Úvod › Fóra › Trance Diskuse › Mácháč 2009 – dojmy
- Toto téma obsahuje celkem 92 odpovědí. Do diskuze (40 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
TranceKeeper a poslední změna proběhla před 15 roky a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
23. 8. 2009 v 21:21 #137971
TIGI
Člen[quote Acidflash]to Jules: možná jen poslouchá trance delší dobu...[/quote]
To z tebe dělá většího znalce ?
23. 8. 2009 v 20:54 #137970Schmidt
ČlenJules: [quote-0=jinak co to je proboha za novinky nejaky vracenky za 50 kč?!!!!!!][/quote-0]
Ano, s tím mě teda taky docela namíchli. sm18Jeden typ se tam dokonce s jednou pořadatelkou kvůli tomu docela slušně pohadál. Bohužel pro něj ona ho nakonec vyfakovala…
23. 8. 2009 v 20:40 #137965Acidflash
Člento Jules: možná jen poslouchá trance delší dobu…
23. 8. 2009 v 20:36 #137962Jules
Členje videt ze kamil tady je z jiny planety prej ferry zklamaní 🙂 no každej sme jinej zaplatpanbuh
jinak co to je proboha za novinky nejaky vracenky za 50 kč?!!!!!! co to je za novodobou modu 0.4 kelímky piva?? !!
23. 8. 2009 v 19:43 #137960Kamil
ČlenSied Van Riel – fajnovej setík na zahřátí
Laydee Jane – slyšel jsem jí po docela dlouhý době a příjemně překvapila
Roger Shah – výborný
Kyau and Albert – asi zklamání večera, vůbec mi to nebralo
Ferry Corsten – další zklamání, skoro stejný set jako na loňský Trasmission a je fakt, že jeho tvorba mi poslední dobou vůbec nebere. Kde jsou ty časy Exhale, Out of the Blue, Dance Valley Theme atd.
Oakie – fakt velký překvapení. Po dlouhý době set, který nezněl stejně jako poslední dobou skoro všechny sety. Několik nezapomenutelných hitovek (Viola, Southern Sun) + goatrance vložka, no masakr. Po nudném Ferryho setu mi pořádně nakopnul.
Aly and Fila – už nebyla síla, ale co jsem zaslechl po cestě domů znělo fajn23. 8. 2009 v 19:40 #137959malarkey
Členhttp://www.youtube.com/user/malarkeydance
tady máte nějaký videa
23. 8. 2009 v 19:01 #137957Schmidt
ČlenNo hned na úvod musím konstatovat, že letošní ročník Máchače byl faaakt povedenej.sm5 Pevně věřím, že i příště nám páni promotéři dovezou nějaká zajímavá a třeba zase naprosto jiná jména. Toho, čeho jsem se obával v podstatě nejvíc – špatného počasí – se nakonec nevyplnilo, bylo krásně jasno a docela i v noci celkem teplo. Alespoň teda já jsem pařil cca až do 02:00 jen v tričku. Ceny za chlast docela příjemný, potěšil mě i ten kus žvance, kterej se na některejch těch stáncích našel, i když co do jakosti, tak to byly docela blivajzy. Lidi v pohodě, ani ne moc votravnejch a sjetech smažek.
Pokud jde o sety, já to vidím takhle:
[b]Sied Van Riel[/b] – dorazili jsme až na 2. hoďku, takže nemůžu tak úplně hodnotit. Nicméně minimálně ta 2. půlka mi přišla velice kvalitní a progressivní, standard a přesně, to co jsem od něj čekal.
[b]Roger Shah a Chris Jones[/b] – Mooooooc povedenej set, líbilo se mi jeho to live performance na klávesy, možná je to moje pozitivní hodnocení umocněno taky trochu tím, že jsem ho viděl úplně poprvé, ale zahrál v podstatě vše, co jsem si přál slyšet. Do kolen mě dostal už i hned 2. track v pořadí – Black Pearl – Java. Na druhou stranu souhlasím i s názorem, že jeho sety mohou být v podstatě jednotvárné, protože Shah hraje víceméně vlastní produkci, takže počítám s tím, že pokud bych na něj vyrazil zhruba za tejden, pak bych možná slyšel téměř stejnej set jako tady. No a jeho live act s Chrisem Jonesem byla sranda !!! sm15(Shah toho využil a šel se vedle stage vychcatsm0). Hlavně se mi líbílo, jak tam pak furt chodil a vždycky držel v ruce kelímek s pivem nebo s nějakým drinkem a ještě k tomu někdy cígo !!! Hroznej vochlasta…sm0
[b]Kyau Vs. Albert[/b] – 1. polovina setu se mi zdála slabší, ke konci to ale hoodně napravili. Potěšili mě pro mě zásadními tracky Kiksu, 6. A.M. a i posledním mixem ke Cosmicům – Flatline. Jinak stejně jako Shah klucí výborně pařili a komunikovali s lidmi !!!! Taky pěkné.
[b]Ferry Corsten[/b] – Od Ferryho jsem čekal nálož a taky jsem ji dostal !! Absolutně mě rozsekal ! Po jeho setu jsem si šel dřepnout chvíli na píseček. Ano, hrál sice především vlastní produkci, ale to mě vůbec nevadí. Pokud chci vidět určitého DJe live, pak od něj chci slyšet především jeho vlastní producki !!!! Už je uvedeno v předchozích příspěvcích, dostal mě absolutně B.T. – Flaming June (Gareth Wyn Remix) a taky závěřečnou Veracochou a tradičně i Out Of The Blue !!!! Plus např. i Breakfastem – AIr Guitar a jedním IDčkem, které se mi nepodařilo odhalit…Samozřejmě i Ferryho komunikace s lidmi byla výtečná !!!! sm3
[b]Paul Oakenfold[/b] – Slyšel jsem jen ten závěr s „Dětmi“ od Milese a Planet Perfecto: Jinak co jsem měl možnost zalasechnout opodál, některé tracky se mi zdály nudné, některé zase velice povedené. Chvílema to znělo jako by až psy-trance, jak praví K1aptcha. Ale na mě Oakie působí jako takovej morous, takže jsem se na něj vysralsm2 a šel jsem se dát do kupy na Filu ! A taky to na mě dělalo ten dojem, jak uvádí TIGI, že neumím moc dobře míchat.
[b]Aly + Fila (vlastně jenom Fila)[/b] – tak tohle byl taky slušnej kotel !!! I když začátek byl trochu slabší, tak ke konci to bylo naprosté labůžo. Tenhleten Arabáš mi z těla vysál i tu poslední energii, která tam ještě zbyla po těch asi 8 hodinách. Sanozřejmě nemohlo chybět Back To You, Rosaires, Khepera, alíkovskofilovská interpretace Ferdovy Galaxie a řada dalších upliftovejch nářezů. Kromě jiného bylo příjemné i to, že řada lidí to už do té doby vzdala, takže těm nejvytrvalejším pak zbylo hodně prostu pro křepčení !!! Fila taky dokázal lidi pořádně vyhecovat, škoda jen, že potom k závěru už stage nebyla nasvícená !!!
Jinak jsem se byl na chviličku mrknout i na Laydee Jane na Mecca Stage. Kdyby nevystupoval Fila, asi bych jí zachoval přízeň. Dávala si to pěkně !!!! sm4
Nu a pokud bych měl seřadit sety a výkony DJs od nejlepšího k nejhořšímu, pak cca takhle:
[b]1. Ferry Costen + Roger Shah[/b] – asi na stejné úrovni
[b]2. Aly And Fila
3. Kyau Vs. Albert[/b]Zbylé dva, Riela a Oakieho raději nehodnotím, poněvadž, prvně uvedéného jsem slyšel jenom druhou hoďku a druhého vlastně vůbec.
Takže opravdu téměř maximální spokojenost. Samozřejmě jako všude i tady by se našlo nějakých pár nedostatků, ale ty jsou téměř zanedbatelné. Rovněž tímto zdravím i všechny spoluparměny a známé, které jsem měl poktal, i když bohužel to bylo jen tak letmo, protože tam bylo ooopravdu byla kupa lidí, takže nakonec ani nebyla moc možnost sednout si ke stánku na pívo.
A co mě ještě potěšilo, bylo to, že jsem měl možnost vyblejsknout se se Siedem Van Rielem a Mr. Shahem !! sm15Přičemž bych chtěl také pozdravit kolegu (jestli to teda vůbec čte a chodí sem an trance.cz), který mě vyfotil se Sied Van Rielem.
23. 8. 2009 v 19:01 #137956Star_Guitar
ČlenTen edit se dá přidat do předchozí zprávy, to jen tak na okraj sm3
Ale Ferry prý je taky nadšen.23. 8. 2009 v 18:55 #137953milan
Členedit –
Roger na Facebooku:
“ machac festival was absolutely amazing. i’m now at the airport in barcelona waiting for my flight to ibiza,playing tonight in eden for judgement sunday: set time 1 am – 2:15am „23. 8. 2009 v 18:15 #137949milan
ČlenVše už vlastně bylo napsáno…Ale ještě malé postřehy. Sem tam sem se byl podívat i na tu stage vedle hlavní (Duplex) nebo co to bylo a tam kolikrát pustili nové vrz hity starých hitů – nechyběli Snap, Chemical Brothers, Fatboy slim, Nightrcrawlers, Haddaway atd..Nevím jestli to tak bylo celej večer, ale zrovna když jsem tam byl , tak hrálo něco známýho.
Shah – Jeden velký luxus. Jinak souhlas s Emilly. Je to dj, který si váží svých fanoušků. Nejenom ty jednohubky, ale vyfotí se na požádání s každým, pokecá a celej večer se mezi něma pohybuje. Ne jak ostatní kteří zalezou do backstage. 10/10
K Ferrymu taky nic nemůžu vytknout. 11/10. Nejlepší set co jsem od něj slyšel.
Laydee Jane – překvapila 9/10
Kyau and Albert – Klasika. Nic jiného od nich než to co zahráli včera ani očekávat nešlo. 8/10
Aly and fila – Energický trance, ale sem tam už nebyly síly. Příště by to chtělo možná prohodit s tím Oakenfoldem. No a zahrát k odchodu Paul van Dyka – Home…Jakoby věděl že jdem směr vlak..sm0 – 10/10
SVR – hrál dobře, ale nemůžu hodnotit, protože jsme zrovna prozkoumávali areál.Plusy –
Zvuk
Světla – nemusí být x laserů aby se akce povedla. Bavit se dá i bez světel (viz Filasm2)
obsluha – na výbornou. Teda až na malou výtku u stánku s jídlem, kdy obsluze asi omylem spadl řízek na zem a oni ho vrátili k použití.
Dance4Life
Počasí – Které nakonec vyšlo, ikdyž celou cestu strašilo že pokoj nedá…
Futurama na prima cool stage – Menší odreagování od paření, když je člověk unavenej. Klidně mohla běžet celej večer a nejenom do 9, ikdyž slyšet po pár letech Trávu taky nebylo naškodu.
Záchody – bylo jich celkem dost, ale pitná voda na umití být mohla. Ještěže jsem měl ty „mokré“ papírové utrhávací papírkysm15
bary – na to kolik tam bylo lidí (btw dokáže si někdo tipnout kolik?) tak obsluha celkem stíhala a nikdy jsem nestál frontu na panáka dýl jak minutuminusy –
moc jich není, ale pár se přece najde.
Když člověk chce večer svetr z batohu, tak chtít zaplatit znova šatnu (ikdyž už jen 10kč) za vrácení batohu na stejný lístek mi přijde trochu přehnaný. I ty vracenky – 50 kč za to že opustím areál?
Předvolební kampaň. Vzal jsem si sice taky náramek, ale tohleto by na festivalech být nemělo. Ať už se jedná o podporu, nebo antipodporu té či oné strany. Reklamy na radia a zboží klidně, ale tohle je už moc…Stačí když otravujou na facebookusm0Jinak akce jako taková zvládnutá na výbornou a po dlouhé době se jedná o top akci v čr…Adept na akci roku..
23. 8. 2009 v 17:38 #137946Jissiette
ČlenNikdo se nezlil do bezvědomí, nikdo neztratil žádnou cennost, nikdo neztratil ani sebe, nikdo se nezranil, nikdo neurážel výkony oblíbeného dje svého kamaráda, i když by to zrovna jeho vlastní oblíbeny dj nebyl – to je výsledek akce, který mi zrovna není podobný! A přece jsem měla to potěšení.
Lejdyna (stihli jsme spíš její konec) a Riel se mi moc líbili, Shah drobátko rozplizlé, ale houpalo se na to ještě dobře. Co ovšem bylo směšné na Jonesovi, to nevím. Mně ho bylo spíš líto, jak pořád řval handzindyer a většina lidí se neobtěžovala ani zvednout malík. Na K&A jsme odpočívali na Corstena, doplňovali tekutiny a trávili čas morbidním počítáním, kolik lidí před námi zakopne o pařez (kterýže dobrák to vlastně vymyslel? :D), ale co dozvučelo až k nám, nebylo špatné.
Corsten … sorry, to je prostě moje srdcovka. Já mám normálně radši, když v setu neznám jediný track, a v tomto setu těch jeho vlastních profláklých hitovek byla asi tuna, ale pasovalo to dohromady, mělo to šťávu, a k tomu Veracocha … lábuš, fakt. *srďýčko*
Oakenfold skutečně překvapil, ale spíš tím, jak sice dokáže vybrat některé opravdu zajímavé skladby, ale zároveň je mrští do přehrávače totálně bez ladu a skladu. A co se to šmankote dělo během jeho vystoupení se zvukem? Jako vytvořit pocit gradování tím, že vyšteluju hlasitost na max, tak to bych uměla taky. Ale mohlo to být i horší.
A Ali&Fila, třešnička na dortu, set jedna velká gradace, a těch pár vokálovek to v žádném případě nepřesladilo. Strašně se mi líbilo, jak se Filovi vypnula všechna ta světla a zůstaly jenom obrazovky, ale prý to nebylo schválně 😀 A potom, když se rozednívalo, tak v projekcích dokázali vytvořit úplně stejnou překrásnou modrou, takovou jako obloha! Vůbec ta koncepce hlavní stage se mi hrozně líbila, djs náš efektně řídili ze svého obrovského velínu, projekce pěkně barevné, a jak byla pláž trošku s kopce, když se člověk z první lajny ohlédl, viděl tak krásně ten (mnoha)tisícihlavový dav v jednom rytmu, takže taky vynikající.
Podtrženo sečteno, pár chyb by se našlo, jako například značně agresivní pán v první řadě na hlavní, ale naštěstí se ho podařilo uklidnit. Organizátorsky se mi vše zdálo standardní, a to vlastně znamená pro Českou republiku (vlastně bohužel) stále ještě nadstandardní úroveň.
Děkuji moc Newmanovi, Gytárce a Klapčovi za vynikající společnost, bez nich by byl konečně o ničem dokonce i ten Corsten 😉
23. 8. 2009 v 16:25 #137944Acidflash
ČlenAcidflash = Marek303… nebyl jsem přihlášenej
to TranceKeeper: Slyšel jsem ho moc dobře, podle mě hraje takový ty narychlo slátaný songy z kterých se většinou stane během pár dní hitovka a za 14 dní ani nevíš jeho název. Kýčovitý melodie a skoro žádnej vývoj, každá písnička úplně jiná… pro mě byl Ferry někdo když stál za projektem System F, Veracocha a další. V té době parádní trance, teď bych tomu dal tak 5 z 10 a to díky tomu, že sem tam tyhle klasiky zahraje. Jinak zahrál snad 3/4 tracků stejných jako loni na Transmisson. Oakenfold neni žádnej muj extra favorit, ale to co hraje je zajímavý a nevidíš (neslyšíš) to každý týden na BP top 10. Možná že to je tím že máš rád tu energii, já kvalitní hudbu :).
23. 8. 2009 v 16:17 #137943Emilly
ČlenTak já opět bez výhrad. Naprosto dokonalej lineup a super akce. Ještě, že tam byl ten Oakenfold, kterýho mi stačí slyšet…. vidět nemusím, takže byl čas si odskočit a odpočinout. Myslela jsem, že se mi to zdá, když Shah slezl z podia a začal lidem nabízet jednohubky…. přijde mi to, že ten chlap se ke svým fanouškům chová fakt s úctou. A pak samozřejmě Fila…..hmmm, toho já můžu.sm5
23. 8. 2009 v 15:48 #137942DjDkD@ve
ČlenTakze trochu obsirneji sm15
Laydee Jane – slusny celkem naslapnuty setik, neslysel jsem ho cely, protoze jsem se projizdel lodickou na machaci a zkoumal prostor, takze bez bodoveho hodnoceni sm15
Sied van Riel – opravdu parádní set na rozpumpovani, uplne me vtahl do akce 10/10
Roger Shah & Chris Jones – to co jsem cekal jsem i dostal, mam jeho styl hrani rad a Live je fakt uzasnej (ty klavesy jsou nesmirne efektini!!), Chris se snazil a celkem mu to i slo, to ze hecoval lidi naprosto v poradku a vubec mi to nevadi 10/10
Kyau & Albert – naprosty standard, docela bych rekl, ze i lehce volnejsi styl, nez u jejich poslednich setu, co jsem Live zazil, sice vrzali, ale ten jejich vyber tracku mi sedi 9/10
Ferry Corsten – nejlepsi set, ktery jsem od nej slysel, prvni pulhodina upliftiku me totalne rozsekala a ten zbytek WOW!!! ten me dorazil – Ferda na hrad!!!! 10/10
Paul Oakenfold – prekvapeni vecera, po domacim poslechu jeho radioshow jsem se moc bal, ale zahral fakt kvalitni setik, sice tam mel par hluchych mist, ale dokazal, ze jeste rozhodne nepatri do stareho zeleza, kam ho nekteri posilaji, sice jsem si pri jeho setu byl sednout, ale to jen proto, ze me Ferry znicil 8/10
Aly & Fila – no proste mazec, tohle je styl kterej miluju – melodycky pecky z jejich kuchyne a ty priserne euforicky breakdowny sm16, vyzdimal ze me posledni zbytky sil, bravo!! 10/10Zvuk byl cisty a dobre vyladeny na Trance, po Ferdovi lehce prebasovany a dost nahlas, ale nic dramatickeho (se spunty to clovek skoro nepozna sm15 )
Zachodu dostatek, ale kde sakra byla zase ta cisterna s vodou??? Chodil jsem se mejt aspon do Machace, ale neni to ono……
Fronty na barech zadne (az na jidelni stanek, tech tam mohlo byt o neco vic a s vetsim vyberem jidel a lepsim zasobovanim, aby jim nedosly kolem treti hranolky)
Zhruba na 25 minut, pri Filove setu, vypadla svetla na mainu, ten chudak skoro ani nevidel na popisky na svych CDs, ale popral se s tim na jednicku sm15
Ocenuji taky zapojeni poradatelu do projektu dance4lifeCelkove byl machac nejlepsi Trance akci na ktere jsem u nas kdy byl!!!!!
Pokud bude pristi rok podobne natriskana lajna, tak jedu zase!!!!!!23. 8. 2009 v 15:38 #137941Gizmo
ČlenOMFG!!!!
plusy : – Nej line up
– nej výkony DJs (ostatní stage vždy jen na kukačku – jen na Laydynu jsem si došel ještě jednou na dýl)
– super světla (až na ten výpadek – jinak bez blbostí navíc – jen out doorové nasvícení+projekce)
– super banda lidiček, přiměřené ceny, téměř nulové čekačky na barech, podpis od Ferdy (díky Tomstarovi)
– poblbnutí s bílou trubkou – objektiv by Canon 70-200/2,8 (diky Tomstarovi)
– volné místo k sezení cestou domů (nečekaně jsem seděl celou cestu)
– ochutnal jsem poprvé sushi (VIP prostor)
– naprosto krystalický zvuk – poklona až k zemi … (výhrada viz negativa)
– lovení duší delším objektivem – stráááášně mě to baví sm11mínusy: – čínské nudle aneb ohřejeme dáme sojovku a 2 kolečka párku a trochu kyselého (nezaměňovat s kysaným)
zelí Ale hlad je všemocný kuchař – polknul jsem to ani nevim jak :-)))
– zapomenuté vizitky
– absence špuntů do uší (svoje jsem nechal doma,ale na barech je prostě klidně mohli prodávat …)
– k předchozímu – místy, zvláště pak na P.O. set přehulený zvuk (ano 100m od stage pořád až dost … z focení
zepředu mě ještě teď hučí v palici)
– celková zchátralost mé osoby (okolo 4. ráno totální kolaps, ale po cca hoďce jsem se malinko rebootnul)
– fotky – kua nechce to za mě někdo zpracovat ??? Get up, svatba, mácháč … cca 1200 snímků po prvotnim
probráníDJs: Laydee – mám ji rád a to moc a na Mecca stage (měla 2 hraní za večer) se neuvěřitelně rozpařila 9/10
Sied Van Riel – dost setu prokecaného – začátek se mi moc nezdál, ale po chvilce se to výrazně zlepšilo (ale
nehodnotím)
Roger Shah – ano co jiného na písek a k vodě než poSHAHaný trance :-))) paráda 9,97/10
Kyau vs. Albert – opět spousta kecání – zdálo se mi (z toho co jsem zaslechnul), že to občas stylově dost lítalo, ale
jak říkám dost jsem kecal
Ferry Corsten – no … tady jen hodnocení 11/10 sm16 (málokoho to překvapí že)
Paul Oakenfold – no vše to co jsem od něj čekal, jsem dostal bohužel mě masivnost zvuku vyhnala do „bezpečné
vzdálenosti“ … Jinak mixák škádlil dost a to já rád … Jižní slunce pak jako highlight 7/10 (ale o5
hodnotím jen částečný dojem – objehnul jsem při něm areál a ostatní stage)
Ali&Fyla (just joke na TM) – po překonání mé únavové krize paráda a člen top 3 vystupujících 9,95/10celkově: světla 9/10
zvuk 8/10 (jen za to že to bylo až moc jinak opravdu paráda)
lidi 8/10 (spousta známých, ale tradičních pár otravu ožralých a sjetých – ale zas ne nijak moc)
bary 8/10
DJs 9/10
Bez rozpaků označuju Mácháč 2009 za jednu z top akcí, které jsem kdy navštívil … -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.