Úvod › Fóra › Trance Diskuse › Fantasy Night with Thomas Coastline, Music Club Vězění 11.3.2011
- Toto téma obsahuje celkem 66 odpovědí. Do diskuze (15 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
D4ve a poslední změna proběhla před 13 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
10. 3. 2011 v 18:05 #192891
Anonymní uživatel
Hostběžte se s tím……..sm5
10. 3. 2011 v 12:29 #192867Anonymní uživatel
HostJe to už pár let zpátky, to je pravda.
Možná jsem měl zdůranit, že jsem nikdy striktně nedělal trance :(.
Ale všechny možné styly – od dnb, přes techno, house ve všech podobách až po několik trance akcí.
V budějovicích jsme dělávali akce v KD Vltava v roce 2006 to bylo myslím.
Ale je to už dávno .. jako dříve lidi rozhodně chodili více na akce všeho druhu, o tom není pochyb.
Kluci to mají ted těžší v tom, že je prostě naše klubová scéna stršně přesycená ..10. 3. 2011 v 11:36 #192865ics
Členktmn : Měli jste vždy plno? Tak to už musí být nějaký čas zpět, protože zrovna v Budějovicích trance (a nemyslim ted poptrance co občas zazní na diskotékách) moc netáhne. Jinak škoda, že se nepodepíšeš, z toho co píšeš to vypadá, že se nemáš za co stydět 🙂
10. 3. 2011 v 11:10 #192864Anonymní uživatel
Host2styk:
Nerad se pořád hájím před lidma, které ani neznám a nebaví mě odpovídat na tunu otázek a názorů, ale v tomto případě tedy ještě pár maličkostí řeknu.[b]Myslím si, že to dělají z čistýho nadšenectví, což ostatně už někde výše zmínili a co ta party svým přínosem (ne)přinese si myslím, že bude možný soudit až po pár jejích dílech.. Není moc parties, který by začaly a byly by hojně navštěvovaný už od začátku, ale jsou parties, který začínají na pár desítkách lidí a pak se rozjedou.. Žádný učený z nebe nespadl.. Tvý subjektivní soudy, kde sis důvod našel sám – „srdcová záležitost, potřeba něco pořádat a něco si dokazovat“ mě docela taky překvapujou..
Co se týče klubu, který „má svou klientelu a není to neznámý prostor“ – velice těžko dostaneš v Praze možnost si v podobném podniku udělat trancovou party,
protože trance prostě mainstreamově netáhne.. Ano, dostaneš možnost v průměrně známým klubu, kde budeš chtít hrát house, electro, dubstep, dancehall apod.,
ale tranceu se budou majitelé a produkční klubů bránit ve většině případů zuby nehty, pač tahle hudba nemá velký publikum[/b]Ano, dělají to z nadšení a za to jim dík. Protože bez takovýchto nadšenců by byli partylisty prázdné. Co si jám myslím, je to, že akcí který začínají na 10ti lidech je málo. Protože pokud akce nazaujme od začátku, scénář tipu, přijde 10 lidí, těm se tam líbí a s nima přístě přijdou další, jsou naprosto zcestné, protože takhle to prostě nechodí. Pokud ti na první akci přijde 10 lidí a na druhou 20 a z toho je 15 tvých kamarádů, tak bych uvažoval o tom, zda tu akci vůbec dělat. Já si teď opravdu nevybavuji žádnou akci (klubovou), která by se z 10ti lidí vypracovala na po střechu nacpanou akci. Ale rozhodně asi nějaký takový jsou, jen si teď nedokážu žádnou vybavit. Já sám jsem měl také tuto vizi, vždy jsem se oháněl tím, že další akce bude lepší atd, ale nikdy to tak nebylo. Bohužel, má zkušenost.
Nevim co tě překvapuje na mém názoru, že to dělají jako srdcovku a že si dj pořádající nějakou svou akci chce dokázat že na to má a že ty lidi zaujme. Co tě na tomto prosim tě tak překvapuje?
S těma klubama to je v Praze opravdu na štýru, s tím nic neuděláme, to je pravda. S tím trancem bych to tak bledě ale neviděl. Sasazu je tohoto stylu plné, do tranceu „fušuje“ kdejaká djská „superstar“ a lidi to prostě hrozně žerou. Já si myslím, že s trancem se kluci nemusí vůbec bát být trochu odvázanější. Otázka je opět jen v tom, jak to celé podají těm správným lidem a jak se odprezentují. O ničem jiném to není.K těm novým promotérům, kteří by měli natřít prdel těm starým ti mohu říci jen jedno. Ty si vážně myslíš, že už tohle dávno nedělám :), když se o tom tady zmiňuji? Můj event, na který jsem nyní opravdu hrdý, již rozhodně ne jednomu promotérovi leží v žaludku. Ale je to opravdu těžký. A nebýt silného teamu a podpory důležitých lidí, bylo by to o hodně těžší. Ale sezval jsem si k sobě lidi, který také vědí co chtějí, mají jisté zkušenosti a jsou pro celou koncepci akce přínosem. (booking a to nejdůležitější PR – ikdyž se o hodně věcí starám sám). K tomu se nabalili další bonusy, které nešlo odmítnout a vše je tak jak má být. A jak se to tak seběhlo? Jednoduše. Udělal jsem propracovaný koncept mé vize na dva roky, každou kravinu, každý bonus, doprovodný program, kde se co bude prezentovat, jak, jak dlouho, kolik to stojí, jak budou vypada stagee, kdo bude dělat dekorace, vjing, .. prostě všechno jsem měl v hlavě, připraveno, před-domluveno s lidma které jsem do toho zatáhl a vytvořil jsem to v jeden velký prezentační celek a boooom … najednou šlo vše tak jak mělo .. až jsem tomu sám nevěřil .. a pak se ti najednou začali lidi nabízet sami .. a cpát ti svoje služby .. zadarmo .. jen aby mohli být součástí toho všeho .. nakonec ještě budou platit oni nám ne?? haha .. to samozřejmě myslím obrazně .. určitě si teď říkáš .. tak co je to .. nooo .. dělěj .. jaká je to akce .. ale radší si to nechám pro sebe .. protže by mě jeden zůčastněný zde na této diskuzi asi nenáviděl, že jsem se do tý akce tady tak pustil, ale zajímá mě to a chci vědět jak to kluci dělají a jak si vedou, takže tu akci budu rozhodně sledovat a držet jim palce .. ikdyž by neměl samozřejmě důvod mě „nenávidět“ .. člověk by měl říct názor,že?! .. a kritika je také důležitá .. a špatné ohlasy .. jsou také ohlasy .. a kolikrát důležitější něž ty pochvalné .. co mi jich dostáváme .. to bych ani nespočítal (těch špatných).
A poslední věc … kluby mimo prahu .. ano .. já si opravdu myslím, že v nějakém zaběhlém prostoru mimo prahu, kde není ta scéna tak přesycená by uspěli mnohem více. Trance .. takový ten provařený, né ty odnože, na které se kluci zaměřují, úplně bez problémů zkousnou právě lidi, kteří chodí třeba i na diskotéky. protože to slyší na MTV a myslí si že je to přesně ono, že je to přesně ten trance. A pokud si chceš na akci později experimentovat, musíš nejdřív vše rozjet a dostat se do podvědomí něčím „tuctovějším“, pokud jdeš jakože skoro od nuly. Pak ať si promotér dělá na akci co chce, už bude mít to zázemí a může experimentovat. A když jim klub(návštěvníkům), který má v programu jednou/dvakrát za měsíc taneční klubovou párty a mezí tím diskotéky takouto párty naservíruje, ty lidi tam stejně jdou. Protože jim to servíruje jejich oblíbený klub, který nemá v šíííírokém okolí konkurenci a co jim přece tento klub nabídne, je nejlepší. Nebo ne? Sám jsem toto dělal, v praze jsem tenkrát neměl šanci, tak jsem šel mimo ní a měl jsem úspěch. Dělal jsem akce v Budějovicích, Táboře, klub Kravín, Posilovna klub, Ostrava a různé sokolovny a všelijaké prostory na maloměstech(kterých je tuna), kde jsme měli vždy plno, protože ty lidi si tam toho váží a nejsou tak vybíravý jako přesycený pražský publikum. A tohle mi nikdo nevyvrátí!!
Co říci závěrem, asi jako všem ostatním .. kluci držím vám palce a přeju vám ať se z těch 50ti lidí vypracujete na pořádný event, který bude lidi bavit a budou se po skončení jednoho dílu těšit na další.
10. 3. 2011 v 3:07 #192855majklhauske
Členjá si tedy myslím že nedí 🙂 ale ono je to ve své podstatě fuk… party děláte vy a jakou si ji udělátě taková bude. Když se to zvorá lidi nedojdou na dalšía ješte rozhlasí že ta akce stojí za … Pokud bude dobrá a lidi budou spokojený dycky s nimi na další přijde i někdo další
9. 3. 2011 v 18:52 #192841Mar All
Členstyk pohlavson: Pravdu díš…
9. 3. 2011 v 18:19 #192839styk pohlavson
Členktmn: Absolutně nepobírám některý věci, co si napsal..
[b]Kluci, jste přesvědčeni o tom, že na přeplácanou klubovou scénu v praze přinášíte něco nového, neobvyklého, koncepčně zajímavého, programově zajímavého atp?
Nabízí se mi otázka, proč to tedy děláte, když na to vlastně nic nemáte a vysává vás to jako nic jinýho a pak si jen stěžujete? Proč děláte další tuctovou párty, která nemá absolutně žádný význam a přínos pro českou klubovou scénu? Ano, srdcová záležitost, potřeba něco pořádat a něco si dokazovat. Ale to už dávno vyšlo z módy. A pokud to někdo dělá né pro pěníze (ikdyž to nikomu nežeru 🙂 ) a chce s tou akcí alespoň něco málo dokázat, najít nějaké fanoušky atp, půjde to dělat do nějakého jiného klubu, který má svou klientelu a není to neznámý prostor, který nemá ani pořádně fungující managament, který by se staral o tvář a prezentaci klubu…[/b]Myslím si, že to dělají z čistýho nadšenectví, což ostatně už někde výše zmínili a co ta party svým přínosem (ne)přinese si myslím, že bude možný soudit až po pár jejích dílech.. Není moc parties, který by začaly a byly by hojně navštěvovaný už od začátku, ale jsou parties, který začínají na pár desítkách lidí a pak se rozjedou.. Žádný učený z nebe nespadl.. Tvý subjektivní soudy, kde sis důvod našel sám – „srdcová záležitost, potřeba něco pořádat a něco si dokazovat“ mě docela taky překvapujou..
Co se týče klubu, který „má svou klientelu a není to neznámý prostor“ – velice těžko dostaneš v Praze možnost si v podobném podniku udělat trancovou party,
protože trance prostě mainstreamově netáhne.. Ano, dostaneš možnost v průměrně známým klubu, kde budeš chtít hrát house, electro, dubstep, dancehall apod.,
ale tranceu se budou majitelé a produkční klubů bránit ve většině případů zuby nehty, pač tahle hudba nemá velký publikum.Píšeš taky že [b]„by konečně měli přijít nový promotéři, kteří natřou prdel všem těm zaběhlým jménům a akcím a začnou dělat konkurenceschopný pravidelný párty, který budou mít hlavu a patu a budou stát za návštěvu ..“[/b] V dalším příspěvku jsi psal, že jsi za 7 let nasbíral nespočet průserů, ale i dost povedenejch eventů,
není pro Tebe výzva zúročit své zkušenosti a být tím promotérem, který „natře prdel všem…..“? sm4A poslední věc na závěr: [b]„Jediné co bych klukům poradil je to, že pokud to mají dobře přichystané a věří tomu ať s tím jdou do nějakého zaběhlého (třeba i diskotékového) klubu daleko od Prahy :))“[/b] To si opravdu myslíš, že by dostali šanci v diskotékovém klubu daleko od Prahy? V 90% diskotékách po republice
(jedno esi blízko nebo daleko Praze) se hraje komerce, Helenka, negři apod. věci, myslíš, že by naučili na svoji trancovou party chodit lidi, který poslouchaj Evropu 2 a o tranceu nemají většinou ani šajnu? Nebo myslíš, že by jim dal majitel takový diskotéky šanci proto, aby mu část pravidelnejch návštěvníků odpadla, jelikož ten styl nepoberou? A jezdili by clubbeři na trancovou party na diskotéku někam daleko mimo Prahu? (nebo Ostravu, Brno, město zase nehraje tolik roli)Když to shrnu, zatímco většina lidí tady psala konstruktivní kritiku ohledně vstupnýho a dávala příklad srovnání s jiným line-upem, Tys jim tu party předem odsoudil a sepsul.. Chápu, že jsme v Čechách a že je tady „in“ vyžívat se v tom, co je špatně, tvářit se kysele a zgusnout si na chybě (neznalosti) druhýho, ale čekal bych přece jenom větší glanc od někoho, kdo se v týhle sféře pohyboval 7 let a měl na svým kontě i dost povedenejch eventů.. Peace. sm3
9. 3. 2011 v 16:11 #192830Mar All
ČlenNosala ve škole: párty není o welcome drinku ale o hudbě… Hlavní lákadlo na tuhle párty má být výborný trance a tech-trance. A jestli to nikomu nestačí, tak fakt nevím, co si mám o komunitě trancařů myslet. Že pokud nemám ve jméně „van“ tak se mám jít se svou muzikou vycpat? To jsou pro vás známá jména to nejdůležitější v téhle hudbě? Není to náhodou o něčem jiném než o těch známých jménech a tvářích? Podle mě zapomínáte, že na prvním místě to je prostě o hudbě, na druhém o tanci a o zábavě s přáteli… my nabízíme skvělou hudbu, vizuálně zajímavé prostředí a ten zbytek, to je už jen a jen o vás, návštěvnících…
9. 3. 2011 v 16:05 #192828Mar All
Členktmn: Hele, rozumím co tím myslíš. Ale jak sám říkáš. Takys měl nejdív nespočet průserů a jak myslíš že na to člověk přijde? Prostě to aspoň zkusí. Mě už nebavilo sedět na prdeli a přihlížet jak mě ani nikdo nezabookuje. Jak nikoho nezajímá moje hudba… chtěl jsem udělat vlastní párty, zaměřenou na muziku a ne nějaký pitomý diskotékový cirkus… věřím že to může fungovat, ale je třeba opravdu ta komunita… je pravda, že se mi to vůbec nepovedlo, ale aspoň vím, co všechno příště zařídit… 😉
9. 3. 2011 v 16:05 #192827Anonymní uživatel
HostNa ten welcome drink podle mě nikoho nenalákáte, to je asi jakobyste mi dali slevu 20% na Ferrari a tvrdili, že jsem ušetřil půl milionu….
9. 3. 2011 v 15:59 #192826Mar All
Členktmn: Já tohle chápu. Jsme nováčci a učíme se. Neni to žádná velká bomba, ale aspoň se snažíme. Nějak ty zkušenosti nabrat musíme, ne? 😉 A my si nestěžujeme, jen si nemyslíme, že by to byl úplný propadák, jak to tu tvrdí hromada jiných. Chceme udělat párty o hudbě, podpořenou pěknými originálními dekoracemi a dobrou vizuální show. S vizuální show nám to hodně drhne a proto jsme to nezmiňovali ani v tiskové zprávě. Web je ve výrobě a proto ještě není spuštěn. Doufal jsem, že bude hotový ještě před první akcí, ale bohužel…
TomPav: Dík, já spíš doufám že navzdory brblání přijde hafo lidí a bude super párty. I kdybychom prodělali, tak nás to nebude mrzet, jestli si to návštěvníci užijou a odejdou spokojení…
Ronny K.: To já chápu, já třeba nepiju alkohol (jen výjimečně). Jako Welcome drink je koktejl a sponzor slíbil různé druhy, takže si návštěvník bude moct vybrat, jaký mu bude po chuti. A když nebude chtít žádný, tak ho samozřejmě chtít nemusí. Nebo si tu lahev odnese domů jako suvenýr či ji dá nějakému kamarádovi…
9. 3. 2011 v 14:12 #192823Anonymní uživatel
Host2Styk: Ano, nějaké zkušenosti mám, to je pravda, ale ty jsem sbíral 7let (nespočet průserů,ale i dost povedených eventů), kontakty jsem sbíral ještě déle a rozhodně nehodlám někomu prozrazovat své „knowhow“ 🙂 už vidím třeba Vajčnera (apokalypsa atp.) jak někomu říká, jak udělat dobrou a úspěšnou párty :).
Toto si musí každý vychytat sám .. a pokud člověk není na toto zralý a nemá vše dostatečně dobře podchycené, nemá potřebné zázemí (ať v samotném klubu, nebo formou nějakého sponzora, nebo nějaké silné komunity, přátel a já nevím čeho všeho) tak ať se na to radši vykašle, protože v tom případě bude stále jen průměrný až podprůměrný a bude plavat někde na hranici absolutních průserů a menších průserů.
Jediné co bych klukům poradil je to, že pokud to mají dobře přichystané a věří tomu ať s tím jdou do nějakého zaběhlého (třeba i diskotékového) klubu daleko od Prahy :)) myslím, že je to už taky napadlo a pokud ne, tak nemají mozek a nevím o co se v Praze snaží bez sponzora, v neznámém klubu a bez řádné reklamy!!!!9. 3. 2011 v 13:31 #192821styk pohlavson
Členktmn: Zníš jakože máš s pořádáním parties zkušenosti, proč jim nenabídneš trošku tý nezávazný pomoci s tou akcí? sm4
9. 3. 2011 v 11:23 #192817Anonymní uživatel
HostPřiznám se, že mě zajímalo jak si tato akce vede s propagací, a s ohlasy, neboť jsem se o té akci náhodou dozvěděl od lidí, kteří se s ní dostali nějak do styku.
Inu napsal jsem do googlu název akce a vyjeli mi 3 – slovy tři odkazy (ostatní se opakují + nefunkční web). Z toho jeden sem na toto forum.
Kromě toho, že souhlasím s převážnou většinou názorů (cena vstupnému na úkor lineupu, místo akce, reklama, atp.) musím k tomu tedy i já osobně něco říci.
Zeptám se na rovinu, bez skrupulí a přímo pořadatelů této párty.
Kluci, jste přesvědčeni o tom, že na přeplácanou klubou scénu v praze přinášíte něco nového, neobvyklého, koncepčně zajímavého, programově zajímavého atp?
Myslíte si, že výmluvy tipu – nemáme na to sponzora a kdyby jo .. tak by to bylo takový a makový. Ano to by bylo jiné, to je pravda. Ale sponzor se dá najít vždycky .. věřte mi .. jenom to musí člověk co párty dělá umět nabídnout a člověka co by mu ty prachy dal umět zaujmout a vnutit mu tu akci .. mít kvalitně zpracovanou vizi celého projektu .. umět to prostě ..
Nabízí se mi otázka, proč to tedy děláte, když na to vlastně nic nemáte a vysává vás to jako nic jinýho a pak si jen stěžujete? Proč děláte další tuctovou párty, která nemá absolutně žádný význam a přínos pro českou klubovou scénu?
Ano, srdcová záležitost, potřeba něco pořádat a něco si dokazovat. Ale to už dávno vyšlo z módy. A pokud to někdo dělá né pro pěníze (ikdyž to nikomu nežeru 🙂 ) a chce s tou akcí alespoň něco málo dokázat, najít nějaké fanoušky atp, půjde to dělat do nějakého jiného klubu, který má svou klientelu a není to neznámý prostor, který nemá ani pořádně fungující managament, který by se staral o tvář a prezentaci klubu…
A pokud je problém takové místo najít, tak prostě počkám, hledám prostory dále, necpu se s tím hned do prvního póvl klubu, který mi otevře dveře jen proto, že si ten klub myslí, že joooo zrovna tato párty nám sem přinese hodně návštěvíků. Dáme jim 5% z tržby a světe zboř se. O čem to je???
A ta reklama? Každý ví, že dneska je na akci kromě zajímavého, nebo dobře zpracovaného lineupu a pár věcí okolo toho, nejdůležitější to, jak se celá akce odprezentuje „světu“. A prezentace 3 odkazama je opravdu unikátní. Ano, tohle se opravdu dozví tolik lidí, kteří by vás třeba podpořili, že to ani nemůžu spočítat.
Kluci, omlouvám se, ale vy tady debatujete o naprostých hovadinách, který vám stejně nic nepřinesou a akci vám rozhodně nezachrán.
Dle mého názoru, tohle je prostě podprůměrná akce s nulovou propagací a hodně špatným PR, ketrá jak rychle začala, tak rychle skončí.
Což mě mrzí o to více, protože jsem přesvědčen o tom, že by konečně měli přijít nový promotéři, kteří natřou prdel všem těm zaběhlým jménům a akcím a začnou dělat konkurenceschopný pravidelný párty, který budou mít hlavu a patu a budou stát za návštěvu ..
tak .. a můžete se do mě pustit .. vrátím se sem a kouknu na reakce .. to bude něco … už se těším .. ale nezlobte se na mě .. ikdyž jsem neřekl vše, názor jsem prostě musel napsat … držím palce hoši …9. 3. 2011 v 10:58 #192816Anonymní uživatel
HostZdravim, ja nevim co tu porad resite? Kolik prijde lidi atd. proste to je jejich vec a je to jen info pro lidi at prijdou, lepsi se snazit neco udelat nez jen kritizovat, osobne si jen myslim ze Thomas Coastline neni zadny tahoun, sorry ale tak to je, protoze dneska neni tahounem ani treb Orbith ci Michael C, tak ze na druhou stranu se nemusite bat, protoze prijde stejne lidi tak jako na ty dve psana jmena.. Preju vam at ta akce je aspon na nule a neprodelate, mejte se
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.