Úvod › Fóra › Trance Diskuse › Pure – Tocadisco 13. února v Praze
- Toto téma obsahuje celkem 158 odpovědí. Do diskuze (59 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
dance-event a poslední změna proběhla před 16 roky a 2 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
13. 12. 2008 v 21:03 #109673
ondrab
Členbob:hmm…dle me, to co usetris v rauchu na vstupu nechas na baru…a u nas zase naopak vic zaplatis na vstupu a pak na baru mas nizsi ceny…a vyjde ti to cenove sul nul…parita neparita….
13. 12. 2008 v 21:03 #109672prochi
ČlenHeh Bob tak ty si teda snílek…zeptej se dejvise jestli někdy na emotion vydělal….UM je business,ne charita….Nemůžeš čekat že to budou dělat jen pro radost lidí…..Takovych lidí je na scéně až moc málo(taky si je vážím)……….tvuj příspěvek s dálnicí je k smíchu……pokud bys o tom trochu něco věděl,tak víš,že u nás si djs berou mnohem větší honoráře než v zahraničí….prostě pro ně nejsme lukrativní trh,kolik si myslíš že se EDM v čr prodá?sáhni si do vlastního svědomí a zodpověz si kolik máš koupené muziky a co jsou jen downloady….to co tady nevydělají na prodeji hudby to si přirazí na honoráři…….
13. 12. 2008 v 20:57 #109669bob
Členondrab: Ano, ale v Reichu stojí pivo, pokud nebudu brát lahváče 3 eura, takže v klubu za 5?? Hmm, asi jako 4dc, špatně natočenýho staráče za 40kč v Sazce….to se odvíjí od tý parity, to není číslo spadlý z nebe, o to víc mě dostává, že vlezný je za pusinku, za 3piva, teda, jako by do Sazky stálo vlezná 120 kč…hmmm
13. 12. 2008 v 20:54 #109667ondrab
Člen[quote bob]například, kolik stojí lupen v zahraničí,[/quote]
napriklad:byl jsem ted v patek v reichu na Deadmau5ovi…jo..vlezny do 22 00 zadarmo a pak za 15 eur..coz je krasna cena…kdyby to tak bylo u nas, nadhera…ale si pak ochotny platit na tretinku piva 4 eura, panaka 4 eura, za vodu 3,5 eura…..porad tady nekdo srovnavate zahranici s nama, ale nevidite spousty veci okolo…
Ze maj UM premrsteny ceny, coz je fakt, jim nevycitam…je to bussiness jako kazdej jinej…udelali ze sebe #1 agenturu v nasich krajich, tak na to chcou vydelat…proc ne..udelal bych to stejny
13. 12. 2008 v 20:45 #109663bob
ČlenTak asi tak, Tocakdo za 7 kil?? je mi líto, ale UM je vážně nenažraná a je to tím, že tu není pořádná konkurence, škoda, že agentury jako CV to vzaly za špatnej konec, nakonec UM a její vedení by si mělo vzpomenout, jaký prasárny dělaly pod agenturou jménem JPA – jméno se změnilo, Kučera a spol ne….já nezapomínám…Nechápu jen, že UM nestačí si nahrabat na SW, ale chce rejžovat dál…jinak, že ta cena je přemrštěná, o tom svědší hned několik věcí…například, kolik stojí lupen v zahraničí, kde je jiná parita kupní síly a ejhle, ono to tam je 2krát levnější…mi to připomíná naše dálnice, v Reichu je to 2krát levnější i s 2násobnou paritou..hmmm, kde se stala chyba?? a za druhý, že například Primal Scream stáli litr, ono vůbec takový Roxy stálo před 5-6 rokama víc než teď, což je taky na zamyšlenou, dneska je pravidelně vlezný 150. A pokud někdo bude tvrdit, že to nejde, stačí kouknout na Emotion!
13. 12. 2008 v 19:15 #109647eXrate
Členciggi: IMOO Čekal jsem že v té tvojí slohovce najdu něco duchaplného, ale v podstatě to je jen snůška keců a pravda z toho je tak 1/4. Doufám že jsem tímhle neurazil tvoje ego.
Jinak k topicu: Je pravdou že cena za tyhle jména je opravdu přemrštěná, na PURE se zatim asi neobjevím, zvažuju akorát tak toho Morilla ale nevim jak na tom budu finančně…Nejvíc by mě potěšila UM s Halliwellem…
13. 12. 2008 v 18:48 #109641ondrab
Člengigi:nj, mike byl za 300,ale delal to nekdo jiny a nejsem si dost jistej jestli z toho mel vubec nejaky profit..na ta akci sem nebyl, ale myslim, ze navstevnost nebyla nejak prevratne velika ne?…UM to dela pro prachy..je to proste bussiness jako kazdej jinej…aspon tak to ja vidim…proto ta vysoka cena…a to bud clovek musi akceptovat s tim, ze diky tomu uslysi v klubu jmena svetovyho formatu a nebo to neakceptovat a zustat doma..volba je na kazdym z nas
13. 12. 2008 v 18:48 #109640mareno
ČlenMně se zdají honoráře některých DJs přemrštěný – měl by existovat nějaký platový strop sm0
Pak se máme divit kolik stojí lupen.13. 12. 2008 v 18:31 #109638GiGiDAGia
Členandre: Nejspíš jo, ale většina těch lidí co přijde na TM či SW tak jsou poté ve svém okolí za „borce“, ale chlubit se klubovkou kam nakonec přišlo cca. 100 lidí asi není tak „IN“ …
13. 12. 2008 v 18:28 #109637mareno
Člento ciggi: Tak to sis ted zvedl taky pěkně sebevědomí sm13
13. 12. 2008 v 18:27 #109636andre
Členno ono je to asi tak, že kdyby nebylo velkých jmen, tak se nikdy nezaplatí malý klubovky… ptže lidi s určitým stylem začínají většinou přes velká jména, a teprve později jdou do hloubky (naopak se mi to moc nezdá logické)… Takže tím, že UM sem lifruje giganty, by mohlo znamenat, že se začnou postupně zaplacovat i malé klubovky s méně profláknutými jmény… alespoň v to doufám… nikdo nebude dělat akce, aby na to furt prodělával
13. 12. 2008 v 18:24 #109634GiGiDAGia
Členondrab: ATB a Schulz v klubu, OK, ale sám musíš přiznat, že na MUSICE v Mecce byl MIKE za krasnych 300 a dat potom za ATB-ho 650 (příklad) je přeci jen rozdíl.
Je mi jasné, že párty za 50,- v klubu s kapacitou 300 lidí a DJem za pár stovek tisíců je nereálná.
A k Burianovi (opět) – když je to v Mecce nemůže zahrát třeba Tripmain ? Určitě jeho sound padne lépe k Tocadiscovi …
EDiT: A sám jsem byl na několika akcích překvapen nízkou návštěvností „posluchačů“ na jménech, které se dají zařadit mezi ty z Binaryho seznamu a těch co nám vozí UM.
13. 12. 2008 v 17:37 #109627ondrab
Členpro neustaly mrmlaly:UM jak ste si urcite behem tech 5ti vydani TM a 2 vydani SW vozi znama, osvedcena jmena…nikdy to jinak nebylo a nikdy to jinak nebude….a diky jim za to..nebyt jich, tak se tady takovych zvucnych jmen nikdy nedockame a vy vsici byste tady zase naopak nadavali, proc nikdo nedoveze Dyka, Armina, Schulze atd…a kdyz je moznost jit kazdy mesic na svetovy jmeno tak jsem 100% pro..
s neznamyma jmenama(pro binaryho a jeho seznam jmen) bohuzel klub pro 1000 lidi nenaplnite…ani klub o 300 lidech byste nenaplnili..
a to ze se tam bude objevovat v hojne mire house jedine vitam, tranclovy akce sou dneska skoro kazdej tyden..jinak osobne ocekavam jeste jmena jako Corsten, Schulz, SVD, ATB a pod…
13. 12. 2008 v 14:42 #109599Anonymní uživatel
HostJako jak to tady čtu tak se nestačim divit 😀 Koukám že český clubbeři jsou opravdu neuvěřitelní! Neustále si stěžujou jak je vše udelané špatně, všude hledaj jen chyby a každej se snaží bejt nejchytřejší. Chápu že plno lidí si zvedá sebevedomí tím jak si myslí že jsou chytří, jak by akci udelali nejlíp atd. Ono po bitvě je každej generál, ale když nevim jak to chodí s věcma okolo tak bych radši mlčel a nesnažil se za každou cenu dělat Kinga. Srovnávat akce v zahraničí a akce tady (to je pro ty kteří byli párkrát mimo ČR) je totální hovadina, nejen že tu jsou uplně jiné podmínky pro pořádání akcí počínaje sponzorství až po řešení prostorů ale hlavně jak je vidno také samozřejmě uplně jiné finanční možnosti lidí dokrmené tím že jsou tu všichni zvyklí se vykalit za 400 kč na diskotékách. Dalším paradoxem je, že když se člověk snaží dovézt jména které něco znamenají a na které je u nás jistota že přijde dostatečné množství lidí aby to pořadatel nemusel dotovat taky neni legrace. Nehledě na to že by si měl každý uvedomit že pořádání velkých eventů je prostě business. Lidé kteří se okolo toho motají to opravdu nedelají jen pro zábavu ale je to jejich práce a práce má lidi živit to je asi samozřejmý. Čili hovadiny jako že si někdo pořádáním vydělá mraky peněz a že jen vydelává na lidech…. ano samozřejmě vydělává je to jeho práce stejně tak jako by kdokoli z vás asi těžko chodil do práce bez finančního ohodnocení jen tak z radosti. To že na Tocadisca stojí vstup tolik a tolik to snad ani nebudu komentovat… ty peníze jsou adekvátní prostoru kde se konná, respektive jeho kapacitou a samozřejmě náklady spojené s pořádáním takové akce. Chápu že čeští clubbeři by nejraději šli na akci tak za 200 kč a ještě by tam chtěli tu největší star ale držme se při zemi, neni to reálné a pro hezký český oči tu asi za „český“ peníze zahraniční dj většího jména těžko vystoupí 😀 Zkráceně … jestli se chce někdo vykalit s tím aby mu do podkresu jeho vyndanosti a opilosti hráli hitovky tak at si zajde na diskotéku a výsledek rano bude mít stejnej… pamatovat si bude prd a aspon mu nebude líto peněz.
Co se týká nových jmen je to vždy obrovský risk, který si prostě člověk při pořádání velkých eventů nemuže dovolit. Maximálně si to muže dovolit klub s kapacitou okolo 700-800 lidí který má podle mě určité výhody. Mezi první je samozřejmě to že neplatí extra pronájem velkého prostoru, nemusí pujčovat aparaturu a další věci okolo včetně toho že když nedej bože se to nepovede, tak klub běží každý týden a možná vzniklá mezera se dá prostě dohnat jinou akcí, případně více akcemi před či po. To je jedna ze zakladních věcí které ma klub navíc od eventů.
Závěrem … velké jmena se sem budou vozit stále je to jistota určité navštěvnosti a prostě to tak je. Sem tam se k nim přihodí nekdo méně znamej a jediný na co lze pak čekat je výsledná rekace na výsledek jeho hrají a následné zvážení jakého si posunutí v atraktivnosti připřípadné další akci. Na neznámé jména nebo jména které znají jen ti kteří jsou opravdu zarití fanoušci daného stylu si opravdu v pořádání velkých akcí troufne jen blázen který má silné nervy hromadu penez na placení případných ztrát.13. 12. 2008 v 14:18 #109594Newman
Člen[quote DjDkD@ve]az neco konkretne zacnete delat, tak pak kritizujte, do te doby...........[/quote]
A zase je to tady sm3 Já neskládám hudbu, nepořádám party, takže vlastně bych měl jen mlčet, protože nic z toho, co se probírá na fóru, nedělám sm12
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.