TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse ID Contest #3 (Freezer)

• Toto téma obsahuje celkem 209 odpovědí. Do diskuze (37 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 17 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 224)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Neaktivní

Nejdřív bych se chtěl omluvit těm, který jsem odradil těma nápovědama, příště pokud ještě někdy budu tento contest pořádat už to napravím…nápovědy budou jen ke trackům bez identifikací, pošlu je až v pozdější fázi a nebudou tak lehké…pokud máte nějaké další výhrady, tak sem s nima…

Jinak samozřejmě gratulace mountainerovi, který nad tím contestem strávil asi hodně času, dokonce i Silvestra pokud vím a zaslouženě vyhrál, dlouho s ním bojoval natix a hellman ale mountainer jim utekl (btw mountainer vedl i v době kdy jsem ještě nedal nápovědy, takže vítěz opravdu zasloužený)

Jinak smekám nad účastí, která předčila mé očekávání…a to se ještě na to vypardli tradiční účastníci, škoda…do sickoboye, romana, andrewse a dalších jsem vkládal velké naděje…

speciální cenu uděluji Binarymu, který před nápovědama držel největší počet unique a na poprvé poslal asi nejvetší počet identifikací.
    další speciální cenu uděluji Leoshovi, který poslal asi nejvíc průběžných aktualizací a vyšplhal skoro z posledního místa až na příčky nejvyšší

všichni zúčastnění si zaslouží uznání, nikdo neudělal ostudu, až na BoRa 😀 ale toho jsem tam zařadil spíš jen tak z recese, list neposlal, ale jen tipoval tady na foru at refil Coldplay 🙂

Teď už ale k odtajnění naší tajenky 🙂 Všechny ty tracky vystihují můj vkus, takže kdo mě zná, tak asi věděl co může očekávat 🙂 přesto jsem se snažil krotit a své oblíbence (Mikea a L-Veeho) tam moc necpat, původně jsem tam chtěl od nich dát jen 1-2 tracky ale nakonec se to nějak vymklo kontrole 😀 ale dal jsme tam ty méně profláklé tracky od nich…

01. Accadia – Into The Dawn (Accadia Ambient Mix) (5 ID)
    – docela dost těžké ID, překvapivě moc lidem nepomohla ani nápověda, že to remixoval i Holden. Osobně preferuji ale Accadia Club Mix nebo tento nádherný ambient.

02. Gabriel Ananda & Cio D’Or – Lauschgoldengel (4 ID)
    – trochu nu-tranceu neuškodí, tohle ID si dlouho držel Natix jako unique, asi by to udržel až do konce, nebýt těch nápověd. Po nápovědách se chytlo pár dalších lidí

03. Airwave – People Just Don’t Care (7 ID)
    – středně těžké ID, dost z vás se chytlo, asi můj nejoblíbenější track z alba Trilogique

04. Lange – Out Of The Sky (3 ID)
    – tady jsem čekal víc identifikací, můj oblíbený track z nedávného špičkového Lange alba…

05. Sasha – X-pander (8 ID)
    – docela lehké ID, suprová klasika a jeden z mých all-time favoritů

06. Madonna – Forbidden Love (4 ID)
    – chyták kola, asi by ho nikdo neodhalil, nebýt mé obrovksé nápovědy, song je z alba Confessions On The Dancefloor a je to docela dobrý ne?
    jinak hned 2 tipovali, že je to produkce od Airwave 🙂 zajímavé 🙂

07. Push – Tranzy State Of Mind (Club Mix) (9 ID)
    – i když jsem vybral breakbeatovou pasáž, tak se hodně lidí chytlo, poznat Mikeův nezaměnitelný sound asi nedělá nikomu problém

08. Exposure – Magic Impuls (3 ID)
    – tak tohle byl celkem oříšek…to, že se opět jedná o MIKEa poznal skoro každý, ale název určili jen 3 a to po hodně dlouhém hledání

09. Hemmstock And Jennings – Mirage Of Hope (8 ID)
    – ty smyčce se kouledrtící že? nedávno hráno jak klasika v Asotu, tak jsem čekal možná i víc identifikací

10. Sundawner – Crystal Dreams (Cosmicman Remix) (10 ID)
    – hodně z vás tipovalo ferryho corstena, ale kdepak, tenhle parádní uplift má na svědomí tento fin

11. Push – Journey of Life (Original Mix) (9 ID)
    – tak tohle jsem považoval za jedno z nejlehčích ID, Push nářez z masivníma gradacema, ale zezačátku to moc lidí neuhádlo, spíš se všichni jen ujišťovali, jestli je to MIKE/Push a dohledávali to až následně

12. Cape Town – Metaphorique (Ferry Tayle Neverending Story Mix) (7 ID)
    – pro mnoho lidí, včetně mně, je tohle tune of the year 2007, to jsem považoval za další záchytný bod, ale přesto to uhádlo jen 7 lidí

13. Giuseppe Ottaviani – Linking People (12 ID)
    – bez problémů, většina uhodla

14. Moby – In This World (Push Remix) (6 ID)
    – tady jsem čekal víc identifikací, chytit se dalo jak vokálů, tak typického Push soundu. Sám MIKE považuje tohle za vůbec svůl nejlepší remix.

15. Planisphere – No Sugar Added (9 ID)
    – tady jsem to vyloženě přehnal s nápovědou, před nápovědama to moc identifikací nemělo, ale potom se chytlo dalších několik lidí. Jinak můj oblíbený track z alba Solarism a jeden z nej tracků roku 2007

16. Airwave – Lightspeed (7 ID)
    – tohle si držel jako unique dlouho Binary, ale později o něj přišel, a nakonec to identifikovalo docela dost lidí. Airwave klasika.

17. Luke Warner & Mat Lock – Deep Psychosis (Daniel Kandi Remix) (9 ID)
    – asi nejnovější track z celého contestu, jeden z vrcholů Kandiho setu ve Vertigu…výborný uplift

18. Phrenetic System – Intensity (3 ID)
    – jen málo z vás poznalu tuhle Bonzai klasiku, kterou ve své době hrál skoro každý trance dj, track vrcholí snad 2 minuty 🙂

19. Alan M – Famicom (Temple 1 Remix) (7 ID)
    – taky jeden z těch novějších tracků, většina z vás tipovala Nitrous Oxide….ale kdepak, jeden z nejlepších upliftů roku 2007

20. System F – Elevate (5 ID)
    – system f jsem určitě chtěl v tomhle contestu zastoupit, vybral jsem ale méně známý track z prvního alba, docela obtížné ID

21. Plastic Boy – Silver Bath (13 ID)
    – můj alltime favorit nesměl chybět a má nejvíc identifikací, co se týče tranceové části

22. Dutch Force – Deadline (7 ID)
    – tohle jsem považoval za dost těžké ID, přesto to identifikovalo hodně lidí, nádherná klasika z dob kdy ještě duo z rank1 dělalo čistý trance

23. Vincent De Moor – Green Heaven (6 ID)
    – hned po Sunflower asi můj nejoblíbenější track od Vincenta, ta melodie je impozantní

24. Altitude – Nightstalker (5 ID)
    – do nápověd se nechytal nikdo, až pak pár lidí uhodlo tenhle možná trochu zapomenutý trance zázrak od Stevea Gibbse

25. Nu-NRG – Free Fall (12 ID)
    – jedno z nejlehčích ID splnilo svou úlohu záchytného ID, krásný track

26. Mesh – Purple Haze (8 ID)
    – další nádherný trance, asi můj nejoblíbenější Mesh, i když všechny Mesh tracky jsou parádní

27. The Thrillseekers – Synaesthesia (En-Motion Remix) (11 ID)
    – tady jsem uznával i Club Mix nebo originál, znějí totiž v podstatě stejně, ale i přesto většina z vás tipovala napoprvé ferryho nebo pvd rmx

28. Kosheen – Catch (Ferry Corsten Remix) (9 ID)
    – tady jsem nečekal, že z toho buda taková záludnost, většina totiž tipvala, že to jsou Blank And Jones..ale to byl jen remake, kterej původnímu tracku z ukázky nesahá ani po kotníky

29. Philippe Van Mullem – La 7ieme Note (8 ID)
    – nejtěžší ID contestu, který se ale nakonec stal docela lehkým, díky mé obrovské nápovědě, po které se cyhtlo hned 8 lidí, jinak opravdu parádní trance oldie

30. Paul van Dyk – Forbidden Fruit (8 ID)
    – nejstarší track z celé tranceové části contestu a zároveň jeden z nejlehčích, patří do mé alltime top 10, nadpozemská melodie

31. Arksun – Arisen (Original Mix) (8 ID)
    – jeden z nejlpších tracků roku 2006

32. Moon Project – Moments Are Forever (3 ID)
    – tak tohle bylo taky nečekaně záludné, asi podobně jako Exposure….MIKEa identifikoval skoro každý, ale projekt a název jen 3

33. Midway – Cobra (3 ID)
    – opět nečekaně těžké ID, hitovka roku 2006, ale jen 3 identifikace

34. Planisphere – NYE (2 ID)
    – tady jsem věděl, že tohle nebude lehké a potvrdilo se to, jeden z těch starších Planisphere tracků s nádhernou melodií v breakdownu

35. Rob Dougan – Clubbed To Death (11 ID)
    – nakonec jsem uznával i ten kumayaro rmx, případně first remix, znějí v podstatě stejně

36. Moby – Everloving (7 ID)
    – mobyho sound je docela jasný, ale track je to méně známý, ale přesto špičkový, je to z alba Play

37. Dave Gahan – Kingdom (4 ID)
    – hodně z vás tipovalo Depeche Mode, ale tohle je jen jejich zpěvák sólo, asi můj nejoblíbenější pop track tohoto roku, ale má i trancevo/housové remixy

38. Camouflage – That Smiling Face (4 ID)
    – uznávám, že tohle bylo extra těžké, vybral jsem navíc méně známý track od těchto elektronických mágů z Německa, po nápovědě se pár lidí ale chytlo

39. Depeche Mode – Never Let Me Down Again (3 ID)
    – tady se rovnou všichni styďte 🙂 DM jsou vzorem pro většinu trance producentů (l-vee, mike, above and beyond atd atd atd…), jsou to v podstatě průkopníci elektronické hudby, jejich skaldby jsou často vykrádany a remixovány…jak už jsem psal…ukázka je z velkého hitu Never Let Me Down…a je to velkolepého koncertu na kterým jsem byl přítomen na Letné v roce 1993, kdyby to třeba někoho zajímalo jak to vypadalo, tak zde http://www.youtube.com/watch?v=NNFJUb8NNT0

40. Coldplay – Clocks (15 ID)
    – ultraznámá věc, nejvíc identifikací

41. Oasis – Don’t Look Back in Anger (14 ID)
    – tohle mělo spíš funkci záchytného tracku, jinak se mi to zase až tak nelíbí, stačilo jen dohledat podle vokálů, lehké body, ale i tak se na to někteří vyprdli 🙂

42. Keane – Bedshaped (12 ID)
    – pdobný přpad, řekl bych celkem kvalitní pop-rock track, podle vokálů se dalo dohledat

43. Conjure One – Center Of The Sun (11 ID)
    – asi můj nejoblíbenější rack od Conure One, jejich tracky mají spoustu tranceových remixů

44. Jean Michel Jarre – Chronologie Part 4 (2 ID)
    – hodně euforický track a asi největší hitovka Jarreho, překvapvě nejmíň identifikací…

Anonymní uživatel
    Neaktivní

FINÁLNÍ POŘADÍ

nějaké ty body ještě přidal eldee
    teprev až dnes se zapojil paya a nashromáždil pěkných 65 bodů

1. mountainer 100
    2. natix 91
    3. leosh 76
    4. hellman 74
    5. binary 69
    6. paya 65
    7. sharx 64
    7. hoky 64
    9. Sonique 57
    10. palda 51
    10. stoupa 51
    12. eldee 38
    13. komár 36
    14. Dexx 34
    15. dukelak 31
    16. ceero 23
    17. zabitý vánonční kapřík 19
    18. 2Sexy 17
    19. Jamie 10
    20. wenca 9
    21. LastHunter 8
    22. BoRo 1

Anonymní uživatel
    Neaktivní

pokud nemá nikdo nic proti tak to uzavřu přeci jen o něco dříve, to prodloužení bylo kvůli payovi, ale ten ve 21 odchází, takže ve 21 čekejte finální pořadí, odtějnění a počty identifikací…

dukelak
    Člen

ja už taky nepokračoval, ty napovědy mě odradily…z nich jsem pak taky poznal plno věci…jako plno lidí tady….takže body za nic

Sickboy
    Člen

Tak jsem to nestihnul. Do první trojky bych se asi stejně nevešel. Navíc v téhle soutěži vážně nejsem zastáncem usilovného čmuchání a slídění po netu. X[]

hoky
    Člen

taxem v pauze mezi učením pokračoval v hledání ale už sem na nic nenarazil kže oficiálně končím:-D prozatimní 6. místo ej celkem hezký :oP

Anonymní uživatel
    Neaktivní

nn Binary nakonec pokračoval…poslal ještě aktualizaci

Leosh
    Člen

…a BinaryB-]
    ——————————————————
    > No super, nápovědy jsou vesměs ke trackům, který
    > jsem uhodnul a v některých případech jsi přímo
    > prozradil název, takže já na to už kašlu. Dalo mi
    > celkem práci je zjistit a teď někdo slízne smetanu
    > za nic. :_)

ok:-)

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Leosh: pokud vím vzdal to po těch nápovědách jen hellman, ostatní pokračovali

Leosh
    Člen

tak konečně jsem v tomto kole dokázal trochu zabodovat:-D po dvou sedmých místech z prvního a druhého kola jsem v to už skoro nedoufal…:-) i když je asi pravda, že po těch nápovědách to pár lidí vzdalo:-|

Anonymní uživatel
    Neaktivní

menší aktualizace

1. mountainer 100
    2. natix 91
    3. leosh 76
    4. hellman 74
    5. binary 69
    6. sharx 64
    6. hoky 64
    8. Sonique 57
    9. palda 51
    9. stoupa 51
    11. paya 49
    12. komár 36
    13. eldee 35
    14. Dexx 34
    15. dukelak 31
    16. ceero 23
    17. zabitý vánonční kapřík 19
    18. 2Sexy 17
    19. Jamie 10
    20. wenca 9
    21. LastHunter 8
    22. BoRo 1

do contestu se zapojil i paya a pro začátek nabral hned 49 bodíků
    2 bodíky přidal eldee
    9 bodíků si připsal Leosh a posunul se na 3.místo
    jediné unique, které bylo ještě ve hře bylo taky zneškodněno, takže v tabulce unique jste všichni první s 0 body 😀 (ale můžu za to já s těma nápovědama)
    deadline bude na žádost prodloužen do 22:00

popík je v poho to sem vedel 70 % při prvním poslechu ale v tom tranceu se ztrácím takže jsem to odkládal a tedka už to ani nemá cenu schánet.. každopdáne ta jednička sem se zapotil než mi trklo jo dyt to mam na vinylu 🙂

Anonymní uživatel
    Neaktivní

majklhauske: jj máš pravdu že nejsou moc sympatičtí, ale hudbu nedělají špatnou…
    jinak souhlas s tou 39, neuhodl to nikdo, až pak po tý nápovědě se chytlo pár lidí, asi 3…když se totiž zeptáte nějakého trance producenta, kdo mu byl inspirací, tak asi 80% vám odpoví tuhle skupinu

mno když už má 100 to do toho nejdu každopádne opět mám 2 vinyly doma:) a to 01 a 07 🙂 (čekám kdy to nekdo sestaví jenom z toho co vlastním..:-D ) jinak to že nekdo nerozchodí 38 pochopím ale 39?:-O kolik vám je ? a zajímá vás taky neco jinýho než trance..?

frezzer a 41 tak tihle jsou mi silne nesympatický.. hlavně kvůli tomu svému vystupovanía chovaní..:_)

BoRo
    Člen

Freezer napsal(a):
    ——————————————————-
    > jj jen se zúčastněte…pže každej kdo se
    > nezúčastní, tak je automaticky na posledním místě
    > :oP

Souhlasim s Freezrem bez vyhradB-]

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 224)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.