorú by som si mal zapamätať, púšťať a tešiť sa z nej. 7-10.

05 Armin van Buuren feat. Jaren – Unforgivable [Armada]
    Z odstupom času jeden z dvoch singlov na albume Imagine, ktoré hodnotím vysoko. Veľmi pekný vokál Jaren v kombinácii s veľmi jednoduchým zvukovým podkladom sa mi veľmi dobre počúva. Vzhľadom na to, že ju púšťam denne a že sa mi neobohrala 9,5/10.

06 Arnej – The Ones That Get Away [Armada]
    Nemôžem si pomôcť, ale tento singel už minulý týždeň na mňa zapôsobil (resp. skôr nezapôsobil) veľmi nekompaktne, ťažkopádne. Dnes je tomu podobne 3/10

07 Orli & Martie – White Flower (Jerome Isma-Ae Remix) [Kosmo Records]
    Jerome je zárukou GDJB progressive soundu. Nie je tomu inak ani v tomto remixe. Zaujímavé proggy, ktorému nechýba atmosféra. 7+/10

08 Solarstone – Spectrum [Solaris Recordings]
    Prvý z troch dnešných trackov z aktuálneho albumu Rain Stars Eternal. Po zvukovej stránke rozhodne zaujímavý, ale nejak zvlášť ma nestrhol. Rozhodne je to skôr track na doma, ako na nejaké „pařenie“. Atmosféra tracku super. 8-/10

09 Super8 & Tab – Elektra [Anjunabeats]
    Moja najobľúbenejšia zostava z Anjuny. Vlastne prakticky jediná obľúbená. Vrcholom ich tvoby pre mňa aj po tomto release zostane Helsinki Scorching, ktorá je vôbec pre mňa vrcholom progressive trancu minimálne posledných 3 rokov. Elektra je na prvé počutie nezameniteľný zvuk tejto fínskej dvojice. 8/10

10 Solarstone – 4Ever [Solaris Recordings]
    Uťahaná brnkavá melódia sa tiahne prakticky celým trackom. Vyzerá to na pohodový album v podaní Solarstone. Za spomenutie stojí ešte vokál v tomto tracku, ktorý teda nie je nijak komplikovaný, ale je:) 7/10

11 Keenan & Anderson – Runaway (Mike Nichol dub) [Navigation Records]
    Mike Nichol – pre mňa No. 1 uplift remixér a tvorca posledných mesiacov. Jeho rukopis dodáva trackom naozaj austrálsku energiu. Nie je tomu inak ani v tomto remixe, ktorého atmosféru dopĺňa podobne stavaný vokál ako v tracku predošlom. 8/10.

12 Kiholm – Fragile (Daniel Kandi’s Fragile Mix) [Neuroscience]
    Kandiho euforické remixy ma berú na striedačku. Jeden sa mi páči, iný zasa mažem okamžite po vypočutí. Tento patrí ku skupine jedna. Jednoznačná eufória, nutno však dodať, že kopíruje sám seba už poriadne dlhú dobu. 7/10

13 Morandi – Angels (Bobina’s Megadrive dub) [Universal]
    Remix z Ruska s prívlastkom megadrive. Ja by som mu dal skôr prívlastok meganuda. Takže výsledkom je pre mňa 5/10.

14 Dave 202 – Pictures in My Mind [Captivating Sounds/Armada]
    Ktovie či je autorom tohto tracku Dave alebo Sean Tyas… V každom prípade typicky energická záležitosť, ktorej chýba možno trochu väčší drive. 7+/10

15 Ronski Speed feat. Aruna – All The Way [Euphonic]
    Silnou zbraňou tohto tracku je vokál aj keď sa mi začína pozdávať aj zvukový podklad, keď predtým som hrával iba Jonas Steur Remix. Takže originál definitívne 8+/10.

16 Sophie Sugar – Redemption (Sebastian Brandt Remix) [Armada]
    Track nabitý energiou. Sofinka vie ako má vyzerať dobre nadrivovaný track, Sebastian samozrejme tiež a výsledkom je táto energická bomba. 9/10

17 ToTW: Vengeance – Temptation (Denga & Manus remix) [ASOT]
    Opäť tjún of d wík nie veľmi moja kávička. Tieto industry synthy nikdy nepatrili a ani nebudú patriť k tomu počúvateľnejšiemu. Na doma ťažká vec a na „pařenie“ poznám kvantum lepších. 5/10.

18 Signalrunners – Translations [Ava Blue recordings]
    Track podobného razenia, ale konce ASoTu poslednou dobou zvyknú byť takéhoto razenia. Dnes ma už takéto počiny absolútne neberú. 4/10.

19 M6 – Visionary
    Je pre mňa dosť prekvapením, že releasy a remixy M6 sú v širšej elektro-verejnosti hodnotené vysoko pozitívne. Samozrejme, 100 ľudí, 100 názorov. Pre mňa je M6 zárukou, že track bude z môjho pohľadu veľmi slabý. Nie je tomu inak ani dnes, track bol hraný už minule. Napriek tomu pridávam na 5/10

20 Sander van Doorn – Pura Vida (Evol Waves Remix) [Doorn]
    Minule som vytasil nulu. Dnes hľadám na dvakrát niečo, aby som nulu nedal. Nenachádzam to, ale napriek tomu za snahu vyprodukovať „hovno“ 1/10.

21 ASoT RC: Thrillseekers – Synaesthesia (En Motion Remix)
    Na týchto klasikách akoby chcel Armin ukázať ako to vyzerá s momentálnym trancom v kontexte s trancom rokov minulých a dávnejšie minulých….Nechám na zváženie…. En Motion remix samozrejme 9+/10.

Dexx
    Člen

Solarstone – Spectrum pěkné, pěkné….

Anonymní uživatel
    Neaktivní

to bude dnes asi boring epizoda, prej to bude samej balearic sound sm6

Anonymní uživatel
    Neaktivní

pozdě ale přece 351.

01. Andy Moor – Fake Awake [AVA]
    Začínáme s Andy Moorem a jeho osobitým soundem. Pro mně je tato novinka celkem nuda bez nějakého výraznějšího nápadu, není ovšem vyloučeno, že se stane FF, díky svému lehoučkému pop nádechu 7-/10

02. Jonas Steur feat. Jennifer Rene – Pure Bliss (Born For The Summer Remix) [Black Hole]
    Na toto přepracování jsem se docela těšil, ale bohužel verze, kterou známe z alba zůstala nepřekonána, což je docela škoda 7/10

03. Jay Lumen – Calypso [Anjunadeep]
    Proggy nuda, doslova tu trpím těch 5 minut 4/10

04. Chicane feat. Natasha Bedingfield – Bruising Easily (Mischa Daniels Dub)
    Lehce už začínám usínat, ani toto není nikterak zábavný track, pomalejší housový rytmus, nevýrazná melodie, next please 5/10

05. Orjan Nilsen – La Guitarra (Omnia Bootleg Mix) [Armind]
    To už mě trochu probudilo, začínám si pobrukovat tu návykovou melodii. Ohma hodila tento track do pěkně šlapajícího proggy tranceu, dobré 7+/10

06. Saltwater – The Legacy (Alex M.O.R.P.H. Big Drop Remix) [Ovation]
    Alex Morph trochu překvapil s tím Mau5 soundem a nějak se mi zdá, že to k tomuto tracku není tak úplně vhodné. Je jasné, že Alphazone remix je jen jeden a ten zůstal samozřejmě nepřekonán 6+/10

07. Signalrunners pres. Syndica – Modes [Fraction]
    Tak tomu říkám zajímavý track s nějakým tím nápadem, rozhodně se při poslechu nenudím, i když je tam náznak vrzingu, ale neva, prostě mě to baví a to je důležité 8+/10

08. Mike Foyle – Pandora (The Blizzard Remix) [Armind]
    Těžko říci, jestli je tento remix lepší než originál, v každém případě The Blizzard nic nezkazili a remix pojali ve svém typickém melodickém prog trance stylu 8-/10

09. El Cortez – Desert Rose [Intuition]
    Typická Shahovina, která mě ale docela nudí díky své utahané melodii, a tak už se těším na další a track a tam na nás čeká kdo? Zase ten Shah… 🙂 6/10

10. DJ Shah feat. Adrina Thorpe – Back To You [Magic Island] [Future Favorite]
    Ovšem tentokrát už Shah nenudí a naopak svým lehce euforickým podáním tohoto tracku vykouzklil úsměv na mém ksichtu 9/10

11. Dan Stone – 7 Hours (Mark Pledger Remix) [Noys]
    Freezer hlásí poplach! Zbystřeme! Docela originální uplifting s lehce orientální atmosférou. Dan Stone prostě umí. Jsem zvědavej jak bude znít originál 9+/10

12. Arnej – The Ones That Get Away [Armada] [Tune Of The Week]
    Arnej pokračuje ve svých mysteriozních názvech tracků. Je to docela zvláštní track, zařadil bych ho totiž spíše do prog trance, ale dosti energetického. Symfonický nádech mi však moc nesedl 7+/10

13. M6 – Visionary
    Obstojný uplifting, který obsahuje i drobné techy-pasáže 7+/10

14. DJ Dazzle – Chaos Theory
    Monotoní uplift, není co víc dodat 6/10

15. Mirco De Govia – Evolution (Part 2) [Euphonic]
    Aktuální album tohoto producenta je spíše ambientní, toto je jeden z mála tranceových počinů, ale není to až taková sláva, jak jsem čekal 7+/10

16. Mike Wind & Ron Malakai – Sunday After Monday (Original Mix) [Eve]
    Vcelku ucházející uplifting, ale rozhodně upřednostňuji David Newsum Remix 6+/10

17. Andy Hunter – Stars (Giuseppe Ottaviani Dub) [Nettwerk]
    Líbí se mi popovější originál tohoto tracku. Pepé z toho udělal sice docela energetickou záležitost, ale také si nedpsutil prázdné pasáže v Askew stylu 6/10

18. Orjan Nilsen – Scrubs [Armind]
    Jasnej party killer, docela originální tech-trancer 7/10

19. Anjunabeats – Volume One (7Skies & Static Blue Remix) [AnjunaDigital]
    Tento track je pro mě docela záhadou, jelikož verze, která se objevila na Audiojelly a jiných shopech má jinak upravenou melodii. V setech se ale hraje tato, mnohem lepší úprava. Totální uplifting masakr 10/10

20. DJ Eco – Tonight Is Forever (Martin Roth Edit) [Lunatique]
    Track doslova žene kupředu výborná klavírní melodie, výborné 8+/10

21. Sander van Doorn – Pura Vida (Evol Waves Remix) [Doorn]
    Originál se mi docela zamlouvá, ale tato vrzing, prding verze už nikoliv 4/10

22. Firewall – Sincere (Lange Mix) [A State Of Trance] [ASOT Radio Classic]
    Opět skvěle zvolená klasika ze zlatého období tranceu 9/10

makauskas
    Člen

Ašrot 351 – 08th may 2008

01 Andy Moor – Fake Awakesm4
    Aj sami zdalo, že Andy chystá nový album. Tak toto je asi predzvesť. Zvuk veľmi nemení, takže mi odľahlo, že zostane pri svojom atmosférickom proggy aj keď predsa len výraznejšia elektro basovka ako dakedy. Samozrejme nechýba vokál. No tiež to už nie je starý dobry Andy… 8/10.

02 Jonas Steur feat. Jennifer Rene – Pure Bliss (Born for the summer remix)sm11
    Tento track poznám v album verzii a tam ma bral na 100%. Jedna kamarátka čo žerie punk ma s ňou dokonca vyhodila, že sa to nedá počúvať:D. Ale podľa mňa v albumovej na 10. Bude to silný singel, dobrý vokál, tak uvidíme. V tomto mixe kvalitné proggy, ktoré ma berie svojou break pasážou. 7/10

03 Jay Lumen – Calypsosm12
    Jay veľmi stagnuje vo svojej tvorbe. Aj toto je krab ako svet. Keď si spomeniem na jeho vec Circulation, tak sa mi ani nechce veriť, že je to ten istý Jay Lumen. 3/10

04 Chicane feat. Natasha Bedingfield – Bruising Easily (Mischa Daniels Dub)sm8
    Asi je to s invenciou producentov slabé, keď musia použiť vokály z popovej odrhovačky spred 2 rokov. Inak si to vysvetliť neviem. Prázdne proggy v kombinácii so známym odrhnutým vokálom. LOL. 4/10.

05 Orjan Nilsen – La Guitarra (Omnia Bootleg)sm10sm5
    Keďže je to bootleg, asi bude ťažšie s k nemu dostať, ale pre mňa po origináli najlepšia verzia. Výborná atmosférická koncepcia, tu nie je čo riešiť. 10/10

06 Funabashi pres. Saltwater – The Legacy 2.0 (Alex M.O.R.P.H.’s Big Drop)sm2
    V podobnej atmosfére sa valiaci proggy track s krátkym „la primavera“ vokálom, ktorý pôsobí až chilloutovo. Btw, čím to je, že každý MORPHov počin znie inak..žeby to bolo tým, že za neho produkujú iní??? 7/10

07 Signalrunners pres. Syndica – Modessm9
    Tento track spája v sebe veľa gýčovitých prvkov dohromady a je z toho „znelka“ ako do reklamy na počítačovú hru. Neviem čo tým autor myslel….aj keď na druhej strane, melódia, ak sa to tak dá nazvať, je chytľavá. 5/10.

08 Mike Foyle – Pandora (The Blizzard Remix)sm5
    Podľa Lukina_ krab, podľa ceera odobratá atmosféra. Podľa mňa presný opak, dodaná atmosféra a presný opak krabu. Nuž 100 ľudí, 100 chutí, že? 10/10

09 El Cortez – Desert Rosesm11
    Pohodovka, až takého shahovského typu (ako sa dozvedám, je to Shahova prudukcia). Pohodovky mám rád, ale táto je až moc neinvenčná na môj vkus aj keď za atmosféru známku určite zdvihnem. 7-/10

10 FuFa: DJ Shah feat. Adrina Thorpe – Back To You (Original Mix)sm4
    Ďalšia Shahova plážovka. Pred rokom Adrina svojim spevom tracku pomohla, tuto mi však dosť prekáža, až natoľko, že dám iba 8/10, pretože po zvukovej stránke hit ako vyšitý:)

11 Dan Stone – 7 Hours (Mark Pledger remix)sm0
    Prvá výrazne rýchlejšia záležitosť v dnešnej epizóde. Zaujímavá koncepcia, ale nie je to nič na prvý dojem výraznejšie. 6/10.

12 ToTW: Arnej – The Ones That Get Awaysm9sm12
    Tune týždňa, ale neviem čím si vyslúžil tento prívlastok. Nemá nič čím by ma zaujal, proste nič. Tracky tohto typu neznášam od tých dôb čo je trance na svete. Dnes som kritický, ale tak nemôžem si pomôcť. 3/10.

13 M6 – Visionarysm12
    Hrozne postavená skladba tracku, bodol by jej iný rukopis, v každom prípade žiadna sláva to teda neni, skôr šedý nevýrazný priemer ako väčšina dnešnej epizódy. Aha, ale to je M6, tak je mi to jasné, M6 to je tragédia vždy. 2/10.

14 Dazzle – Chaos Theorysm4
    Uplift vyslobodením z hrôzy poslených minút… A melódia ako sa patrí, gradácia ako sa patrí, proste up-lifting. Super vec, energia, všetko čo má dobrý uplifting mať. 9/10.

15 Mirco De Govia – Evolution part 2 (album extended)sm3
    Zaujímavý detský vokál a energická záležitosť vcelku…celkovo album Mirka je zaujímavo exoticky ambientovo položený:) 7+/10

16 Mike Wind – Sunday After Mondaysm2
    Známe synthy hneď na úvod. Energická a melodická produkcia, trocha síce ordinérna, ale nevadí. 8-/10.

17 Andy Hunter – Stars (Giuseppe Ottaviani Dub)sm16
    Takto nejako si predstavujem definíciu slova – ordinérny, tuctový. Aj keď melódia príjemná, ale proste atmosféra ordinérna sama o sebe. 6/10.

18 Orjan Nilsen – Scurbssm8sm8
    Kalamita v Tatrách. Uši naruby. Disharmónia soundu. Následky pozáručnej ruskej vodky v kombinácii so starou mysliveckou. Eskimáci rúbu dieru do ľadu. Mozart sa v hrobe obracia. MegaLOL. Snáď iba za ten elektro break dávam 2/10.

19 Anjunabeats – Volume One (7Skies & Static Blue Remix)sm4
    Real Uplift energy. Známa to záležitosť s peknou gradáciou a aj melódiou samozrejme. Osviežujúci track. A kupodivu na Static Blue nie je ordinérny. 8/10.

20 DJ Eco – Tonight Is Forever (Martin Roth Edit)sm6
    Solídny remix od pána s „wippenbergovským“ hlasom:). Atmosféra tracku rozhodne výborná. Možno mu chýba nejaká strhujúcejšia basovka. 7/10

21 Sander van Doorn – Pura Vida (Evol Waves Remix)sm8sm7sm9
    Tak predsa si Armin neodpustí aj jedno prázdne techy na záver. Hurá. Proletári všetkých krajín, spojte sa:) 0/10.

22 ASoT RC: Firewall – Sincereresm5
    Hurááááááááááááááááááááááá. Proletári sa spojili:) Môj TIP konečne a ako vidím nebol som jediný. Starý dobrý LANGE. 10/10.

Ako Future Favorite vyberám Omnia Bootleg
    Shit of The Week: bylo nás pět:)

makauskas
    Člen

idem to prepísať chalaniskásm3

Palda61
    Člen

sm15sm15error

Anonymní uživatel
    Neaktivní

to musí někdo editovat jeho příspěvek a napsat ten tag ještě do něj

Natix
    Účastník

Kurňa makauskasi, nevím jak jsi to udělal, ale to tučné písmo vůbec nejde zrušit, tag nefunguje!sm18

Anonymní uživatel
    Neaktivní

no teda moc si mě nenavnadil 🙂
    Asot poslechnu zítra v práci, aale k hodnocení se dostanu až kdoví kdy, zítra mám nabitý program, v sobotu ještě víc…no uvidíme

makauskas
    Člen

ERROR
    GO DOWN!

Palda61
    Člen

Hmm, tak Everest nevyjde sm19. Nejdřív až na konci léte…

Newman
    Člen

14. Sophie Sugar – Redemption (Sebastian Brandit Remix)

tohle hrál už Brandt v úterý v Blank Pointu, hodně líbivá věc, fakt sm5

makauskas
    Člen

Po dlhej dobe sme sa s Freezerom celkom pekne zhodli až na pár vecičiek. Snáď tej klasike som mohol pridať, naopak v tom SvD Remixe zasa ubraťsm4

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 241. až 255. (celkem z 641)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.