TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse Ear-Gasmic vol. 1 @ Dopler 28.3.2009

• Toto téma obsahuje celkem 245 odpovědí. Do diskuze (52 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel sharx a poslední změna proběhla před 15 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 246)
  • Autor
    Ocho
    Člen

podla mna to cele speje do **** lebo toto ohovaranie zjednej ci druhej strany ja proste nepochopim…
    skoda ze si nenechal aj euphonic night na to som sa velmi tesil…kazdopadne pauza mozno prospeje….scene ako takej…

inak s tym naliehanim od pizzadoxa ci ivaninju by som to bral s rezervou lebo zase to je len vypoved jednej strany a nevieme ako to bolo presne…pochybujem ze povedal daco take ako „chcem byt clenom BT inak sa proti tebe obratim“…. 😀

Collin
    Člen

Pico dost si ma prekvapil tymto clankom…Ak je toto vsetko pravda..tak neviem neviem kam to vsetko speje…sm6

Pico
    Člen

No Ivo, vidim ze sa tu snazis prihriat si polievocku.
    Tak sa pokusim aspon korigovat tvoje zavadzajuce vypovede.

Citat s tvojej klavesnice:

[b]„To je party report z Ear-Gasmicu, ktory pisal reporter Rocket pre Websound.eu
    PICO vas tam vsetkych reporterov obvinil (v komentaroch pod clankom), zevraj som vas uplatil cateringom v backstagy[/b], na zaklade coho som vas udajne ovplyvnil, aby ste napisali pozitivne reporty na
    tuto akciu. Chapes to?“

[b]Obvinil som jedine autora reportu Rocketa[/b], ktory je tvojim silnym stupencom a zaroven clenom, resp. fotografom portalu websound.eu. Zapojil som sa do diskusie na zaklade spravnej pripomienky vo fore od maaskota, na cattering pre reporterov znamich aj ako kobilky, alebo chlebickari (ludia ktori chodia na akcie za nejake drinky a chipsy). Dovoli som si poznamenat na adresu Websound.eu a Rocket-a, ze ak ty pan Ninja platis za kampan take iste peniaze ako platim ja a ak ratam aku velku kampan si mal, nemal by mat portal problem s platenim svojich fotografov. Takze jedina vec ktora ma zarazila bola ze Rocket v partyreporte vyzdvihne cattering a zaroven napise v diskusii, ze je to vyborna odmena za „namahavu“ pracu reportera ktory to robi zadarmo.
    Viem ze za reklamu na websounde si neplatil nic…

Co sa tyka tvojich dalsich narazok. Anjel rozhodne nie si, no neznizim sa tak hlboko aby som napisal jeden slusny text o podrazoch ktore s tvojej strany a zo strany tvojich spolupracovnikov boli spachane, uplne bez chrbtovej kosti.
    Nebudem daleko od pravdy ked vyslovim hlas za viacero ludi s pozadia sceny, ze tvoje falosne kamaratsvo, ako aj pizz@dox a tobu, pravidelne smejdenie v backstagei BT. Prebranie kontaktov od techniky az po bookingy.
    Je toho vela no naco, ja viem svoje. Tebe neostava nic ine iba si tu podvodnym sposobom ziskavat sympatie a ludi zavadzat, pretoze mat tvoje svedomie a vychovanie by som nechcel.
    [b]
    Co sa tyka BT. Jej koniec nema nic spolocne z NINJOM a jeho akciou. Je to opat bohapuste zavadzanie. BT konci, pretoze splnila vsetky moje sny. Cakame s mazelkou dieta a velmi sa tesime 🙂 davam si pauzu. S akciami a hranim urcite nekoncim, no BT dorastla do stadia ze v sucasnej podobe a priestore uz nema kam rast.[/b]

Aka je teda pravda z mojho pohladu

[b]– Pan NINJA ktory vydava svoju party za uspech je z mojho pohladu babrak, ktory prerobil znacne mnozstvo penazi, pretoze jeho uspesnu akciu navstivilo „masovych“ 350 ludi. Pri nakladoch ktore mal ide o dotovanu akciu, ktora by zo vstupneho nikdy nemohla byt zaplatena. Clovek ktory ma skusenosti tieto veci vie odhadnut dopredu.
    – Naobjednaval si techniku a rozne ine veci, ktore podla mojho usudku nemaju v klube co hladat, pretoze zatazuju penazenky ludi, resp. v tomto pripade tu jeho. Klubova party nie je pojazdny cirkus a kazdy rozumny promoter na svete sa snazi tlacit cenu listka dole aby ludia prisli na hudbu.
    – Nerozumie marketingu a tym padom to najdolezitejsie co ma BT hned po hudbe on nestihol skopirovat. Nedokazal zaujat a oslovit ludi, vdaka ktorym akcie mozu existovat. Zaklad jeho party tvorili ludia, ktorych vychovala Beautiful things a polovica z nich bola v klube free, alebo sucastou pocetneho pripravneho tímu. Ja robim BT s Festerom sam, cize 2 kusy.[/b]

Na zaver by som dal rad do pozornosti par suvislosti. Klub Dopler a elektroniku nakopla pred 3 ma rokmi BeOkey, Beautiful Things a Progress Your mind. Pan Ninja vtedy stepoval v prvej rade medzi klubermi s tuzbou zoznamit sa so mnou. Ponukal mi sam od seba spoluprace, len aby sa dostal blizsie ku kontaktom. Za jeho sluzby, teda pisanie PR clankov dostaval odomna 10.000.- Skk za kazdu akciu. Nas spor nastal vtedy, ked ma zacal nutit aby som mu preplacal pisanie partyreportov co som jednoznacne odmietol a odkazal ho na pokladnicu serveru pre ktory report pise, teda websound.eu. Podobne to bolo z dj pizz@dox, ktory naliehal aby sa stal ako dj clen BT a aby si pisal za meno moju znacku. Ked som ho odmietol s clenstvom, ale nie s podporou (pozrite ako casto sa na bt ci mini objavil), vynadal mi a spojil sa rovnako z ohrdnutym ninjom.

Proste cele toto kvazi „hnutie“ za podpory vybranych medii, falosnych ludi a nahonenych fabulacii ma pobavilo. A dodalo silu prist k rozhodnutiu, ze uz som na scene spravil pre ludi dost na to aby som mohol veci zabalit. Do akej miery este neviem sam, ale 9.5.09 by som rad ukoncil jednu eru BT v Dopleri. Podla mna nic tragicke sa nedeje a nad vsetkym tymto sa treba len pousmiat, na svete su krasne veci a tieto malichernosti su proti dcere ktoru cakame naozaj len smetiskom ludskych vlastnosti, premotivovanosti, komplexov a riadneho ega.

[b]Na zaver jedna veta od pana NINJU: „ked sa rozhodnem urobit trance party kazdy vikend, tak urobim a nikto ma nezastavi. :-)“ myslim ze je v nej cela jeho filozofia kam a ako sa snazi uberat. Rovnako si vsimajte ako v buducnosti bude menit nazor na hudbu a uberat techniku / vypravu na svojich akciach.[/b]

IvoNinja
    Člen

Nightshade: Ved tak som to mal aj na mysli, urcite by som pod trance party nemiesal house DJov, ked je to raz trance, tak to tak aj ostane. 🙂 No a myslienkove pochody PICA neriesim, navonok to tak posobi, ze mu ide o cash, ze mu vlastne ukrajujem z jeho kolaca. Ale je to kazdeho slobodna vola, ked sa rozhodnem urobit trance party kazdy vikend, tak urobim a nikto ma nezastavi. 🙂 Kazdopadne scena u nas je este stale z mojho pohladu zaspata, minimalne ked ju porovnavam s tou v CZ. Z mojho pohladu som s prvym Ear-Gasmicom uplne spokojny, vysiel presne tak ako bol dlhodobo planovany, co vo mne vyvolalo pocit satisfakcie, ze ked sa chce, da sa to.

Nightshade
    Člen

Ivo: nj ,ale tak vies teraz diskutujeme o tom ze jedna akcia a druha akcia tak a tak, pricom vsetko je to o hudbe, ani nechapem preco si to Pico vytahoval, co mu vadilo ze je dalsia trance akcia, mne to pripada tak ,ze robis trance party a nie som uz sam,tak kaslem na teba, ale tak no, je to o hudbe je to o tom aby sa kazdy zabaval a nie aby riesil ze, wuuu aj druhy robi trance party. Pre mna Picov pristup je dost materialny , ako by mu islo o cash, co verim ze nie. Miesat styly v ziadnom pripade 🙂 a to este nie k tomu house , a kebyze sa rozhodnete ,ze dam date aj iny styl tak radsej viac progressivu. , ale moj nazor ,ze v ziadnom pripade to nemiesat. 🙂 maximalne spravit inu akciu s inym nazvom kde by dominovali hudobne styly ako progressive,deed-dark progressive, minimal alebo funky house a soulful house. To asi pre teba nic neznamena 🙂 Ale tak celkovo som za dalsie trance party ,ci je to uz BT alebo EG, alebo odo mna moze mat nazov aj ruzove kvetinky, ked tam hra nieco prijemne ja tam budem

IvoNinja
    Člen

milan: Hej, suhlasim, nas catering ale nebolo nic extra specialne, len nejake nealko, alko, ovocie, chipsy, slane pochutiny… Urcite ne ziadne svedske stoly na styl chlebickov a pod. Takze toto bolo len zbytocne prehnane nafuknute a to ohladne toho uplacania reporterov, to ma fakt pobavilo. 🙂

milan
    Člen

Já osobně si myslím, že i hudebně jsou obě akce jiné. BT se zaměřuje i na jiné hudební styly a právě tohle se mi na ní líbí. Na EG se mi zase líbí, že jsou čistě trance akcí. Rozdílů by se našlo určitě víc.
    Ještě ke cateringu. Ten by měl být podle mě k dispozici opravdu jenom djs a promotérům. Pokud se promotér rozhodne, že dá k dispozici vše i novinářům, proč ne. I na té akci, kde jídlo a pití není pro novináře se určitě někdo najde, kdo jim nabídne. Novinář by neměl jezdit na akci za účelem, že za to něco dostane, ale proto, že ho to baví! Už volný vstup, nebo vstup do backstage je pro něho něco víc než má obyčejný návštěvník. Pokud za fotky, nebo report dostane pár korun navíc, proč ne, ale taky by to nemělo být pravidlem. Pak se tu najdou novináři, které naštve, že na tu a tu akci nedostali akreditaci, ptže si o sobě myslí, že jsou něco víc jak ostatní.

IvoNinja
    Člen

deivis: No Ear-Gasmic bol 28. 3. a jeho dalsia BT je 9. 5., myslis ze je to terminovo dost od seba? Z mojho pohladu je. 🙂 Dalsia vec, neviem coho sa boji, ved BT ma ako zabehnutu znacku a ak dava najavo svoj strach tymto sposobom, tak to mi len dava najavo, ze asi nieco robim spravne a kvalitne. 🙂 Okrem toho ako vravim, tie terminy by nikdy neboli blizko seba, aby si mohli vzajomne uberat ludi alebo priamo konkurovat, uz len preto, ze by to majitel klubu nedopustil. No ale to uz teraz aj tak nie je rozhodujuce, kedze Dopler sa podla vsetkeho zavre.

Nightshade: Pilotnym Ear-Gasmicom som chcel party otvorit cisto medzinarodnym line-upom, do buducna ale urcite planujem aj podporit nove talenty z CZ a SK, cize urcite pride aj na tvoje slova. Ale ked to tak vezmes, aj PICO v minulosti podporil v ramci BT mnoho novych talentov, takze v tomto uz tym padom inovativny urcite nebudem. Kazdopadne nechcem ist do inych zanrov, mne je srdcu najblizsi trance a tak ako navstevujem party primarne zamerane na trance, tak ani nemam zaujem robit akcie zamerane na ine hudobne styly. Takze v tomto ma nikto nezmeni, nech sa deje co sa deje. Mozno by som bol ochotny zaexperimentovat s house DJmi, ale to fakt len mozno, zatial to vidim stale len a len na trance DJs. No a to ze aj BT je primarne zamerana na trance je proste holt smola. 🙂 I ked jasne ,ze sa premiesava casto s multizanrovymi DJmi, ale stale je tam ten trancovy zaklad. Kazdopadne neviem ci si na Ear-Gasmicu bol, ale snazil som sa tuto party vytvorit v mnohom odlisnu, to ale clovek len cisto z fotiek na weboch tazko plnohodnotne pociti.

DjDkD@ve : 🙂 Vidim, ze ty si to presne pochopil, priznavam, ze som sa nechal inspirovat viacerymi svetovo uznavanymi halovkami,ale aj klubovkam. A aj ked mnohi ludia tvrdia, ze elementy z haloviek do klubu nepatria, ja si to nemyslim, cast z nich sa da efektne zuzitkovat aj v klubovych priestoroch a ty si bol toho svedkom, takze som rad, ze ta tato koncepcia zaujala a urcite s nou pojdeme aj dalej do buducna. 🙂

DjDkD@ve
    Člen

Tak ja bych rekl, ze prave EG byla celkem jina, nez bezne party tohoto typu.

V nekterych fazich mi prislo, ze byla koncepcne pojata jako halovka (konkretne jako sensation) v klubu, viz intra, megamix, tanecnice, certice (nejak nemuzu furt dostat z hlavy tu blondatou sm15 ), a to me celkem zaujalo……..
    Kdyz se k tomu vsemu pridal i nadstandardni vykon vsech DJs, tak tomu neni co vytknout…….

Je samozrejme mozne, ze pico vidi v EG celkem velkeho soupere a muze z toho byt rozladen, uprimne s takovou lajnou co mel prvni dil EG se tomu ani moc nedivim, ale obvinovat reportery z toho, ze jsou uplaceni, to uz mi prijde lehce paranoidni…….

Nightshade
    Člen

Nj aj Deivis ma celkom pravdu.

Ivo: co kebyze vazne skusit nieco nove, povedzme vyskusat nove talenty ano co je dost riskantne,, vzhladom na to ,ze nikto ich nepozna a preco by mali prist, preto tam hodit nejakeho fajn headlinera . Na Slovensku aj v Cechach je vela talentovanych ludi, co kebyze aj ich pustit nech ukazu co vedia. Aj ja sa uz hram s produkciou nejaky ten cas, stale to nie je nic take co by som rad pocul spat,ale tak zdokonalujem sa. Okrem mna je milion inych ludi ktori robia vazne dobre veci, ja len kukam ,ze ten clovek odkial vyliezol, kamos ktory hra funky a take veci take trance songy vie masterovat ze dovi, ale jeho tvorba nema nic spolocne s kvazi „modernym“ tranceom, cize nie je to ziadne uplift a podobne. Takze je to riskantne skusit nieco take, ale tak dat sancu inym je pekny koncept .

Sry za mensi OT

deivis
    Člen

[quote IvoNinja][/quote]

Upřimně..? respektují práci jak Pica a Festera tak Vaši.
    Ale.. Asi by me také vadilo, kdyby na Flédu někdo došel a delal stejný koncept party jako delam ja. Asi bych to tezce nesl pres srdce.
    Tim ale nechci rict ze je to spatne. Pokud se nebudou mlatit terminy a budou akce dostatecne od sebe proc ne, ale osobne se bojim ze bych zaujal stejny postoj jak Pico a to: skončil.
    Tim nechci rict aby jste prestali delat akce, to ne.. Jen je potreba se necim výrazne odlisit.

IvoNinja
    Člen

Nightshade: Jasne, tak ako pises, ved ja respektujem a uznavam to, co sa mu za tie roky v ramci BT podarilo vybudovat. Len on to pravdepodobne berie tak, ze ja sa mu teraz snazim zliznut smotanu tym, ze prichadzam s kvazi konkurencnou party hudobne viacmenej rovnako zameranou a on ma pocit, ze ja sa chcem zviezt na tom, co on akoze predosle roky budoval. No ale podla mna je naivne si mysliet, ze on je ten vyvoleny, ktory ma monopol na klubove trance party a nikdy nikto iny za jeho ery sa nebude moct posnazit o nieco podobne, pripadne ine, mozno i lepsie, alebo v novom kabate. Proste ja ho respektujem, takisto respektujem BT, len stale nechapem, preco on nevie respektovat ostatnych. :-)) A s tym Doplerom to vidim tak, ze sa na 90% zavre, no do maja budeme vediet na isto, ze aky je vysledok.

milan: No je to tak, neustale omielanie krize nikomu velmi nepomoze, no problem je ten, ze to uz nie je len omielanie, ale ludia sa tym proste fakt plne riadia, no a potom su vysledky ake su, prazdne kluby, demotivovani promoteri a pod. 🙂 Co sa tyka priestoru v BA, Unique je sice zaujimavy klub, ale nie je tak vhodne rieseny ako Dopler. A na namesti akom si bol v Bratislave? Nam. SNP? Nemyslis nahodou Charlies club? Pokial viem, majitel tohto klubu je silne proti tomu, aby sa v nom konali akekolvek elektronicke akcie, naviac jeho kapacita je tiez niekde okolo polovice z Dopleru. Chcelo by to tu bratislavske SaSaZu 😀

milan
    Člen

Utrácet by se mělo pořád a to za věci, které potřebujeme. Hodit si nějakou kačku bokem, ale jinak si kupovat to, na co jsme zvyklý. Přece pokud si kupuju pravidelně každej měsíc časopis a media najednou řeknou že je krize, tak si ho nepřestanu kupovat skrz jeho kvalitu. Propustit z práce vás můžou jak v době krize, tak mimi ni. Pokud prostě odejde zakázka, na kterou je firma závislá, tak je jasné, že pár lidí tam bude nadbytečných.

Ikdyž u nás je firma Miele, která zaměstnancům zasadila podpásovku. Jednou si zavolali 100 lidí o půl 9 na pohovor a prostě jim oznámili, že ve firmě končí. Prý to nařídilo vedení v německu a že s tím nemůžou nic dělat. Bylo jim oznámeno, že byli vybráni losem a že dostanou pět měsíců odstupné. Zaměstnavatel se vymlouval na krizi, ale od těch co tam pracovali vím, že firmě končí daňové prázdniny, tak přemýšlí co s ní vůbec bude dál.

K prostoru v Bratislavě. Lepší prostor jak Dopler určitě není. Jak vypadá klub Unique nevím. Byl jsem ale s kámoškou v jakési velké diskotéce na náměstí (už si nevybavím název) a z té by se na jednu akci klub udělat dal. Vlezlo tam celkem dost lidí a kdyby se to celé nazdobilo, tak by si tam lidi cestu možná našli…

Nightshade
    Člen

Ivo: vies Ivo tu ide o to ze on to pekne budoval a budoval a BT je fajn vec a potom tu spravite Eargasmic, co akoze vazne velky respekt, proste picovi sa to nepacilo ,ale tak robit zo sebe dieta a nadavat na inu akciu len preto ze to nerobil on je trosku hlupe, ked sa mu Eargasmic ako akcia nepacila tak ok ,ale tak este takto obvinovat ,ze podplacanie a spolocne jak keby nejakemu dietatu zobrali hracku .Sry Pico ,ale toto je uz vazne pod uroven.

No kebyze sa zavre Dopler tak je to v riti,lebo v Ba vazne nie je taky klub do ktoreho by sa dali presunut tieto akcie, kapacitne su tam len male kluby

A k tej krize, ano media v kuse hovoria o krize, a takto sa do podvedomia ludi dostane to ,ze nie su peniaze neutracajte , ale praveze opak by mal pozitivny efekt a troska by to nakoplo aj ekonomiku

IvoNinja
    Člen

DjDkD@ve: Vsak prave, tiez mi je to velmi vtipne, ja nepatrim k ludom, ktory si potrebuju niekoho uplacat. :-)) No ale aspon vidis, ako PICOvi vadi, ze Ear-Gasmic zozal uspech. Neviem na co taketo hovadiny vobec riesi. 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 246)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.