TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse A State of trance 2008

• Toto téma obsahuje celkem 631 odpovědí. Do diskuze (68 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Jamie a poslední změna proběhla před 16 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 406. až 420. (celkem z 641)
  • Autor
    Roman
    Člen

Ale joo, Theme To Heroes ujde, ikdyž doufam, že se nestane tradicí, že každej úspěšnej seriál se dočká nějaký takovýhle trance úpravy svý znělky nebo písničky :))

M.i.k.e
    Člen

u mě jasně vede Heroes Themesm5sm5

makauskas
    Člen

A State of Trance Episode 342

01 Jose Amnesia vs. Melee – Follow To Lost (Clark Kent’s Live Bootleg)sm2
    Začíname vo veľmi pohodovom a aj príjemnom rytme. Amnesia sa pridal do skupiny interprétov, ktorí sa rozhodli zviezť na vlne takmer myšiakovho soundu. V Mashupe sa pridáva aj vokál, ktorý tam však vôbec nechýbal. V porovnaní s poslednými releasmi Joseho je to výrazná zmena, len neviem či k lepšiemu, počúva sa však veľmi fajnovo. 6/10.

02 Interplay & Electrobios – With Yousm5sm3
    Tento tune patrí k veciam, ktoré ma zaujmú hneď na prvýkrát po počutí prvých tónov. Zvukovo invenčná záležitosť so zapracovaným kvázivokálom, povedal by som taká Jaytechovská. Takto nejako si predstavujem kvalitný release, melodická vec, akoby spred pár rokov. 9-/10.

03 Pryda – Pjanoosm13
    Pekný prechod na piáno v podaní švédskeho kúzelníka so zvukom Erica Prydza. Túto záležitosť som hodnotil už minule, takže len dodám, že zapadá do nastavenej atmosféry tejto epizódy. 7/10.

04 Three Drives – Greece 2000 (Chris Reece Remix)sm11
    Už prvé tóny naznačujú, že sa oprašuje klasika spred ôsmych rokov. Po nich však nastupuje výrazne uvŕzaný break, striedaný opäť klasickým tónmi Greece 2000. Rozhodne sa nejedná o zveľadenie klasiky, skôr naopak. Vďaka nauvŕzaným pasážam znižujem, ale najmä vďaka tomu, že originál je moja „All Time Classic“ zvyšujem napokon na 6/10.

05 Agnelli & Nelson – Just When I Think Theres An Answer (Genix Remix)sm8
    Tak nám tu zas raz Genix vrzá a zavrzalo sa nám to celé, takže sme sa do trancu prechodne dostali kdesi k housu a ešte k tomu nepočúvateľnému. Tento remix si Armin mohol odpustiť a zaradiť radšej original. Celé to dopĺňa vokálový vstup, ktorý mi zabránil dať tomuto Genixovmu remixu najnižšiu známku. Nakoniec… 2/10.

06 Orkidea & David West – God’s Gardensm5sm11
    No konečne zvukovo ideme kdesi do iných sfér. Trocha klonovačka „Waleského nárečia“, ale trance je to taký ako má byť, teda kdesi na pomedzí Welsh Morphology a Larry Mountains 54. Severská produkcia ma berie, nuže 8/10.

07 ATA – Blue Skiessm0
    Napol som uši ako poľovnícky pes, lebo sa nám tu výrazne a zaujímavo zupliftilo:) aj keď na takýto strednoprúd kladiem oveľa väčšie nároky lebo je ho poslednou dobou ako maku, takže 7-/10.

08 FuFa: Coleman & Melvoin – Theme To Heroes (Filo & Peri Remix)sm13
    Vcelku príjemná vec na počúvanie, ktorej však viac ako šesť nemožem dať, lebo ten vokál sa snaží byť exoticko-upokojujúci a v skutočnosti je to iba stokrát použitá téma pred nástupom. Ten nástup po ňom však je už o niečom inom, avšak tomuto tracku chýba nejaký výraz alebo tvár, príde mi nemastný, neslaný. Takéto počiny však zvyknú bývať future favorite, lebo dokážu osloviť širšie masy, už menej však mňa. Hodnotené už minule, dnes podobne 6/10.

09 David Newsum – From Dubai With Lovesm7
    Pokračujeme v uplifte, prijateľný track, akých je však v poslednej dobe ako húb po daždi, niet na ňom ani čo skritizovať, iba ak neinvenčnosť, nuže 6+/10.

10 Mike Nichol – Lost For Words w/ Imagine (Acapella) (Armin Van Buuren Mashup)sm10
    Armin na pripravil ďalší mashup, tentokrát Acapella vokál z Imagine s Mike Nicholovou Lost 4 Words. Vokál sa mi už v origináli páčil, ale na mashupy veľmi nie som, dokonca si myslím, že tento sa dal priviesť k väčšej kvalite. 7+/10.

11 4 Strings – Take Me Away (Re-Ward Bootleg)sm12sm18
    Bootleg vydareného originálu, akurát mi to príde, že nevychádza nič lepšie, keď ho sem Armin zaradil, nieže by bol zlý, ale určite sa dajú zahrať aj lepšie veci ako novinky. 5/10.

12 ToTW: Topher Jones feat. Meredith Call – Benedictionsm17
    Nie je mi celkom jasné akou záhadou je práve tento track ToTW. Krásny vokál by si zaslúžil lepší zvukový doprovod. Takéto veci mi ozaj nesedia poslednou dobou čo sa zvukovej stránky týka, ale ten vokál sa mi fakt páči. Verím, že bude aj iná verzia. Tejto dávam 6/10.

13 Solarstone – Rainstars Eternal (Agnelli & Nelson Remix)sm2
    Celkom vydarený release, ktorý už tiež bol pred pár týždňami záhadným ToTW, aj keď ma tiež do pozoru nepostavil. No čo, stáva sa zo mňa fajnový poslucháč a pomaly budem hádam aj kritickejší ako Splach, ktorý nerád dáva vyššie známky ako 4:)! Nuže 6/10.

14 Nitrous Oxide pres. Redmoon – Slidesm3
    Príjemný uplifting z Poľska, ktorý ma strhol predsa len viac ako tie predošlé, čo bude spôsobené aj tým, že sound Oxiďákov mi celkom sedí. 7/10.

15 Dj Eco – Mounth Without A Voicesm4
    Tak konečne aj čosi viac pre mňa. Fajný sound a predstava vypočuť si toto naživo je naozaj lákavá. Je ukážkou toho, ako urobiť z ničoho kvalitný release. 8/10

16 Ilya Soloviev – Sunwaves (Paul Miller Remix)sm0
    Uplifting z východných končín. Ako som spomínal minule, originál mi sedí viac ako Millerov remix. Teda 7/10

17 Ferrin & Low – Westworldsm10sm5sm5
    Druhá hodinka tradične upliftová, avšak tomuto vôbec nemôžem vytknúť neinvenčnosť, ba práve naopak, prepracovaný release aj s ezoterickým kvílením. Po viacerých vypočutiach pôjde u mňa určite do TOP 10. Ferrin & Low rozhodne u mňa zachraňujú pohľad na uplift sféru. Beautiful! 10/10.

18 Akesson – Perfect Bluesm10sm5sm4
    Tak opäť sme sa dočkali tohto great tracku. Konečne môžem s čistým svedomím vytiahnuť vysoké známky! Niet čo dodať. 10/10.

19 Roy Gates – Come Alivesm11
    Pokračovanie v nasadenom tempe a dá sa povedať aj v nasadenej kvalite. Táto pasáž výrazne mení celkový dojem z dnešnej epizódy, keď po tracku číslo 13 som ju predbežne skoro úplne zatratil:)! Takisto vokál sa sem veľmi hodí, nevtieravý, zapracovaný. 8/10

20 Sander van Doorn – Purde Vidasm12sm18sm19
    Sanderova produkcia sa už podobá technu s prvkami trancu (tu konkrétne nejaký náznak vesmírnych soundov). Predposledná vec v ASoTe už tradične na odpis. Toto si určite púšťať nebudem, nuže 2/10.

21 ASoT RC: Pulser – Cloudwalking (Astral Remix)sm11
    Klasický zvuk sa rozhodne nezaprie. Jedna z mála klasických vecí, ktorá ma v dobách keď bola novinkou až tak nezaujala. Dnes sa na to aj s prispením nostalgie pozerám už inak. Nuže 8+/10.

poznámky:
    – priemerná známka epizódy: 6,5
    – môj future favorite: Ferrin & Low – Westworld
    – podľa možností trance.nu Akesson už nemôže byť future favorite
    – možno už v najbližšej epizóde sa dozvieme line-up pre ASoT 350sm5

ceero
    Účastník

Pulser – Clodwalking sm10 sm5
    to uz som aj zabudol ze existuje sm15

Jamie
    Člen

Tak dneska maximalne luxusni sm5

Splach
    Člen

Sry, nemám na hodnocení čas ani náladu.

Showman
    Člen

Mike Shiver’s Catching Sun mixes…. ty já prostě miluju sm0sm16sm4

*_Marek_*
    Člen

Jinak Hensha je mladý talentovaný producent a dj z Polska konkrétně z Gdanska a znám ho i osobně sm4..Mohu pouze dodat že toto není jeho první počin,ale s tímhle se vytáhl…Dříve si říkal Shybee hmm a to hlavní má dobrou sestru blondýnkůůůů uf uf lxsní ..sm0

makauskas
    Člen

Ako sa tak pozerám až tak radikálne sa moje a Freezerove hodnotenia od seba neodlišujú až na pár výnimiek, som zvedavý čo sa stalo so Splachom, tešil som sa aj na jeho pohľad na včerajší ASoT, dúfam ,že ho ešte dodásm4

Newman
    Člen

Vrcholy včerejšího ASOTu jsou:

07. Wendy Melvoin & Lisa Coleman – The Heroes Theme (Filo & Peri Bootleg) [Tune Of The Week] sm5
    16. Hensha – The Curtain (Underwater Blue Remix) [Conspiracy]

Jako odpad hodnotím (aneb bez těchto tracků bych se opravdu obešel):

03. Phynn – Starfire At Night (Andy Duguid Remix) [Black Hole]
    08. Utah Saints – Lost Vagueness (M6 Bootleg Mix)

hoky
    Člen

mno taxem doposlouchal a obzvlášť 2 hodina je teda dost dobře našláplá jako pro mě je top track 16. Hensha – The Curtain (Underwater Blue Remix) už když sem to slyšel v TATW tak mě to nadchlo a druhej poslech v ASOTu tomu přidal navíc klasika na závěr v podobě such is life nemá chybu

jinač se přikláním víc k freezerovýmu hodnocenísm0

makauskas
    Člen

2 dudelak:
    vďaka, dúfam ,že som nebol až moc kritický dnessm4

dukelak
    Člen

supr práce,boyz sm2 zrovna se chystám na přehrání asotu, tak budu srovnávat s kritikou 🙂

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Armine, hoď ho do stroje! 341.

01. Pryda – Pjanoo [Pryda]
    Asi jen málokoho by překvapilo, že track je postaven na piano melodii, která je sice fajn, ale pořád dokola se opakuje a po chvilce s tak track stává docela monotóním. I přesto si ale myslím, že je to dost možná nejlepší Prydzův počin od tracku Armed. 8/10

02. The Brothers Funk – Sunrise [Somatic Sense]
    Progressivní track, který začíná masivní melodií v breakdownu, ale po něm už následuje jen nuda. Velká škoda, že nebyl využit větší potenciál té melodie z úvodu. Náběh byl na desítku a nakonec je z toho jen 6+/10

03. Phynn – Starfire At Night (Andy Duguid Remix) [Black Hole]
    Vyloženě průměrná až nudná produkce. Originál je mnohem lepší a chytlavější. 5/10

04. Deadmau5 – Alone With You [Mau5trap]
    Tradiční a nezaměnitelný sound od tohoto prouducenta se tentokrát ani nekoná, ovšem to nic nemění na tom, že melodie mi přijde dosti nezáživná 6-/10

05. Orjan Nilsen – La Guitarra [Armada]
    Hráno a hodnoceno minule 8-/10

06. The Doppler Effect – Beauty Hides In The Deep (The Blizzard Remix) [Armind] [Future Favorite]
    Rovněž hráno minule, velmi dobrý remix 8+/10

07. Wendy Melvoin & Lisa Coleman – The Heroes Theme (Filo & Peri Bootleg) [Tune Of The Week]
    Zpočátku jsem k tracku přistupoval s velkou nedůvěrou, ale on se z toho vyklubal velmi příjemný melodický počin. Přiznám se, že původní track neznám, ale v tomto podání to zní pěkně a emotivně 8-/10

08. Utah Saints – Lost Vagueness (M6 Bootleg Mix)
    Jako výplň setu mi to přijde docela i vhodné, ale jinak je to track vyloženě nevýrazný, v podstatě nic mě na něm nezaujalo 4/10

09. Steve Anderson – Neve [DJSA]
    Dobrá ukázka toho, že i mužské vokály můžou v tranceu vyznít decentně, navíc jsou podkresleny skvělou melodií a piánkem 9/10

10. Georgia – Ode To 99 [Levare]
    Jak už jsem psal minule, opravdu mi ten track připomíná konec 90 let. Výborné 8+/10

11. Seth Hutton feat Judie Tzuke – Dont Look Behind You (Mike Shiver Catching Sun Remix) [Captured]
    Tento track už Shiver představil v rámci mixkompilace Trance Mission a už tam mě celkem zaujal. Vokály a jemná melodie do sebe výborně pasují 8/10

12. Greg Downey – Stadium [Vandit Digital]
    Kříženec soundu Nu NRG a PVD. A výsledek? Je to velmi dobré, stejně jako b-strana Alpha 8/10

13. Andre Visior & Kay Stone – Something For Your Mind (Giuseppe Ottaviani Remix) [Breathemusic]
    Extáze! Tenhle track zbožnuji už od doby, co jsem ho slyšel už skoro před rokem na stránkách Pepého. Jeden z jeho nejlepších remixů, ale doporučit mohu i originál, který je také velmi kvalitní 10/10

14. Matt Cerf feat. Jaren – Let Me Breathe (Bissen Remix)
    Odrhovačka známá z minulých epizod 4/10

15. Tom Colontonio – Omega Thursday [Vandit Digital]
    Track, jterý se dříve objevoval pod názvem Serius Truth. Není to špatné, ale určitě lepším trackem je například Modern Day Madness 7/10

16. Hensha – The Curtain (Underwater Blue Remix) [Conspiracy]
    Record Of The Week v konkurenčním TATW. Kdyby dostal tento titul i tady, tak bych se ani nezlobil, je to totiž first class uplifter 9-/10

17. Ilya Soloviev – Sunwaves (Paul Miller Remix) [Timeline Musi]
    Paul Miller jen málokdy zklame. Tentokrát je to přeci jen o něco slabší než obvykle, ale přesto je to pořád nadprůměrný uplifting 7/10

18. Stuart Miller – Galactica
    A máme tu dalšího Millera, který ale trochu ubral na tempu. Track navíc obsahuje takovou tu prázdnou pasáž po breakdownu, z čehož zrovna nejásám 6+/10

19. Mike Foyle – Pandora [Armind]
    Oproti předchozím opusům je to o něco slabší, ale celkově pořád na relativně vysoké úrovni 7+/10

20. Ernesto vs. Bastian – Super Jupiter [High Contrast]
    Asi nejlepší track, hned po Thrill, z jejich aktuálního alba 7/10

21. Rank 1 feat. Shanokee – Such Is Life (Extended Version) [ID&T] [ASOT Radio Classic]
    Such Is Life…jednou produkujete takové skvosty jako je toto a později sklouznete k takovým odpadům jeko je And Then…9+/10

makauskas
    Člen

Arminov útek z Alcatrazu 341

01 Pryda – Pjanoosm3
    Ako som už kdesi bol spomínal, slušná záležitosť, Pryda sound, ale pôsobí na mňa veľmi dobre, dokonca v tom vidím trocha nóvum oproti predošlej produkcii, vec, ktorú si určite budem púšťať častejšie, nuže 7/10

02 The Brothers Funk – Sunrisesm11
    Tak pre mňa čosi naprosto zaujímavé, zvláštne, spočiatku až nezaraditeľné. Trocha osvieženie v dnešnom sounde mi to príde, myslím, že podobne ma zaskočil aj Milan Lieskovský s Elenyou, no na prvý dojem 7+/10

03 Phynn – Starfire At Night (Andy Duguid Remix)sm12
    Pokračujeme v nastavenom razení aj tretím trackom, kde sa plahočí už aj prvý dnešný vokál (medzi nami, nič moc), zachránila by to možno nejaká Schőssowovská pasáž typu Swedish Beatballs, miesto nej taká Westovská, ale do Westa jej chýba veľa, nuže 4-/10

04 Deadmau5 – Alone With Yousm6
    Atmosféra dnešnej epizódy sa zatiaľ veľmi nemení, dokonca by sa dalo povedať, že stagnuje, tento Deadmau5ov track má síce celkom zaujímavý podklad. Priznám sa, Deadmau5a som v tom najskôr ani nepočul veľmi a vidím v tom určitý posun v jeho tvorbe, čo ma teší, dávam 5/10

05 Orjan Nilsen – La Guitarrasm5
    „Mistr hraje mistra“ (v češtine mi to vyznie zaujímavo)! Z tejto veci som tak na větvy (ako je všetkým známe) ako som už dlho zo žiadnej nebol. Prvá časť (dajme tomu techy časť) sa podľa mňa dobre hodí pred to baleárske sólo. Vedel by som si je predstaviť aj v Schulzovej alebo Bennettovej rekonštrukcii. Orjan ju venoval bratovi, je v nej ozaj cítiť kus snahy, kus srdca 10/10

06 FuFa: The Doppler Effect – Beauty Hides In The Deep (The Blizzard Remix)sm5
    Potvrdili sa moje avíza (vlastne naše), zaslúžený víťaz FF, Blizzardský sound s výborne zapracovaným upraveným vokálom, proste „krása skrytá v hĺbke“ takže ako minule 9,5/10

07 ToTW: Wendy Melvoin & Lisa Coleman – The Heroes Theme (Filo & Peri Bootleg)sm15
    Tak presne po roku sa Filo & Peri rozhodli oživiť spomienky na Anthem týmto bootlegom, ktorý mi príde celkom osviežujúci, aj keď ma zasa nejak zvlášť nedojal, invencia mu chýba, ale aby som nebol veľmi kritický, raz si ho ešte určite pustím, takže 6/10

08 Utah Saints – Lost Vagueness (M6 Bootleg Mix)sm18sm17
    Takéto tracky (a ako som neskôr zistil aj bootlegy) nazývam slovom „počin“ alebo aj „entita“, neviem, mne osobne príde absolutne béčkový, a doráža ma ten nástup po „vokále“, nič ma na ňom nezaujalo, možno to, že ten „vokál“ mi nápadne pripomína Eiffel65:DD 1/10

09 Steve Anderson – Nevesm2
    No konečne vyslobodenie z toho „béčka“, pre mňa pohodová záležitosť, aj keď to taktiež nie je nič čo by mnou nejako výraznejšie otriaslo (alebo ma spláchlo – pozdravujem Splacha), vokál ujde, inu 6+/10

10 Georgia – Ode To ’99sm3
    Počúvateľná záležitosť, kdesi tam počujem aj Chicane, no proste 99, v každom prípade upliftík ujde, neviem, no aspoň spomínam na rok 1999, kedy som mal sladkých 14:) 7/10

11 Seth Hutton feat Judie Tzuke – Don’t Look Behind You (Mike Shiver’s Catching Sun Remix) sm0
    S vokálmi je to ozaj na slabej úrovni, Shiver tomu ale predsa len dodal akú-takú váhu, pre mňa teda po zvukovej stránke celkom OK, Shiverove Catching Sun Remixy mám rád 6/10

12 Greg Downey – Stadium sm16
    Posledná vec, ktoru som počúval z dnešnej epizódy naživo, keďže čas nedovolil. Béčkový Vandit sound, ktorý nie je ani tak zlý, ako skôr všedný a nezaujímavý. Gregova tvorba ide ozaj smerom nadol, možno by mu pomohla zmena labelu a pohľadu na svoju tvorbu, pamätám si na Vivid Intent z roku 2006, ktorú vydal pod labelom Discover, a to bolo iné kafíčko, nuže 6/10

13 Andre Visior & Kay Stone – Something For Your Mind (Giuseppe Ottaviani Remix)sm5
    Pekný prechod nám pripravil Armin. Konečne čosi premiérové (v ASoTe) a zároveň aj zaujímavé. Jeden z najnovších a aj najlepších Giuseppeho remixov, v kombinácii s Visior soundom veľmi dobrá záležitosť, takže prvá vec dnes odo mňa s osmičkou (z premiérových vecí) 8+/10

14 Matt Cerf feat. Jaren – Let Me Breathe (Bissen Remix)sm4
    Na Light The Skies a hlavne moju srdcovku Saved Again to rozhodne nemá, lenže…. Georgovu Bissenovu produkciu mám veľmi rád, a myslím, že pomohol aj tejto veci, čo sa zvuku týka, originál sa mi nepáčil, ale tento mix je fajn, inu 8/10

15 Tom Colontonio – Omega Thursdaysm2
    Ďalší Vandit, porovnateľný s tým predošlým. Počúvateľná vecička od Toma aj s gitarkou ako bonusom:), lenže niečo nové v nej hľadám len veľmi veľmi ťažko! Napriek tomu si ju ešte dakedy určite pustím, 6+/10

16 Hensha – The Curtain (Underwater’s Blue Remix)sm16
    Pre mňa osobne ľúbivá vec od absolútne neznámeho producenta (-tky), po zvukovej stránke síce pomerne jednoduchá, ale tento remix je fajn, celkom dobrá „dupačka“ 7/10

17 Ilya Soloviev – Sunwaves (Paul Miller Remix) sm3
    Millerove remixy poslednou dobou frčia ako na bežiacom páse. Výborná energická záležitosť, aj keď predsa len viac som na originál, napriek tomu nadpriemerný track 7/10

18 Stuart Miller – Galacticasm8
    Táto vec mi niečo pripomína, takže určite nebude ničím nová. Niketoré pasáže sami však celkom pozdávajú, nuže 5/10

19 Mike Foyle – Pandora sm5
    Túto vec som hodnotil už minule, Foyle (pokiaľ pri jeho mene nevidím Bolt) je pre mňa nadštandardným producentom, hodnotenie zostáva 8/10

20 Ernesto vs. Bastian – Super Jupiter sm10sm12
    Ernestovia nepatria medzi mojich zvlášť obľúbených producentov, už len preto, že tento zvuk mi nie je extra po chuti, napriek tomu na nejakej tej sensation tento track môže byť slušným otváračom setu napríklad:) 3/10

21 ASoT RC: Rank 1 feat. Shanokee – Such Is Life (Extended Version)sm2
    Klasika na záver od klasikov najklasickejších:)! Na Such Is Life si pamätám veľmi dobre ako som ju počúval pár rokov back:), aj keď to určite nie je TOP track od Rank 1! Nuže 9/10

Priemerná známka v dnešnej epizóde: 6,5
    Môj Future Favorite: Andre Visior & Kay Stone – Something For Your Mind (Giuseppe Ottaviani Remix)
    Poznámky: najslabšia z februárových epizód, La Guitarra a Beauty Hides in The Deep už boli Future Favorite trackmi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 406. až 420. (celkem z 641)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.