TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse Mácháč 2009 – dojmy

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 76. až 90. (celkem z 97)
  • Autor
    Nulda
    Účastník

Oakenfolduv set rozhodne prekvapenim vecera /velice prijemnym/, jinak zvuk naprosto spickovej, akce organizacne zvladnuta na vybornou. Fila me naprosto odrovnal, jeho proste zeru a vzdycky budu sm2 pri Back To You abs mraz v zadech

Newman
    Člen

Nuld@: Jones byl ještě v pohodě, když si vzpomenu na Oakenfoldovu snahu o odpálení reprosoustavy neustálým vyháněním hlasitosti do tak extrémních hladin, že ještě dobrých 100 metrů od stage (navíc bokem) jsme se vzájemně neslyšeli. Tohle je jeho představa DJingu? sm17

Jinak to byl můj první Mácháč a povedl se na jedničku. Líbil se mi každý set kromě toho Oakenfoldova a části K & A, Ferry mě moc překvapil, jeho set byl výborný, van Rielův taky, no a Fila byl ta pověstná třešnička na hodně velkém dortu. Ovace zbytku „přeživších“ v šest ráno byly zasloužené, krása sm3

Ceny pití v normě, jídlo bylo dražší (nevím, třeba to byl standard, já zrovna na akcích jídlo nevyhledávám), lidí bylo dost, ale hýbat se dalo i v první řadě, takže spokojenost. Nakonec vyšlo i počasí, které celou cestu tam stálo za prd, protože lilo jako z konve, ale v Doksech snad nespadla za celý den ani kapka.

Za rok znova, nelze jinak sm2

Už toho chudáka Chrise nechte 🙂 je to šílenec ale to jste přece mohli čekat, stejnej byl i na Armin only. Mně se to líbilo byl by dobrej MC. Zas co má řvát jinýho než make some noise, a put your hands up? Musí se nechat že má úžasnej hlas. Bylo to takové zpestření a těch 15 minut jste mohli přežít.

Nulda
    Účastník

až na Chrise Jonese akce roku. další koment později 😀

Seven: samozřejmě že ne. Billboard tam byl, ale bez line upu.

Marek303: Ferryho vrzání? Tos byl asi chlapče na jiný akci ne? A nebo si stál moc blízko jiný stagi. Já žádný vrzání neslyšel. Naopak byl to dokonalej energickej trancovej set. Ale tvoje představa o trancu, jelikož si evidentně fanoušek Oakenfolda, vysvětluje vše. 🙂

seven
    Účastník

Byl tam někde ten bilboard s line-upem na transmission?sm3

Jules
    Člen

Bohužel mi dosly síly po ferrym protoze sem cely den tapal po mimoni na tuningu a jeste k tomu mi nepridala predesla noc v kempu kde se opravdu neda v klidu spat.

Akce to byla proste NEJ NEJ, vykony djs je zbytecny psat, prostredi bylo taky nadherny, pocasi uslo takze cela akce byla na jednicku.
    Oakenfolda sem slysel pouze u baru a alyho nebo kterej z tech dvou to byl tak toho jsem slysel ve stanu v kempu.

jediny minus – zvuk po ferrym až moc hlasity

Anonymní uživatel
    Host

Uff tak až na to Corstenovo vrzání a (s)hitovky od Kyau vs Albert byl lineup parádní! Jako nejlepší výkon bych hodnotil asi Sied van Reala společně s Oakenfoldem. Čěkal jsem od Paula hodně, ale překonal naprosto moje představy. Kombinace nového trancu a starších klasik (Viaola a pod.), který si tady u nás v té době nebylo možný poslechnout a k tomu ještě pár psytrance pecek, paráda. Míchání sice až tak dobrý nebylo, ale jedinej alespoň nehrál písničku 7 minut a pěkně to mrskal tak po třech minutách.

Hanny
    Člen

Miluju Ferryho. Tečka. :D:D

Anonymní uživatel
    Host

Pro mě nejlepší akce za hodně dlouhou dobu a to jsem byl letos třeba i na Street Parade v Curychu. Prakticky celý večer různé odnože tranceu, takže jsem jen vždy na chvíli zmizel z „písku“, abych si odpočinul a hned se vrátil, aby mě hudba znovu pohltila. Taky atmosféra byla vynikající a lidi se nechali unášet hudbou a pařili. Úplně nejvíc mě nadhnuli Shah, Ferry a Aly. Takhle nabitej tranceovej line-up snad na žádným festivalu či party nepamatuju a obávám se, že už se nic podobného nezopakuje. Buďme proto rádi za každou takovou akci.

K1aptcha
    Člen

celkové pocity mám dobré sm2

detailněji:

[b]Laydee Jane[/b]: stihli jsme její konec při našem příchodu a drtila tam zrovna překvapivě hard trance (Dr. Willis vs. Vandall – Tech Ho (Scot Project Remix))sm10 a pak už jen For The Most Part od Tyase s Pattersonem

[b]Sied van Riel[/b]: slušnej techy setík, plnej těch trendovních upištěnejch synťáků ala Jochen Miller – Brace Yourself a taky oněch minimal zvučíků… skvěle jsem zapařil na MME

[b]DJ Shah feat. Chris Jones[/b]: baleárskej uplift prakticky většinou z jeho produkce byl vcelku fajn, i když celkově tady šlo spíš o tu „šou“ s klávesama (což hodnotím pozitivně, působilo to na mě líp než třeba Rank 1 na Transmissionu) a zpěvácké/hecující vystoupení (no nebylo to úplně špatný, ale na trance akci to zrovna nemusím)

[b]Kyau & Albert[/b]: dalo by se to shrnout jako přehlídka neskutečnýho vrzání… ale ještě byly síly, tak se to dalo… navíc to trošku vyvažovaly Kyauovy akrobatické kreace a celkově sympatické vystupování (i když na to většinou nedám)… jediný melodicky věci, na který si vzpomenu byly Kiksu a 6AM… jinak klasiky vrzačky Grrreat, Megashira, Be There 4 U, Flatline od Cosmiců atd.

[b]Ferry Corsten[/b]: mě to teda nijak extra nebavilo, jeho ohraný hitovky, sem tam vrzáníčko plus Binary Finary – 1998 v nějakym mau5 remixu… aspoň mu nabasovali zvuk a znělo to tvrdě sm2

[b]Paul Oakenfold[/b]: pro mě [i]překvapení večera[/i]! proč? až na první track (nějakej remix Ret Hot Chilli Peppers) a Southern Sun prakticky [i]nehitovkařsk[/i]ý a netrendový set, co se jen tak neslyší, tohle byl pro mě [i]opravdovej trance[/i] – ano přiznávám, že mohl být vlastně docela nudný, což bylo i dáno Paulovou nekomunikativností (jo můžete si z něj dělat i srandu, ale co jako, že se nehýbe a nehecuje? sm2) a skoro samými IDéčky… ale každopádně byl na dnešní dobu dost netradiční… a hlavně: hrál překvapivě i [i]psytrance[/i]: výběrem, to co jsem poznal: John ’00‘ Fleming – Nervous Breakdown, Push – Strange World (Astral Projection Remix) nebo Faithless – God Is A DJ (Astral Projection Remix)…; a překvapil klasikou Planet Perfecto – Bullet In The Gun

[b]Aly & Fila[/b]: set tisíce a jednoho breakdownu, opět prakticky jen z jejich produkce, takže když se to tak vezme, tak stylově to byl velmi nudný set, stejný zvuk, stejné gradace, ale tenhle styl zas docela dost můžu, takže jsem ho propařil vlastně celej sm15 a acídky v This Late Stage jsou hukot sm5

ceny pití přijatelné (40,- z 0,5l coly/ledového čaje)

zvuk hlasitý, čistý, později (začalo to u Ferry) již možná až moc hlasitý a trochu přebáslý

západ slunce: nic moc sm0

projekce, světla a absenci laserů ani hodnotit nebudu, to je stejně k ničemu, navíc pár desítek minut Fily jsme měli bez světel, jen při puštěné projekci a i tak to bylo fajn sm15 chybička se vloudí

Tak já taky.
    Byl to můj první open-air fesťák vůbec, takže dojmů jsem si odvezla haldu. Pláž, vydařené počasí navzdory pesimistickým předpovědím a dohadům, pařezy stavějící se do cesty procházejícímu lidu a nudle s masem za osmdesát sm2

[b][i]DJs:[/i][/b]
    [b]Sied van Riel[/b] – mastil to slušně, na podvečer výborná rozpumpovačka

[b]Roger Shah a Chris Jones[/b] – nečekala jsem od nich nic, takže jsem měla spíš radost, protože jejich výkon se mi až na zmiňované kýčovité výkřiky docela líbil

[b]Kyau a Hypernova[/b] – no, na tento set jsem si šla sednout (o nic jsem zřejmě nepřišla) a škodolibě pozorovala, jakou neplechu může nadělat pařez přistavený do cesty okolnímu světu sm2

[b]Ferry Corsten[/b] – šli jsme dopředu a ten zvuk mi málem vyrval srdce z těla… je sice dobré mít silný zážitek, ale až tak silný být nemusel. Nicméně hudebně se mi to nijak zvlášť nepozdávalo, myslím si, že Ferda umí líp.

[b]Paul Oakenfold[/b] – tak během jeho setu jsem seděla zase u pařezu a zvuk mi připadal hlasitý i z bezpečné vzdálenosti, proto jsem se raději nepřibližovala. Nicméně psy-trance okýnko potěšilo, zvláště God Is A DJ od Faithless v Astral Projection Remixu. Na ten jsem dokonce vstala a vběhla do horké zóny.

[b]Fadi[/b] – no, všichni víte, že mám pro něj slabost, že jo. Intro mě dostalo do kolen, zbytek teda mohl být lepší, přijde mi trošku mimo mísu prásknout tam Askewa a hned za to kupříkladu Kheperu. Nicméně set to byl našlapaný a nějakou tu drobnou nesourodost já mu klidně odpustím. Aztec, Back To You, This Late Stage (uáá!!), Everything, Humble, dokonce i Circa Forever a snad něco nového od Bluemana (tipuju, že to bylo jeho)… mlask! Akorát ten zvuk, ach jo. A asi na dvacet minut nám prakticky zhasli, ach jo! Ale co už.. Tradičně pak přišel mezi nás, mně se prostě líbí, jak se svým fanouškům věnuje. Je to bourák sm3

Cesta vlakem (dva přestupy), tramvají, pěšky domů do kopce, výtah, shodit boty, vysypat písek a uff.

zeleenda
    Člen

Tak po dlouhé době na větší akci a musím uznat,že výtky se hledají velice těžko.Počasí bylo perfektní.Lidi byli super.K výkonům DJs.
    SVR Hrál velice příjemnej uplift občas proloženej tech trancem,skvěle se na to pařilo 8/10
    Shah ft. Ch. J. co se Shahova hraní týče,tak hodně sladil,až sem z toho byl chvílema přeslazenej,nicméně výkon to byl znamenitý,klávesy byly příjemným zpestřením jeho setu 9/10 ještě si zpívám Beatifull things……..
    Výkon Ch. J. :nijak zvlášť mě nezaplavil,byla to trošku šaškárna pro lidi,což už asi k těmto akcím začíná patřit.Výkřiky: Make some noise a pod. na mě působí jako vrchol kýčovitosti rozhodně jení na škodu lidem poradit,kdy se mají projevit,když nedokážou hudbu cítit…….
    K. vs. A. Hráli to svoje,ničím nepřekvapili, ani ničím nezklamali,slyšel sem je naživo poprvé 7/10 dobře připravili půdu.
    F. C. pan mistr,opět potvrdil své nepřekonatelné nejen Djské,ale zejména producentské kvality a zase to všechno rozsekl.Prostě Ferda nikdy nezklame,furt se směje na lidi a co mě nejvíc těší je,že sem u něho zatím nikdy nezaznamenal nějaký výkonnostní pokles.Profesionál ve všech směrech.Set bravurně vygradoval a zakončil Carte Blanche 10/10 co víc si přát.
    P. O. Prvních 15 min. Oakího a šel sem pryč.Jen poznatek (pohybama mi přišel jako hypochondr,žádná dynamika těla).Rukou mával,jako kdyby jí měl na provázku a někdo mu s ní sezhora cukal.Nebyla síla se zdržovat na hlavní stage,ale z cest mezi Mecca a Duplex stanem se zdálo,že nehraje uplně nejhůř.
    A. & F. BPM kolem 140 euforickej uplift,dlouhý spirálovitý nájezdy co víc si přát.Z toho co sem slyšel 9/10

Jak trance neposlouchám,tak mě Mácháč velice potěšil,zejména atmosférou a výkony všech DJs.
    Své účasti rohodně nelituju.

*_Marek_*
    Člen

Ferry -asi nej set,skoro žadné zpívanky dával si to
    Shah – diskoteka a místy jak když tahají borce za koule
    Bela En -až na technické problémy dobrý set
    Oakenfold – šlo to,k e konci
    SVR – konec setu měl dobrý
    KvA – skvělej začatek No turning back,pak jsem odešel
    Orbith – luxusně standartní set – neznal jsem jen 2 tracky
    Laydee Jane snažila se

zbytek nehodnotím

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 76. až 90. (celkem z 97)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.