Úvod › Fóra › Trance Diskuse › DJ Mag TOP 100 – 2010
- Toto téma obsahuje celkem 133 odpovědí. Do diskuze (49 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
TIGI a poslední změna proběhla před 14 roky a 5 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
3. 8. 2010 v 15:19 #177444
Anonymní uživatel
Host1-DJ Thera
2-Grasshopper
3-Degos and Re-Done
4-Zany
5-B-Frontprvní dvě místa byly jasný,ale ten zbytek je na hodně velký přemýšlení….Djing jde do prdele asi…
3. 8. 2010 v 15:19 #177443Sonique
Člen[quote Tholy]Jako je jasny, ze 30 maminy uz na elektronickou muziku nepredelas a budou trdlat na Davida[/quote]
Tak jako pozor, mojí matce je k padesáti a trance ji dost baví sm3
3. 8. 2010 v 15:00 #177440Tholy
Člen1. Above and Beyond
2. Ferry Corsten
3. Hellman
4. Andrew Mallet
5. Laydee JaneJa podporuju cesky talenty. 🙂
Jinak bych tu rad souhlasil s Prochim, konkretne s tutim…
#ale aby to nevyznělo špatně, nic proti Guettovi nemam a v ramci mainstreamu ho mám i docela rad, nevim co nam dava privilegia si myslet,ze muzika kterou posloucháme je ta nejlepší….ja si myslim, že neni nic špatného na tom přinášet lidem stravitelnou elektronickou muziku….a svym zpusobem dělají elektronicke hudbe docela i službu, protože diky takovym autorum jako Guetta, Tiesto, Buuren atd spousta lidi zacne vic zajimat o tu muziku a zacne poslouchat i elektroniku “kvalitní“ …..
Pokud chcete slyšet vaše oblíbené djs a producenty v ČR, tak je musi objevit vic lidi, protoze par nadsencu neuzivi zadnou akci……#Vsechno je o prachach, je to vzajemna vazba lid a penez. Lidi poskytnou prachy, prachy pritahnou DJs, cim vic lidi, tim vic penez a tim vetsi jmena.
Nic neni zadarmo a nikdo zadarmo pracovat nebude a kazdej ma svoji cenu a ta se pohybuje v ruznych vyskach, tak prestante porad drzkovat, ze to je strasny, to poslouchaj jen trapaci. Kazdymu se libi neco a nekomu staci jen lehkej pop.
Ostatne neznam nikoho, kdo by hned poslouchal treba Trance. Ja jsem ze starsi generace a jako dite jsem samozrejme poslouchal pop (Jackson,Madonna, P. Hornak, M. David) a pomalu jsem pres 2 Unlimited, Erasure, pozdeji Prodigy a pak van Dyk, prechazel hloubeji do elektronicky muziky. Jako je jasny, ze 30 maminy uz na elektronickou muziku nepredelas a budou trdlat na Davida porad, ale Pop a Rock jsou stale nr. 1 a pokud chcete mit dost kvalitnich trance akci, musi byt hodne lidi, co to posloucha.
Ja si naopak myslim, ze se to tezce zvedlo. Pred 10 lety, kdyz jsem si kupoval Tripmag a byl nadsenej elektro muzikou, tak jsem byl z myho okresu jeden z hodne mala a docela mi vadilo, ze jsem nemohl chodit na zadny akce. Ted je toho mraky a jsem za to rad.3. 8. 2010 v 14:52 #1774392Sexy
Člen[img]http://img529.imageshack.us/img529/8034/rerrrrk.jpg[/img]
3. 8. 2010 v 12:26 #177433Sonique
Člen[quote TIGI]btw: Vědci nedávno přišli s tvrzením, že lidský mozek je nejvíc zaměstnán při poslouchání Jazzu.[/quote]
To asi ještě neslyšeli IDM sm2
[quote hectic]Z pohledu nekterych tady mi prijde, ze novej track od Armina je automaticky shit, protoze je prece komercni a hrajou ho vsude a druha pulka lidi (treba ja) zas nechape co vsichni vidi na novym albu Activy (aspon myslim, ze to bylo od Activy, jak to vsichni vychvalovali)[/quote]
A ještě je tu třetí skupina, co nechápe ani jedno sm0
[quote hectic]lidi si ho většinou kvůli jménu poprvé pustí dobrovolně a s chutí, protože čekají něco velkýho a hitovýho od velký hvězdy.[/quote]
O jakých lidech mluvíš? Hehe sm0
3. 8. 2010 v 8:34 #177418hectic
Člen[quote TIGI]
Tohle je přesně problém 80ti % lidí tady.
Všichni si tu hrajou na strašnej underground. A čím méně lidí ten track zná, tím je víc cool 🙂
Nejsem si jist zdali Marco V hraje zrovna mainstream. Na opačnou stranu také poslouchám Dyka či Tiesta. Takže můj záběr je skutečně široký.
Nikomu se tady ale nesnažim cpát, jak moc je moje hudba inteligentní a ta tvoje komerční břečka.
Hudba jako taková je v tomhle strašne subjektivní..[/quote]+1
Když je track dobrej je mi jedno od koho je, jestli je od 100. Dje v zebricku nebo od 1. Z pohledu nekterych tady mi prijde, ze novej track od Armina je automaticky shit, protoze je prece komercni a hrajou ho vsude a druha pulka lidi (treba ja) zas nechape co vsichni vidi na novym albu Activy (aspon myslim, ze to bylo od Activy, jak to vsichni vychvalovali). Samozřejmě, když vyjde novej track od Armina, tak se na kritiku či obdiv sejde víc lidí, než na zhodnocení tracku méně známého producenta a lidi si ho většinou kvůli jménu poprvé pustí dobrovolně a s chutí, protože čekají něco velkýho a hitovýho od velký hvězdy.
3. 8. 2010 v 2:06 #177415Sq4Raa
ČlenCo po mě chceš, abych řekl? Řekl jsem, že v halách se podle mě hraje komerčněji, což není špatně (a to jsem zdůraznil), ale že náročnější posluchač chce slyšet undergroundovější hudbu (a za tím si stojím).
Ty jsi spojil slovo komerční a brečka a snažíš se mi to vložit do úst – že si na něco hraju, že urážím tvojí hudbu tím, že jí nazývám komerční.
Vždyť nic z toho neříkám. Já jen tvrdím, že v halách se hraje odlišněji než v klubech, určitě víc komerčněji, což pro mě znamená hůř. Pro tebe to možná znamená líp nebo stejně, v tom případě ale nevím, proč jsi použil to spojení ,komerční břečka‘ (pokud pro tebe komerce břečka není).
Já nevím, já jsem za tu dobu, co to tady sleduju, získal pocit, že většina trancerů už si uvědomuje, že trance je velmi komerční, ale komerční mají zároveň zafixováno jako špatné a snaží se tak sami sebe přesvědčit, že trance je prostě lepší, než ve skutečnosti je. Což je absurdní tím, že vlastně ty pochybnosti sami vytvářejí.
Já opravdu neurážím žádnou hudbu, ale na káždou mám nějaký názor. Některá je složitá, některá je jednoduchá, některá to zastírá a jiná zas ne. Já tady v podstatě nikdy nepíšu naplno, co si myslím, protože vím, že by to neuspělo. Ale když napíšu tak banální věc, jako že v halách se hraje komerčněji než v klubech, a ty z toho uděláš sprostý slovo….Co na to mám říct?
[quote-0 TIGI]Nejsem si jist zdali Marco V hraje zrovna mainstream. Na opačnou stranu také poslouchám Dyka či Tiesta. Takže můj záběr je skutečně široký.[/quote-0]
Tvůj záběr je [i]skutečně široký[/i], protože posloucháš tři trancový DJe…Jinak mainstream má víc vrstev, Marco V není mainstream celkově, ale je třeba víc mainstream v trancu.
[quote-1 TIGI]Nikomu se tady ale nesnažim cpát, jak moc je moje hudba inteligentní a ta tvoje komerční břečka.[/quote-1]
Protože vzhledem k tomu, co posloucháš, by to působilo směšně. Musím ale zase zopakovat, že nikomu nic takovýho necpu. A i kdyby, je to názor, ne?
[quote-2 TIGI]Hudba jako taková je v tomhle strašne subjektivní.[/quote-2]
Pokud je něco subjektivního, tak to ale neznamená, že každej názor je správnej a všichni se musíme mít rádi. Můžem o tom diskutovat, můžem to zkusit pojmenovat, můžem se snažit pochopit ty druhé.
[quote-3 TIGI]btw: Vědci nedávno přišli s tvrzením, že lidský mozek je nejvíc zaměstnán při poslouchání Jazzu.[/quote-3]
Jazz je považován za inteligetní hudbu takže to docela chápu, byť jsi to nadhodil jak titulkář ze seznam.cz.
3. 8. 2010 v 1:44 #177413styk pohlavson
ČlenSqu4Raa: Rozumím. Já osobně mám taky radši kluby, ale to spíš kvůli atmosféře nežli kvůli muzice,
pač když je někdo můj oblíbenec, dám si klidně i kdyby hrál jako warm-up na koncertu Říhanný.K1aptcha:
Já jsem neměl na mysli ten jeho přístup, jak píšeš, ale speciálně ten track, napadlo mě to víceméně z fleku jako příklad.
3. 8. 2010 v 1:42 #177412TIGI
Člen[quote Sq4Raa]Ne všecko určitě ne, jednou za čas se vynoří skladba, která je vlastně skvělá (napadá mě třeba Formethera what v Emery mixu) a hraje jí skoro každý. Větší poměr je ale těch příkladů, o kterých jsem mluvil já. A právě víc takových skladeb zařadí ten DJ v hale. Já jsem opravdu neslyšel nikoho hrát v hale líp než v klubu. Ale zas já jsem byl vždycky ten, co odmítal ty mainstreamovější věci. Je možný, že co je pro mě komornější, je pro Tigiho nuda. Ostatně, nejspíš to tak bude, a proto se nechápeme.[/quote]
Tohle je přesně problém 80ti % lidí tady.
Všichni si tu hrajou na strašnej underground. A čím méně lidí ten track zná, tím je víc cool 🙂
Nejsem si jist zdali Marco V hraje zrovna mainstream. Na opačnou stranu také poslouchám Dyka či Tiesta. Takže můj záběr je skutečně široký.
Nikomu se tady ale nesnažim cpát, jak moc je moje hudba inteligentní a ta tvoje komerční břečka.
Hudba jako taková je v tomhle strašne subjektivní.btw: Vědci nedávno přišli s tvrzením, že lidský mozek je nejvíc zaměstnán při poslouchání Jazzu.
3. 8. 2010 v 0:54 #177410K1aptcha
Členstyk: no už samo Durandovo předělávání/remixování klasik mi přijde jako komerční přístup, sázka na jistotu…
3. 8. 2010 v 0:52 #177409Sq4Raa
ČlenNe všecko určitě ne, jednou za čas se vynoří skladba, která je vlastně skvělá (napadá mě třeba Formethera what v Emery mixu) a hraje jí skoro každý. Větší poměr je ale těch příkladů, o kterých jsem mluvil já. A právě víc takových skladeb zařadí ten DJ v hale. Já jsem opravdu neslyšel nikoho hrát v hale líp než v klubu. Ale zas já jsem byl vždycky ten, co odmítal ty mainstreamovější věci. Je možný, že co je pro mě komornější, je pro Tigiho nuda. Ostatně, nejspíš to tak bude, a proto se nechápeme.
3. 8. 2010 v 0:43 #177408styk pohlavson
Člen[quote Sq4Raa]Já jsem vycházel z toho, že čím je hudba komerčnější, tím je ve většině případů kvalitativně horší, je zkrátka určena pro jiné, míň náročnější publikum. A já netrvdím, že je to špatně, ale pokud nějakou hudbu poslouchám ,do hloubky', pokud poslouchám trance do hloubky, tak nechci slyšet Traffic nebo Adagio.[/quote]
Podle mě ne všecko obecně „známé“ musí být nutně „komerční“.
Například všeobecně je oblíbenej a víceméně kvitovanej remix Duranda na Madagascar, ale přitom to není podle mě komerční záležitost.
To samý třeba Brace Yourself od Jochena Millera. (resp. Benna sm0 ) Hodně umělců ve svém feedbacku na ten track psalo, že je to velmi originální track
a řada z nich jej supportovala, patří tudíž ten track jen proto, že byl hodně samotnýma djs provařenej a má líbivou melodii, do škatulky „komerční“?Na druhou stranu souhlasím s tím, že do klubu povětšinou chodí větší hudební fajnšmekři.
3. 8. 2010 v 0:23 #177403Sq4Raa
ČlenJá jsem vycházel z toho, že čím je hudba komerčnější, tím je ve většině případů kvalitativně horší, je zkrátka určena pro jiné, míň náročnější publikum. A já netrvdím, že je to špatně, ale pokud nějakou hudbu poslouchám ,do hloubky‘, pokud poslouchám trance do hloubky, tak nechci slyšet Traffic nebo Adagio.
3. 8. 2010 v 0:18 #177401TIGI
Člen[quote Sq4Raa]No, můžem se o to přít, ale já to nemám přímo podložené. Byl jsem hodně setů z klubu, slyšel jsem hodně setů z hal. Ve většině případů podle mě platí to, že čím větší je publikum, tím víc hraje DJ svých tracků, tím víc hraje známějších tracků, tím víc hraje athemičtější tracky.
Klub má atmosféru komornější, větši část publika (oproti halovce) tu hudbu víc zná a i ten DJ to ví.[/quote]
Nesmysl číslo 2
Tím že DJ bude hrát méně známější tracky, tak tím pádem hraje lépe ?
Pro hodně lidí to třeba může být zklamání, že ten DJ nehraje to na co jsou jeho fans zvyklí3. 8. 2010 v 0:11 #177397Sq4Raa
ČlenNo, můžem se o to přít, ale já to nemám přímo podložené. Slyšel jsem hodně setů z klubu, slyšel jsem hodně setů z hal. Ve většině případů pak podle mě platí to, že čím větší je publikum, tím víc hraje DJ svých tracků, tím víc hraje známějších tracků, tím víc hraje athemičtější tracky.
Klub má atmosféru komornější, větši část publika (oproti halovce) tu hudbu víc zná a i ten DJ to ví. I tomu to své hraní přizpůsobí.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.