TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse A State of trance 2008

• Toto téma obsahuje celkem 631 odpovědí. Do diskuze (68 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Jamie a poslední změna proběhla před 16 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 556. až 570. (celkem z 641)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Neaktivní

Strýček Pompo 337.

01. DJ Shog – Feel Me (In Petto Remix) [Snice Rec.]
    Začínáme tradičně ve spíše housovém rytmu v podání dvojice In Petto, která se ujala remixu nového singlu DJ Shoga. Asi je jasné co od nich můžeme čekat. Nenáročný, ale přesto celkem dobře se poslouchající track v jejich typcikém stylu 7/10

02. Lustral – When My Satellite Falls Down (Terry Bones Remix) [Lustral Music]
    Pokračujeme v podobném rytmu, akorát tentkokrát to máme i s vokálama, což mi sedí o něco méně. Na nedávném releasu se nachází i dub verze, což je pro mně jasná volba 6/10

03. Jes – Heaven (Myon Remix) [Black Hole]
    Tento remix v progressivnjěším podání mně dosti zaujal 8+/10

04. Allure feat. Julie Thompson – Somewhere Inside Of Me (Andy Duguid Remix) [Magik Muzik] [Future Favorite]
    Duguid opět kombinuje melodické plochy s elektro basovkou a výsledkem je nemastný, neslaný track, který má však pár svých světlejších chvilek 6+/10

05. Christopher Norman & Topher Jones – Otherside [Organized Nature]
    Zpočátku se tento track tváří až minimalově, ale přidají se vokály a později i kytarová melodie, která přeci jen tento track nasměruje do komerčnějších vod. Přesto bych tento track mezi trance neřadil 6-/10

06. Dave Spoon – Sunrise [Big Love]
    Dave Spoon sice překvapuje trackem, který by se dal určitě zařadit mezi trance, ale stále se opakující piano motiv začne po čase dosti nudit 6/10

07. Morgan Page feat. Lissie – Longest Road (Deadmau5 Remix) [Nettwerk]
    Tento track už zazněl v jedné z předchozích epizod a postupem času jsem si ho docela oblíbil, především díky chytlavým vokálům 8+/10

08. Gianluca Motta feat. Molly – Not Alone (Deadmau5 Remix) [Motivo]
    Ani bych se nedivil, kdyby někdo ani nepoznal, že už vlastně hraje další track, skoro identický sound akorát jiné vokály. Tentokrát už nikoliv tak zajímavé 6+/10

09. Cerf & Evelio feat. Jaren – Walk Away [Deep Blue]
    Opět vokální záležitost, ovšem v daleko energitečtějším podání, trochu ovšem postrádám nějakou výraznější melodii nebo chytlavý motiv. Track se opírá čistě jen o vokály 7/10

10. Orkidea feat. David West – Gods Garden [AVA]
    Použité vokály pocházejí z jednoho staršíhio tracku od Ofra Haza. Celkově docela zajímavý track s exotickou příchutí 7/10

11. Orkidea feat. Solarstone – Slowmotion [AVA]
    Další track z připravovaného alba od tohoto finského producenta. Trochu je to říznuté psytrancem a přliš mi to nesedlo, možná více zaujme až na další poslech 6+/10

12. Akesson – Perfect Blue [Offshore] [Tune Of The Week]
    Dostáváme se k prvnímu, čistě upliftingovému tracku této epizody a hned jde o takový hudební požitek. Opravdu nádherný uplift 9/10

13. Store N Forward – Honeymoon [Afterglow]
    V porovnáním s předchorím trackem je to o něco slabší, ale pořád ještě velmi nadprůměrné dílko. Synths mi připomínají trochu 4 Strings 8-/10

14. Headstrong feat. Kirsty Hawkshaw – Love Calls (In Your Eyes) (Paul Kershaw Remix) [Sola]
    Kombinace vynikajícího uplifting soundu a výborných vokálů 8+/10

15. Danjo – As The Tables Turn [High Contrast]
    Několikanásobný účastník Asotu. Poprvé jsem tento chytlavý track s exotickými vokály poněkud bodově podstřelil, tak nyní to napravuji a dávám zasloužených 8/10

16. Orjan Nilsen – Soulflayer
    Nástup je teda docela nekompromisní. Vypadá to na spíše tech-tranceový nášup. Ale v breakdownu nám Orjan představuje pěknou melodii a vše to vygraduje do energetického tracku. Výborné 9/10

17. Redstar – Rush (Simon Bostock Remix) [Perceptive]
    Příjemný track s happy melodií 8/10

18. Andrelli & Blue feat. Hila – Imagine (Mike Nichol Remix) [Infrasonic]
    Další uplifting…po vocal breakdownu následuje docela energetická pasáž, celkově opět solidní track 8/10

19. Plastic Boy – A New Life [Armada]
    Plastický panďulák alias MIKE je zpět v top tranceové formě. Nekončící melodická extáze s velmi originálními sytnhs. Původně jsem chtěl dát 9+, aby to nevypadalo jako nadržování mému oblíneném producentovi, navíc a-strana Rise Up se mi zamlouvá možná i o něco víc. Ale to jinak prostě nejde, klidně mě za to sežerte 😛 10/10

20. Pryda – Muranyi (Frase Remix)
    Už minule jsem psal, že toto mi přijde jako čistý průměr a na tom také trvám 6-/10

21. Ben Gold feat. Senadee – Say The Words (Aly & Fila Remix) [Flux Delux]
    Opět jen zopakuji to, co jsem psal minule. Chtělo by to spíš dub, jinak je to moc pěkné 7/10

22. Solid Globe – North Pole [Fundemental] [ASOT Radio Classic]
    Klasika z roku 2003 s nezaměnitelnými synths. Výborná volba 9+/10

Anonymní uživatel
    Neaktivní

no naštěstí to byly pozitivní ohlasy, ale co když se mi příště ozve třeba Katana a bude mi vyhrožovat useknutím genitálií katanou sm0

Anonymní uživatel
    Neaktivní

co prosim? sm10sm15

Anonymní uživatel
    Neaktivní

od příště se vracím ke svému mírnějšímu hodnocení 🙂 jsem netušil, že se mi budou ozývat i někteří producenti lol

Jamie
    Člen

Tak to ja zase vrzani raaaad sm5

Natix
    Účastník

Dexx:
    To já zase zbožnuju slovní spojení „techy pasáž.“ sm13

Anonymní uživatel
    Neaktivní

tak co místo toho mám psát? skřípaní? chrchlání? prdění? chrápání? zvuk brusky? dělnici @ work, zvuky z továrny, nebo snad výpadky elekrtického proudu?

nejsem přítel těhle zvuků sm17 a vrzání je spojuje všechny dohromady – universální slůvko sm2

a vůbec radši nemektej a taky klidně připiš nějaký názory nebo recenzičku, to že na tom nejsem slohově moc dobře vím sám moc dobře, ale tak aspon se snažím to nějak zkomolit no…sm16

Newman
    Člen

Dexx: kdo vrže, ten jede! sm15

Dexx
    Člen

Freezer: Není ti už trochu trapné používat v každém třetím komentáři slova odvozená od slovesa vrzat? sm6

Newman
    Člen

13. Ben Gold feat. Senadee – Say The Words (Aly & Fila Remix) [Tune Of The Week]

Takže track z Aly & Fila myspace už má jméno a mé dojmy jsou zatím rozporuplné sm6 Do breakdownu takové nemastné neslané, pak přijde celkem divný vokál (takže souhlas s Freezerem, tohle chce dub), ale ta pasáž poté je skvělá! sm5

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Emil Von Boban 336.

01. Stone Canyon feat. LDN – Rest Here [FiveAM]
    Začínáme spíše house trackem, který je dost možná jemně inspirován Mrtvou Myškou, ale přidává i dost vlastních invencí a výsledkem je pohodový house track 7/10

02. Allure feat. Julie Thompson – Somewhere Inside Of Me (Andy Duguid Remix) [Magik Muzik]
    Vrzavější basovka, vokály a pěkná klavírní mezihra v breakdownu. Track, který rozhodně neurazí, ale zřejmě ani nenadchne 6/10

03. Tracy Thorn – Grand Canyon (Dirty South Remix) [Virgin]
    Po jemném vrzání z minulého tracku už teď vržeme na plné obrátky, vokály také mému uchu zrovna nelahodí, next please…3/10

04. Ashley Wallbridge feat. Meighan Nealon – I Believe (Sied Van Riel Remix) [Lyon Echo]
    Konečně si od vrzingu můžeme odduchnout. Tento track je spíše o výrazné melodii a docela pěkných vokálech od Ashley 7/10

05. In Progress – Crossover (John Huijbers Remix) [Captured Digital]
    Tempo se nám trochu zrychluje, nicméně na nějakou pořádnou pecku stále čekáme. Vytknul bych opět vravou pasáž, která se dostaví po breakdwonu…6+/10

06. Seth Hutton feat. Kirsty Hawkshaw – Dont Look Behind You (Leon Bolier Remix)
    Trochu překvapivě spíše zasněný pomalejší trance od Boliera. Vokály by tam být nemusely, ale až tolik zase nepřekážejí 7/10

07. Ferry Corsten feat. Howard Jones – Into The Dark (Breakfast Remix) [Flashover]
    Není divu, že pár jedinců považuje trance za cheesy, popřípadě za zpopovatělý styl. Díky takovým trackům jako je Into The Dark se opravdu není ani čemu divit. Breakfast zachraňuje co se dá, ale jelikože ponechal ty příšerné a ostudné vokály, tak to nemůže být na víc než na 6-/10

08. Steve Anderson – Neve [DJSA]
    I v tomto tracku se vyskytují mužské vokály, ale jsou přeci jen decentnější a navíc jsou podpořeny opravdu vynikající melodií 8+/10

09. Matt Cerf & Jaren – Let Me Breathe (Bissen Remix)
    Tomu říkám opravdu špatný vtip. Takhle nepovedené vokály bych u této osvědčené dvojice nečekal. Léét Míí Brííít a mě to tahá za uši a kroutím hlavou, jak něco takového mohli vypustit na svět…Bissenova prázdná pasáž po breakdownu vše ještě zhoršuje 3/10

10. Robbie Van Doe – Correlation [Zirenz Media]
    Trochu si zlepšuji náladu tímto solidním upliftingem. O žádný velký zázrak se ale taky zrovna nejedná 7/10

11. Jon O Bir pres. Outlaw vs. Oliver Smith – Ways & Nimbus (Daniel Kandi Mashup)
    Tento track zahrál Kandi ve Vertigu. Říkal jsem si tehdy, co je to za zmutovanou verzi Nimbusu, tak teď už vím, která bije :-). Velmi dobrý mash-up 8+/10

12. Luminary – Amsterdam (Super & Tab Remix) [Anjunabeats 100] [Future Favorite]
    Určitě velmi dobrá volba posluchačů. Nadočekávání povedený remix této klasiky 9+/10

13. Ben Gold feat. Senadee – Say The Words (Aly & Fila Remix) [Tune Of The Week]
    Nezaměnitelný sound od hochů z Afriky. Doufám, že se dočkáme i dub verze, protože vokály jsou jediné co bych vytknul, jinak je to celkem lahůdka 7+/10

14. Nitrous Oxide – Waves [Anjunabeats]
    Aneb názorná ukázka toho, jak že má asi vypadat trance. Žádný vrzing, žádné vokály, ale jen čistá tranceová euforie se vším všudy 10/10

15. Marcos – Cosmicstring (Marcos 2008 Remake)
    Opět docela slušný uplfiting trance, jen ta melodie je až příliš jednoduchá a docela rychle se oposlouchá 7/10

16. Adam Szabo – Altra
    Kdybych neznal název, tak bych tipoval, že to má na svědomí Daniel Kandi. V každém případě moc pěkný uplifting od začínajícího producenta. 8/10

17. Ernesto vs. Bastian – Thrill (Reflecting Diversity Mix) [High Contrast]
    Struktura tracku je stejná, jen byla vyměna techy pasáž za trochu jinou skřípavější pasáž. Preferuji rozhodně originál 6+/10

18. Van Gelder – Together (North Star Remix) [Resonate Records]
    Navzdory očekávání je to velmi dobrý remix, který je zhruba na stejné úrovni s originálem 8/10

19. Binary Finary – 1998 (Binary Finality Mix) [Binary Finary] [ASOT Radio Classic]
    Klaiska sice obrovská, ale uričitě bych volil spíše Gouryella Remix. 8+/10

hoky
    Člen

jn rmx nic moc ale i tak prostě klasika, no nic du přeladit na Schossowa sm3

Jamie
    Člen

Tak tohle je naaadhera…. i kdyz rmx

hoky
    Člen

hm tak classic na závěr luxus binary finary sm10 jedná z takových prvních trancovějších věcí co sem měl nahraný kdysi dávno z vivysm0

hoky
    Člen

thrill to sem si konečně dnes sosl a už se těším na TE až to tam někde live zazní to bude kotel

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 556. až 570. (celkem z 641)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.