TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse Novinky v sekci ukázky 20.3.2007

• Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Karel a poslední změna proběhla před 18 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 27)
  • Autor
    vyrys
    Člen

Rikeya: tezko, my totiz nejsme ani ted zadna tranceova basta Evropy, to by Deivisuv usmev zaril pres pul Brna:-)

Rikeya
    Člen

hellman: tak treba prezijeme jako jedina tranceova basta Evropy 🙂

Anonymní uživatel
    Neaktivní

andrews: jj, myslel sem to v rámci tranceu; ostatní styly neznám natolik, že bych v nich mohl nějak rejpat a analyzovat je.
    + dál: je sice pravda, co si psal, že největší rozmach byl v uk a nl v 90. letech (celkem mě mrzí, že sem měl v tý době skoro plenky..), ale to byl takovej řekl bych odrazovej můstek pro trance. z mojeho pohledu mu to prospělo, nejlepší věci vznikaly v letech 2000-2003, kdy už byl dost „odraženej“, lidi to žrali a producenti byli plni nápadů. docela bych i chápal, že se mnou nebudeš souhlasit, chápu tvůj smysl pro underground music.. trance ale jako takovej byl underground v oněch počátcích a ona holandská popularizace mu jen prospěla (tady někde vznikl pojem cheesy trance, ne?).
    myslel sem spíš situaci nastolenou před rokem, dvěma maximálně.. tu popularizaci, která nedává tranceu inspiraci a jakýsi „new breath“, ale tu, která ho ubíjí a sráží k zemi a do pop music pekel.

rikea: nene, přečti si andrewsova slova.. de o to, kam a z čeho se trance vyvíjí.. nemůžeš zanedbat minulost a brát jen to, co tu máme my ve střední evropě.. tady trance nevznikal ani se tu nevyvíjel, tady ho pouze konzumujeme.

vyrys: je to tak a je to humus.. líbí se mi nápad deep blue rec., kde mají každou show kontest, kde hrajou nejlepší nepodepsanej track (a určitě nejsou sami). ale jak řekl andrews, jak sou v tom prachy, je z toho cirkus 🙂

FDI
    Člen

3 DRIVES – GREECE 2000 [LEAMA REMIX]
    nedávno jsem objevil a rozhodně další z povedených oživení této legendy:-)

Karel
    Správce

Andrews napsal(a):
    ——————————————————-
    > Garethu Emerymu , případně Garethovi Emerymu.

diky opraveno 🙂

Sickboy
    Člen

Je mi docela úzko, když musím konstatovat, že se v podstatě ztotožňuji se skeptickým názorem Andrewse aspol. Trance JE za zenitem. A jména jako Buuren, Corsten, Oakenfold nebo van Dyk tu už nebudou. De Jongové atd. je zkrátka nemůžou nahradit. :-/

EDIT: Zároveň si však myslím, že trance, tak jak jej většina z nás zná, rozhodně ještě co nabídnout… Ale jak dlouho to potrvá? :-/

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Garethu Emerymu , případně Garethovi Emerymu.

Karel
    Správce

Rikeya napsal(a):
    ——————————————————-
    > remix se Gareth Emerovi povedl na jedničku….%-)
    > Karle, ja vim, ze je to obtizne, ale nauc se
    > trochu sklonovat i jmena nenemeckeho puvodu

obtizne to neni, nebyl jsem si jisty jak je to spravne, jak tedy myslis ze to ma byt? Garethu Emerovi, Garethovi Emerovi? no nevim 🙂

Binary
    Člen

Nechci rejpat, ale Lange vs. Emery – Antoher You,Antoher Me je už natolik provařená záležitost (ofiko vyšla někdy na přelomu listopadu / prosince), že se nedá za novinku moc považovat. Každopádně to nic nemění na tom, že jak Original, tak Terranova vs. Austin Leeds Remix jsou výborný. Když už, tak trance hymna konce roku 2006. :´-))

Anonymní uživatel
    Neaktivní

vyrys: A to je přesně ten problém…. když mají peníze větší hodnotu než hudba, nemůže vzniknout nikdy nic kvalitního.

Rikeya
    Člen

remix se Gareth Emerovi povedl na jedničku….%-)
    Karle, ja vim, ze je to obtizne, ale nauc se trochu sklonovat i jmena nenemeckeho puvodu

vyrys
    Člen

Andrews: nerikal sem v zadnym pripade, ze je to tak dobre, ale je to tak. Ale treba takovymu Rothovy nic jinyho nezbyde, nez byt soucasti toho byznysu, protoze ho to zivi.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Roman: Já jsem překvapen ještě víc, poté, co se tu na mě všichni sesypali, když jsem se podobnou kacířskou myšlenku odvážil vyslovit :´-))

vyrys: S těma net-labelama s tebou souhlasím a to je globální problém, kterej neovlivňuje jen trance. Dřív to bylo tak, že jsi musel vyprodukovat hudbu s určitou kvalitou, aby jsi se dostal na vinyl. Dnes tě větší labely odmítnou, ale ty si založíš svůj vlastní, digitální a vydáš si to. Roth a Foyle mají pravdu, ale oni oba jsou součástí právě toho ‚špatnýho‘ byznysu okolo ASOTu, kdy záleží víc na tom, jestli tvůj track někdo někde hraje než jestli je ten track vážně dobrej. Pokud mluvíš o současnym tranceu, tak máš pravdu, opravdu to tak funguje, ale neznamená to, že je to tak dobře.

Rikeya: Já se neřídím situací v Holandsku, jen jsem napsal, že holandští a angličtí djs (Oakenfold, Tiesto, Ferry) z toho tenkrát udělali trend. Máš pravdu, že boom je v Česku právě až teď, ale opět, neznamená to, že ta hudba jako taková není už dávno za zenitem a že nemele z posledního. Problém je, že to, co se děje u nás nebo v Polsku je pořád ještě doznívající vlna, kterou způsobila ta zlatá éra konce devadesátek a okolo nového milénia. Není tu už žádný underground, který by tu scénu hnal někam dopředu, tohle jsou poslední záchvěvy. Oakenfold je první vlaštovka téhle dekadence – z dřívějšího inovátora zbyla egoistická troska. Až postupně začnou odcházet a ještě víc stárnout PvD, Tiesto, Corsten, kdo je nahradí? Je ve světě tranceu někdo takový jejich formátu, kdo by je mohl plnohodnotně zastoupit?

A ještě poslední dodatek – ono ani v tom Holandsku ten trance už dávno není tak populární. Poslední Sensation byla mnohem víc o electro houseu než o tranceu (srovnej s line-upem někdy z 2001 – AvB, Marco V, Corsten, Gielen…) a na Innercity byla většina stageí hodně ovlivněna minimalem. Tiesto (a částečně i AvB) je popová ikona a populární svým způsobem (že ho lidi znají) bude vždycky – po hudební stránce tam jsou ale taky už jinde.

Rikeya
    Člen

Andrews: je sice pěkné, že se řídíš situací v Anglii a Holandsku (osobně bych tvrdil, že v Holandsku byl je a bude pořád stejně populární), ale hlavní je, že u nás prodělává trance obrovský boom právě nyní cca poslední 2 roky. Takže tady se rozhodně v českých poměrech o žádný odvar z odvaru nejedná.

vyrys
    Člen

Andrews: jenomze, v dnesni zaplave nove vznikajicich net labelu se ty dobry kreativni veci ztrati jako flus do more. vetsina tech radobylabelu stoji za nic a proto se vetsina DJs drzi uz na trhu osvedcenych labelovych znacek. Navic snad kazde producent ti rekne, ze je rozhodne dulezity, ze tvuj track zahral armin, schulz nevo above&beyond ve svych show, ale abys to este vic prodal, musis zacit jezdit ty svoje veci hrat. tuhle vec mi potvrdil nedavno jak martin roth, tak mike foyle

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 27)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.