Úvod › Fóra › Trance Diskuse › ID Contest #7 – Get Ready To Sing! (Andrews)
- Toto téma obsahuje celkem 115 odpovědí. Do diskuze (25 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 17 roky a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
24. 3. 2008 v 17:54 #74425
max8
Člen02. Way Out West – The Gift
jj, tohle album se WOW povedlo03. Breakfast – River Of Light, Eternity and Beyond
tak to byla ta horká kaše… zvuk snídaně byl docela charakteristický, ale ty poetické b-strany mi unikly06. Syntax – Pray
nojo, jako Out of Control fakt zní, podobný beat, basa i styl vokálů…08. Luomo – Tessio (Akufen Remix)
s Luomo jsem se rád seznámil, btw samotný Akufen taky nejsou špatný, např. album My Way14. Rhythim Is Rhythim – Strings Of Life
tak tohle byl ten flašinet 😉17. Dr. Motte & WestBam – Music Is The Key (Love Parade 99)
tahle hymna mi léta páně 99 zněla, jako laciná hopsačka, a v tom je asi právě její kouzlo18. Telepopmusik – Last Train To Wherever
album jsem slyšel, ale narozdíl od singlu Breathe vyšumělo… bez strejčka gúgla bych byl nahranej… musím uznat, že ten poslední vlak stojí za pozornost20. Luke Slater – Love (Loved)
těžko něco podobného, tohle je skutečný unique! zasněnější techno snad už nejde.34. Rabbit in the Moon – Phase 7 (Original)
pro zajímavost, ten vokál je sample z Tori Amos – Precious Things42. Apoptygma Berzerk – Until The End Of The World
a jo! … no bejt tam aspoň špetka vokálu, tak je to jasný 🙂45. Minimalistix – Struggle For Pleasure
tak předlohou byl stejnojmený opus z roku 1983 soudobého skladatele Wima Mertense, který si vzali na paškál i Safri Duo v Prelude (bylo myslím znělkou DI.FM)50. Depeche Mode – Precious (Sasha’s Gargantuan Vocal Mix)
no kdo by ho poznal, když takhle rapuje… 🙂24. 3. 2008 v 8:52 #74336hoky
Členno taj já su se svým výkonem spokojensm0 za úspěch považuju svoje 2 unique čím sem překonal rekord z minula když jsem měl jednosm15 jinač se ani nějak vyjímečně do stolu nemlátím pač toho co mi bylo povědomý teď bylo miň ale tak na ty 3-4 tracky sem si ještě vzpomenout mohl
¨gratuluju vítězovi, organizátorovi děkuju za contest a příště naviděnousm4sm324. 3. 2008 v 0:41 #74322BoRo
Člento jste mi, kurna, nemohl nekdo napsat ze koncime? Natix se tak radoval az dvakrat postnul prispeveksm16 Madison Avenue jsem snad projel mimo,sakra,vubec neslysel.Jinak zbytek nejsou nazvy,ale chaoticke nabory pismen
sm1924. 3. 2008 v 0:17 #74319Anonymní uživatel
Neaktivnímax8 co nejdřív 😀
24. 3. 2008 v 0:06 #74315max8
Členjj, díky za contest… ještě jednou se omlouvám za rychlý start. sm6
contest #8 rád přichystám sm5
na kdy cca se bude hodit zahájení?24. 3. 2008 v 0:05 #74314Anonymní uživatel
Neaktivníta 48 je nádhera, já věděl že je to z nějakého filmu, spíš jsem ale myslel že z historického, zní to jako od Hanse Zimmera…a on Vangleis, taky mně to ale mohlo napadnout
23. 3. 2008 v 23:58 #74313M.i.k.e
Člentak já se tentokrát ani radši nezůčastnil…poznal sem a teď si i ověřil pouze 6 věcí (10,17,33,35,42,54) a to mi přišlo z 55 zoufale málo…docela mě zaráží,že sem nepoznal 48,vzhledem k tomu,že BR je jeden z mejch nej filmů a je to tak 14 dní co sem na něj opět koukal…
23. 3. 2008 v 23:54 #74311mountainer
Člentak já si potvrdil nechytačku, hodně se mi líbí jen tracky 3, 23, 37, 43 a 48, přičemž identifikoval jsem s jistotou snad dva…zbytek mě celkem bezpečně minul sm15
23. 3. 2008 v 23:47 #74310Natix
ÚčastníkSorry, double. sm17
23. 3. 2008 v 23:46 #74309Natix
ÚčastníkHurá, nejsem poslední! sm2
Andrewsovi děkuji za další dobrý, i když trochu (ale ne jeho vinou) pokažený kontest, díky kterému jsem zjistil, že toho ještě mám co dohánět, a těším se na to, co nám připraví mistr max8. sm3
23. 3. 2008 v 23:46 #74308Anonymní uživatel
Neaktivnítak dík za contestík, výběr byl opět docela zajímavej a jak už jsem psal, jdu se hned shánět po pár věcech…
no jsem zvědav na maxův contestík? na kdy ho chystáš?
23. 3. 2008 v 23:25 #74307Leosh
Člen… pokojem opět zní údery hlavou o stůl … sm17
gratulace vítězi k drtivému skóre a andrewsovi za zajímavé trackysm3
23. 3. 2008 v 23:06 #74305Anonymní uživatel
NeaktivníA teď už jenom sladké tajemství… co se skrývalo pod pětapadesáti očíslovanými ukázkami?
01. Ohm Square – Smells Like Hohm (3 IDs)
Někdo mi napsal, že to je Dara Rolins a sice neměl pravdu, ale i mně vždycky přišlo, že to skoro tak zní. Jeden z českých elektronických projektů, za které se nemusíme stydět.02. Way Out West – The Gift (Original Mix) (5 IDs)
Jeden z prvnich releasů Way Out West. Kéž by se ještě dnes dělaly takovéhle proggy breaky.03. Breakfast – River Of Light (hoky Unique!)
Tak se Snídaní jste měli větší problémy než jsem myslel – trance z roku 2006, ale asi se tolik nehrál jako Air Between, které bylo na A straně. River Of Light je jeden z tracků, díky kterým jsem si myslel, že tenhle klučina má velký potenciál.04. Joey Beltram – Caliber (0 IDs)
Obtížnost: hard. Taky to tak dopadlo. Jedna z nejznámějších Beltramových skladeb z první půlky 90. let, kdy platil za největší naděje a pionýry techna.05. Fluke – Reeferendrum (0 IDs)
Určitě všichni si vzpomenou na Chemical Brothers nebo Fatboye Slima, ale i Fluke patřili v 90. letech mezi nejúspěšnější big-beatové projekty. Z alba Risotto, na kterém vyšly takové pecky jako Atomic Bomb nebo Absurd. Reeferendrum je klidnější záležitost, kterou snad dodnes občas hraje v setech James Zabiela.06. Syntax – Pray (Original Mix) (3 IDs)
Tady některým z vás zřejmě pomohly zřetelné vokály, ale i tak jsem nečekal, že půjdou lehce vyhledat. Projekt právě jednoho ze členů bandy Fluke. Taky vám to zní hodně jako Out Of Control od Chemiků?07. Art Of Trance – Persia (Original Mix) (max8 Unique!)
…aneb jak se dá udělat výborný trance bez použití supersaw a ultramegadlouhého breakdownu. Kdysi prolétlo i ASOTem a myslel jsem, že to bylo hodně zapamatovatelné.08. Luomo – Tessio (Akufen Remix) (2 IDs)
Můj vocal-housový miláček. Autor je známý spíše jako Vladislav Delay; Luomo je jeho deep-housové alias a Tessio asi největší hit. Text se dal vygooglit, sám jsem to zkoušel! 🙂09. Zyon – No Fate (No Fate Mix ’93) (4 částečná IDs)
Podklad pro vykrádačku Scooterů, kteří vydali svoji interpretaci pod stejným názvem. Těm, kteří uhodli, o co jde, většinou chyběl jenom správný mix.10. Lustral – Everytime (Nalin & Kane Remix) (4 IDs)
Řekl bych jedna z klasik prog-trance/houseu. 4 IDčka byl tady nadprůměr, takže to sedí.11. Franz Ferdinand – The Fallen (Ruined By Justice) (max8 Unique!)
Sice tu nějaké vokály byly taky, ale tak zefektované, že poznat se příliš nedaly. Někteří z vás tipovali Daft Punk a nebyli tak daleko – o Justice se občas mluví jako o jejich nástupcích.12. Accadia – Blind Visions (Accadia Club Mix) (2 IDs)
V jednu dobu to hrál Armin snad v každém setu (i ve svém klasickém z Clubu Eau). Takový uplift se mi líbí ještě dnes.13. 4 Hero – Les Fleur (2 IDs)
Úplně původně skladba od Minnie Ripperton a 4 Hero ve své verzi přidali skoro až gospelové vokály. Docela známý popěvek.14. Rhythim Is Rhythim – Strings Of Life (Original Version) (0 IDs)
Na tohle jsem vám odmítnul dát i nějakou větší nápovědu, páč těžko si představit nějakou větší klasiku taneční hudby než je tohle. Nejaktuálněji udělal update k tomuhle tracku Christian Prommer (a dobře).15. T2 featuring Jodie Aysha – Heartbroken (Original/Extended Mix) (7 IDs)
Hehe, tady hned několikrát zazněl i přímo název písničky a bylo to vidět. Ultra-chytlavý cheesy UK Garage z loňska.16. Sigur Rós – Ný Batterí (2 IDs)
Island rulez a kromě Björk i Sigur Rós patří mezi nejlepší exportní artikly téhle země. ‚Nové Baterky‘ jsou z jejich breakthrough alba Agaetis Byrjun.17. Dr. Motte & WestBam – Music Is The Key (Love Parade 99) (Original Mix) (5 IDs)
Pro ty, co trochu delší dobu sledují dance music, to byla povinnost!18. Telepopmusik – Last Train To Wherever (5 IDs)
Nechci vás podceňovat, ale troufám si tvrdit, že hodně z vás tu úspěšně použilo Google. Nejsem jinak nějaký velký fanda Telepopmusik, ale tahle skladba se mi líbila.19. UNKLE – Reign (Trafik’s Stoned Rose Mix) (max8 Unique!) + 4 částečná IDs
Jeden z těch známých tracků z doby, kdy frčely prog-breaks. Dost z vás uhodlo všechno až na správný mix!20. Luke Slater – Love (Loved) (max8 Unique!)
Upřímně řečeno nemám příliš přehled, jestli Slater udělal někdy něco podobného, ale tohle je skutečně velice lovely.21. Ame – Rej (Original Mix) (2 IDs)
Asi kdekoli jinde než na trance.cz by to byla jedna z nejhádanějších věcí, ale asi to nebyl až tak velký hit. Možná, kdybych do samplu dal tu známou hlavní melodii… Každopádně už dnes klasika.22. Shy FX With UK Apachi – Original Nuttah (4 IDs)
All-times d’n’b hitovka. A v nouzi jste mohli zkusit i internetový vyhledávač!23. Aalto – Rush (Super8 vs. Orkidea Remix) (4 IDs)
Když se dají Finové do tranceu, obvykle to dopadá velice dobře a v tomhle případě přímo vynikajícně.24. Roisin Murphy – Overpowered (5 IDs)
Jedna z mých nejmilejších vokalistek; měl jsem ji rád v Moloko a pokud bude podobně pokračovat sólově, není co řešit. Ukažte mi někoho, kdo si v podstatě do popového songu dovolí dát takovou pěkně jemnou acidovou linku.25. 400 Blows – Movin‘ (2 IDs)
Tohle budu mít asi navždycky spojené se znělkou pořadu Jazzymo, který kdysi běžel vždycky v neděli večer na Zlaté Praze. Škoda, že už asi nikdo dnes v rádiích nepouští takové ty staré housíky.26. DJ Shadow – Building Steam With A Grain Of Salt (mike_h Unique!)
Z alba Endtroducing, což je možná jeden z nejexperimentálnějších výtvorů všech dob. Klasika.27. Madison Avenue – Don’t Call Me Baby (Armin Van Buuren’s Stalker Dub) (max8 Unique!) + 2 částečná IDs
Čekal jsem, že podle vokálu poznají všichni, ale asi ne každého tahle věc zasáhla. A ano, jméno remixéra čtete dobře, Armin kdysi uměl i house a v tomhle případě i dost slušně. Škoda, že dnes už něco takového asi nepřichází v úvahu.28. Burial – You Hurt Me (2 IDs)
Něco od něj jsem tam dát prostě musel. Z debutového, víc temného alba ‚Burial‘.29. Pulp Victim – The World 99 (Moonman Club Mix) (2 IDs)
Ferry z doby své největší slávy, ale zřejmě ne zcela provařená věc.30. Felix – Don’t You Want Me (Original Mix) (7 IDs)
Skoro vám to tam i zazpívali 🙂 Bylo to easy, jak jsem doufal.31. Bloc Party – Banquet (2 IDs)
Nene, Cure to nejsou, ale musím uznat, že ten vokál jako Robert Smith trochu zní. Bloc Party jsou jedni z novějších objevů indie rock scény.32. Ticon – In The Dirt (beyond infinity Unique!)
Zase jsem do výběru samplů musel zahrnout i nějaký ten prog-psy, tentokrát tuhle výbornou věc od Ticon.33. Junkie XL – Beauty Never Fades (4 IDs)
Myslím, že pokud tohle někdo někdy slyšel, pak by neměl mít problémy určit, o co jde. Lehce zapamatovatelné charakteristické vokály.34. Rabbit In The Moon – Phase 7 – Original (max8 částečné ID)
Na RITM jsem přišel poměrně nedávno a docela jsem litoval, že se mi to nepovedlo dřív. Jejich diskografie je plná unikátních releasů s širokým multi-stylovým záběrem, od tranceu přes breaky až po tech-house.35. Storm – Time To Burn (Original Mix) (4 IDs)
Trošku tvrdší side-projekt Jam & Spoon a vzhledem k názvu dobrá volba, až si budete chtít vybrat muziku na funus.36. Duran Duran – What Happens Tomorrow (Harry Peat Remix) (max8 Unique!)
Čekal jsem, že tuhle známou popinu podle vokálu pozná víc z vás (a ten zbytek si dozpívá). Nechce se mi věřit, že i originál by vás poznalo tak málo.37. The Digital Blonde – Legato (Freezer Unique!)
Digital Blonde často podle mě dělal takový trochu naivní trance, ale to je jedna z věcí, proč se mi taky tak líbí. Talent ale měl vždycky a tohle je jeden z jeho známých hitů. Dnes hlavně spolupracuje s Flemingem na projektu 00.db.38. Poloroid – So Damn Beautiful (Original Mix) (7 IDs)
Většina z vás asi slyšela Dogzilla remix, ale podle počtu IDček jste si (možná i díky vokálům) lehce poradili i s ne-tranceovým originálem. Autor je zasebevražděný Jon Vesta, od kterého jsem v prvním contestu zařadil track Gull. R.I.P.39. The Visions Of Shiva – How Much Can You Take (Emotional) (max8 Unique!)
Taky minule jsem vybral jednu z dřívějších věcí od PvD, tahle ale zašla (časově) ještě dál. Mohl vás trknout ten vokálek ‚Shiiivaaa‘, když už nic 🙂 Kolaborace s Haraldem Blüchelem aka Cosmic Baby.40. Portishead – Glory Box (3 IDs) + 2 částečné
Trip-hopoví králové, kteří letos po deseti letech vydají nové album. Check it out.41. Sven Väth – L’Esperanza (Album Version) (hoky Unique!)
Známá tranceová klasika z alba ‚Accident In Paradise‘, které pevně stálo u začátků žánru. Fajn, že si alespoň někdo vzpomněl.42. Apoptygma Berzerk – Until The End Of The World (Freezer Unique!)
Možná, že si by se vás chytlo víc, kdybych nechal v ukázce zaznít i vokál a ještě víc z vás by asi poznalo jejich nejslavnější Kathy’s Song. Tuhle odrhovačku jsem měl ale vždycky radši.43. Signum – Push Through (2 IDs)
Sám nevím proč, ale tohle je jedna z mých nejoblíbenějších uplifťáren. Zabrala na vás až nápověda!44. Lords Of Acid – Marijuana In Your Brain (4 IDs)
Tohle jsme si kdysi vždycky pouštěli o přestávkách na gymplu, když byl ve třídě ‚magič‘ 🙂45. Minimalistix – Struggle For Pleasure (hellman Unique!)
Sound Minimalistix byl podle mě docela rozpoznatelný, i když je pravda, že vedle předělávek Adagia, A Forest nebo Close Cover tohle nebyla jejich nejznámější věc.46. Radiohead – Idioteque (4 IDs)
Jedna z perel z oslavovaného Kid A. Thom Yorke a spol. tady tak trochu předběhli dobu a jeden z jejich nejelektroničtějších songů tak zní jako nějaká raná Apparatova tvorba. Radiohead at their best.47. Lost Tribe – Angel (Original Mix) (2 IDs)
To lepší z Matta Dareyho. Skladba se dočkala i 200x verzí, např. od Adama Whitea.48. Vangelis – Rachel’s Song (2 IDs)
Fanoušci kultovního sci-fi Blade Runner jistě zaplesali, moc jich ale nebylo. Z Vangelisova legendárního soundtracku.49. The Future Sound Of London – Papua New Guinea (Original Mix) (7 IDs)
Něco jako best track ever, takže pokud náhodou nevíte, o co jde, rychle si to sežeňte. Naštěstí jste se nenechali zahanbit.50. Depeche Mode – Precious (Sasha’s Gargantuan Vocal Mix) (Freezer částečné ID)
Byl Gahanův hlas vážně tak k nerozpoznání. Každopádně jste to neměli jednoduché, protože Depešáci jsou opravdu hojně remixovanou kapelou. Zabodoval akorát jejich die hard fan Mražák.51. Gabriel Ananda – Ihre Persönliche Glücksmelodie (Original Mix) (mike_h Unique!)
Jestli měl někdy Ananda megahit, bylo to tohle (dobře, ještě Doppelwhipper), což si taky rád a často pletu s Mozartovou Eine Kleine Nachtsmusik (pouze díky názvům). Hodně odlišné od toho, co jinak dělal a dělá, ale především na parketu to dělá učiněné divy.52. The Knife – Marble House (Rex The Dog Remix) (3 IDs)
Nezaměnitelný vokál zpěvačky z The Knife, která hostovala i na ‚What Else Is There‘ od Royksopp. Jejich album Silent Shout z roku 06 dostalo ty nejlepší možné recenze.53. Coldcut – Atomic Moog 2000 (max8 Unique!)
Jak Leosh správně podotknul – tohle bylo tuším součást znělky hitparády Czech Dance Chart na Zlaté Praze. Zároveň ale klasika od Coldcut! Nedávno vyšel i výborný nový d’n’b meets rock remix od The Qemists.54. Moogwai – Viola (Original Mix) (5 IDs)
Co dodat – tranceová klasika. Moogwai uměl vždycky přijít s neobvyklými melodiemi, ale tahle se uchytila nejvíc. Preferuju originál před slavnějším Buurenovým remixem.55. Telefon Tel Aviv – I Lied (2 IDs)
Perfektní downtempo/IDM producenti a remixéři, kteří se před časem představili i v naší Akropoli. Pokud chcete vědět, kde se možná BT zvukově inspiroval, když vyráběl This Binary Universe, poslechněte si Map Of What Is Effortless.23. 3. 2008 v 23:05 #74304Anonymní uživatel
NeaktivníGratulace maxovi osm! Bylo to zasloužené vítězství, v podstatě téměř o dvojnásobek toho, co měl druhý Freezer za ním. Taky možná (prozatimní) rekord v počtu získaných bodů v jednom contestu?
Veni, Vidi, Vici.
23. 3. 2008 v 23:03 #74303Anonymní uživatel
NeaktivníFreezer: Aha, sorry, já odpovídal někdy okolo sedmé, ale je možný, že blbne centrum.cz sm7
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.