TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Skladby, Alba, Kompilace Dan Stone – Harvest Moon / Made In Bahrain 2010

• Toto téma obsahuje celkem 55 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 14 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 56)
  • Autor
    Newman
    Člen

[quote Freezer][quote Newman]edit: ještě loni jsem z toho byl nadšený. Jó, časy se mění...[/quote]
    jé zrovna u tebe jsem to nečekal, že se jednou taky někam, jak oni říkají, "vyvineš"[/quote]

Pochybuju, že někdo dokáže tohle poslouchat celý život. Jako bys pořád dokola četl jednu a tu samou knihu :)) A těžko říct, jestli jsem se zrovna vyvinul, možná se jen u mě projevil syndrom vyhoření sm0 Myslím, že se k tomu docela hodí termín z mikroekonomie jménem Mezní užitek:

[quote=Wiki]Mezní užitek je užitek dodatečně získané jednotky dané věci (statku, služby) v daném okamžiku.

Mezní užitek (marginal utility – MU) − vyjadřuje o kolik vzroste celkový užitek, jestliže se množství spotřebovávaného zboží zvýší o jednotku. Mezní užitek je závislý:
    • na významu a intenzitě potřeby (jsou-li potřeby naléhavé, pak každá další jednotka zboží přinese poměrně velký užitek)
    • na disponibilním množství (čím je zboží vzácnější, tím vyšší je mezní užitek z něho plynoucí)

Zákon klesajícího mezního užitku – s růstem objemu spotřebovávaného zboží klesá mezní užitek. Nejvyšší přírůstek uspokojení potřeb přinese první jednotka, každá další má pro spotřebitele menší význam. Celkový užitek se tedy s růstem objemu spotřebovávaného zboží zvyšuje stále pomaleji.
    Mezní užitek se používá v kontrastu s celkovým užitkem. Podle mezního užitku se rozhodujeme. Naopak celkový užitek naše rozhodování v danou chvíli neovlivňuje.[/quote]

Za zboží si dosaď generic anjuna trance sm4 Můj mezní užitek klesl u tohoto „zboží“ téměř na samé dno, protože tohle „zboží“ rozhodně není vzácné a už jsem se ho přejedl. Z hlediska ekonomie je tohle přesycení vlastně přirozený proces, hehe sm2

Anonymní uživatel
    Neaktivní

[quote K1aptcha]mám docela pochyby, že si tenhle track bude někdo za 2 roky pamatovat... ale pokud jo, budiž sm3[/quote]

no to říká ten prevej…určitě si to bude pamatovat xxxx krát víc lidí než tvou desítkovou Kalahari, na tu si vzpomene možná pár čechů (nic proti Sandeaglovi, udělal tak fajnovej remix a přitom to ode mě tady tak schytává sm7)

jinak nic proti nikomu, jenom si tu doufám vyměňujeme názoy, jinak vás mám pořád (celkem sm2) rád

Anonymní uživatel
    Neaktivní

[quote Newman]edit: ještě loni jsem z toho byl nadšený. Jó, časy se mění...[/quote]
    jé zrovna u tebe jsem to nečekal, že se jednou taky někam, jak oni říkají, „vyvineš“

[quote Damph]Star Guitar: zní to od tebe zvláštně, taky přece obdivuješ generic trance - Alíci apod.[/quote]
    Alíci sice nepřekypují nějakou originalitou a v posledí době už vůbec ne, ale tady se musím kyárky zastat, Alíci v žádném přpadě nejsou generic trance…

[quote Star_Guitar]nějaký ASOT nebo TATW mám v paži[/quote]
    chyba, nebo spíš shame on you sm2

[quote Star_Guitar]Sushi od 7Skies taky teď děsně boduje na beatportu a mně je to úplně šumák[/quote]
    chyba

někdy když tohle vidím, že nějakej track je někde první a já ho třeba smazal nebo jen ignoroval, tak mu dám vždycky druhou šanci, kolikrát se stane, že uznám, že jsem udělal chybu, nedávno se mi to stalo třeba s Wallbridge – Walk On Water nebo u Mango – Here We Go (Jaytech remix)…poslední ROTW

K1aptcha
    Člen

mám docela pochyby, že si tenhle track bude někdo za 2 roky pamatovat… ale pokud jo, budiž sm3

Tak pro mě to nepřevyšuje vůbec nic, Freezere. Hudba nikdy nemůže být hodnocena objektivně, protože každý z nás má určitý vkus a hudební preference. To bys měl taky vědět za tu dobu, co sem chodíš.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

generic podle mého znamená tuctový, ničím nevyčnívající z řady podobných, tenhle track je ale přesnej opak v rámic upliftu a měl by to poznat každý kdo má něco naposloucháno, a věřím že se to taky bržo ukáže (možná se mýlím, i když pochybuju :)) právě tím že to vyhraje nějaký ten web vote titul nebo něco takového.
    Škoda, že tady na trance.cz neumí být skoro nikdo alespoň trochu objektivní, každý poslouchá jen určitou škatulku, jiná ho nezajímá nebo je dokonce vše ostatní pro něj crap. Taková trochu banda ignorantů 🙂

[quote Damph]Star Guitar: zní to od tebe zvláštně, taky přece obdivuješ generic trance - Alíci apod.[/quote]

Au…

Došlo střelivo, že je potřeba vytahovat takový nicneříkající argument?
    Já jasně řekla, že každý si pod pojmem generic představí něco jiného. Já Anjunu, Freezer Sandeagla, ty třeba Alíky.
    Nebudu po stopadesáté vysvětlovat svůj přístup k Alíkům. Za přiblblou zbožňovačku se rozhodně nepovažuju sm3

Seš offtopic, založ si vlákno Nesnáším Alíky a tam se můžem fackovat do aleluja. Pro mě za mě.
    Bavíme se o releasu Dana Stona nebo se nebavíme o releasu Dana Stona?

Damph
    Člen

Star Guitar: zní to od tebe zvláštně, taky přece obdivuješ generic trance – Alíci apod.

Freezere, asi takhle, tvoje argumentace holou sedínkou a FF/WVW je pro mě opravdu kapánek nedostačující.
    Zaprvé, nějaký ASOT nebo TATW mám v paži, zadruhé mě většinový názor pranic nezajímá, poslouchám co se líbí mně a ne nějakým masám, které ve čtvrtek před osmou zapnou di.fm a těší se na svého poloboha.
    Sushi od 7Skies taky teď děsně boduje na beatportu a mně je to úplně šumák, jelikož si to můžu pustit desetkrát a stejně zase pak nevím, jak ta melodie vlastně byla.

Ne že bych ti to chtěla vnucovat, já chápu že se ti to líbí. Pro mě to ale fakt top class není a nebude.
    Každý máme svůj názor. Ber to tak jak to je a zadeček strč zpátky do kalhot.

Newman
    Člen

Tohle že je top class? Vždyť je to pořád stejný uplift, furt dokola to samé. Všechny tyhle tracky oscilují kolem jednoho bodu hodnocení do plusu i mínusu, rozptyl hodnocení je pro mě u všech těchto tracků tak 2 body maximálně. Nedá se na nich nic pokazit, ba ani zlepšit. Záleží na tom, jak se ráno probudím, podle toho na tohle buď mám náladu a líbí se mi to, nebo mě ani nenapadne si to pustit. Ano, tohle je (podle mě) generic anjuna trance a nic jiného…

edit: ještě loni jsem z toho byl nadšený. Jó, časy se mění…

To je taky subjektivní názor sm4

Anonymní uživatel
    Neaktivní

nesouhlasím sm2 tohle není generic, ale naprostý top class, což se koneckonců za pár týdnů ukáže až to vyhraje všechny možný ff, wvw, bude to nejprodávanjší track na AJ atd…a na odpověď, že to není směrodatné…ukazuji holou prdel sm4

iamek
    Člen

Star : wow souhlasim stebou 🙂 …

A jak tenhle skvělý nejbáječnější desítkový trance poznám od 7 Skies, Olivera Smithe a vůbec celé Anjuny?
    Mno? Jak budu příště vědět, že je to zrovna on a ne ti ostatní, když to uslyším?

Desítku má snad dostat track, kterej nějak převyšuje ostatní, a ne kopíruje zbytek, ne?
    Tohle je pro mě typická ukázka generic trance. Samozřejmě subjektivní, jak jinak sm3

iamek
    Člen

Kdyz se bavime na trance webu o trance hudbe tak to myslim asi na trance. A i kdybych to myslel na cele EDM tak je prece jedno jake dam hodnoceni.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 56)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.