TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse A State of trance 2008

• Toto téma obsahuje celkem 631 odpovědí. Do diskuze (68 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Jamie a poslední změna proběhla před 16 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 331. až 345. (celkem z 641)
  • Autor
    makauskas
    Člen

Dukelak:

ja si myslím, že ovec je každý, len dnes som si dovolil hodnotiť srdcom a nie rozumom..takže sa hlásim dobrovoľne na popravusm15

dukelak
    Člen

takže si asot asi stáhnu sm16 abych věděl,jestli jsem freezer-ovec nebo makauskas-ovec sm2

makauskas
    Člen

2 Splach:
    niekto dá desiatku Blizzard mixu Doppler Effectu, a niekto zasa tomu čo ja, je to vec vkusu, tak respect please, ja tiež rešpektujem cudzí názor…sm4

Splach
    Člen

Těch čtyřech desítek jsem si v tomhle dílu nějak nevšimnul sm18

makauskas
    Člen

Podporte hnutie proti zdochlinárom v ASoTe 345 ;o)

01 Parker & Hanson – Aim High, Shoot Low (Original Mix)sm11sm5
    Baleáry, Baleáry a ešte raz Baleáry! Pekné baleárske proggy na úvod epizódy, hrávané aj v GDJB, kde som si ten vokál zamiloval, krásna slaďáreň, ale nič to za to, neriešim nič, vidím pláž a palmy….Aim High, Shoot Love… 10/10

02 Nadia Ali – Crash & Burn (DJ Shah Magic Island Remix)sm4
    Známy „turecký“ vokál nadštandardne zapadajúci do progresívneho zvukového podkladu v kombinácii s ktorým vo mne vyvoláva elektrizujúce stavy. Armin mi po dlhej dobe zahral na strunu, neriešim zasa a idem netradične vysoko na moje pomery 9+/10

03 Type – Nostalgiasm6
    Pokračujeme v Baleárskych rytmoch á la mág Shah, krásna gitarôčka v pozadí, lážo plážo ako sa patrí aj keď rozhodne mi hocikto môže oponovať, ale ja sa začínam cítim po týchto troch trackoch uplne fajn, akoby som nebol na zazimenom Slovensku, ale na presvietenom ostrove plnom pekných opálených Češiek:o), nič ťažké na posluch, nič náročné, v jednoduchosti vie byť skrytá krása 8+/10

04 Lange – Songless (Cerf & Mitiska Trancetastic Remix) w/ If U Should Go (Inpetto vs. Duderstadt Instrumental) (Victoria’s Secret Mashup)sm10sm5
    Excelentný mashup, mňa osobne by toto nenapadlo ani v najbláznivejšom sne. Klobúk snímam dole až po zem, dnes sa rozplývam po pekne dlhej dobe, toto si to od vás prevdepodobne pekne odskáčem… 9/10

05 Orjan Nilsen – La Guitarrasm5sm5
    S.O.S. Help Me Please!!!! Tak tí, ktorí ma čítajú pravidelne vedia, že toto je môj aktuálny tune of 2008, hodnotil som stokrát, názor som nezmenil, neobohráva sa, proste great great great….10/10

06 Cerf, Mitiska & Jaren – You Never Said (Dash Berlin Remix)sm3
    Vecička hodnotená u mňa už minule, nezameniteľný rukopis Dash Berlin v kombinácii s pekným vokálom od Jaren, slaďáreň síce, ale na to sa dnes nehrám…jemne dvíham známku v kontexte s predošlými trackmi 8/10

07 Eddie Sender – Genesis (Robert Gitelmann & Micheal Tsukerman Remix)sm6
    Zrýchľujeme! Výborná melodická záležitosť, čo sa zvukovej stránky týka jednoznačne ma dostala, keď som ju počul prvýkrát nejak som si nepripúšťal, že by to bolo čosi extra, dnes ju vnímam úplne inak, výborný remix pánov G&T a samozrejme Slovenský základ 8+/10

08 FuFa: Oceanlab – Sirens of The Sea (Above & Beyond’s Club Mix)sm11
    Očakávaný favorit poslucháčov, minule som možno k nemu vyznel kriticky, ale vôbec som to tak nemyslel, tak aby som si udobril Sickboya (ktorému Tyas prepracoval život) dodám, že samozrejme je to excelentná záležitosť, v známke však nepopustím, tentokrát vyššia, nuže 9/10

09 C-Base – Superstring (Jorn van Deynhoven Remix)sm6
    Prechádzame výraznejšie do upliftovej časti. Výborná melodická a energická záležitosť á la Anjuna, dokonca sa dostavil aj pekne dupnutý nástup vlastný každému dobrému upliftu. Van Deynhoven síce nejak neexperimentuje a nestavuje na invenciu, ale jeho remixy sú príjemné na posluch. 8+/10

10 ToTW: Fire & Ice – Tour de Trance (Manuel Le Saux Remix)sm11
    Atmosférický uplift. Energiu rozdáva snáď z každej strany. L-Vee proste vie ako na to, Originál sa mi však pozdáva o niečo viac. Stavím sa o 2 EUR, že Freezer ohodnotí oveľa vyššie, ja dávam 7/10

11 Andy Blueman – Time To Restsm5
    Pre mňa lepší uplift ako ten predošlý Le Sauxov remix, break vyplnený krásnym šepotom a potom upliftový nástup ako sa patrí. Osobne hodnotím o triedu lepšie ako Nyctalopiu, ale to je už vec názoru. 8+/10

12 Impulsive Drive – Reloadsm10sm4
    Veľkohalová výroba, na akcie ako stvorená, hrabnuté trocha do tvrdša, ale zvukovo vysoký nadštandard s pekne prepleteným náznakom vokálu…nad známkou som váhal, nakoniec 9/10

13 Erik De Konig – Dreamflight (Mike Nichol Remix)sm6sm5sm5
    Dnes sa mi aj upliftová časť páči viac ako inokedy. Vyhýbame sa ordinerite čoho dôkazom je aj tento singel. Dobrý nápad, dobré prevedenie, Mike Nichol „válí“, predtým ma nezaujal a za to si bijem hlavu o stenu, dnes 9+/10

14 Lange – Out of The Sky (Aly & Fila Remix)sm6sm5sm5sm5
    Tak Egypťania sa zhostili remixu tejto veci s božským vokálom Sarah Howells. Ich sound sa tam nezaprie, už som sa hodlal skritizovať pomerne prázdny zvukový podklad, ale ako ju tak počúvam, páči sa mi to v kombinácii s vokálom, ktorý pekne vyznieva, namotal som sa na ňu a už sa jej nezbavím….pripomína mi to čiastočne obdobia okolo roku 2000 10/10

15 ATA – Blue Skiessm4
    Energicko-euforická záležitosť z Rumunska ak sa nemýlim. Dnes sa nespoznávam, starý dobrý ASoT, aplikujem výrok farára Otíka z S,S,J: „Trance líbezný“…ale ozaj najlepšia epizóda práve prebiehajúceho roka „tútavzndejt“. 9/10

16 Claudia Cazacu – Elite (Sied van Riel)sm2
    Toto nie je to práve orechové pre mňa, ale podľa názvu som čakal väčší „blivajz“, toto náhodou celkom ujde, má to svoju melódiu, takže sa budem opakovať, ale naozaj to ujde. 7-/10.

17 W&W – Countachsm12
    Techy tónina zostala, ale ja neznášam tento TETRIS vs. GAMEBOY sound, ako fakt si nemôžem pomôcť. Platinum ako cez kopirák skoro. Na Mustang sa to nechytá ani zďaleka…3/10

18 Ernesto vs. Bastian – Super Jupitersm12
    Títo páni sú pre mňa iba kôpkou tragédie a nešťastia, ale tak bolo treba vsunúť do príjemnej letnej epizódy aj nejaký umelo vytvrdený „blivajz“, nech sa na mňa nik nehnevá, ale takáto téma tu bola už tisíckrát. Tetris 4ever. 3/10

19 Andain – Beautiful Things (Gabriel & Dresden Unplugged Remix)*sm6sm6sm5
    K tejto veci ma viažu dosť emocionálne spomienky… Vokál tisícročia….Ešte lepší je Gabriel & Dresden Remix…. 10/10

* s tým Gabriel&Dresden remixom sa mi to nezdá, pretože ho poznám, mám doma a je úplne iný ako táto verzia, ktorú som ja vždy poznal ako Tiesto Remix, ale asi to bude tým slovíčkom „unplugged“, tak som zas o čosi múdrejšísm15

– priemerná známka epizódy: 8+
    – môj Future Favorite z tejto epizódy: váhal som dlho, nakoniec Aly&Fila Remix Langeho Out of The Sky
    – pre mňa osobne najlepšia epizóda prebiehajúceho roku (druhá najlepšia 338)

mountainer
    Člen

slabá epizoda…nejlepší byl Andy Blueman, Fire&Ice a opáčko ATA, jinak mě nic moc nezaujalo…a začátek otřesný

Anonymní uživatel
    Neaktivní

PRASOT 345.

01. Parker & Hanson – Aim High Shoot Low (Original Mix) [Maelstrom]
    Začínáme tradičně s progressive trancem. Nový singlík této dvojice je obohacen exotickými vokálními popěvky, což zní docela zajímavě 6+/10

02. Nadia Ali – Crash & Burn (DJ Shah Magic Island Remix)
    Osobité vokály zpěvačky z projektu Iio se mi hodně zamlouvají, Trochu mě ale zklama Shah jehož rukopis zde není až tak patrný a po melodické stránce je track docela nevýrazný 6/10

03. Type – Nostalgia
    Beach trance, balearic trance nebo snad tropical trance? Asi tak nějak no…mně tento styl vůbec nebere, ale své fandy určitě má 6+/10

04. Lange – Songless (Cerf & Mitiska Trancetastic Remix) w/ If U Should Go (Inpetto vs. Duderstadt Instrumental) (Victoria Secret Mashup)
    Tady se zase někdo doma nudil a tak mashupoval, ale výsledkem není nic víc, než jakýsi zmatek. Tracky do sebe nezapadají a to netvrdím jen proto, že jsem velký odpůrce mashupů…4/10

05. Orjan Nilsen – La Guitarra [Armada]
    Hráno již po několikáté, pěkný trance s kytarovou melodií 7/10

06. Vantem – You Never Said (Dash Berlin Remix)
    Také už hráno. jak už jsem psalminule, je to až příliš podobné tracku Till The Sky Falls Down 7-/10

07. Eddie Sender – Genesis (Robert Gitelman & Michael Tsukerman Remix)
    Opět žádná novinka, jen repete at k já jen repetnu, že je to docela dobrý, lehce nadprůměrný trance 7/10

08. Oceanlab – Sirens Of The Sea (Above & Beyond Club Mix) [Anjunabeats] [Future Favorite]
    No neříkal jsem to minule? Nic jinýho nemohlo v podstatě ani konkurovat,jelikož tihle angličtí sympaťáci mají velkou podporu od trance fans. Navíc je to samozřejmě kvalitní track 9/10

09. C-Base – Superstring (Jorn van Deynhoven Remix)
    Pokračujeme v ryhlejším tempu a do upliftingových vln se nás snaží vtáhnout Jorn a daří se mu to docela obstojně 7+/10

10. Fire & Ice – Tour De Trance (Manuel Le Saux Remix) [Camouflage] [Tune Of The Week]
    TOTW? Beze všeho, ale proč zrovna v nejslabší verzi z celého releasu? Originál s tradičním old-school Fire And Ice soundem, nebo progressivnější Fire Rmx jsou určitě mnohem lepší, ale i tento remix není k zahození, i přesto že je nejslabší, tak je to na 8/10

11. Andy Blueman – Time To Rest [Perceptive]
    No není to nádhera? To teda je! Podobně euforické jako byla Nyctalopia. Těšit se můžeme i na remix od Daniela Kandiho 9+/10

12. Impulsive Drive – Reload
    Zvláštní a neotřelá melodie, která mi trochu připomíná některé tracky od Re:locate 7/10

13. Erik De Koning – Dreamflight (Mike Nichol Remix) [A State Of Trance]
    Toto už také v Asotu zaznělo a určitě jsem to chválil, protože je to vynikající 8+/10

14. Lange – Out Of The Sky (Aly & Fila Remix) [Maelstrom]
    Mám tu tendenci nadržovat svým oblíbeným projektům (MIKE by mohl vyprávět :-D), ale víte co? Žádný takový…tohle se jim prostě nepovedlo, vůbec mi nesedí ta melodie, která je oproti originálu jenom takovým čajíčkem. Track ztratil veškeré své kouzlo 5/10

15. ATA – Blue Skies
    Také už hráno, ale proč si nezopakovat tento fantastický trance s velkým T 9+/10

16. Claudia Cazacu – Elite (Sied van Riel) [Couture]
    Energetická tranceovka říznutá techy soundem 6+/10

17. W&W – Countach
    Trochu mi to připomíná Joop style stejně jako předchozí singl Mustang 6/10

18. Ernesto vs. Bastian – Super Jupiter [High Contrast]
    Není to takovej nářez jako Thrill, ale je to určitě jedna z nej věci z jejich alba, které je celkově docela dost průměrné 6+/10

19. Andain – Beautiful Things (Gabriel & Dresden Unplugged Mix) [Black Hole] [ASOT Radio Classic]
    Jedny z nejlepších vokáů v trance music, i když s tím trancem je to v tomto případě dost na hraně. V každém případě je to další výborný remix od dnes stagnující dvojice Gabriel & Dresden 9/10

Anonymní uživatel
    Neaktivní

tak to jsem na to zvědav 🙂 moje hodnocení tu bude asi už dnes po půlnoci…ale natěšenej dnes fakt nejsem…ne že by ten tracklist byl špatnej, to vůbec, ale skoro vše už znám

makauskas
    Člen

2 Freezer: zajtra dopracujem recenziu, ale také známky vysoké ako dnes som ešte nedal až na ten techy koniec..dnes budem mať asi prvýkrát vyššie známkovanie ako tysm15sm15
    Takže tešte sááááásm4sm4sm4

Anonymní uživatel
    Neaktivní

no já tradičně live nestíhal…tak si to zase dám ze zá znamu dnes…ale jak tak koukám na tracklist, tak tam není moc zajímavejch novinek, akorát ten Blueman, ale ten track už vlastním tak půl roku…a vím že je parádní, bude i Kandiho remix, i když ten mi nepřijde lepší jak orig…

ceero
    Účastník

no to uz je lepsie, dream tracne je osobitny zaner ktory uz dost davno vymrel sm2

mountainer
    Člen

nebaví mě psát „emotivní, zasněný, nebeský trance“, tak je to jednoduše dream trance sm16

ceero
    Účastník

dreamtrance ?

mountainer
    Člen

aaaaaaaaa Andy Blueman opět na scéně, to je dream trance jak má bejt, nádhera sm5sm5

makauskas
    Člen

Ideme tunovať ASoT 345?

Zakladám hnutie: proti prvej zdochnutej prvej hodinesm4sm4
    Verím, že Freezer sa ku mne pridá!!!sm0

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 331. až 345. (celkem z 641)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.