TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Skladby, Alba, Kompilace Armin van Buuren – A State of Trance 2008

• Toto téma obsahuje celkem 29 odpovědí. Do diskuze (24 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel alexx a poslední změna proběhla před 16 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 65)
  • Autor
    M.i.k.e
    Člen

Andrews : v některých věcech nezbývá než souhlasit…v dnešní době to neplatí jen o muzice,ale i o filmech atd.Já třebas taky moc nemusim tyhle beatporty atd,jelikož ačkoliv za to zaplatim,tak je to ve finále pořád ta samá mp3,kterou si můžu stáhnout i zadarmo (pak už to je jen o tom pocitu,pořípadě nutnosti v případě že hraju).Kupoval sem takhle několik kompilaček od Armady (např M.I.K.E.ův London07,…) a ačkoliv je mám legálně,tak to nikde neni vidět…ale nemůžu souhlasit s názorem,že ačkolilv hudbu nekupuju,pak jí nemám rád…možná jak psal škvára to neni správný,ale rozhodně to nevylučuje fakt,že tu hudbu mám rád…

Sq4Raa
    Člen

[quote=Andrews]A ten ‚point‘ jsem myslel jako jednoslovnej výraz, samozřejmě, že se to dá česky opsat, tak jakos to udělal ty :-)[/quote]

Nechci, aby to vypadalo, že z tebe dělám vola, jen jsem chtěl přispět sm2

[quote=Andrews]Respektive, těžko takovým lidem pak věřit, jak něco mají rádi, když ani za tu blbou mp3 nejsou ochotní dát pár korun.[/quote]

Takhle to zkrátka nevidím. Oni přece mají na výběr, to, že za hudbu neplatí, ještě neznamená, že ji nemají rádi. Možná jsou pokrytečtí, a ano, není to od nich správné, ale nutně to nevylučuje jejich zájem o hudbu.

M1chl
    Člen

2 Andrews:
    To co si citoval to nebylo, že bych se podle toho řídil, ale to byla reakce na to, že tady jistý uživatel označoval stahující uživatele jako zloděje…A jinak ano já si kupuju hudbu, u který chci podpořit autora, aby zase vydal něco dalšího, aby na to měl prostředky. Souhlasim, že forma neni ideální, ale je to asi míra pohodlnosti, že mi to vyhovuje. Vinyli si třeba nikam nevemu, ano jistě se daj převíst do mp3 a desku mít doma, ale nenacházim důvod, proč bych to tak měl dělat. Já bohužel nenacházim jedinej důvod proč si to kupovat na pevnym médiu, kdybych třeba byl DJ tak to smysl má, ale takhle ne…omlouvám se

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Sq4raa: Hm, možná jsem měl napsat: „Lidi, co stahují hudbu zadarmo a odmítají za ni platit… atd.“ Pokud by vyloženě nežili v nějaké bublině odříznutí od světa a nevěděli, že hudba se dá i kupovat (ignorance), tak je to podle mě neomluvitelný. Respektive, těžko takovým lidem pak věřit, jak něco mají rádi, když ani za tu blbou mp3 nejsou ochotní dát pár korun.

A ten ‚point‘ jsem myslel jako jednoslovnej výraz, samozřejmě, že se to dá česky opsat, tak jakos to udělal ty 🙂

Sq4Raa
    Člen

[quote=Andrews]Lidi, kteří stahují hudbu zadarmo a zároveň tvrdí, že ji mají rádi, jsou na omylu; jen mají rádi věci, které jsou zadarmo.[/quote]

To zní dost radikálně, takhle černobílý to přece není.

add pointa: Tak spíš se říká ,,takhle jsem to nemyslel“, ale pointa jako myšlenka je v pohodě, jen se nehodí do té věty.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

[quote Bobr]Sq4Raa: to neni moje pointa[/quote]

lol. Na tobě se ta angličtina dobře podepsala 🙂 Btw o tomhle jsem kolikrát přemejšlel – existuje v češtině ekvivalent slova ‚point‘ v tom smyslu, v jakyms ho teď použil? Podle mě ne – možná ta pointa, ale to se tady nepoužívá.

[quote M1chl]navíc stahovat je v čr legální, protože za optický, pamětoví média platíš autorský poplatky, ale to asi každej ví. Nelegální je hudbu sdílet....[/quote]

Ale to je úplně jedno, co je legální a co ne. Ty bys měl cítit určitou zodpovědnost vůči tomu tvýmu oblíbenýmu interpretovi a ty peníze za to dát a podpořit ho sám od sebe nehledě na to, co ti káže zákon. Lidi, kteří stahují hudbu zadarmo a zároveň tvrdí, že ji mají rádi, jsou na omylu; jen mají rádi věci, které jsou zadarmo.

Hudba přechodem na digitál neskutečně devalvovala, ztratila svoji cenu a současnej vývoj mě natolik děsí, že je to fakt jedna z věcí, za který jsem ochotnej bojovat. Když vidím i tady třeba některé ty commenty v new releases typu „Hm, tenhle singl nic moc, nechám si jenom ten a ten mix, zbytek mažu“, tak to opravdu může říct jenom člověk, který na to vyplýtval akorát část svého bandwithu. To jsme vážně došli už tak daleko, že tady budeme dělat okolky s tím, za co nezaplatíme?!

Mně teda vadí celkově digital; beatport atd. Dokážete si např. představit, že by si milovník vín kupoval svoji oblíbenou značku, jako daň za dostupnost toho vína, v plastové PETce místo v elegantní lahvi s vinětou, dárkovou taštičkou a bůhví čím ještě? Mp3 je přesně ta plastová lahev a Vinyl originální balení. Dokážete si představit, že se lidi za deset, dvacet, třicet let podívají na svoji sbírku hudby a řeknou si: „Hm, tak tady na té Verbatimce je zrovna ta jedna hezká písnička“? Člověk se sbírkou desek si je rozloží na zem a jenom pomocí obalů o nich dokáže odvyprávět příběh. Podle mě se lidi za určitou dobu, až se všechno usadí, chytnou za hlavu a řeknou si, do čeho to proboha investovali. A nebo neřeknou, protože si k té soulless mp3 nevytvoří ani žádný vztah.

Edit: Uh, sorry, tohle je dost off-topic, nechal jsem se unést. Pokud bude zájem, můžeme založit vlastní thread.

M1chl
    Člen

Že zrovna linuxák, bude něco takovýho řikat, tak to bych nečekal….navíc stahovat je v čr legální, protože za optický, pamětoví média platíš autorský poplatky, ale to asi každej ví. Nelegální je hudbu sdílet….Navíc ja třeba si tracky nejdrřív stáhnu a když se mi hodně líbej tak je potom zakoupim na beatportu…

Binary
    Člen

Ten Bobr je hotový Mirek Dušín. sm10

Sq4Raa
    Člen

Bobr: Já tě víceméně pochopil, ale:
    Nemůžeš sem jen tak přijít a zavádět úplně jiné mravy, nadávat lidem do zlodějů jen proto, že stahují zadarmo. Nechci se tě dotknout, ale nevěřím tomu, že máš vše pořízeno legálně (v opačném případě se omlouvám).
    Při dnešní dostupnosti hudby je už prakticky na každém z nás, zda za ni bude platit, nebo ne. Nebudu tu kázat o tom, že je rozhodně lepší podpořit své oblíbené autory, investovat peníze do ,,věci“, které si podle našich obvyklých slov ceníme nejvíce. Jen jsem chtěl tvůj příspěvek uvést na pravou míru – kritizovat může, i když si to nekoupil, nevidím důvod, proč by nemohl.

Bobr
    Člen

Sq4Raa: to neni moje pointa, ale asi jsem to nenapsal přesně tak jak jsem to myslel.

iamek: nejde o to že nemůžeš napsat svůj názor, ale úplně veřejně se tu chlubíš jakej seš obyčejnej zloděj a ještě Ti to přijde normální 😉

Andrews: To tě šlechtí, málokdo (z lidí z čech co znam) to tak dělá, většina jsou obyčejný zlodějíčci co něco stáhnou a pak si ještě dovolej na to nadávat, přestože za to nedali ani korunu…
    A myslim že ještě menší číslo lidí si něco stáhnou a potom koupí, ale i tací se najdou, naštěstí 🙂

makauskas
    Člen

[quote eldee]libi se mi obe ceda ale druhy o par bodiku vede..Time To Rest je pecickasm5. Podle miho letosni kompilacka prevysila tu lonskou ale asot z roku 2006 je pro me stale nej...:)[/quote]

Ešte lepší bol ASoT 2005 a 2004…

Andrews: keď si predstavím, že človek, ktorý počúva hudbu doma na skrátenie chvíle v 192kbps napr. ako ja by si ju mal (všetku) kupovať, tak v praxi by to znamenalo 2 možnosti: budem počúvať hudbu, ale bývať budem pod mostom alebo nebudem počúvať hudbu iba rádiá… myslím, že kupovanie orig. sa tu už riešilo veľakrát a nemá význam sa tomu venovať ďalej…

eldee
    Člen

libi se mi obe ceda ale druhy o par bodiku vede..Time To Rest je pecickasm5. Podle miho letosni kompilacka prevysila tu lonskou ale asot z roku 2006 je pro me stale nej…:)

Anonymní uživatel
    Neaktivní

[quote Bobr]iamek: Nevidim důvod si něco nelegálně stahovat. Vyděláváš? - Máš peníze. Nevyděláváš? - Řekni rodičům. Simple as that.
    Ale úplně jiná věc je si to stáhnout, poslechnout a ještě si na to stěžovat, když jsi za to nic neutratil.[/quote]

V podstatě s tebou souhlasim, ale nemyslím si, že by si stěžoval. Normálně hodnotil, co si poslechnul. Já osobně se snažím praktikovat systém try before you buy, kdy si kolikrát napřed poslechnu nelegálně stáhnuté promo a pak až teprve vybírám z toho, co se mi líbí/z čeho mám pocit, že si to budu moct poslechnout za x let; zkrátka do čeho se mi vyplatí investovat. Výjimkou jsou u mě možná trochu vinyly, kde někdy objednávám už třeba jenom na základě minutového samplu.

Jinak takhle na fórech je jasné, že většina lidí napřed slyší staženou kopii. Otázkou pak samozřejmě je, kolik z nich si to potom koupí (když se jim to líbí).

iamek
    Člen

Bobr: Ty jsi napsal, ale kravinu … Takze kdyz si stahnu hudbu tak tim padem nemuzu napsat svuj nazor ? Zajimava domenka … Ja penize utracim jen za kvalitni filmy ( kolem 1250ks ) …

Sq4Raa
    Člen

Kritizoval hudbu. A ta zní stejně, ať je to stažené legální či nelegální cestou.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 65)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.