Úvod › Fóra › Trance Diskuse › Creamfields 2008 opět v ČR
- Toto téma obsahuje celkem 772 odpovědí. Do diskuze (106 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
milan a poslední změna proběhla před 16 roky a 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
13. 7. 2008 v 12:02 #91288
Starf
Člendeivis: ten reprak na toho Legera fakt malem spad, jinak nevim, kam si koukal… dal byla docela zajimava ta plechova reklama CF nebo ceho, co pak litala po main stage, jakmile sem ji videl, tak sem vzal nohy na ramena, nestal sem o nejaky rezny rany
jako fakt me to sere, Booka Shade sme nestihli diky zpozdeni a po 45min Legera mu ulitnou vinyly a zacne se bortit stage, parada…. na technu se mi libil snad jen Kaisersoze, ten to aspon daval, ale pak mi prislo, ze celou noc slo BPM jen dolu, minimal bohuzel nuda, ackoliv sem se na nej tesil, skoda… cca ve 3 sme odesli s kamosema, mrzi me, ze sem neslysel Agenta a Tokyho, ale co… poslechnu jindy
nechapu jednu vec – proc to repro nepripevnili nejakyma retezama nebo pasama
13. 7. 2008 v 11:59 #91287deivis
ČlenAutor: Josh (IP zapsáno) – ano bylo to obrovské selhání pořadatele 🙂 Škoda že jsi tam nebyl 🙂 Nebo snad byl?
Na Cosmic tripu byl déšť tady déšt nevadil, technika pro Sashu a Digweeda na stagei nebyla, takže se dala připravit, ale tady šlo spíše o to co zničil ten neskutečně silnej vítr..Víš co by udělali v Anglii? Festival by zavřeli. Aspoň tato informace od nich šla. A dle nich bylo vše v pořádku a pořadatel udělal vše jak měl. Od rána tam bylo všech cca 8 hlavních lidí z Cream Liverpool a vše dost důsledně kontrolovali zdali je tak jak má a to že se chystá bouřka také věděli. Ta bouřka a ta síla překvapila i místní lidi co tam žijí 50let.
Jo ti místní lidé co seděli za PC v aeroklubu a sledovali to počasí na radarech. Právě i oni ještě těsně předtím říkali že nás to mine, že nikdy nic tak velkého tam nedošlo, že Pálava to zabrzdila a nebo rozehnala a nebo poslala na Znojmo, což se dělo už od cca 13:00. Ten pás co šel, byla ale přes celou oblohu v jedné rovině a postupoval tak rychle, že šlo v tomto případě dělat fakt málo.
Ten první nápor větru to jak se do toho hned opřel kompletně položil všechny řádně zabezpečené a sešroubované zábrany a vytrhl je od sebe.. Taková síla větru tam byla. Věř že se dlouho řešilo zdali se bude pokračovat na Global stagei a zdali ne. Ale bezpečnost pódia to prostě nedovolila a byl by to hodně velký risk.Autor: elenuska (IP zapsáno) – kdyby byla hlavni stage zakryta tak ten vítr, ta síla toho větru ji položí na zem to mi věř.
13. 7. 2008 v 11:41 #91283elenuska
Členfor deivis: je fakt, že vítr byl extémě silný. přesně jak si napsal. všechno, co mohlo, lítalo…
velký plus pořadatelům za to, že zachránili ostatní stage. minus za to, že hlavní stage neměla být odkrytá.
13. 7. 2008 v 11:14 #91282deivis
ČlenBorci a s cim jako pocitat? Videli jste tu zabranu ve vzduchu jak letela a treba nas ofous minula? Byla prisroubovana a i presto to utrhlo a nezabranilo. Vite proc jela techno stage? Protoze pred ni zvukari valili postavit kamion jinak by to ten stan take vytrhlo. Tady vubec neslo o nejakej posranej dest. Tady slo o to ze ten vichr polovinu veci vytrhl a nebo zboural. Nasemu stanu i kdyz byl pevne pribit komplet ohl a zlomil nektere nohy. Tady fakt moc poradatel delat nemohl. Takovou silu necekal fakt nikdo.
13. 7. 2008 v 11:04 #91281Nulda
Účastníktak nakonec dobře že bude Ferry znovu na TM5 sm15sm2
13. 7. 2008 v 10:55 #91279elenuska
Člen… takové menší letní dobrodružství
technika měla být určitě víc zabezpečená, to každopádně. ferryho jsem oplakala sm19
jinak ceny v pohodě, záchodky ušly, akorát mi chyběla tekoucí voda (déšť mi nestačil sm15) a víc odpaďáků, občas nějaký krocha… příště jedu určitě znova !!! sm313. 7. 2008 v 10:48 #91278Lopiu
ČlenSouhlas s Joshem, s timhle meli poradatele pocitat, viz. Cosmic Trip 2007, navic jsem slysel ze varovani o bouri, privalovych destich a vichrici vyslo uz v patek. Bohuzel, pocasi nejde ovlivnit. Je to skoda, pral jsme CF uspech, aby se pristi rok vratily s vetsi paradou, ale… sm7
13. 7. 2008 v 10:31 #91277vyrys
Členmuzu jen dodat, ze skoda, skoda, skoda…ale zazitek mam, na to rozpolceny nebe dlouho nezapomenu, taktez letici stan liptonu nam v patach, na vedle beziciho zooropu s pritelkyni atd. Zachranou byl pro nas kiss stan, kde teto necekane velke navstevnosti vyuzili luis a guga a pak hlavne skvely le pneumatiq. svym vystoupeni se do lineupu toho stanu moc nehodili, ale parada. fakt atmosfera jakoby se venku nic nedelo. btw zooropo, to prsi prsi jen se leje rulezzzzsm15. puvodne sme si chceli uzivat na live stagei s monkey business a stvalo nas, ze se prave kryjou s le pneumatiq, takle zasahla vyssi moc a bylo rozhodnuto. porad jsem ale doufal, ze po desti global stage pojede, o padajicich odposlesich jsem do te chvile nevedel. ale pak jak jsem videl tu spoust, tmu a ticho na hlavnich stageich, tak jsem zacal tusit, ze tenhle festak pro nas konci…
tento festival mi opet potvrdil, ze v lete, v case festivalu mam parit uplne jinym zpusobem nez na party…jeste ze u nas maj organizatori rozum a kaslou na trancesm213. 7. 2008 v 7:54 #91274zeleenda
ČlenAž někdo narazíte na oficiální prohlášeni pořadatelské agentury.Tak to prosím hoďte do fora díky.
13. 7. 2008 v 7:35 #91273zeleenda
ČlenTák.
Teď přidám taky do mlýna.Přesně jak už zde naznačil Tracid.S takovým průběhem měl pořadatel počítat.A připravit alespoň jeden velký stan pro Sashu,Digwieda a Corstena.Po 24:00 se počasí stabilizovalo a dokonce přestalo i pršet.Dále sem absolutně postrádal nějaké informační centrum,kde bych se mohl dozvědět info o průběhu festivalu,při tomto klamitním stavu,který tam nastal.
Prostě sem zklamanej,nasranej
Moje bilance je asi taková 2000 ,- Kč v prdeli.
Jinak jak to teda bylo s tím Ferrym vystoupil nakonec nebo ne???13. 7. 2008 v 7:01 #91272Tracid
ČlenStejně nevěřím tomu, že nešlo nic udělat pro to, aby aspoň nějaká ta hvězda vystoupila, jelikož to, že se blíží takováhle průtrž bylo na radarech zřejmé zhruba od 17-18h, bouřka bohužel sílila, ale na Creamfields vše jelo dál jakoby se nic nedělo, žádné zajišťování stanů a věcí před vichrem a průtrží, případné přerušení festivalu včas…prostě totální kolaps a to jak nás násilně vytlačili z největšího stanu v areálu, no comment
13. 7. 2008 v 5:44 #91271zooropa
ČlenNo tak ja bych se rad zastal poradatelu, kdo tam byl jako my na miste, tak by videl ze proti takovemu tornadu jake tam prislo by nevydrzelo naprosto nic. Muj kamarad ma natoceno na mobil jak vitr porazi repraky.
To co se tam stalo bych prirovnal k nejakemu zaklinaci – nekdo na nas seslal storm jako svine, proste v jeden moment byla obloha bez mracku – a pockejte si na fotky a videa – to bylo opravdu neco – Nebe bylo doslova „rozriznute“ na krasnou oblohu a totaaaalne cernou. Vsichni kdo to videli jak se to blizi myslim dostali poradnej strach vcetne me, protoze sem kazdou chvily cekal ze do nas ve stanu uderi blesk.
Stanek vedle Kiss stage, kde sme se schovali doslova uletel.Kdyz pak bylo po vsem a sel sem si do auta pro mikinu, bylo to jako divat se na areal po filmu Twister.
Vetsina stanku uplne na hadry. Jako predpokladam ze by se dalo vymyslet jak tomu zabranit aby to znicilo Main stages, jenze vemte se jaka je sance ze prijde neco takoveho abyste do toho museli investovat o par set tisic navic. Takovou bourku sem na festaku nikdy nezazil a uz zazit nechci.
Jinak jak rika Deivis, tim ze se lidi nahrnuli do zbylejch stagi, tam vznikla uzasna atmosfera a lidi parili jakoby se nic nestalo, ale bohuzel na lidech venku bylo tezce videt, jak sou smutni. Bylo to k placi.13. 7. 2008 v 4:57 #91270Josh
Člento deivis:
Ne, ne, tohle bylo obrvoské selhání pořadatele, z minulého roku z Cosmic Tripu se mohl poučit, že max jednu open air stage a zbytek ve stanech, což bylo velké zanedbání a vymstilo se mu, v UK na festivalech tohle dávno ví a tak dělají jednu main stage do půlnoci a zbytek se odehrává ve stanech, před 2.lety byla obrovitánská průtrž v UK na GG a main akorát končila, main poničená, všichni prchli do stanů,ačkoliv plných, tak to zachránilo akci a totéž mohlo být i ted, místo toho aby se rozpadl celý festival.
To je prostě nepřipustitelné, leda že by přišlo tornádo, je tomu stále tak, čeští pořadatelé se mají co učit.
A hlavně poučit se ze svých chyb.
Je mi líto lidí, dokonce i pořadatele, který festival dělám v dobrém úmyslu,ale s obrovskou naivitou, at už s bookingem djs a pak s přípravou a zajištění festivalu.13. 7. 2008 v 4:05 #91269deivis
ČlenAutor: Felipe (IP zapsáno) – také jsem odjel před 3tí domů. Stejně jako spousta dalších lidí kolem mě co tam, cokoliv dělala a již nebyli potřeba, protože to bylo zničeno..
To se fakt nedalo. Tomuto nešlo prostě dle mě zabránit. Kdo tam byl tak musel vidět jakou spoušť za sebou ta vychřice nechala.
Byla tam cela crew Cream Liverpool. Dle toho co jsem měl možnost slyšet, vše bylo připraveno perfektně a nikdo nic nezanedbal.
Co by se stalo v UK? Festival by úplně skončil. Proti tomuto nebyla obrana.
Jinak lidi se poté začali houfně vracet zpět. Ty 4stage co jedou sou totálně narvané a lineup pokračuje dle dané stage. Michel de Hey a spol hrali. Super atmosféra, jen nedýchatelno.. Jen škoda že ta atmosféra není teď aktuálně už na Ferrym..13. 7. 2008 v 3:56 #91268Felipe
ČlenDeivisi vsichni sme si prali, at to vyjde, zacatek akce byl suprovej, jumpoval sem si na trampoline a s klukama zahral poprvy vybornej paintball, vsechno slapalo na sto procent, ale proste ta hradba temnoty z nebes, co prisla navecer, byla niciva… utikali sme se schovat pod jednu stage vedle blue zone, jak sme k ni dobihali, tak akorat vetr ten stan doslova vyrval a zase polozil na lidi, repraky se proste sklatily k zemi, vetsina lidi nastesti stacila utyct. Pak byl „zachranou“ Intel, kterej byl hned tak prervanej, ze radejc ochranka po chvilce zacala vyklizeci akci z obavy, aby se neco vaznejsiho nestalo…. Smejdi, a ono to tam pak zaclo znovu hrat. No skoda, mit tam svuj karavan, asi bychom skakali pod nejakym jinym stanem, misto toho jsme dosli na nadr a pak rychlikem do Brniska…
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.