TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse Novinky v sekci ukázky 20.3.2007

• Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Karel a poslední změna proběhla před 17 roky a 12 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 16. až 27. (celkem z 27)
  • Autor
    Roman
    Člen

Andrews napsal(a):
    ——————————————————-
    > beyond infinity napsal(a):
    > ————————————————–
    > —–
    > > Spíš mě vadí že spousta skladeb zní hodně
    > podobně.
    > > Producenti od sebe navzájem „opisují“, snaží se
    > > vyrobit ten unifikovaný zvuk který zrovna frčí.
    > > Bojí se experimentovat a to jenom proto, aby se
    > > dostali do ASOTu resp. do GDJB. Je to zvláštní
    > > fenomén, tyhlety módní vlny. 😐 Na takové vlně
    > se
    > > můžete celkem pohodlně svézt, a je to
    > pohodlnější
    > > než jít proti ní a riskovat neúspěch.
    >
    > + 1
    >
    > Jsem rád, že nejsem sám, kdo si to myslí.

nezbývá než jenom souhlasit… celkem žasnu, že se najde víc lidí na trance.cz s timhle názorem…

Anonymní uživatel
    Neaktivní

v-ben: Možná, že se skladbou s originální kompozicí a nápadem je potřeba mířit na jiný labely než Anjunabeats, Armada… Vymlouvat se na labely a na to, že pro originální hudbu nejsou podmínky, může jenom idiot. Dobrá, originální hudba vždycky najde uplatnění – a vůbec, celej tenhle přístup, kdy se staráme víc o to, jestli se ta hudba dá někde prodat nebo udat, místo toho, abychom se soustředili na podstatu tvroby hudby, na kreativitu a sebevyjádření, je úplně špatně.

v-ben
    Člen

bohuzel jedina sance pro trance producenta, kterej chce vydavat hudbu, chce se dostat do podvedomi, je dostat se do tehle radiovejch show.proc by labely vydavaly neco, co nehraje zadny znamy jmeno.a muze to bejt klidne super skladba s profi zvukem a originalni kompozici….proste nebude se to prodavat, tak nazdar, nezajem.labely udavaj smer.bud se jim vydas nebo si muzes nechat skladby v supliku.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

beyond infinity napsal(a):
    ——————————————————-
    > Spíš mě vadí že spousta skladeb zní hodně podobně.
    > Producenti od sebe navzájem „opisují“, snaží se
    > vyrobit ten unifikovaný zvuk který zrovna frčí.
    > Bojí se experimentovat a to jenom proto, aby se
    > dostali do ASOTu resp. do GDJB. Je to zvláštní
    > fenomén, tyhlety módní vlny. 😐 Na takové vlně se
    > můžete celkem pohodlně svézt, a je to pohodlnější
    > než jít proti ní a riskovat neúspěch.

+ 1

Jsem rád, že nejsem sám, kdo si to myslí.

hellman napsal(a):
    ——————————————————-
    > většina hudby směřuje nyní k jakémusi
    > mainstreamu, resp k mainstreamům.. za jeden směr
    > cesty bych označil „dostat se do asotu“, za druhej
    > „dostat se do gdjb“ (možná bych přidal i třetí a
    > tim je „zvuk jako sander“).

Většina hudby = ASOT, GDJB, Sander?! Já vim, žes to možná myslel v rámci tranceu jenom, ale vyznívá to dost hloupě takhle. Je spousta hudby mimo upllift trance, která má na rozdíl od něj nějakou pionýrskou myšlenku, nezkaženost a navíc se i skvěle poslouchá…

> bojim bojim toho, až se trancu stane to, co
    > hiphopu.. styl se stane nositelem moderní „in“
    > rádoby kultury, všude samej pozér, kterej ho_vno
    > rozumí tomu, co poslouchá..

To se nikdy nestane, můžeš bejt klidnej. Trance jak ho znáš teď už nikdy nebude mít takovou sílu, jako měl na konci devadesátejch let, kdy ho angličani a holanďani zpopularizovali. Tenkrát vzali undergroundovou ideu, přeložili ji do srozumitelnýho jazyka pro masy a udělali z toho boom. Těžko předpokládat, že se něco takovýho stane s ASOT trancem; to už je jenom odvar z odvaru, kterej nemá sílu, ale jenom proto, že pár marketingově zdatnejch djs si ještě drží alespoň nějakou obchodní značku, celý ten kolos pořád funguje.

mountainer
    Člen

taky se trochu bojim komercializace trancu, resp. rozšíření mezi masy, což by znamenalo, že budou akce přeplněný ichtylama, který o trancu neví nic, ale někde slyšeli nebo četli, jaká je to móda…naštěstí to ještě tak hrozný snad nebude, lidi většinou znaj jenom jména jako Tiesto a ATB a když se jich zeptám, co třeba takovej Markus nebo Armin, tak nechápavě čuměj 😀 jak jednou byla na stránkách UM anketa, jestli bysme chtěli v českých rádiích třeba ASOT, tak já řikám, že nechci ani náhodou…:_)

Anonymní uživatel
    Neaktivní

jakože ta doba neni vzdálená..
    ještě bych položil řečnickou otázku na dobrou noc: kdo s tim cirkusem začal? 😀 (a já tip mám)

Anonymní uživatel
    Neaktivní

beyond infinity: jj s tim souhlasim.. navíc téměř vše, co se dostane do asotu, se dost rychle oposlouchá a dost mi na tom vadí, že se to během pár dní rozšíří mezi trance téměř neznající masy.
    ale zpět k tomu zvuku, hezky si napsal schulzovský progressive.. je to tak, ale zase, když se ohlídnu zpět, progressive a progressive trance byl úplně jinde. většina hudby směřuje nyní k jakémusi mainstreamu, resp k mainstreamům.. za jeden směr cesty bych označil „dostat se do asotu“, za druhej „dostat se do gdjb“ (možná bych přidal i třetí a tim je „zvuk jako sander“). tenhle trance znají všichni, i ti „neznalci“, kdežto to, co se vymyká těmhle dvoum směrům nezná skoro nikdo a to je to, co žene směr kupředu, dává jí rozmanitost. ovšem ne s takovou posluchačskou základnou..
    bojim bojim toho, až se trancu stane to, co hiphopu.. styl se stane nositelem moderní „in“ rádoby kultury, všude samej pozér, kterej ho_vno rozumí tomu, co poslouchá..

menší noční zamyšlení

Hellman: Mě se zdá, že zatímco v předchozích letech byl dominatní především uplifting, tak teď se do popředí dostává spíš takový ten schulzovský progressive. Je to přirozený vývoj, za pár let to bude zase jinak… 😉

Spíš mě vadí že spousta skladeb zní hodně podobně. Producenti od sebe navzájem „opisují“, snaží se vyrobit ten unifikovaný zvuk který zrovna frčí. Bojí se experimentovat a to jenom proto, aby se dostali do ASOTu resp. do GDJB. Je to zvláštní fenomén, tyhlety módní vlny. 😐 Na takové vlně se můžete celkem pohodlně svézt, a je to pohodlnější než jít proti ní a riskovat neúspěch.
    A neplatí to zdaleka jen v hudbě, zrovna nedávno jsm psal na jeden automobilový server, že se mi přestává líbit design moderních aut (takové ty krabicoidní tvary jako Roomster a nová Fabia). A je to o tomtéž, totiž o následování módních trendů…

Anonymní uživatel
    Neaktivní

DJ ECO – PARADISE NOW nooooo sem se vrátil na viva tv a pomezí stylů disko dance 🙂
    3 DRIVES – GREECE 2000 [LEAMA REMIX] jooo fakt supr, na tom zlámanym beatu libovka
    BOOSTA – DANCE IS DEAD (GARETH EMERY’S ILLCIT REMIX) to bych nazval house elektro popem 😀
    HEADSTRONG FEATURING TIFF LACEY – THE TRUTH (DAVID WEST PROGRESSIVE MIX) příjemná pecka 🙂
    LANGE VS. GARETH EMERY – ANOTHER YOU, ANOTHER ME souhlas, tohle je fakt něco 🙂

asi to sem úplně nepatří, ale jak sem si tohle poslech, tak mě to zase napadlo:
    nelíbí se mi směr, kam se v současnosti trance vyvíjí.. z původních rychlejch choppovanejch tónů do dlouhých chordů a táhlých výranzých padů, celková rytmika řízlá housem a elektrem, místy až pop připomínající skladby.. velký vliv schulze a gabriel & dresden.. jak to vidíte vy?
    ps: nebijte mě 😉

Karel
    Správce

Roman napsal(a):
    ——————————————————-
    > …tak snad bude mít lepší osud než Eco z Lostu
    > :oP

tak to kazdopadne :´-))

Roman
    Člen

Je docela pravděpodobné že se Dj Eco inspiroval v seriálu Lost a jméno jedné z jeho postav použil jako svoji přezdívku na trance scéně

…tak snad bude mít lepší osud než Eko z Lostu :oP

Karel
    Správce

20.3.07′ BOOSTA – DANCE IS DEAD (GARETH EMERY’S ILLCIT REMIX)
    20.3.07′ 3 DRIVES – GREECE 2000 [LEAMA REMIX]
    20.3.07′ HEADSTRONG FEATURING TIFF LACEY – THE TRUTH (DAVID WEST PROGRESSIVE MIX)
    20.3.07′ DJ ECO – PARADISE NOW
    20.3.07′ LANGE VS. GARETH EMERY – ANOTHER YOU, ANOTHER ME

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 16. až 27. (celkem z 27)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.