TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse EMOTION 5.12. – dojmy

• Toto téma obsahuje celkem 121 odpovědí. Do diskuze (50 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel J.Clara a poslední změna proběhla před 16 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 76. až 90. (celkem z 122)
  • Autor
    Binary
    Člen

styk: jj naprosto souhlasim. Ten tracklist vypadá luxusně. sm3

SpeedyL
    Člen

Já myslím, že tato Emotion byla rozhodně jedna z nejlepších vůbec a to jsem pravidelnej účastník. Měli jsme vysloveně luxusní výhled na celý parket a to, co se dělo pod námi při setu JoC byla pařící symfonie!!! Opravdu mne tedy překvapují zdejší negativistické názory. sm10 Chtěl bych vyzdvihnout světelné efekty- to byla opravdu paráda. Hlavně barevné sladění světel za DJem. Dále i na projekci se konečně dalo dívat. sm2
    Nyní něco k setům: Coastline byl skvělej- měl v setu drobné skluzy, ale dával do něj hodně emocí a bylo to patřičně znát. Opravdu se mi set líbil a konečně to nebylo jen chudé pohupování na nevýraznou hudbu a čekání na headlinera až to rozjede. Fester mne příjemně naladil 1.trackem, ale hned vzápětí to asi na půl hodinky zazdil, tak jsem si mohl aspoň vklidu zajít na bar a pokecat. Ovšem potom začal hrát krásnej, živej, možná trochu tvrdší tranceik, ale fakt si u mne napravil reputaci. sm11 JoC- to byla paráda- k tomu nemám co dodat. Hlavně track od Underworld mne rozsekal. sm13 Na Štěpána už jsme to zabalili příjemně vyčerpáni a s křečí ve tváři v podobě „přiblblého spokojeného úsměvu“. Celá akce 9/10. Mínus bod za kuřáky na hlav.parketu a za „borečky“, kteří otravovali Dje s mobilama a oplácáváním. Díky za akci!!!!

[quote K1aptcha]jen ne každýmu se nutně musí líbit všechno, a taky progressive není jen vrzání (viz Vyrysův set; navíc vrzání má od trancu docela daleko a tady se jedná o trance party) a uplift rozhodně nejsou jen zpívánky (viz spousty instrumentálních tracků), takže -1 sm2[/quote]

Měl jsem vědět, že mě někdo bude brát za slovo a napsat to líp.. sm13

Měl jsem to na mysli obecně, jinak samozřejmě vím, že uplift nejsou jenom „zpívánky“, ale řady těch, který mají rádi progressive a naopak nemají rádi uplift,
    tak uplift „zpívánkama“ nazývaj, naopak „čistý“ uplifteři by mohli brát jako vrzání i třeba Garetha Emeryho „This is that“, pač ten track má hutnou a důraznou
    basovku.

Je otázka, co kdo považuje za vrzání..

Například Milan Lieskovsky – „Elenya“, Andy Moor – „So much more“ nebo Serge Devant – „Sweet harmony“ (Jerome Isma-ea remix)
    je podle mě stejně tak kvalitní progressive jako Gareth Emery – „This is that“, Bolier + Riel – „With the flame in the pipe“
    nebo Heatbeat – „Geek love“.

Jenomže někdo může brát druhou jmenovanou skupinu jako „vrzání“, protože je to prostě po zvukový stránce „hutnější“
    nežli vyloženě líbivé melodie prvních tří tracků.. Ale obě skupiny jsou podle mě progressive. sm4

Budu konkrétní: Tohle je prvních 10 tracků, který zahrál včera Coastline: (pak už hrál jen uplift)

Bryan Kearney – The Walrus (Heatbeat Remix)
    Wippenberg – Chakalaka
    Bartlet Bros – Let it flow (Gareth Emery Remix)
    Jav D. ft. Mat Zo – Silverlining (Myon at Albion Remix)
    Sonic Division – Time Machine (Original Mix)
    Heatbeat – Push Over (Original Mix)
    Andy Moor ft. Carrie Skipper – So Much More (Original Mix)
    Joshy Rotten – Forever (Heatbeat Remix)
    Gareth Emery – This is That (Original Mix)
    Santiago Nino – Sivar (Original Mix)

Já si myslím, že to je všechno kvalitní proggyna, ale určitě se najdou lidi, který budou tvrdit, že Kearney, Wippenberg, Sonic Division,
    Heatbeat, Joshy Rotten, Gareth a Santiago je „vrzání“.

Jinak peace a vše píšu s dobrým úmyslem, tak mě kdyžtak utři „s noblesou“.
    Rozhodně netvrdím, že su kdovíjakej všeználek.. sm4

Sorry za OT.

K1aptcha
    Člen

[quote TyPhone]Ano! A taky existuje skupina kluberů, kterým se líbí nejen uplifting trance, ale treba zajdou i na electro (a to je teprve vrzání!), nebo na techno a nebo i na drumík.
    A co se týče E-Motion, rozhodně si nemyslím, že by se hudba na hlavní stagi nestrefila do "škatulky" trance a děkuji pořadalům, že se drží tohoto širšího konceptu, kde si každý najde svoje chvíle které se mu líbí. Peace![/quote]

kluberů jsou různé typy, to je jasné sm3 a OK s tím skoro-ne-trancem jsem to osobně já možná přehnal, na druhou stranu mi tedy pak v tomto širším kontextu již od párty s Martinem Rothem a Mikem Foylem chybí hard trance sm2

Sickboy
    Člen

Tak já musim napsat, že jsem veskrze spokojen. Hudbu na akcích už ani moc neřešim, to bych taky mohl zůstávat doma u winampu. Jde o to umět se ponořit do party a nechat se strhnout atmosférou, ne? sm3 A zrovna tady se sešla parta velmi solidní… Ale možná mam tu výhodu, že mám de facto rád všechny odnože, tak mi to nědělá takovej problém se přizpůsobit. Akorát teda ten Clockwork mě s*al. sm8

Nejlepší set zahrál samozřejmě JOC, ale příjemně mě překvapili i TC se Štěpánem.
    Nejslabší set byl naopak od Festera. Technicky možná ne, ale postrádám tam nějakej výraznější highlight.

A nedržkujte tolik. sm2

TyPhone
    Člen

Ano! A taky existuje skupina kluberů, kterým se líbí nejen uplifting trance, ale treba zajdou i na electro (a to je teprve vrzání!), nebo na techno a nebo i na drumík.
    A co se týče E-Motion, rozhodně si nemyslím, že by se hudba na hlavní stagi nestrefila do „škatulky“ trance a děkuji pořadalům, že se drží tohoto širšího konceptu, kde si každý najde svoje chvíle které se mu líbí. Peace!

milan
    Člen

Nemůžu hodnotit, na party jsem kvůli blbým dvou minutám, který jsem měl na přestup do druhého vlaku nebyl (což tak trochu doufám v novej jízdní řád, že se to trochu zlepší), ale nemáte rádi vrzání a nemáte rádi big sky apod…neříkal v rozhovoru pro rave JOC, že big sky zahraje jenom když si to vyžádáte?A co byste na party chtěli slyšet, když ne progressive, nebo komerční věci tipu big sky?V poslední době tolik upliftingu zase nevychází. Bratislavská beautiful things taky už není jenom o trance hudbě. Na začátku se tam hrál dokonce i minimal a právě tohle dokáže party nakopnout dopředu..V dnešní době podle mě nejde, aby se hrál na party jenom uplifting.To by pak bylo jak píšete, že by zněl jeden track víc jak 3x
    Btw – jaká byla tentokrát výzdoba flédy?sm16

Binary
    Člen

Každýho podnítí k paření něco jinýho. Např. jak jsem byl na M.I.K.E.ovi v Mecce, tak mě do varu dostali Shape & Dusk svým progressivem (vrzavým i nevrzavým) a M.I.K.E. to potom dcla zazdil těma průměrnýma upliftama, tak jsem šel radši na bar…
    ale to už jsme zas OT

tracidek
    Člen

Když to takhle pročítám,tak vidím že jsem akci viděl úplně jinak!! Protože pro mě Fester společně s Claire na bar stage byli nejlepší tohoto večerasm3….JOC začal taky skvěle,prvních 40 minut solil,jeden luxusní track za druhým,pak začal trochu upliftovat,a při Breaking tides,jsem se odebral omrkrout Claire a zůstal jsem tam (a rozhodně jsem ji tam nebalil,Pokokosm13)…Tahle slečna předvedla moc dobrý setík,který si i o nějakých 25minut protáhla….zejména při zahrání Sunglasses at night v Popof 2 remixu,jsem skákal pomalu až ke stropusm3….když jsem pak přišel na Brucka,tak jsem se nudil…buď zpívánky,nebo nudné upliftové tracky co mi nic neříkají…i když zakončení setu Ligayou bylo moc fajnsm2….ten poslední mladík co párty zakončoval,byl pro mě velkým otazníkem co bude hrát,a rozhodně mě nezklamal,jeho set mi docela sedl a tak můžu tuhle Emotion zhodnotit celkem pozitivněsm3….co se mi tam nelíbilo,bylo to nesnesitelné vedro na hlavní stage,když jsem pařil na Bar Stage,tak to byl neskutečný rozdíl,taky mi přijde debilní djům dookola předstkovat před ksicht mobil a vypisovat tracky co chce kdo slyšetsm18…netvrdím,taky jsem to kdysi dělal,ale já se aspoň držel toho,že jsem si přál něco z produkce daného DJe,ale když tam někdo každému cpe před noc „Něco od Tyase“….a nebo přímo „Going wrong“…či co jsem viděl nějaký borec cpal JOCmu „I can’t sleep“,tak mě tohle celkem vytáčí….přišel jsem si poslechnout set dje,a né tracklist poskládaný posluchačism13….a když si to teď pročítám,tak vidím,že jsem zapoměl na Coastlineho,ke kterému bych řekl že nehrál špatně,zahrál docela dost dobrých tracků a komunikace s lidma taky fajn…toť ode mmě tak zhruba vše…na Lange asi nepojedu,a hoky těším se na tvé exclusivní fotkysm0

Anonymní uživatel
    Neaktivní

nahoďte tracklisty, ať se můžem hádat o něčem konkrétnim 😉

K1aptcha
    Člen

ještě přepíšu, co jsem psal ceerovi na ICQ: obecně si myslím, že existuje určitá skupina trancerů, kteří mají prostě rádi čisté melodie, resp. nemají rádi rušivé (až kakofonické) zvuky jako tohle vrzání, a i kdyby byli sebeotevřenější, tak se jim většina takovéto produkce líbit nebude nebo nebudou vědět jak do toho pařit; přecijen mě k paření a skákání osobně víc strhne uplifting- nebo hi-nrg trancová melodie rozhodně víc než monotónější a občas stupidní vrzání, které se mi navíc omrzí rozhodně rychleji (a tak to prostě vnímám a nic na tom nezměním)

edit: a ano, Star_Guitar to napsala poněkud expresivně, počkejte si kdyžtak na její reakci, až se probudí sm4

Palda61
    Člen

Binary: Aly & Fila taky stojí za prd sm2. Ale prostě já vrzing rád nemám a vychází tolik proggy trancu, kterej nevrže a je skvělej. Jen se podle mě teď vrzing dostal do obliby a tak se hraje všude :).

Binary
    Člen

Nwm co tady všichni máte proti vrzání… Tady je fakt plno lidí zabedněných v upliftu a všechno ostatní je špatný.
    Přitom podle mě upliftu už odzvonilo, jeho nejlepší časy jsou dávno pryč, i když sem tam něco kvalitního taky vyjde, ale je toho dcla málo…
    A vidět vrchol všeho v Aly & Fila je při vší úctě dost narrow-minded. sm18

Palda61
    Člen

Klapča, Monty +2 🙂

Anonymní uživatel
    Host

Hey hey o co de bylo dobre neeeesm10JOC je blaaaazen a going wrong / SEAN TYAS rmx sm5 / to bylo pro mě tak nedelejte neeee…me taki nebavi ten progressivesm17 tak Johne velke thx a jeste to melbournesm5to sem si fakt daval nosm3a Stepan taki zahral dobře….a Tracidek ten to valil s Claire jako nerikam nic jel tam kvuli ni beztaksm15 a nebudte taci vaznaci na tech akcichsm2 hoj Tibbysm14

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 76. až 90. (celkem z 122)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.