TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse Interview s Johnem 00 Flemingem o současném stavu trance music

• Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (25 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 17 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 129)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Neaktivní

Paya: Pop. Nebo možná Eurodance.

Paya
    Člen

TIGI napsal(a):
    ——————————————————-
    > Nahodou me se Anthem treba libi :o) Sice to neni
    > buh vi jak originalni (napr:The other side od PvD
    > ma dosti podobnou kytaru) ale me se to proste
    > libi. Takze ja tuhle produkci povazuji za kvalitni
    > a jestli ze se dalsim rokem bude produkce upirat
    > podobnym smerem tak mi to vadit nebude :o)

pod to se podepisuju 😉

beyond infinity napsal(a):
    ——————————————————-
    > TIGI:
    > potom ale neříkej že posloucháš trance 😉

aha. a co tedy Tigi (a já taky) posloucháme?

M.i.k.e napsal(a):
    ——————————————————-
    > Tigi : v hodne vecech bych s tebou souhlasil,ale
    > Anthem je ale fakt desna sragora…:-) z Anthemu
    > mi naskakuje huusi kuze a pokud to vyhraje Tune Of
    > The Year,tak prestavam poslouchat ASOT:oP

ještě nedávno bych pro to hlasoval, ale teď to bude něco z Dykova alba …

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Tak když ti to tak přijde…

Rikeya
    Člen

Andrews:
    neoháněl ses tu náhodou nedávno tím, že trance nehaníš? Označení cirkusová hudba mi jako hanění docela přijde…

Anonymní uživatel
    Neaktivní

M.i.k.e: Nebejt nechtěnýho publika, tak tu nejsou halovky, takže jasně – pokud tohle jsou akce, kam za tou hudbou chodíš, pak samozřejmě musíš počítat s hromadou lidí, kteří nemají tušení, na co to vlastně jdou. Je to na jednu stranu pochopitelný – dnešní trance je cirkusová hudba, která prostě patří do haly. Pro mě je třeba zase stokrát přijatelnější klub a ten je obecně v tom poměru vyzrálejšího publika na vyšší úrovni a představuje pro mě vždycky to, jak si doopravdy ta která scéna/hudba stojí.

DjDkD@ve
    Člen

WoW, tady se to mele :oD

M.i.k.e
    Člen

Andrews : jasne,to je na delsi polemiku…ja treba tak nejak podobne zacinal a zacinal sem se o tu hudbu zajimat vic a shanet jiny lepsi veci…verim,ze i takovy lidi se najdou…kazdopadne pravda je takova,ze nebejt nechtenyho publika,pak tu nejsou takovy akce jaky tu sou…v tomhle souhlasim s Rikeou…

M.i.k.e
    Člen

Tigi : v hodne vecech bych s tebou souhlasil,ale Anthem je ale fakt desna sragora…:-) z Anthemu mi naskakuje huusi kuze a pokud to vyhraje Tune Of The Year,tak prestavam poslouchat ASOT:oP

Sanchez
    Člen

:oD koukam ze se tady zase chytry sesli

necetl sem vsechny prispevky takze to vemu strucne a mozna se budu v necem opakovat:

soucasna scena uz je nekde jinde nez treba w takowym roce 99… dnes uz je to posunuty vse smerem ke komerci at se nam to libi nebo ne-e…(jak rekl jeden nas profesor „A co dnes neni komercni?“)

ja sem se soucasnym stawem spokojenej, vyhledawam to co se me libi a to co me nepadne do oka ignoruju

dale pak: 1000x radsi si poslechnu od Sandera King of my Castle nez naky Anthem a In the Dark nebo Read my Mind apod.,

noo a na dalsi veci sem linej reagowat… v necem souhlasim s TIGIm, w necem s Rikeyou a i neco malo od Andrewse

a stejnak, peskowat tady budete vzdycky a na akce lezete… takze je to stejnak jedno co tady padne:oD

TIGI:
    potom ale neříkej že posloucháš trance 😉

TIGI
    Člen

Nahodou me se Anthem treba libi :o) Sice to neni buh vi jak originalni (napr:The other side od PvD ma dosti podobnou kytaru) ale me se to proste libi. Takze ja tuhle produkci povazuji za kvalitni a jestli ze se dalsim rokem bude produkce upirat podobnym smerem tak mi to vadit nebude :o)

Anonymní uživatel
    Neaktivní

M.i.k.e.: Dobře, ale co za lidi začnou poslouchat muziku na základě toho, že je cheesy a že na ni natrefí při návštěvě Disneylandu nebo že ji uslyší v rádiu? Takoví lidi nejsou z těch, co by se hudbě věnovali a sami pak šli dál, do hloubky a zajímali se. Lidi, kteří chtějí kvalitní hudbu, sami dobře vědí, kde ji najdou a nepotřebují k tomu berličku v podobě televize nebo pasivního sledování jakéhokoli média. Samozřejmě existují výjimky; nelze očekávat, že 12ti leté děcko bude natolik vyzrálé, aby se samostatně orientovalo v hudbě, takže v takové rané fázi takový vliv může (ale nemusí) hrát rozhodující roli, ale opravdu velká většina těch, které podobná povrchní ‚reklama‘ přiláká, nebudou z těch, co by scéně prospěli.

Rikeya: Chápu, o co ti jde a tak trochu tomu rozumim. Na druhou stranu je tu ale ten problém zpětné vazby na producenty a dje, který jsem popisoval před chvílí. Jakmile se něco (cokoli!) zpopularizuje, málokdo z těch, co dřív k té popularizaci přispěli, dokážou odolat tomu nepřizpůsobit nově nabranému, širšímu a bohužel v globálu méně náročnému publiku svoji novou produkci. To se neděje jen v tranceu, ale tam je to podle mě dnes opravdu markantní. Stačí se podívat na to, co vyhrává Tune of the Year každý rok v ASOTu – loni to bylo Good For Me a co myslíš letos – co když vyhraje Anthem? Já bych si na to celkem vsadil. A můžeš si tipnout, jakým směrem se bude následně ubírat produkce ten další rok. Opravdu tohle chceš?

BoRo
    Člen

jojo,ja jsem to taky rikal.

Rikeya
    Člen

lépe řečeno: lepší akce s částečně nechtěným publikem než žádná akce

Rikeya
    Člen

A co vám vadí na tom nechtěném publiku? Já ho nijak neřeším, nevnímám a užívám si akci. Kdybychom tu neměli nechtěné publikum, tak by byl první díl Transmission (jestli vůbec) a pak by se před kancelářemi UM vytvořil shluk exekutorů. Díky nechtěnému publiku tu teď máme možnost vídat střídavě všechny top trance djs.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 129)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.