Úvod › Fóra › Trance Diskuse › MENNO DE JONG – ENTRANCE @ ROXY – 7.3.2009
- Toto téma obsahuje celkem 183 odpovědí. Do diskuze (57 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
DaW a poslední změna proběhla před 16 roky a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
6. 3. 2009 v 17:02 #119073
Anonymní uživatel
Neaktivnígizmo: souhlasim s tebou, ale chtěl sem ti jen ukázat rozdíl mezi extrémníma názorama na djing: řemeslo a jukebox.. pár vyžádanejch tracků nikoho nezabije, jde o to, jestli a jak padnou
edit: napiš mi na icq, ať tu neděláme bordel 🙂
6. 3. 2009 v 16:40 #119072Gizmo
Člen[quote hellman]gizmo: de o to, že ne každej dj hraje jak kolovrátek, vrz sem, máv tam.. je hromada djů, který maj při hraní jasnou vizi toho, co chtěj předvést, vědí, jak dát setu spád, jak načasovat svůj set. a tahle vize by se měla na djovi hodnotit. a když za tebou někdo přijde, jestli bys mu tohle nezahrál, znamená to, že si v podstatě vůbec neváží nebo nevšímá toho, co ty jako dj děláš, že děláš něco o trochu víc než jen nahodile vybíráš tracky z bagu a pouštíš je přes drahou techniku lidem. jako chápu, že by někdo rád slyšel svoje oblíbený tracky na party, znám ten pocit, proto sem ostatně začal hrát, ale na djovi by se mělo hodnotit hlavně to, co a jak hraje i bez toho, aby mu to někdo říkalm vždyť číst publikum je součást tohohle jobu[/quote]
Tak a ona vize setu se nějak vylučuje s tím že lze zakomponovat smysluplně vyžádaný track ? A je správnější ten DJ který ví co bude večer hrát / tuší co bude večer hrát nebo ladí na místě s ohledem na vývoj a reakce lidí … ne prostě mě přijde všechno tohle jako naprosto zbytečné tlachání a kafrání … Sry buď se večer povede nebo nepovede, buď pro mě zahraje dobře nebo ne … to strašně módní pitvání mě začíná čím dál víc … popouzet (to je takové hezky neutrální slovo).
Akce byli od jaktěživa o muzice a setkávání s lidma nebo ne?
6. 3. 2009 v 16:29 #119071Anonymní uživatel
Neaktivnígizmo: de o to, že ne každej dj hraje jak kolovrátek, vrz sem, máv tam.. je hromada djů, který maj při hraní jasnou vizi toho, co chtěj předvést, vědí, jak dát setu spád, jak načasovat svůj set. a tahle vize by se měla na djovi hodnotit. a když za tebou někdo přijde, jestli bys mu tohle nezahrál, znamená to, že si v podstatě moc neváží nebo nevšímá toho, co ty jako dj děláš, že děláš něco o trochu víc než jen nahodile vybíráš tracky z bagu a pouštíš je přes drahou techniku lidem. jako chápu, že by někdo rád slyšel svoje oblíbený tracky na party, znám ten pocit, proto sem ostatně začal hrát, ale na djovi by se mělo hodnotit hlavně to, co a jak hraje i bez toho, aby mu to někdo říkal, vždyť číst publikum je součást tohohle jobu.
nebo takhle, aby to nevyznělo tak ostře, myslim si, že každej dj chce zahrát pro lidi, ale zároveň chce prezentovat svůj styl. a každá žádost o nějakej song mu víc či míň svazuje ruce6. 3. 2009 v 16:22 #119070Gizmo
Členoff topic:
Škwara + Stoupa : – sestavte prosím všem DJs alespon desatero zásad aby byli DJji. Určitě by se mělo objevit zde kritizované hitovkařaní/provary NE, vlastní produkce NE(nebo jen maximálně 1 track), Je špatné pouštět moc staré věci, je moc špatné zabředávat do jiného stylu(a držet se jednoho bo nuda), je špatné hrát tracky (dle vašeho názoru) bez nápadu/se špatným soundem …. myslím, že z připomínek, které tu po většině akcí padají by byla dobrá kniha – každý kluk, který by chtěl začít hrát by ji přečet a nepouštěl se do toho…Bez urážky – napr DJ, který se staví poslechnout co hrají ti před ním pokecat s pár lidma a po hraní zajde na bar o5 za muzikou a kamarády/fanoušky mi přijde fajn – pokud během toho nebo před vlastní akcí někdo nadhodí moh bys pustit nějakej track, proč nad tím nezapřemýšlet … samozřejmě pokud to nebude Helena Vondráčková. Pokud by jste měli zprávy, že zahraje 90% na přání tak oki FUJ TO SE NEDĚLÁ !! Jinak vážně nevím co tu řešíte … myslím že docela blbosti …
Jo a plíízz ještě mi dejte základ v prvotních ideích DJingu … to slyším prvně … jsou nějaká skripta nebo odborné pojdenání od nějakeho teoretického DJjisty ?sm15
6. 3. 2009 v 11:25 #119058Stoupa
ÚčastníkSq4Raa: +1
6. 3. 2009 v 9:45 #119055Nemo
ČlenNo skoda ze se to kryje z trance energy 🙁
6. 3. 2009 v 9:20 #119053Sq4Raa
ČlenNejde o to, jestli to ten DJ zahraje. Smutný mi přijde už samotný fakt, že si někdo ty tracky u DJe objednává. A i když se EDM kultura dávno odcizila svým prvotním myšlenkám, alespoň část podstaty DJingu bychom zachovat mohli.
6. 3. 2009 v 9:15 #119052Gizmo
ČlenDJ je svéprávnej pokud se mu tracky které mu někdo poslal „hodí do krámu“ tzn bylo mezi uvažovanými a sedne to do vývoje setu, proč to tam nedat … . Samozřejmě všeho s Mirkem.
Předpokládám, že on nebude řešit ožralého zbloudilce s výkřiky „zahraj Helenu nebo ti jednu fláknu“ nebo majitelovo „pokud nebudeš hrát hipec a český tak si nezahraješ ani tady ani v okolí“ -a „hele nech toho techna a začni hrát něco pořádnýho … máš tam Goťáka ?“ – jako občas musí řešit ty tady opovrhovaní diskotékový pouštěči… Já ty lidi spíš obdivuju, že na to maj žaludek …
6. 3. 2009 v 8:54 #119051Stoupa
ÚčastníkTak teď se všichni honem seberte a začněte mu psát vysněný tracklisty s pohrůžkou, že jestli bude jenom jeden track chybět, ostříháte ho dohola… bože…
6. 3. 2009 v 0:59 #119042beyond infinity
ČlenNa tom že si někdo napíše o track bych neviděl nic špatného. Nakonec vždy záleží na tom konkrétním DJ jestli si do toho nechá kecat nebo ne. Někteří si hrají hlavně podle sebe, jiní zase hrají co chtějí lidi slyšet. Myslím že zrovna Mennovi toto nijak vadit nebude… sm4
6. 3. 2009 v 0:17 #1190412Sexy
ČlenHustey, ubožáku. sm6
5. 3. 2009 v 23:56 #119038SHP
ČlenJá jsem jednou taky jeden song vysocil no….
…ale jako nemělo by se to dělat no….sm65. 3. 2009 v 23:48 #119036Palda61
Člensm15
5. 3. 2009 v 23:43 #119035Anonymní uživatel
Neaktivnínebo tiesta 😀
5. 3. 2009 v 23:39 #119034Palda61
ČlenZvlášť, kdy po vás chtěj lidi třeba Kabáty.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.