TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse Loveparade 2010

• Toto téma obsahuje celkem 163 odpovědí. Do diskuze (46 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Showman a poslední změna proběhla před 13 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 164)
  • Autor
    milan
    Člen

Stojí za přečtení…Ani bych si toho nepovšimnul, nebýt to v Duisburghu… 🙁
    http://www.bild.de/dsds/2011/dsds/autogrammstunde-berichte-augenzeugen-fans-17124550.bild.html

Paya
    Člen

[quote honnem]Raduška: Jo,s klidnym svědomím bych tancovala o to víc,na počest lidí který si tam přijeli tancovat a prostě to nepřežili.takovej je život. já si spíš neumim představit člověka(tedy umím,ale moc jich asi nebude),který v dnešní době když by si měl vybrat mezi pařbou na love parade,a loveparadovým celibátem kvůli smutku za několik obětí akce,tak který by zůstal sedět doma na počest 20 zemřelých z minulého roku.Jak říkáš s klidným srdcem...tak právě podle mě kdo to srdce má na pravém místě,řekne si: co by konkrétně těm zemřelým asi udělalo opravdovou radost? abychom na jejich počest přestali tancovat na LP,nebo naopak tam jeli pořádně zapařit příští rok a v duchu si řekli:jo,je to i za ty mrtví lidi.Moc nechápu co myslíš tim: "tohle uzavřelo jednu etapu taneční hudby".vždyt pokud se nepletu,šlo prostě pouze o organizační chybu,neviděla bych tohle tak velkolepě..[/quote]

k tomu se musím vyjádřit … podle mě je ten koncept prostě … jak to říct … potřísněn krví?

kloním se spíš k názoru Radushky, tzn. dovedu si představit jedině něco nového, třeba z rukou otců zakladatelů, kterým to bylo sebráno z pod kontroly … ten projekt se stal asi neudržitelným, nabyl přílišné velikosti na to, aby byl ufinancován bez velkého sponzora, nicméně to, že do toho vstoupil kapitál, mělo naopak znamenat posílení bezpečnosti, nikoliv katastrofu …

pravda, oproti festivalům má streetparty pro pořadatele tu klíčovou nevýhodu, že nemohou regulovat počet účastníků … jestli si to ale magoři naplánovali pro maximálně x set tisíc lidí, tak jsou to ovšem idioti a měli by za to velmi tvrdě zaplatit … počkejme na závěr vyšetřování, ale pokud je pravda to, co se postupně objevuje kolem organizace, mělo by mnoho lidí hodně, hodně moc dlouho sedět ve vězení …

Paya
    Člen

[quote majklhauske]dokud to bylo v berlíně tak to šlo. jak to začali dávat jinam tušil jsem jednoho dne průser protože některý města narozdíl od berlína byli schopni obejít vyhlášku jen aby tu akci u sebe měli a vyrejžovali na tom že tam přijede mega lidí ...[/quote]

+1 přesně

honnem
    Účastník

Raduška: Jo,s klidnym svědomím bych tancovala o to víc,na počest lidí který si tam přijeli tancovat a prostě to nepřežili.takovej je život. já si spíš neumim představit člověka(tedy umím,ale moc jich asi nebude),který v dnešní době když by si měl vybrat mezi pařbou na love parade,a loveparadovým celibátem kvůli smutku za několik obětí akce,tak který by zůstal sedět doma na počest 20 zemřelých z minulého roku.Jak říkáš s klidným srdcem…tak právě podle mě kdo to srdce má na pravém místě,řekne si: co by konkrétně těm zemřelým asi udělalo opravdovou radost? abychom na jejich počest přestali tancovat na LP,nebo naopak tam jeli pořádně zapařit příští rok a v duchu si řekli:jo,je to i za ty mrtví lidi.Moc nechápu co myslíš tim: „tohle uzavřelo jednu etapu taneční hudby“.vždyt pokud se nepletu,šlo prostě pouze o organizační chybu,neviděla bych tohle tak velkolepě..

Anonymní uživatel
    Host

Zdravim, je tu spousta dobrych nazoru, Souhrasim, Loveparade mela zustat v Berline! Roky praxi a zdokonalovani bylo opravdu na vysoke urovni. Kdo si chtel odpocinout, tak sel do parku a parada. Zadny uzavreny prostor. Pak tu nekdo psal, kdyz nikdo do nikoho vrazil, okamzite se kazdy omluvil a dvoji usmev lidi byl na svete. To byla Loveparade. Nikdy jsem nejak neresil smazky, ty proste vzdy budou. Tez jsem si rikal, kazdy rok v jinem meste a jen otazkou casu kdy se neco posere. V Berline za ty leta to bylo vychytany! Cest lidem, co uz nejsou doma 🙁

Raduška
    Člen

To je stejnej průser, jako hypotetická olympiáda v Praze.

dokud to bylo v berlíně tak to šlo. jak to začali dávat jinam tušil jsem jednoho dne průser protože některý města narozdíl od berlína byli schopni obejít vyhlášku jen aby tu akci u sebe měli a vyrejžovali na tom že tam přijede mega lidí …

Raduška
    Člen

Já si dost dobře nedokážu představit, jak za rok v tuhle dobu vyrazí milion lidí s klidným a lehkým srdcem trsat do nějakého německého velkoměsta. Ať už se to bude jmenovat Loveparade, Lovesomething nebo třeba Pleasure Amazing City… Na tohle asi nepůjde lehce zapomenout a ten, kdo pořádá akce, hraje, nebo jen tancuje ne pro peníze, ale pro radost z hudby tak bude za rok touhle dobou vzpomínat na to, co se stalo v Duisburgu. Jak je možné, že to dvacet let fungovalo a pak když do toho vstoupily velký prachy, tak se stalo něco tak hroznýho.

Myslím si, že by se tomu měl dát čas. Pokračovat s open air mejdanama v německých městech tak za pět let třeba. Až impulsivně vznikne nějaký kreativní nápad, nějaká idea něco uskutečnit. Ne mega super koncept imporotovaný ze zahraničí, v produkci jakési mega korporace. Sice dost tragicky, ale tohle uzavřelo jednu etapu taneční hudby v Německu a nemá smysl just za každou cenu pokračovat.

To by bylo jako kdyby vám umřel herec při grotesce a vy jste dělali jakože nic a snažili se tu komedii dohrát.

Sq4Raa
    Člen

Jojo, přesně to ti před smrtí určitě letí hlavou…OMG

honnem
    Účastník

Hlavně to musela být hnusná smrt.ty poslední chvilky života kdy ti letí hlavou“ panebože umírám na loveparade,každou chvíli se udusim je konec“
    Byla jsem předloni v Dortmundu a byl to krásný zážitek,za sebe říkám že jsem proti aby se LP už nekonala,ve jménu lásky by se mělo v Německu tancovat dál.

Gizmo
    Člen

Ta reportáž měla být – je z ní neuvěřitelně cítit to o čem to je – zemřeli lidé, kteří se vyrazili bavit – ne fetovat, ne chlastat, ne se rvát … V první řadě se bavit na největší open air světa …

Nezapomenu na svou první LP v roce 1999 – první kde bylo milion lidí. Celý berlín tancoval, v každém parku a na každém náměstíčku stage … Potkávali jsme jen pozitivně naladěné lidi – pokud do člověka někdo vrazil tak se omlouval s úklonou až k zemi… to byla Loveparade … Na Nově se postupem let stále zlepšovali reportáže ze „smažky měli sraz a vyprodukovali tolik a tolik odpadu“, až po 2006 kdy jsem sledoval reportáž s rozhovory s lidmi a super náladou … konec byl potom pravda o5 o odpadu a podobných blbostech. Tohle vypadá až na jeden dva záběry, které bych vypustil jako super práce … Včetně mrazivého konce …

Nevim
    Účastník

to jsou jelita fakt sm8
    na Primě fakt výborný zprávy jsem na to tedka koukal v archivu [b]Zprávy TV Prima 25.07.10[/b]

Anonymní uživatel
    Host

Právě kvůli tomu masakru, co se tam stala, tuhle pozitivně naladěnou reportáž neodvisílali

milan
    Člen

To by mě taky zajímalo…

Sicky
    Člen

[quote dance-event][url=http://www.youtube.com/watch?v=355HNEfQGiA]Neodvysílané video natočené TV Nova[/url][/quote]

Proč to neodvysílali?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 164)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.