Úvod › Fóra › Trance Diskuse › ID Contest #20 (Christmas Edition)
- Toto téma obsahuje celkem 90 odpovědí. Do diskuze (22 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 16 roky a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
4. 1. 2009 v 22:45 #113140
M.i.k.e
Členhezky pěkně…když to teď vidim,tak je tam asi 10 věcí,který znám a stydim se,že sem nepoznal…teď zpětně je to naprosto jasný,ale co naplat…ale jakožto suveréně největší propadák u sebe beru 13,kterou sem si přehrával v hlavě snad tejden a nebyl sem schopnej to dát dohromady…přičemž se jedná o track,kterj mě naprosto dostal už kdysi na Maasově kompilaci Connectedsm8…o dalších jako Drill,Camels,Passion,Locking Down,… radši nemluvit…
4. 1. 2009 v 22:19 #113129Anonymní uživatel
Neaktivní[u][b]Správné odpovědi[/b][/u]
[b]01. Tomcraft – Into The Light (Album Version)[/b] – [i]2 IDs[/i]
Albová verze singlovky Into The Light, která se právě třeba tímhle parádním mollovým piánem liší od video editu. Přímo z alba MUC, kde byl Tomcraft na vrcholu.[b]02. Nelly Furtado feat. Timbaland – Promiscuous (Axwell Remix)[/b] – [i]6 IDs[/i]
Z krátkého časového období, kdy jsem objevil SHM a mimojiné několikrát poslouchal Axwellův Essential Mix. Poměrně dost z vás vědělo.[b]03. Paul van Dyk – Pikes[/b] – [i]5 IDs[/i]
Další 4 z vás věděli podle typického soundu, že je to PvD, ale nedokázali určit track. Z pro mě zásadního alba Out There And Back, na kterém jsem se tehdy učil poslouchat trance.[b]04. Chicane – Locking Down[/b] – [i]3 IDs[/i]
Sám jsem vždycky míval problém zapamatovat si název téhle písničky. Ani tenhle singl ani album Easy To Assembly se nikdy nedočkaly regulérního releasu.[b]05. Muse – Supermassive Black Hole[/b] – [i]3 IDs[/i]
Výtečná věc od britských Muse. Hrají i některá česká rádia.[b]06. Powerplant – Blame (Luke Chable’s Respect To The Border Community Remix)[/b] – [i]5 IDs[/i]
Možná ne tak známá věc z období, kdy frčel tenhle druh prog-housu a Holden míchal legendární Balance. Až nápověda zabrala.[b]07. Active Sight – The Search For Freedom[/b] – [i]5 IDs[/i]
Povinný jeden track od M.I.K.E.a (v kooperaci s Fredem Bakerem).[b]08. Dousk – Sidewalk Lovin‘ (G-Pal Remix)[/b] – [i]2 IDs[/i]
Pěkná věc s takovým tím naivním a pozitivním trancovým soundem typickým pro pozdní 90. léta. Tohle je ale rok 2006 a asi jedna z nejtěžších ukázek contestu.[b]09. Peneři Strýčka Homeboye – Penerský Dezert[/b] – [i]2 IDs[/i]
Asi kdybych tam pustil, jak pánové mluví, bylo by jasno. Ale tuhle skladbu snad svého času znali všichni, nebo je to jenom můj dojem?[b]10. Imogen Heap – Hide & Seek (R3volve’s Hide & Seek Remix)[/b] – [i]2 IDs[/i]
Nemám vysvětlení pro fakt, že vás to vědělo tak málo. Že by tahle vokální pasáž nebyla v jiných provařenějších mixech třeba od Tiesta nebo Enmass?[b]11. Solid Globe – North Pole[/b] – [i]5 IDs[/i]
Svého času to hrál ve svém setu každý a nejlépe dvakrát; nezaměnitelný sound Solid Globe.[b]12. DJ Dado – Coming Back (Radio Edit)[/b] – [i]3 IDs[/i]
Ne, tohle není Miles, i když to tak zní. Ten vokál určitě znáte.[b]13. Satoshi Tomiie – Love In Traffic (Satoshi Tomiie Dark-Path Remix)[/b] – [color=#FFD700][i]Leosh unique[/i][/color]
Z nějakého mně neznámého důvodu 4 z vás určili správně interpreta i skladbu, ale jenom Leosh už dokázal doplnit správnou verzi. Přitom tahle je na discogs mezi prvními a je to snad i ta nejznámější.[b]14. Goldie – Inner City Life (Trainspotting ID no.1)[/b] – [color=#FFD700][i]majklhauske unique![/i][/color]
Kdybyste měli znát z d’n’b jenom jedinou věc, tak tuhle. Jak mi Majkl sám připomněl, skladba se objevila na bonusovém soundtracku k filmu Trainspotting, a byla tak v tomhle případě součást hádanky.[b]15. MGMT – Kids (Soulwax Remix)[/b] – [i]3 IDs[/i]
Vrzání nemám příliš v lásce, ale zrovna tohle hodně můžu. Letošní hitovka od MGMT, která je navíc příšerně chytlavá.[b]16. Andy Hunter – Go (Antillas Remix)[/b] – [i]5 IDs[/i]
Nakonec jste se probrali, ale trvalo vám to. Svého času Drobexova (a taky Tiestova) oblíbená, která je jako stvořená pro intro nějakého delšího trancového setu.[b]17. Incolumis – One With Sanctuary[/b] – [color=#FFD700][i]Natix unique![/i][/color]
Pamatuju ještě, že Armin v jednom z dílů ASOTu na závěr prohlásil, že tahle věc je jeho momentální number 1. Škoda, že nehraje to, co se mu doopravdy líbí.[b]18. Primal Scream – Swastika Eyes (Chemical Brothers Remix)[/b] – [i]2 IDs[/i]
Možná jste zaregistrovali nedávnou kauzu ohledně téhle písničky, kterou Rada pro rozhlasové vysílání, pro údajnou škodlivost textu (věřte nebo ne, našli tam propagaci nacismu), chtěla stáhnout z éteru.[b]19. System F – Together[/b] – [i]4 IDs[/i]
Singl z druhého alba System F, které už bylo spíš podprůměrné, ale pro tuhle věc mám určitou osobní slabost.[b]20. John 00 Fleming – Tour De Trance[/b] – [color=#FFD700][i]Freezer unique![/i][/color]
Docela známý Flemingův vinyl, který svého času hodně točil Petr Holman. Na druhé straně kooperace s Digital Blonde s názvem ‚The Main Voyage‘[b]21. Bedrock featuring KYO – For What You Dream Of (Full On Renaissance Mix) (Trainspotting ID no.2)[/b] – [i]3 IDs[/i]
Druhá část první filmové hádanky, která je tentokrát z té regulérní verze soundtracku.[b]22. Catherine Zeta-Jones, Susan Misner, Deidre Goodwin – Cell Block Tango (Chicago OST)[/b] – [i]5 IDs[/i]
Muzikály příliš nevyhledávám, ale na tomhle jsem byl tenkrát v kině, a dokonce dvakrát. Možná za to mohly i neodolatelně tvarované rty mojí oblíbenkyně Catherine-Zety Jones 🙂[b]23. Steve Murano – Passion[/b] – [i]3 IDs[/i]
Taková nevinná diskotéková blbůstka.[b]24. Triple Seven – May The Grace (Original Mix)[/b] – [color=#FFD700][i]Leosh unique![/i][/color]
Věc, která vyšla pouze na white labelu vzhledem k zjevným potížím, které by měla s použitím samplů z filmu Pán Prstenů. V tracku se objeví přímo replika Arwen (Liv Tyler) „May the grace of the Valar protect you“[b]25. Gary Jules – Mad World (Stefan Anion’s Journey Into Madness) (Donnie Darko ID no.1)[/b] – [i]2 IDs[/i]
Breakový remix titulní písně z filmu Donnie Darko. Bodovaná záležitost, kterou se nakonec nikomu nepovedlo celou rozluštit.[b]26. Orkidea – Beautiful (Alt-F4 Remix)[/b] – [i]5 IDs[/i]
Typický Alt-F4 sound.[b]27. Groove Armada – At The River (English Riviera Edit)[/b] – [i]2 IDs[/i]
Klasika od projektu Groove Armada; originál se pouštěl vždycky ve zdymadlech na parníku Luboše Nováka.[b]28. The Drill – The Drill[/b] – [i]9 IDs[/i]
Zapamatovatelná věc s ještě víc zapamatovatelným (a úchylným) klipem.[b]29. Modeselektor feat. Puppetmastaz – The Dark Side Of The Sun[/b] – [color=#FFD700][i]Starf unique![/i][/color]
Všude říkám, že tyhle dva pány by měl každý slyšet live, ale oni jsou naživo fakt tak dobří.[b]30. Albion – Air 2000 (Oliver Lieb Remix)[/b] – [color=#FFD700][i]junki unique![/i][/color]
Ne zrovna nejznámější verze téhle Corstenovky… věděl akorát junki.[b]31. Santos – Camels[/b] – [i]6 IDs[/i]
Taky úplně vidíte ty pyramidy, poušť a velbloudy?[b]32. Jan Vayne – 2nd Season (Mindsensation Remix)[/b] – [color=#FFD700][i]Sonique unique![/i][/color]
V projektu Classical Trancelations byly i známější kousky, ale přímo tenhle od brachů Bolierů byl můj oblíbený.[b]33. Underworld – Two Months Off (King Unique Remix)[/b] – [i]4 IDs[/i]
Plno z vás poznalo Underworld, ale jenom čtyři to dali komplet dohromady.[b]34. Björk – It’s Oh So Quiet[/b] – [i]7 IDs[/i]
K téhle paní snad není potřeba nic dodávat.[b]35. Exalted – Cavity[/b] – [i]3 IDs[/i]
Tahle soutěž potvrdila, že Cavity zkrátka téměř nikdo nezná, ačkoli je to jedna z nejzajímavějších trancovek za poslední roky. Důkaz, že to pořád jde dělat i originálně.[b]36. Phoenix – Too Young[/b] – [i]2 IDs[/i]
Phoenix dělají pop, ale jde jim to hrozně dobře. Tohle je mimochodem i součást soundtracku k mému oblíbenému filmu Lost in Translation (nebylo soutěžní).[b]37. The Prodigy – No Good (Start The Dance)[/b] – [i]12 IDs[/i]
Tady bodoval snad každý, i když ne všichni plným počtem.[b]38. 65daysofstatic – Uplifting Chart Trance (Donnie Darko ID no.2)[/b] – [i]2 IDs[/i]
Nebo taky Darude – Uplifting Chart Trance (65daysofstatic remix). Z neoficiální kompilace téhle post/math-rockové kapely, která se nebojí i glitche a noise/IDM zvuků. Naprosto mi sedí všechno, na co sáhnou. Ta rozmluva, která vyplňovala větší část ukázky, byla právě vytažená z filmu Donnie Darko. Nikdo nakonec nedokázal tuhle hádanku úplně vyluštit, i když Leosh byl hodně blízko.[b]39. Significant Other – Middle Ground[/b] – [color=#FFD700][i]M.i.k.e unique![/i][/color]
Projekt DJe Trávy a Kláry Nemravové a na české poměry velice solidní 2step. Vokály jsou hostující zpěvačky Charlie One z Ohm Square.[b]40. Arksun – Arisen (Original Mix)[/b] – [i]9 IDs[/i]
Jedna z mála novodobých trancovek, u kterých jsem ochoten připustit, že patří do výkladní skříně žánru.[b]41. Nirvana – Lithium[/b] – [i]7 IDs[/i]
Z přelomového alba ‚Nevermind‘.[b]42. Skream – Midnight Request Line[/b] – [color=#FFD700][i]ceero unique![/i][/color]
Asi největší hitovka dubstepu, kterou vymyslel zázračný klučina Skream.[b]43. Damien Rice – 9 Crimes[/b] – [color=#FFD700][i]Leosh unique![/i][/color]
Majklhauske mi psal, že je to jak Irglová s Hansardem a nebyl tak úplně daleko; tohle je další zrzavý Irčan, ovšem jmenuje se Damien Rice.[b]44. Mark Otten – So Serene (Original Mix)[/b] – [i]3 IDs[/i]
Remix od Menno de Jonga se svého času hodně hrál.[b]45. At The Villa People/Nalin & Kane – Open Your Eyes (Original Mix)[/b] – [i]10 IDs[/i]
Tohle měl být původně trochu chyták, protože verze od Nalin & Kane není ta úplně původní, ale co naplat, když zní v podstatě naprosto stejně jako ta od At The Villa People…[b]46. The MFA – The Difference It Makes (Original Mix)[/b] – [color=#FFD700][i]junki unique![/i][/color]
Border Community z časů největší slávy. Škoda, že tahle celá epocha už se asi nevrátí, protože v poměrně krátké době tehdy vzniklo několik podobně nádherných věcí, které už dnes snad nikdo nedělá.[b]47. Francoise Hardy – Comment Te Dire Adieu[/b] – [i]2 IDs[/i]
Docela chápu, že příliš nesledujete francouzský pop 50. – 60. let; taky jsem si loni musel tuhle písničku dlouze vyhledávat, když jsem ji zaslechl v rádiu.[b]48. Solar Stone – Seven Cities (Solaris Heights Remix)[/b] – [i]3 IDs[/i]
Ne příliš známý remix, který si z originálu nebere prakticky nic, ale zní skvěle.[b]49. Pink Floyd – Wish You Were Here[/b] – [i]6 IDs[/i]
Rocková klasika.[b]50. Emjay & The Atari Babies – So Clear (Stimulate) (Dogzilla’s „Depth Charge Mix“)[/b] – [color=#FFD700][i]Leosh unique![/i][/color]
Pouze Natix z nápověd poznal, že jde pravděpodobně o Pattersonův projekt, ale už nic víc. Leosh nakonec za minutu dvanáct doplnil celé ID a získal unique. Celkem povedená záležitost, která, ač nedávného data, zřejmě rychle upadla v zapomnění.[b]51. Orbital – Belfast[/b] – [i]3 IDs[/i]
Tohle by asi měli poznat víc než tři z vás, Orbital jsou nesmrtelní.[b]52. Tetraflux – Okinawan[/b] – [i]2 IDs[/i]
Kdysi tím Armin začal svou druhou hodinu ASOTu a pamatuju, že to ve svých dlouhých setech hrával i Dyk, ale naprosto chápu, že to šlo mimo většinu lidí.
[b]
53. Mathew Jonson – Marionette[/b] – [i]2 IDs[/i]
Že spojení ‚emotivní techno‘ není oxymoron, dokazuje Mathew Jonson.[b]54. Airbase – For The Fallen[/b] – [color=#FFD700][i]junki unique![/i][/color]
Většina z vás by asi poznala Escape, ale tahle neméně podařená věc se nachází na druhé straně desky.[b]55. Sander van Doorn – A.K.A. (Sander Mix)[/b] – [i]2 IDs[/i]
SvD sound z té doby bych poznal poslepu, ale to jsem asi výjimka 🙂[b]56. Justin Timberlake ft. TI – My Love[/b] – [i]6 IDs[/i]
Nemůžu si pomoct, tahle popina se mi pořád líbí.[b]57. Slam – Kill The Pain[/b] – [i]2 IDs[/i]
Docela hezká atmosférická věc; přece jenom ‚Azure‘ nebylo svým trancovým nádechem ojedinělé…[b]58. Space Frog – Follow Me 2002 (Derb Remix)[/b] – [i]5 IDs[/i]
Taky trochu hardtrancu.[b]59. Jan Johnston – Flesh (DJ Tiësto Remix)[/b] – [i]7 IDs[/i]
Jo, kde jsou ty časy.[b]60. Özgur Cän – Sometimes[/b] – [color=#FFD700][i]Dexx unique![/i][/color]
Objevilo se akorát na prvních Schulzových Coldharbour Sessions (a na sampleru z nich).[b]61. Yello – The Race[/b] – [i]4 IDs[/i]
Dnes už staří pánové, kteří se tak dvacet let zpátky nebáli experimentovat s elektronikou a do určité míry ji i ovlivnili.[b]62. Deee-Lite – Groove Is In The Heart[/b] – [i]3 IDs[/i]
Moc příjemná věc, dosahující na status klasiky.[b]63. Olive – You’re Not Alone (Original/Radio Edit)[/b] – [i]10 IDs[/i]
Kdepak ATB, který se na originálu od Olive jenom přiživil… Tohle mi můžete pustit stokrát, ale pořád se mi to bude stejně líbit, podobně jako Mindcircus od Way Out West.[b]64. The Offspring – Want You Bad[/b] – [i]8 IDs[/i]
Offspring tady už vařili z vody a vezli se dál na vlně neo-punku, ale mezi vámi je jejich zvuk, zdá se, poměrně známý.[b]65. Fragile feat. Alex Lemon – Inertia (Stel & Good Newz Mix)[/b] – [i]4 IDs[/i]
V téhle verzi má ‚Inertia‘ takový lehce dykovský oldschoolový nádech, kterým je pro mě speciální; AvB remix už není to pravé.[b]66. Deep Forest – Sweet Lullaby (Natural Trance Mix)[/b] – [i]3 IDs[/i]
…odtud bral Picotto vokály pro svoje ‚Komodo‘.[b]67. Schiller – Ruhe (Humate Remix)[/b] – [i]2 IDs[/i]
Svého času poměrně dost zásadní záležitost.[b]68. Hemstock & Jennings – The Passion (Original Mix)[/b] – [i]3 IDs[/i]
Hudba z filmu ‚Umučení Krista‘ v original verzi od Hemstock & Jennings s nezvykle brutálními neuhlazenými trancovými synťáky. Remix od O’Callaghana byl taky fajn.[b]69. Prince (& The Revolution) – The Kiss[/b] – [i]5 IDs[/i]
Velice známá, skoro až provařená, písnička od mistra funku.[b]70. The Killers – Mr. Brightside (Thin White Duke Remix)[/b] – [i]6 IDs[/i]
Čekal jsem, že na tomhle se chytne každý, podobně jako na Prodigy nebo Olive… song se dočkal několika nepodařených verzí a coverů, ale tahle od Jacquesa Lu Conta je asi ta nejvydařenější.4. 1. 2009 v 22:16 #113127Leosh
Člendíky díky, tak mi to taky konečně jednou vyšlo!sm4
tracky mi celkem sedly nebo se daly dobře dohledat a hlavně na to bylo přes Vánoce dost času, který jsem tomu mohl zrovna věnovat… Aby nevznikly hned nějaké pochybnosti, tak musim trochu prozradit svou taktiku, že sem si od začátku průběžně schovával tracky, které jsem věděl stopro, že s nimi přijdu až dneska, abyste už nestihli zareagovatsm16 takže za tím nehledejte žádné postranní úmysly…
svůj kontest plánuji odstartovat ve čtvrtek a myslím, že bude celkem pestrý a bude obsahovat spíš starší věci a nejen trancové… zároveň můžu slíbit jednu vloženou soutěž, která by mohla contest trochu oživit a rozhýbat. více ale až za pár dnísm0
4. 1. 2009 v 22:15 #113126junki
ČlenGratulace vítězovi k obdivuhodnému skokanskému výkonu 🙂
4. 1. 2009 v 22:14 #113124M.i.k.e
Člentaky gratluluju vítězi…já sem se svym umístěním docela spokojenej…jen mi se.re,že mi v poslední chvíli někdo ukrad 2 idčkasm16
4. 1. 2009 v 22:11 #113122Anonymní uživatel
Neaktivnígratulace Leoshovi, jinak mě hlavně zajímá odtajnění IDeček
4. 1. 2009 v 22:09 #113121FUGAZ
Člencongratulations sm4
4. 1. 2009 v 22:06 #113117majklhauske
Členmno 🙂 leoshovy congrt.. je fajn že si to uhrál sám 🙂 takže se tešíme z čím přijdeš..
andrewsovy dík za contest sám sem nečekal že budu mít tolik bodů..:) i když nechápu tak nějak kde mel leosh schované rezervy že najednou udělal 34 bodů 🙂
4. 1. 2009 v 22:04 #113114Anonymní uživatel
Neaktivní[u][size=large][b]Konečné pořadí
[/b][/size][/u]
[color=#FFD700][size=x-large][b]1. Leosh – 129 (+34)[/b][/size][/color]
[color=#A9A9A9][size=large][b]2. junki – 115 (+12)[/b][/size][/color]
[color=#FF8C00][size=medium][b]3. majklhauske – 108 (+3)[/b][/size][/color]
4. FUGAZ – 82
5. Natix – [b]76 (+4)[/b]
6. M.i.k.e – [b]65 (+7)[/b]
7. Freezer – 59
8. Sonique – 52
9. Starf – 36
10. [b]sharx – 33[/b]
11. Dexx – 29
12. ceero – 15
13. milan – 9[b]Uniques[/b]
[size=medium][b]1. Leosh – 4 (+2)[/b][/size]
2. junki – 3
3. M.i.k.e – [b]1 (-2)[/b]
3. Natix – [b]1 (-1)[/b]
3. majklhauske – 1
3. Starf – 1
3. Sonique – 1
3. Dexx – 1
3. ceero – 1
3. Freezer – 1Dlouho to vypadalo, že o první místo si to rozdají dva nedávní vítězové majklhauske s junkim, ale nakonec si vše nejlíp rozvrhnul a mohutně zafinišoval Leosh, který se po celou dobu držel nenápadně v zákrytu. Velká gratulace vítězovi, protože tohle byla bitva až do poslední chvíle, což se cení.
Díky moc všem za účast, ani jsem nečekal, že tady budou hned tři výsledky přes 100 bodů a taky že se zapojí poměrně dost lidí… Teď už od toho ale chci mít zas hodně dlouho pokoj 🙂
4. 1. 2009 v 16:39 #113066M.i.k.e
Člentak já už taky nic moc nepřidám…nějaký menší updaty už sem poslal,ale to bude asi vše…ačkoliv ještě pořád tam sou asi 3-4 tracky,který mě buděj ze sna,ale ne a ne si vzpomenout…
4. 1. 2009 v 15:56 #113063majklhauske
Členmno nejsem si jistej ale možná opakuji [b]možná[/b] jsem rozklíčoval ty obrázky teď to dát jenom nejak dohromady..
akorát teda pokud jsem to rozklicoval správně tak 48 už jsem poznal dřív.. ale ten mix na to že jich mám doma asi 10 prostě nemám.. 🙁
4. 1. 2009 v 15:33 #113059Anonymní uživatel
Neaktivní[quote majklhauske]...víc jak 3-5 bodů dneska nedám..;)[/quote]
To by ti zatím snad stačilo sm4
4. 1. 2009 v 15:21 #113058majklhauske
Člena asi jsme blbej ale z tech obrázků v druhých hintech nic moc nehcápu..
4. 1. 2009 v 15:20 #113057majklhauske
Členasi ne alespon z mé strany nemám moc naladu (něco si proposlouchávám v okruhu toho kde mám jenom autora ale i tak víc jak 3-5 bodů dneska nedám..;)… takže se mi jako prvnímu obhajoba nepodaří.. ..
4. 1. 2009 v 14:56 #113056Anonymní uživatel
NeaktivníA na prvním místě nám došlo k výměně. Bude z toho drama až do konce?
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.