Úvod › Fóra › Trance Diskuse › Interview s Johnem 00 Flemingem o současném stavu trance music
- Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (25 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 17 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
8. 7. 2007 v 20:17 #29592
Anonymní uživatel
NeaktivníTIGI napsal(a):
——————————————————-
> Kde jsem podle tebe mel napsat ze kdyz je hudba
> komercni tak nemuze bejt originalni ? Ja tim pouze
> vysvetloval ze kdyz neco neni komercniho tak se o
> tom asi moc nevi.Ty předpokládáš, že trance je komerční proto, že je neoriginální. Já ti ale říkám, že hudba může být originální a zároveň ‚komerční‘, ať už znamená ‚komerční‘ cokoli. Napsal jsi, že když by byla hudba originální, tak by ji nikdo neposlouchal, nebo ‚jen pár vyvolených‘.
> Mam tomu rozumet tak ze kdyz ten bootleg bude
> kvalitni ale DJje je penez chtivy tak tobe se
> nebude libit z principu toho ze se an tom snazi
> nekdo vydelat ?NE. Posunuješ to někam, kde to vůbec nebylo nebo se vůbec nechápeme. Srovnával jsi teď přece bootlegy a remixy a snažil ses tvrdit, že jsou obě věci rovnoprávný, že bootleg je stejná práce jako remix. A já říkám – ano, je, pokud to ten bootleg dj nepovažuje za svůj vlastní track. Po hudební stránce by mi samozřejmě bylo jedno, jaký záměry s tím ten producent má; pokud to bude dobrá hudba, bude se mi to líbit, stejně jako špatná původní produkce se mi líbit nebude.
8. 7. 2007 v 20:16 #29591M.i.k.e
ČlenAndrews : a jak vubec dokazes posoudit,jakou ma ta ci ona skladba hodnotu?mas na to nejakej spešl software,nebo kristalovou kouli?Podle me je tohle subjektivni…skladba ktera je dobra pro me nemusi bejt dobra pro tebe,coz je logicky a spravny…a o tom,jestli tady presvedcujes nebo ne by se taky dalo diskutovat…obca tvoje prispevky vyznivaj v PULPIstylu…tudiz ze jen ty vis,ktera hudba je dobra a hodnotna…
8. 7. 2007 v 20:12 #29590M.i.k.e
Členpekna diskuze…osobne se nepovazuju zrovna za odbornika.Tak nejak posloucham co se mi libi a je mi vcelku jedno,jestli je to cheesy anthem trance,nebo ultra hyper kvalitni trance dle gusta panů Andrewse a Fleminga…kazdopadne mi podobne jako dukelakovi pride,ze Andrews musi mit posledni slovo a za kazdou cenu se nas snazi presvedcit o tom,ze to co poslouchame je vlastne uplne spatny a jedine on (a obcas Fleming) posloucha ten spravnej TRANCE…
8. 7. 2007 v 20:10 #29589Anonymní uživatel
Neaktivnídukelak: Vždyť je to pravda – pokud napsal, že mu víc záleží na tom, jestli si o hudbě může s někym popovídat víc než na tom, jestli má ta hudba nějakou hodnotu, tak co na to říct?
Nikoho se nesnažím přesvědčovat, to interview jsem sem dával protože je unikátní záležitost, když někdo z trance djs/producentů takhle promluví o trance scéně; jinak jsou rozhovory plné promo tlachání a keců o ničem. To ostatní, co jsem napsal, je jenom reakce na to, co tu napsal někdo jinej, tak prosím nemluv o přesvědčování.
8. 7. 2007 v 20:06 #29588TIGI
ČlenAndrews napsal(a):
——————————————————-
> > Snazil jsem se tim rici ze pokud ta hudba
> nebude
> > komercni tak si ji muze poslouchat par
> vyvolenych
> > u sebe na pisecku a ne na kvalitne
> organizovanych
> > akci.Jinak nejake techno si sam take rad
> > poslechnu.Jinak mas samozrejme pravdu. Soucasny
> > stav mi vyhovuje :o)
>
> Jak souvisí to, jestli je hudba originální s tím,
> jestli je ta hudba ‚komerční‘? Co vůbec podle tebe
> znamená komerční a proč by nemohla být hudba
> zároveň komerční i originální? Budeš se divit, ale
> kvalitní hudba se objevuje i na velkých akcích –
> ať už je to Summer of Love nebo i jiné větší
> fesťáky. Po celé Evropě na kvalitní hudbu chodí
> tisíce lidí. Samozřejmě jich chodí tisíce i na
> hudbu špatnou a neoriginální. Je hloupost to, co
> tvrdíš.Kde jsem podle tebe mel napsat ze kdyz je hudba komercni tak nemuze bejt originalni ? Ja tim pouze vysvetloval ze kdyz neco neni komercniho tak se o tom asi moc nevi.
> > A prave zde nastava otazka co je vlastne tezsi.
> > Zda udelat kompletne novej sound pro bootleg a
> > nebo udelat remix pro neco kde zakladni
> stavebni
> > kameny uz mas dany.Pouze se snazim poukazat na
> to
> > ze bootleg je take plnohodnotne dilo jako treba
> > remix nejakeho tracku. Jinak stema zavorkama
> nemas
> > az tak pravdu. Kolikrat jsem videl ze producent
> > napsal sve jmeno az za nazev originalniho
> > nazvu.Namatkou treba U2 – Vertigo (Marcel Woods
> > bootleg) nebo jiz zminovany Sander.
>
> Bootleg se dá brát s rezervou, ale jenom tehdy,
> pokud to producent nevydává za svůj vlastní track
> a nesnaží se z toho vytěžit slávu/peníze.Mam tomu rozumet tak ze kdyz ten bootleg bude kvalitni ale DJje je penez chtivy tak tobe se nebude libit z principu toho ze se an tom snazi nekdo vydelat ?
> > Tak ja jsem myslel ze se bavime o trancu a jemu
> > podobnym stylum.Zde hudba musi bejt
> predvidatelna
> > z duvodu mixu :o)
>
> Psal jsi sám ‚hudba‘. Jak jsem z toho měl vyvodit,
> že myslíš jenom trance, to je pro mě záhada. Z
> důvodu mixu nemusí bejt předvídatelný vůbec nic.
> Velikost dje se projeví právě v momentě, kdy má
> smíchat track, kterej k němu tak úplně
> user-friendly není. Ano, trance je předvídatelnej
> a proto je jeho mixování práce pro retarda oproti
> míchání většiny techna nebo houseu. Zvláštní je,
> že podle tebe by přece i techno nebo house mělo
> bejt předvídatelný kvůli mixu (taky se přece
> mixuje), ale tam to není tak úplně pravda.U techna nevim jakto je jelikoz toho nemam tolik naposlouchano ale houso dodrzuje stejnou 4×4 strukturu.
A jak jsi mel odvodit ze se bavime o trancu ? Mozna proto ze jsme na trance.cz v sekci trance diskuze a v topicu Interview s Johnem 00 Flemingem o současném stavu trance music ????8. 7. 2007 v 19:59 #29586dukelak
ČlenAndrews: tak tahle poslední připomínka (na Rikeyu) už jde zase úplně mimo celou tu diskuzi a spíš vypadá na to, že prostě musiš mít poslední slovo. trance se pořád vyvíjí. kdyby tomu tak nebylo, tak se po pár letech omrzí, a jak vidíš, lidí, co jsou mu pořád věrní, je to docela dost :´-))
s tím Brikhou, jako intro track výborný, ale že bych měl poslouchat set z tracků na podobný koncepci, to prostě není nic pro mě. když už ti ten trance, co tu posloucháme my, nic neříká, tak se nás prosím nesnaž přesvědčit, že posloucháme zastaralou & stereotypě neměnnej sound.
8. 7. 2007 v 19:51 #29584Anonymní uživatel
NeaktivníTIGI napsal(a):
——————————————————
> Snazil jsem se tim rici ze pokud ta hudba nebude
> komercni tak si ji muze poslouchat par vyvolenych
> u sebe na pisecku a ne na kvalitne organizovanych
> akci.Jinak nejake techno si sam take rad
> poslechnu.Jinak mas samozrejme pravdu. Soucasny
> stav mi vyhovuje :o)Jak souvisí to, jestli je hudba originální s tím, jestli je ta hudba ‚komerční‘? Co vůbec podle tebe znamená komerční a proč by nemohla být hudba zároveň komerční i originální? Budeš se divit, ale kvalitní hudba se objevuje i na velkých akcích – ať už je to Summer of Love nebo i jiné větší fesťáky. Po celé Evropě na kvalitní hudbu chodí tisíce lidí. Samozřejmě jich chodí tisíce i na hudbu špatnou a neoriginální. Je hloupost to, co tvrdíš.
> To mela bejt narazka na to jak jsi rikal ze ty
> jeho trapne bootlegy udela za 10 minut.Tak jsem se
> snazil vysvetlit ze jestli ze je ten bootleg
> kvalitni tak mi je jedno jestli ho delal 10 minut
> nebo mesic.To jsem neříkal, ale to užs zjistil.
> A prave zde nastava otazka co je vlastne tezsi.
> Zda udelat kompletne novej sound pro bootleg a
> nebo udelat remix pro neco kde zakladni stavebni
> kameny uz mas dany.Pouze se snazim poukazat na to
> ze bootleg je take plnohodnotne dilo jako treba
> remix nejakeho tracku. Jinak stema zavorkama nemas
> az tak pravdu. Kolikrat jsem videl ze producent
> napsal sve jmeno az za nazev originalniho
> nazvu.Namatkou treba U2 – Vertigo (Marcel Woods
> bootleg) nebo jiz zminovany Sander.Bootleg se dá brát s rezervou, ale jenom tehdy, pokud to producent nevydává za svůj vlastní track a nesnaží se z toho vytěžit slávu/peníze.
> Tak ja jsem myslel ze se bavime o trancu a jemu
> podobnym stylum.Zde hudba musi bejt predvidatelna
> z duvodu mixu :o)Psal jsi sám ‚hudba‘. Jak jsem z toho měl vyvodit, že myslíš jenom trance, to je pro mě záhada. Z důvodu mixu nemusí bejt předvídatelný vůbec nic. Velikost dje se projeví právě v momentě, kdy má smíchat track, kterej k němu tak úplně user-friendly není. Ano, trance je předvídatelnej a proto je jeho mixování práce pro retarda oproti míchání většiny techna nebo houseu. Zvláštní je, že podle tebe by přece i techno nebo house mělo bejt předvídatelný kvůli mixu (taky se přece mixuje), ale tam to není tak úplně pravda.
> Opet jsem si myslel ze se bavime o trancu. Tim
> dodatkem jsem chtel poukazat na to kde jeste to
> treba plati.Nemyslel jsem vsechny hudebni smery
> ktere se na svete vyskytuji :o)))))))
> Jinak k tomu albu. Ja rozhodne nerikam ze je
> spatne ale kolikrat jsi slysel DJje na nejake
> party ze by ty jeho tracky s nerovnym beatem
> zahral ?Opět jsi napsal pouze ‚hudba‘. Od toho jsem odvozoval svoji odpověď. Ano, trance by měl dodržovat 4×4 strukturu (i když kde je psané, že by ji nemohl na část tracku opustit), ale změna tohohle tempa přece není jediná věc, která by se musela při pokusu o originalitu změnit. Mimochodem, spousta dubstepu nestojí na pravidelných čtyřech dobách (ani těch breakových) a je to hudba, kterou djs hrají; jen možná musí projevit víc umu.
> Ja to dokonce i vim ze takova hudba exituje. Ale
> budu se opakovat kdyz ti reknu ze jsem si myslel
> ze se bavime o trancu atd atd ?Ano, můžu ti dát příklad tranceu, kde jsi toho dopředu moc vydedukovat nemohl – Visions Of Shiva – Perfect Day.
8. 7. 2007 v 19:28 #29581Anonymní uživatel
NeaktivníRikeya: Pak ti ale nejde o tu hudbu samotnou, ale spíš o to, co se děje kolem. Pak nemá smysl pokračovat v diskuzi.
8. 7. 2007 v 19:13 #29580Jary
ČlenJednou za čas přijde producent(dj),kterej přinese něco novýho,zvláštního a ostatní se mu přizpůsobí-bylo to tak vždycky,akorát těch co se přizpůsobí je čím dál tím víc,protože se rozšířila technika,software atd. a v podstatě „kdokoliv“ s počítačem doma si může vytvořit svoji skladbu. Vždycky se ale najde někdo,kdo to o kus posune-ať to byli ve své době PvD,Jam and Spoon, Airwave atd. A to,že se trance posunuje do komerce je jasný a není na tom nic špatnýho-být komerční neznamená být nekvalitní,ale spíš být populární a oblíbenej styl v širším okruhu lidí. Například rocková hudba je 50 let pořád stejná-kytary,bubny,basa atd. a taky vznikají výborný i otřesný rockový skladby. Prostě trance (potažmo elektronická) hudba je mladá a rychle se vyvíjí a rychle vyvíjet bude,protože má mnohem širší možnosti než „klasická“ neelektronická hudba.
8. 7. 2007 v 18:56 #29574TIGI
ČlenAndrews: aaaa tak se ti omlouvam. To stema deseti minutovejma bootlegama napsal freezer. sry
8. 7. 2007 v 18:53 #29573TIGI
ČlenRikeya napsal(a):
——————————————————-
> Škoda, že si nenajdu čas na to komentovat každou
> větu, ale celkově to je asi tak, že trance vybočil
> svým soundem poslední dobou z libosti pana
> Andrewse a Fleminga a naproti tomu nabral základnu
> tisícovek jiných příznivců. A pro někoho to může
> být pozitivní a pro někoho naopak negativní jev.
>
> Takže tu máme trance na OH, trance v reklamních
> spotech, tranceové megaakce u nás a já jsem celkem
> rád, že je o tranceu tak slyšet. Že i občas
> objevím náhodou ve svém okolí člověka, který se o
> tento styl hudby aktivně zajímá a mám si s ním o
> čem popovídat (a tito lidé byli k tranceu
> přivedeni většinou přes ty neoblíbené pojmy á la
> Tiesto, ASOT).. Být teď trance undergroundovým
> žánrem, tak se 5 lidí sejde jednou za půl roku v
> nějakém pražském klubu, popovídají si a zase mají
> na půl roku pokoj. Tak bych to nechtěl. Komunita
> roste a je to zejména díky kopírované produkci,
> stereotypním radioshows, konceptuálnímu systému
> tvorby nových tracků a všem ostatním vadám, co
> zde byly vyjmenovány. Ale účel to plní 😉S timto nazorem se stotoznuji.
8. 7. 2007 v 18:49 #29571TIGI
ČlenAndrews napsal(a):
——————————————————-
> > Ja si myslim ze radsi budu poslouchat
> okopirovanou
> > shitku ktera bude mit stejny intro,stejny
> > build-up,stejny breakdown stejny vokal ale za
> to
> > kdyz ji na akci uslysim budu vedet ze me z toho
> > mrazi v zadech.Nez nejakou skladbu ktera je
> sice
> > originalni ale vubec nic mi nerekne.Navic tady
> > porad remcate jak trance upada atd atd atd. A
> > myslite si ze kdyz kazdej producent bude delat
> > originalni produkci a budem si tady hrat na
> > underground tak ze to nejak trancu pomuze ? Ne
> > nepomuze…..ba naopak celou situaci to jeste
> > zhorsi. Ja si myslim ze naopak muzem bejt radi
> ze
> > trance je trosku vic komercnejsi a muzem se cim
> > dal tim vice setkat s akcemi tohoto typu.Nebo
> by
> > jste si radsi hrali na undeground a skoncili
> > podobne jako czechtekk nekde na poli ? Ale
> hlavne
> > aby hudba byla originalni.
>
>
> Nikdo si nechce hrát na Czechtekk a končit na
> poli; jen ty si pravděpodobně vykládáš pojem
> underground špatně a zřejmě si myslíš, že techno
> znamená automaticky systémy a zfetovaný smažky.
> Navíc drtivý většině lidí je jedno, co tam hraje;
> chodí tam z jinejch důvodů než proto, aby se
> obohatili o hudební zážitek. Tahle diskuze není o
> nějakejch tvejch akcích a halovkách; je o tý hudbě
> samotný a pokud ti současnej stav naprosto
> vyhovuje, pak samozřejmě nemá smysl o tom vést
> jakoukoli diskuzi, protože tu hudbu budeš za
> každejch okolností bránit.Snazil jsem se tim rici ze pokud ta hudba nebude komercni tak si ji muze poslouchat par vyvolenych u sebe na pisecku a ne na kvalitne organizovanych akci.Jinak nejake techno si sam take rad poslechnu.Jinak mas samozrejme pravdu. Soucasny stav mi vyhovuje :o)
> >
> > Pak k te produkci Sandera.Je mi skutecne jedno
> > jestli ten track udela za deset minut nebo za 4
> > tydny ale kdyz se mi bude libit tak co to na
> tom
> > meni ? Ty se Andrewsi zajimas o to jak dlouho
> > vytvari Airwave ty tve originalni tracky ?
>
> Co to je za dotaz? Proč jak dlouho? Jak to s tím
> souvisí?!To mela bejt narazka na to jak jsi rikal ze ty jeho trapne bootlegy udela za 10 minut.Tak jsem se snazil vysvetlit ze jestli ze je ten bootleg kvalitni tak mi je jedno jestli ho delal 10 minut nebo mesic.
> Navic
> > tady porad remcate ze cover verze jsou spatne a
> ze
> > jich je mnoho a bla bla bla. Dokazete si dnesni
> > hudbu predstavit bez cover verzi ? Vlastne kdyz
> > nekdo zremixuje nejakej track tak je to vlastne
> > taky takova cover verze ne ? Po nekom se hnusne
> > opicit.No fuj
>
> Jak souvisí cover verze, kdy umělec, od kterého se
> očekává nový kus hudby, použije už prověřenej
> známej motiv a vlastně neodvede svoji práci a dost
> si ji zlehčí, s remixem, kdy ten umělec dělá úplně
> jinou práci – svoji vlastní interpretaci něčeho,
> co si nepřivlastní, ale pouze za tu skladbu dá
> svoje jméno do závorky? Jak můžeš říct, že je to
> to samý, když producent, kterej tvoří vlastní
> track nemá absolutně žádný limity nebo hranice
> před sebou, zatímco remixér má ty bariéry pevně
> daný?!A prave zde nastava otazka co je vlastne tezsi. Zda udelat kompletne novej sound pro bootleg a nebo udelat remix pro neco kde zakladni stavebni kameny uz mas dany.Pouze se snazim poukazat na to ze bootleg je take plnohodnotne dilo jako treba remix nejakeho tracku. Jinak stema zavorkama nemas az tak pravdu. Kolikrat jsem videl ze producent napsal sve jmeno az za nazev originalniho nazvu.Namatkou treba U2 – Vertigo (Marcel Woods bootleg) nebo jiz zminovany Sander.
> > Jeste k te predvidatelnosti hudby: Hudba se
> dala
> > predvidat uz pred 15ti lety ane ze ne jak vy
> tady
> > rikate :o)¨
>
> Ne, to jenom ty posloucháš předvídatelnou hudbu a
> nikdy jsi zřejmě neslyšel o tý, kde to není tak
> lehký.Tak ja jsem myslel ze se bavime o trancu a jemu podobnym stylum.Zde hudba musi bejt predvidatelna z duvodu mixu :o)
> > Zakladem kazdeho tracku jsou 4 doby a to pokud
> vim
> > platilo snad uz i za rock n rollu.
>
> Cože?! Co třeba jazz?! Nevíš o hudbě zřejmě nic,
> pokud si tohle myslíš. Poslechni si album BTho –
> Binary Universe a řekni mi, v kolika skladbách je
> tam pevnej beat na čtyři doby.Opet jsem si myslel ze se bavime o trancu. Tim dodatkem jsem chtel poukazat na to kde jeste to treba plati.Nemyslel jsem vsechny hudebni smery ktere se na svete vyskytuji :o)))))))
Jinak k tomu albu. Ja rozhodne nerikam ze je spatne ale kolikrat jsi slysel DJje na nejake party ze by ty jeho tracky s nerovnym beatem zahral ?> Takze se da
> > dnes snadno vydedukovat co po takovych 32
> dobach
> > prijde za ton,melodii ci vokal.
>
> Znovu, v tý hudbě, co ty posloucháš možná, ale věř
> tomu, že existuje i hudba, kde tohle prostě možný
> není.Ja to dokonce i vim ze takova hudba exituje. Ale budu se opakovat kdyz ti reknu ze jsem si myslel ze se bavime o trancu atd atd ?
8. 7. 2007 v 18:44 #29568Anonymní uživatel
Neaktivníno původně jsem chtěl něco rozumného napsat 🙂 ale po přeštení všech komentů se v podstatě naprosto ztotožňuji z Rikeyákem 🙂
8. 7. 2007 v 18:34 #29567Rikeya
Členbtw co se týče např. tracku Alex Stealhy – Deploring, tak tam to slovo house vyloženě smrdí.
8. 7. 2007 v 18:28 #29565Rikeya
ČlenŠkoda, že si nenajdu čas na to komentovat každou větu, ale celkově to je asi tak, že trance vybočil svým soundem poslední dobou z libosti pana Andrewse a Fleminga a naproti tomu nabral základnu tisícovek jiných příznivců. A pro někoho to může být pozitivní a pro někoho naopak negativní jev.
Takže tu máme trance na OH, trance v reklamních spotech, tranceové megaakce u nás a já jsem celkem rád, že je o tranceu tak slyšet. Že i občas objevím náhodou ve svém okolí člověka, který se o tento styl hudby aktivně zajímá a mám si s ním o čem popovídat (a tito lidé byli k tranceu přivedeni většinou přes ty neoblíbené pojmy á la Tiesto, ASOT).. Být teď trance undergroundovým žánrem, tak se 5 lidí sejde jednou za půl roku v nějakém pražském klubu, popovídají si a zase mají na půl roku pokoj. Tak bych to nechtěl. Komunita roste a je to zejména díky kopírované produkci, stereotypním radioshows, konceptuálnímu systému tvorby nových tracků a všem ostatním vadám, co zde byly vyjmenovány. Ale účel to plní 😉
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.