TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse A State of trance 2008

• Toto téma obsahuje celkem 631 odpovědí. Do diskuze (68 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Jamie a poslední změna proběhla před 16 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 316. až 330. (celkem z 641)
  • Autor
    hoky
    Člen

no tak tenhle díl byl pro mě nej za poslední hodně dlouhou dobu, oproti jindy se mi víc líbila první hodina musím říct že klasiku sem slyšel dneska poprvé, no je vidět že mi chybí ve sbírce ještě spousta parádních starších tracků

dukelak
    Člen

ten Spirit by měl bejt v Paul Miller reworku, šlape to jako doooost pekelně sm5
    …Daydream, na první poslech to takovej monstrozni dojem neudělalo,ale pujde to vejš sm16
    …toho Bluemana jsi vystihnul, La Primavera sm2 něco podobnyho jsem si ted řikalm když F1D0 pouštěl Kiss v Airscape mixu…došlo mi to až asi po 2 minutach 🙂

makauskas
    Člen

A State of lobbing v ASoTe 346;o)

Pre vás aby ste si vedeli vysvetliť moje známkovanie a neprekrúcali ho a pre mňa aby som nešvihal známky veľmi vysoko;)):
    1…prepadák zo všetkým prepadákov najprepadákovitejší
    2…prepadák
    3…Tetris vs. Gameboy track alebo nejaký iný počin, ktorý sa všeobecne môže páčiť, ale je ho veľmi nemusím
    4…vysoký stupeň šedi, nevýrazná vsuvka, ani pes neštekne, ale nie je mi až tak proti srsti
    5…stred = priemer, 4 je na ňu málo a 6 veľa:o)
    6…jemný nadštandard, vcelku ľúbivá vec, eventuálne pre mňa ordinérny uplift
    7…stredný nadštandard, solídna vec
    8…vyšší nadštandard, rotovaná vec u mňa
    9…vysoký nadštandard, rotovaná vec s vyšším stupňom inovácie pre mňa
    10…proste srdcovka, vec, ktorá sa mi len tak neohrá

01 ToTW: Nadia Ali – Crash & Burnsm11
    Minulý týždeň sme mali možnosť počuť na tento track Shahov pohľad z magického ostrova. V tejto verzii výrazný proggy podtón, Shah verzia je však značne inovatívnejšia ako táto, takisto vokál v tuná až tak nevyznieva. 6-/10.

02 Tenishia & Kirsty Hawkshaw – Invisiblesm3
    Pohodová záležitosť s pekným vokálom a zaujímavým zvukovým podkladom mimo piáno pasáží. Taký typický chaotický Tenishia sound a ten ja rád. 7/10.

03 Jozef Mihalik – Listen (Redanka Remix)sm11
    Ďalšia vec už hraná v GDJB. Pekný zvukový podmaz s exotickými zvončekmi. Takže bez zbytočných slov 9/10 možno aj viac, rozhodne ju treba počúvať s otvorenými ušami;o)

04 Mat Zo – Rushsm11
    Pohoda, klídek a možno aj tabáček. Nijak výrazný track, skôr na gaučový posluch alebo na navodenie „tuze“ letných pocitov. Mat Zo má na svedomí aj lepšie releasy. 6/10.

05 Shawn Marks – Reflectsm3
    Taktiež známy track, myslím, že aj z Markusovho GDJB. Príjemný proggy sound s jemnou melódiou. 7+/10

06 Armin van Buuren & Dj Shah ft. Chris Jones – Going Wrong (Dj Shah Magic Island Remix)sm6
    Tak už je na svete aj Shahov pohľad na tento singel a samozrejme sound tohto Nemca je tu cítiť už od začiatku. Neviem si to vysvetliť, ale na predošlých verziách mi vokál nevadí takmer vôbec, túto verziu však vyslovene „špatí“ 6+/10.

07 Topher Jones feat. Meredith Call – Benedictionsm10sm18
    Ďalšia už hraná vec s pekným jemným vokálom, ktorý sa bije s industriálnym zvukovým podkladom, Ak ju nik nezremixuje, tak to bude škoda, lebo táto verzia je boj vokálu s podkladom. 7-/10.

08 Ronski Speed feat. Aruna – All The Waysm0
    Zaujímavejšie proggy s dobrým rytmom a ako inak v ASoTe nesmie chýbať vokál. Tento si však „nepotykal“ s podkladom oveľa viac ako v tracku predošlom, ale mňa osobne zaujala táto vokalistka, škoda zasa toho nástupu po vokále. 7+/10.

09 Nic Chagall – WYN (Marco V Remix)sm13
    Originál u mňa neprekoná nič. Marco tomuto tracku trocha „ublížil“, nejde mi do uší. Prinajmenšom zbytočný remix si myslím. Marco V nemal dobrý remix hádam už od pádu komunizmu :)) 6-/10 aj to iba za originál pasáže.

10 Blank & Jones – Miracle Cure (Martin Roth Remix)sm10sm12
    Na týchto dvoch pánoch som vyrastal. Tento remix je pre mňa nezmyselnou kombináciou soundu, napriek solídnemu zvukovému potenciálu. Trocha dekadencia trancu, ale to je otázka posledného roka. 5/10.

11 Majai – Phoria (Airbase Remix)sm12sm13
    Akýsi trend posledných období. Kombináciu so zvukom bez nápadu s akousi industriálnou basovkou má zachrániť vokál alebo sample. No neviem kam toto smeruje. 5/10 aj to len z milosti.

12 Beat Service pres. Sunstroke – Sky Cafe (DNS Project Remix)sm12
    Solídna melodická vec, ktorú však úplne doráža industriálny tetris nástup. Toto by nanapadlo dať dokopy ani násho kolotočára:) 5/10

13 Woody van Eyden & Alex MORPH ft. Michelle Citrón – Turn It Onsm3
    Typická záležitosť týchto dvoch pánov v kombinácii s citrónovou vokalistkou, pozerám sa na stupnicu hore a podľa nej môžem dať osmičku. PS tá dievčina ma taký nevinný hlas, ako fakt ma berie…aj vás?? podľa mňa je to zrzka:)) …nemáte dakto jej fotku? 8/10

14 Ethereal – Etherealsm2
    Dosť svieži uplift, aj keď pre mňa plne ordinérny, ale vždy lepšie ako väčšina počinov z prvej polovice epizódy. 7/10.

15 Cerf, Mitiska & Jaren – Let Me Breath (Ronski Speed Remix)sm13
    Skupinka okolo Matta Cerfa je „on fire“. Po rýchlom Bissen remixe z Británie teraz aj RS remix z Nemecka. Čo dodať? Ujde, aj keď Ronskiho remixy ma začínajú nudiť, veď remix Markusovho Daydreamu sa nesie v takmer rovnakej atmosfére! 6/10.

16 FuFa: Andy Blueman – Time 2 Restsm5
    Hodnotené minule. Energický uplift od talentovaného producenta s prekrásny šepotom á la La Primavera. Nyctalopia ma nijak zvlášť nebrala, ale T2R je fajn. 8+/10.

17 Menno De Jong & Re:Locate – Spirit (Paul Miller Remix)sm5
    Moja obľúbená dvojka pohromade. Uplift ako sa patrí, nástup ako sa patrí, nie je to iba ordinerita a nič, je to aj nápad, je to aj energia. 9/10.

18 Markus Schulz vs. Andy Moor – Daydream (Lemon & Einar K Remix)sm5sm5
    Medzitým nás typicky Broadcastovsky pozdravil Markus, lebo sa dostávame k tomuto geniálnemu remixu ešte geniálnejšieho originálu. Nórov som tam zavetril na sto honov. Ideme vysoko 9.5/10

19 Fire & Ice – Tour De Trance (Manuel Le Saux Remix)sm3
    Pekný atmosférický uplift s výstižným názvom. Škoda, že Armin neponukol originál, tam by som išiel aj od dva stupne vyššie, takto 7+/10.

20 ASoT RC: Andy Ling – Fixation (Airwave Remix)sm4
    Klasika na záver, bez komentára. 8+/10

Môj Future Favorite: Markus Schulz vs. Andy Moor – Daydream (Lemon & Einar K Remix)

ceero
    Účastník

no ty vole sm10
    Andy Ling – Fixation sm5
    tak toto by som ako klasiku v asote v zivote necakal sm3

Jamie
    Člen

Photon Project rmx je masakr, dost jsem na tom kdysi ujizdel sm0

Roman
    Člen

makauskas: tsss… Elevation až na poslednim? Moje oblíbená verze sm16

makauskas
    Člen

Natix vďaka. Tak som si vypočul všetky remixy a zoradil by som ich takto do TOP5sm4:

01. Photon Project Remix
    02. Gabriel & Dresden Unplugged Mix
    03. Markus Schulz Shadows Of Coldharbour Mix
    04. Cor Fijneman Remix
    05. Elevation Remix

sm5

Natix
    Účastník

makauskas:
    Mrknul jsem na jůtůb a nějaký šikula tam nauploadoval v plné délce snad úplně všechny remixy, co kdy byly nahrané. sm4

Gabriel & Dresden Unplugged Mix
    http://www.youtube.com/watch?v=R7VDnjt-Drg

Josh Gabriel Mix
    http://www.youtube.com/watch?v=biSutTCDZj0

Photon Project Remix
    http://www.youtube.com/watch?v=TzWrSdm1LYQ

Cor Fijneman Remix
    http://www.youtube.com/watch?v=Y2n0dyU0BoM

Markus Schulz Shadows Of Coldharbour Mix
    http://www.youtube.com/watch?v=EbxlA7VF-VQ

Have A Break, Have a K&D Remix
    http://www.youtube.com/watch?v=aSC5MdLMshk

Elevation Remix
    http://www.youtube.com/watch?v=Jyjqbs7Btkc

Shane 54 Remix
    http://www.youtube.com/watch?v=WADhwQn2ADI

dukelak
    Člen

nej je Photon Project a Fijneman mix sm11

makauskas
    Člen

2 Natix:
    vďaka, že si poopravil moju mylnú predstavu, v tomto prípade si priznávam chybu a ešte raz vďaka za tie remixy, ja som si ich vždy mýlil, tak už mám predstavusm3

Natix
    Účastník

makauskas:
    Pokud jde o ty Andain, tak já znám tyhle mixy:
    G&D Unplugged Mix – ten nejznámější, ten hraný v tomhle ASOTu
    Josh Gabriel Mix – proggy remix, trochu o ničem
    Photon Project Remix – trancový mix, který hrál např. Menno de Jong na ASOT 300
    Markus Schulz Shadows Of Coldharbour Mix – temný prog, jaký Schulz dělal hlavně v roce 2004
    Cor Fijneman Remix – ten neznám
    Have A Break, Have A K&D Remix – pěkný breakbeatový remix z loňského roku

Možná existují ještě nějaké další verze, ale Tiësto remix určitě neexistuje, Tijs hrál pokud vím vždycky jenom první tři zmíněné.

makauskas
    Člen

Myslím, že Freezer to vystiholsm4

Mountainer, za svojim hodnotením si stojím, žiadne zdochnuté myši, žiadny ordinérny uplift, čiže spokojnosťsm4

Inak Impulsive Drive – Reload je nááádherasm5

Anonymní uživatel
    Neaktivní

já se rozhodnul trochu přitvrdit v hodnocení, dával jsem celkově tak o půl bodu nebo o bod méně než obvykle a vypadá to že makauskas udělal to samé akorát zase opačně, ten naopak obměknul 🙂

komar
    Člen

Nový andy blueman, dokonalost…jinak ta epizodka vypadá po dlouhé době velmi kvalitně upliftově takže asi stáhnu…sm3

mountainer
    Člen

makauskas měl dvouhodinovou poruchu na přijímači nebo toho moc vypil, jinak si to nedokážu vysvětlit sm15

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 316. až 330. (celkem z 641)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.