TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Skladby, Alba, Kompilace Armin van Buuren – A State of Trance 2008

• Toto téma obsahuje celkem 29 odpovědí. Do diskuze (24 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel alexx a poslední změna proběhla před 16 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 65)
  • Autor
    vyrys
    Člen

[quote Freezer] nějak nemám na trance čas sm19 nestíhám to vůbec sledovat v poslední době...[/quote]

vitaj v realnem svete strycusm15sm4

Anonymní uživatel
    Neaktivní

na ten OT vám prdim 🙂

jinak bohužel jsem se dostal do situace, která jsem myslel, že jentak nenastane, nějak nemám na trance čas sm19 nestíhám to vůbec sledovat v poslední době…jsem asitak měsíc pozadu 🙂 a tak jsem rád, že jsem se dnes dostal alespoň k prvnímu CD téhle kompilace a…je to teda docela slabota, prostě nuda, zaujal mě tam jedinej track z těch nových a ani nevim co to bylo, nějaká summer vokálovka, odhadem asi ta 06 to byla…

makauskas
    Člen

Akú plodnú diskusiu rozvíril ASoT :DD

Natix
    Účastník

Sakra, to už jsme řádně off-topic, ale zase mi přijde škoda takhle zajímavě se rozvíjející diskuzi jen tak ukončit. Navrhuji přemístit se sem:

http://forum.trance.cz/read.php?1,92405

M.i.k.e
    Člen

Natix : trafikový DVD sou takový trochen dvojsečný…na jednu stranu je to hezký pro lidi,ale na druhou stranu to likviduje nejen klasický půjčovny,ale koneckonců i samotnou distribuci to obírá o zisky např. z novinek.Znám spoustu lidí,který kupujou skoro až bezmyšlenkovitě skoro všechno co vyjde aniž by pořádně vědeli o co se jedná…hlavně,ale že je to za „pade“.To,jaký sou zisky distribuce z tohodle se těžko odhaduje.Sice se toho prodá hodně,ale zase je třeba brát v potaz,že náklad je mnohdy kolem miliónu kusů,takže se jim toho musí i spousta vrátit.Na čem ovšem hodně vydělaj je prodej práv,jelikož za práva se zaplatí jen jednou a pak je možno film použít kolikrát se jim zamane (proto už se teď začínají filmy opakovat).Já osobně mám k těmhle dývkum rozporuplnej vztah.Na jednu stranu čas od času vyjde opravdu dobrej film,ale na druhou stranu s mojí zatížeností na speciální edice a s tím,že kamarád má DVD půjčovnu a vidim,co tohle dokáže…sem zvědavej do jaký míry uspěje bonton,kterej se rozhodnul,že už do novin nebude dávat DVD,ale hudební cd…

mike_h
    Člen

nevim, zda se to u nas zlepsi, dokud nebudou platit ty nase uzasne zakony.. sosat audiovizualni dila je u nas vlastne legalni, nelegalni je jen sdileni
    vsichni platim poplatek navic za CD,DVD, vypalovacky, disky, tiskarny, veskery media a OSA proste pocita s tim, ze na to vsechno pujdou nase sosnuty veci 🙂

poslednich cca 3/4 roku utratim prumerne 1-2k mesicne za veci z ruznych netlabelu atd.. a mam z toho docela dobry pocit, hlavne podporit nejakeho novacka, ktery to doopravdy potrebuje..

Natix
    Účastník

[quote M.i.k.e][s tímhle nezbývá než souhlasit...otázkou ale zůstává,kolik lidí by si v případě,že by měli platy srovnatelné s těmi venku tu hudbu opravdu kupovalo...nechci tady zase vytahovat to tolik nenávíděné čecháčství,ale tohle už tu i za tak krátkou dobu zakořenilo natolik,že věřim,že spousta lidí by i s takovými platy radši i nadále sosalo...[/quote]

Já myslím, že by jich nemuselo být málo. Vezměte si ty DVDčka v trafikách, ty jsou podle mé na odbyt docela masivně (jinak by jich předpokládám nevycházelo čím dál víc). Ale zase tady hraje roli to, že ne každý je schopný si nějaký ten film sosnout z netu, zvlášť starší lidi, u počítačem odkojených jako jsme my, je to otázka. Ale pokud jde o mě, tak za to necelé pade se mi už fakt nevyplatí se s nějakým filmem stahovat, navíc mám placku, která (snad) něco vydrží, navíc to mám zpravidla dvojjazyčně, což ripy nebývaj, občas dokonce i s nějakými bonusy.

M.i.k.e
    Člen

škvára : je možný,že je,každopádně by to byl běh na dlouhou trať…já osobně bych tomu nevěřil až na tolik…možná tak třetina (s velkým otimismem možná polovina) lidí by to možná „zvládla“,ale zbytek by i tak zůstal u sosání…tim spíš,pokud to bude i nadále tak snadno dostupný,laciný a de-facto nepostižitelný.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

No… ono tam je asi trochu takové to „My jim to nandáme“ ve vztahu k větším korporacím, firmám atd.

Ostatně, to se zřejmě nechtěně promítlo i do té (ne)slavné kampaně předsednictví EU. To říká vše.

Sq4Raa
    Člen

[quote=Mike]otázkou ale zůstává,kolik lidí by si v případě,že by měli platy srovnatelné s těmi venku tu hudbu opravdu kupovalo[/quote]

Konsensem rozumné ceny (tedy celkové dostupnosti) a postihem ilegality bys lidi k tomu kupování pozvolna dovedl. Čím více a déle je ovšem nelegální pořizování čekoholi tolerováno, tím těžší bude se z téhle iluze zdánlivé normálnosti vymanit.

M.i.k.e
    Člen

Natix : no vidíš a já trpaslíka kupoval ještě před tím za plnou cenu…

Sq4Raa
    Člen

[quote=Mike]Jinak souhlasím s tím,že za pálení cds (obecně) si může koneckonců z části i distribuce sama.Přece jen ceny kolem 500-600 za cd sou řádně přehnaný.[/quote]

Přesně tak.

M.i.k.e
    Člen

[quote Sq4Raa][quote=Andrews]Je ale fakt, že v cizině je většinou ten poměr plat/cena hudby někde jinde než u nás, nicméně to pořád nikoho neomlouvá.[/quote]

Sice to nikoho neomlouvá, ale celkově bude právě tohle ta největší bariéra, proč to u nás vypadá jinak.[/quote]

s tímhle nezbývá než souhlasit…otázkou ale zůstává,kolik lidí by si v případě,že by měli platy srovnatelné s těmi venku tu hudbu opravdu kupovalo…nechci tady zase vytahovat to tolik nenávíděné čecháčství,ale tohle už tu i za tak krátkou dobu zakořenilo natolik,že věřim,že spousta lidí by i s takovými platy radši i nadále sosalo…

Newman
    Člen

[quote=Natix]Stejně jako máme doma už docela hromadu těchto novinových dývek (včetně např. kompletního Červeného trpaslíka dohromady za 4 stovky)[/quote]

Páni, tak tohle jsem úplně minul sm7

M.i.k.e
    Člen

se to hezky rozjíždí…Bobr je v týhle diskuzi trochu mimo,jelikož dost dobře nejde srovnávat trh tady a v UK.Každopádně,když to vemu podle sebe,tak finančně si nemůžu zdaleka vyskakovat,takže v případě,že nějaký ten peníz ušetřim,tak radši investuju do filmů na DVD.Sem ujetej na všelijaký sběratelský edice a tohle mi opravdu dělá radost.Nakupuju nejen tady,ale i v UK a NL a opravdu mi to dělá radost,jelikož za ty peníze opravdu dostávám i jakousi přidanou hodnotu.teď má třebas vyjít [url=http://www.filmcity.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemid=16165&TemplatesDir=dvd]toto[/url] a při rozhodování,jestli nějaký to cd,mp3,nebo tohle je myslím volba jasná.Mám tu mraky origoš cds (mimo jiné právě všechny ASOT kompilace (krom téhle zatím)),ale vzhledem k tomu,že poslouchám většinou sety (které sou pokud vím legální a ty cds mám steně většinou v mp3,tak se mi tu víceméně jen válí.Což ovšem nerznámená,že je nemám doma rád.Přece jen je tam vidět něco víc,než jen v obyčejné mp3,která prostě bude pořád jen mp3 a beztak nikdo nepozná jestlli je z warezu,nebo beatportu.Jinak souhlasím s tím,že za pálení cds (obecně) si může koneckonců z části i distribuce sama.Přece jen ceny kolem 500-600 za cd sou řádně přehnaný.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 65)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.