Úvod › Fóra › Trance Diskuse › DJ Mag 2011
- Toto téma obsahuje celkem 148 odpovědí. Do diskuze (55 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
rado a poslední změna proběhla před 13 roky a 4 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
23. 10. 2011 v 4:01 #201304
Paya
Člen[quote Star_Guitar]Vždyť je to šaškaráda, co to tady řešíte. Tak má hodně fanynek, které jsou z něj na větvi, EDM není jen o trancu, což všichni víme. Prostě si zvykněme, že děcka poslouchají house, jsou toho plná rádia, na diskotékách se nepaří pomalu na nic jiného, tak proč by nebyl první?
A teď pominu to, že je matlák, co beztak ani neví, jak vypadá Ableton. Prostě ho ty ovečky milují a hotovo.Třeba, jak už tady někdo řekl, se tím trance dostane zase tam, kde byl, čili do undergroundu, producenti začnou vytvářet něco kvalitního a někdy zažijeme zase atmošku jako pár šťastlivců odtud z fóra kdysi na Karlovkách.[/quote]
+1
23. 10. 2011 v 4:00 #201303Paya
Členseven: dobrá poznámka, Facebook určitě (pokud to už dávno neudělal) přemýšlí, jak to prodat, promotéři na celém světě zase, jak to koupit sm3
23. 10. 2011 v 2:39 #201302seven
ÚčastníkPaya: vzhledem k tomu jak je facebook ůdajně zařízenej tak je možné že je schopnej jim dát velice zajímavé statistiky a čísla ohledně fanoušků a oblíbenosti Dj´s, včetně středoevropského regionu, ale nevím facebook zevnitř neznám…
23. 10. 2011 v 1:37 #201300Paya
Členjo, pardon, ještě P.S. jistě, málem bych zapomněl, souhlasím, že je to ještě řízlý tím facebookem, kdyby to nešlo hlasovat výhradně jen přes něj, výsledky by se lišily …
23. 10. 2011 v 1:26 #201299Paya
Člen[quote Tecko]Takže ta anketa když na ni tak pořád dokola koukám ztrácí opravdu smysl. Škoda byla docela objektivní v minulosti. Jen doufám, že se promotéři nebudou držet toho "Tento DJ je v první desítce top 100" a místo trance akcí ať už halových či klubových budou dělat akce s haus dj's.[/quote]
Tak je potřeba si přiznat, o čem ta anketa vypovídá – jak už zde uvedl Tigi, jde o anketu popularity. Jestli ankety popularity ztrácí smysl či ne, toť řečnická otázka. Co se týče objektivity, tak si myslím, že tato anketa není objektivní co se týče djského či producentského umění, nicméně podle mne je poměrně hodně objektivní co se týče djské či producentské popularity.
Co se týče promotérů, většina s logikou podnikatelského ducha bude pokračovat – už jen z logiky věci, že kdo je populárnější, na toho přijde více lidí – pak už jen zbývá úvaha, zdali poměr výkon/cena je u toho kterého DJe výhodná či nikoliv (oni úspěšní DJs totiž poměrně podraží) … pravda, ještě jedna úvaha – toto je žebříček, do kterého hlasují lidé z celého světa, domácí promotér by jistě raději viděl separátní výsledky za Českou republiku, resp. středoevropský region – což k dispozici není, takže ještě musí zvážit, nakolik se situace u nás může od té globální lišit …
Z pohledu fanouška trance music z letošních výsledků nemohu být šťastný. Z pohledu fanouška elektronické hudby obecně, za což se více a více považuji (viz např. to, že jsem naprosto zešílel do Daft Punk apod.), musím uznat, že čím déle na to koukám, tím víc uznávám, že to fakt asi odpovídá tomu, co jsem v posledních měsících na vlastní oči na parties viděl … když uvážím, že fakt teda ještě nemám zkušenost z akcí na severoamerickém nebo asijském kontinentu, tak si dovedu představit, že toto může být poměrně reálný obraz popularity těch kterých umělců …
Když bych si mohl vybrat několik konkrétních případů a srovnat je se zkušenostmi z různých festivalů, tak mě překvapuje Tiësto až třetí (to podle mě dokazuje, že Armin má věrnější fanoušky), Above & Beyond tak vysoko (nejspíš důsledek hlasů půlky Anglie), dovedu pochopit pozici PvD (přiznejme si to, co píše výše Klaptcha), dovedu pochopit pozici Ferryho Corstena, nepřekvapuje mně, že to fanoušci nespočítali Angellovi (Ingrosso při přesunu kvanta hlasů ve prospěch entity SHM padl ještě víc), protože to, o čem víme my tady, moc lidí netuší … zatímco Solveiga bych čekal ještě o deset míst výš (tak asi až za rok), čekal jsem pád Digweeda, Zabiely a Sashy, překvapil mne ale tak velký pád Garrauda …
Takže, nic si z toho nedělejme, já například PvD nikdy nepřestanu držet palce a i vy určitě držte palce těm svým, tak je to přece správné a tak to má být.
22. 10. 2011 v 23:04 #201295D4ve
ČlenTecko:
[img]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/297990_156642724430937_112341975527679_247960_1443096462_n.jpg[/img]
sm3
22. 10. 2011 v 14:03 #201285Tecko
ČlenVčera jsem navštívil akci v Brně s duem Kyau & Albert. Docela úsměvný bylo plátno, kteří tam nějací fandové měli. Na něm stálo, že fakují Dj Mag a právě toto duo je pro ně Nr.1. 🙂 Tak jsem si tam tak uvedomil, že jsem je vlastně v letošní stovce nezahlídl. A tak dnes koukám a taky že ne. A to minulej rok bylí 40.tí.
Takže ta anketa když na ni tak pořád dokola koukám ztrácí opravdu smysl. Škoda byla docela objektivní v minulosti. Jen doufám, že se promotéři nebudou držet toho „Tento DJ je v první desítce top 100“ a místo trance akcí ať už halových či klubových budou dělat akce s haus dj’s.
Hlavně mě prosím nekamenujte, že tady obhajuju duo, který jste poplivali v jiným topicu.. Díky22. 10. 2011 v 14:01 #201284jAMiEE
Člen[quote seven][quote jAMiEE][quote seven]Jinak v top ten převažuje trance 🙂 a Armin je dlouhodobý vítěz, o Gatovi si myslim že se v top ten udrží jen krátce ostatně jak dlouho v ní je? Jaká je alternativa k dj top mag 100? tahle anketa je už příliš zkomerčnělá...[/quote]
V top ten prevazuje trance? No nevim teda 🙂 Ja vidim 4 trancovy djs..[/quote]
Koho z těch deseti považuješ za trancové? :-)[/quote]
AvB, A&B, Dash Berlin, Marcus Schulz.
22. 10. 2011 v 12:50 #201274seven
Účastník[quote jAMiEE][quote seven]Jinak v top ten převažuje trance 🙂 a Armin je dlouhodobý vítěz, o Gatovi si myslim že se v top ten udrží jen krátce ostatně jak dlouho v ní je? Jaká je alternativa k dj top mag 100? tahle anketa je už příliš zkomerčnělá...[/quote]
V top ten prevazuje trance? No nevim teda 🙂 Ja vidim 4 trancovy djs..[/quote]
Koho z těch deseti považuješ za trancové? 🙂
22. 10. 2011 v 12:47 #201273seven
ÚčastníkTak ten TranceAddict 250 končí v uterý. už jsem hlasoval takhle:
1.Arnej – jasná tutovka, Arnej je bůh který by se svým killerským soundem killnul i nekillnutelné.
2.W&W – někdy zůstávám stát s otevřenou hubou nechápajíc jak to dělají.
3.Armin Van Buuren – když by ze světa zmizel tenhle pán zmizelo by 30% dějství kolem trancu, pro světovou scénu udělal hodně. Díky Armine, už teď jsi legenda.
4.Mat zo – za Trancefusion, nádhera!
5.Atb – jeho Album Distant Earth je geniální.
22. 10. 2011 v 12:27 #201271jAMiEE
Člen[quote seven]Jinak v top ten převažuje trance 🙂 a Armin je dlouhodobý vítěz, o Gatovi si myslim že se v top ten udrží jen krátce ostatně jak dlouho v ní je? Jaká je alternativa k dj top mag 100? tahle anketa je už příliš zkomerčnělá...[/quote]
V top ten prevazuje trance? No nevim teda 🙂 Ja vidim 4 trancovy djs..
22. 10. 2011 v 11:53 #201267D4ve
ČlenTak jak uz napsal jednou Tigi, jde videt, ze ve svete frci house sm14
22. 10. 2011 v 8:23 #201259rado
Člentranceaddict250 myslim, ale hlasovanie skoncilo vcera v noci
22. 10. 2011 v 0:23 #201256seven
ÚčastníkJinak v top ten převažuje trance 🙂 a Armin je dlouhodobý vítěz, o Gatovi si myslim že se v top ten udrží jen krátce ostatně jak dlouho v ní je? Jaká je alternativa k dj top mag 100? tahle anketa je už příliš zkomerčnělá…
22. 10. 2011 v 0:23 #201257seven
ÚčastníkJinak v top ten převažuje trance 🙂 a Armin je dlouhodobý vítěz, o Gatovi si myslim že se v top ten udrží jen krátce ostatně jak dlouho v ní je? Jaká je alternativa k dj top mag 100? tahle anketa je už příliš zkomerčnělá…
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.