TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse MAGNETIC festival – 7.5.2013 (Steve Aoki, Sander van Doorn, Nervo, Showtek…)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 84)
  • Autor

Díky za feedback, chlapi.

Já netvrdím, že lajna je zlá, to v žádným případě, lupen jsem kupoval hned jak „šli ven“ Bingo Players, ale čekal jsem, esi tam třeba nedáte nějaký
    víc proggy house jméno, nějaký „piankáře“, třeba ten Otto Knows hraje výborně a není ještě drahej.. sm4

Každopádně toho Thomase Golda velká škoda – měl booking přislíbenej do SaSaZu, ale zrušili ho a on by přitom lidem vyloženě sednul,
    sázím na to krk svý tchýně!!

Jinak ty jména, co jsem psal (Wolf, Basoski, Clamaran, Gaudino a Sinclair) – ty jsem psal právě jakožto důvod, že byli nahoře rok-rok a půl
    a dneska po nich ani pes neštěkne – psal jsem to jako paralelu k tomu, že jste psali, že uvažujete o nějakým rezidentním dji.
    V případě, že bude Magnetic dvakrát do roka, tak se případnej rezident po 2-3 edicích podle mě lidem ohraje a budou špačkovat
    – stejně jako se velice ohrálo právě těch pět pánů, co jsem zmiňoval a což by se mohlo možná stát u i případnejch dalších jmen,
    který jsou aktuálně „on fire“ – kdyby se lidem přejedli..

(Chraňbůh, že bych orodoval za tahle jména, to byste si museli myslet, že jsem padlej na hlavu..) sm0

Jinak jak jsem řekl, držím palce, určitě rád podpořím a btw, co takový SaSaZu s Thomasem Goldem, kde by na něj 2.000 lidí přišlo?
    Vstupný 350,-, Goldovi 20.000 EUR (nebo kolik stojí), kilo klubu za pronájem a kilo do kapsy Vám – no nezní to náramně? sm3

live61.com
    Člen

Díky za názor – konstruktivní a mírumilovný.

Původně to nebyl ani takový záměr vybírat dvojice, ale prostě se to tak sešlo. Hodinový set je dnes standard na velkých festivalech. Pro tyto DJs to není o tom vypálit do hodiny všechny hitovky, ale udělat z hodiny „hodinové peklo“, které bude lidi neustále bavit. Doba hodnocení nájezdu/vaty/dojezdu u jednotlivých setů je už pryč, bavíme-li se o tomto typu akcí. Lidi se přišli bavit – na maximum, a podle toho hrají i dnešní electro/house DJs, které vozíme. Např. Chuckie – přišel – spustil – rozsekal – odešel. A lidem se to líbilo a chtějí ho znova. Chápu, že je tu jakási odborná obec, která to hodnotí trochu jinak. I já si občas pustím doma dvouhodinový set z úplně jiného ranku, protože hodinový set Dada Life není k práci nebo k chození po městě pro mě to pravé. Na halovku, kterou děláme, platí ale trochu jiná pravidla. Děláme to především pro lidi a v květnu se osvědčilo, že s tím, co dělají už dávno na zahraničních festivalech, nemá problém ani domáci publikum.

DJs vybíráme tak, aby to mělo hlavu a patu. S těmito jmény jsme jednali a má to své důvody, proč v prosinci na MAGNETIC nevystupují. Což neznamená, že v budoucnu nebudou 😉

Hard Rock Sofa a Swanky Tunes budou hrát „jakoby“ B2B po sobě, právě z toho důvodu.

DADA LIFE potřetí jsme vysvětlovali výše – nové album, nová produkce mimo album, jdou hodně dopředu. Nebojím se, že by se okoukali, resp. oposlouchali.

Jména jako Laurent Wolf, Olav Basoski, Antoine Clamaran, Alex Gaudino nebo Bob Sinclair už dnes masy nezajímají. Stavět na nich halovku pro 10tis je nesmysl. Clamaran sotva naplní Roxy za 200,- vstup. Tím neřikáme, že jsou špatní hudebně.

Na prosinec jsme měli v merku cca 25 jmen, ze kterých jsme vybírali. A jsou i tací, které jako trh vůbec nezajímáme a dávají přednost USA, kde na ně přijde 10x více lidí a zaplatí jím 3x větší honorář. Taková je realita. Přesto si myslíme, že i prosinec je co do obsazení na vysoké úrovni.

Já si osobně myslím, že bude-li jen jedna stage, je 13 djs (byť budou některý dvojice) trochu moc a to i pro vás z finančního hlediska.

Kromě 3 jmen bude hrát zbytek zase hodinu a dj neudělá za hodinu žádnej vývoj v setu a tudíž hraje jen hitovky,
    takže se z toho stává zbytečná diskoška, nota bene z těch lidí, co už jsou z line-upu venku, hraje polovina z nich téměř stejný tracky..
    (Třeba takový Hard Rock Sofa a Swanky Tunes – kromě jejich produkce nejde skoro poznat rozdíl v setech..)
    Myslím si, že je lepší model mít dva taháky, co vám natáhnou lidi a k nim 5-6 doplňujících jmen pro clubbery..

Co se týče „headlinerů“, resp. známějších jmen, chápu, že finance a termín jsou jedna věc, ale třeba do konce srpna
    měli Fedde Le Grand, Nicky Romero nebo Thomas Gold volno a gigy nikdy nemají booknuté na další dobu než 3 měsíce dopředu
    (vím to, protože se znám docela dobře s lidma z jejich managmentů), což mi přijde jako škoda, že nebyli poptaný,
    protože jsou tady poměrně známý i u komerčnějšího publika.

Pak když se podívám na zbytek jmen, tak mě překvapuje, že tam není nějaký jméno, který hraje víc takovej ten proggresivní house bez 90% vrzaček,
    na mysli mám třeba Otto Knows, Matisse & Sadko nebo John Dahlback..

Palec nahoru za Nari & Milani a Bingo Players (v Miami byli výborný), to je podle mě výborná volba,
    akorát doufám, že se svým směřováním a filozofií neodchýlíte od kvality, kterou jste prvním Magneticem nastolili..
    Dada Life potřetí za půl roku mi přijde prostě trochu už ta nastavovaná kaše..

Co se týče stálého headlinera akce, tak uděláte-li to v momentu, kdy budete mít akci dvakrát do roka, je to totální nesmysl
    a po roce dvou vám to lidi vomlátěj o hlavu, vsadím se s váma o 20 let starou Glenmorangie. sm4
    V house a na naší scéně se oblíbený jména mění jak na běžícím pásu a co se já pamatuju, tak jména typu Laurent Wolf, Olav Basoski, Antoine Clamaran,
    Alex Gaudino nebo Bob Sinclair, která tady měla nějakej větší úspěch u mainstreamu, tady někoho zajímala půl roku – rok. (teď nehodnotím jejich kvalitu)

Držím vám určitě palce a v žádným případě nepatřím ke skupině chronickým kritizovatelů,
    ale malinko mě prostě překvapuje „model“, který z toho trochu teď cítím..

live61.com
    Člen

Opakují se 3 jména, která podle nás měla velký ohlas a za 7 měsíců se opět v produkci posunula dopředu. Proto si myslíme, že je dobré je na MAGNETIC festivalu mít. Kromě toho u jednoho se řeší rezidentní působení. U DADA LIFE se teď uvolnil původně obsazený termín, proto jsme potvrdili i je, i když původně v plánu už nebyly. V line-upu je 7 jmen a další 1-2 ještě budou. Ve finále přivážíme více jak 13 DJs! na desetihodinový festival (většina jsou dvojice).
    Na druhou stranu není tolik jmen, aby zaplnila halu s kapacitou 10.000 lidí. Krom toho, že jsme pro některé DJs nezajímavý trh, takže k nám ani jet nechtějí, nebo požadují neakceptovatelné honoráře. Další faktor je volný termín. Polovina DJs, které jsme původně zvažovali měli už termín 14.12. dlouho dopředu obsazený. Pořád si ale myslíme, že vozíme špičku současné house music. Na téma opakování tu máme na scéně jiné adepty, které se udržují v line-upech tak nějak setrvačností, ale jejich hudební posun je spíš na opačnou stranu.

Určitě rozlišujeme Dada Life od modelu „Afrika Islam“ a podobných kostlivců 😉

Michal
    Účastník

Spís dada life potreti sm15 letos, to nebyli ani kyau and albert sm15

Live61: Ale no tak, chlapi… Snad z toho nebude nastavovaná kaše, opáčko 3 jmen je podle mě už moc.. sm7

Anonymní uživatel
    Host

[quote live61.com]DADA LIFE potvrzeni na MAGNETIC !!!

[img]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/230561_403185389747315_486105800_n.jpg[/img][/quote]

sm17sm17

live61.com
    Člen

DADA LIFE potvrzeni na MAGNETIC !!!

[img]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/230561_403185389747315_486105800_n.jpg[/img]

Anonymní uživatel
    Host

nicméne pustil jsem si tedka jedny hard rock sofa a pořad dobrý byt těch cover a předělávek tam na můj vkus celkem hodně

live61.com
    Člen

Pro ty nemilitantní tu máme o cover photo na facebook 😉

[img]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/557292_393023380763516_1124394651_n.jpg[/img]

live61.com
    Člen

Nejlevnější vstupenky v síti TICKETPRO za 890,- Kč dostupné pouze do pondělí 10.9. Další vstupenky budou v prodeji za 1090,- Kč / cena na místě bude 1400,- Kč.
    http://bit.ly/magnetic2012

TIGI
    Člen

Jsem zvědavej na Nari and Milani co předvedou.

Swenky Tunes a Hard rock sofa rozjížděj docela velkou show !

live61.com
    Člen

DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE, 14.12,2012

[img]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/543520_340764919322696_1068109021_n.jpg[/img]

Michal
    Účastník

Hardwell @ Sensation Praha 2011
    Hardwell @ Wonderland SaSaZu ( 2,5 hrs set)
    Hardwell @ Fabric
    Hardwell @ Magnetic 1
    Hardwell @ Tiesto Open Air Bratislava
    Hardwell @ Tomorrowland
    Hardwell @ Magentic 2

sm15

No uvidim, na TML je moznost Hardwell / Corsten / M.I.K.E v ten čas 🙂

TIGI
    Člen

[quote Michal]No já už mám přehardwellováno, na Tomorrowlandu ho ted vynechám sm15 přecejenom by to byl už Hardwell posedmý sm15[/quote]
    Teprve po sedmé a ty ho vynecháš ? Já si ho na TL nenechám ujít 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 84)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.