Úvod › Fóra › Trance Diskuse › Scooter, 18.3.2011, BVV Brno
- Toto téma obsahuje celkem 49 odpovědí. Do diskuze (25 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
K1aptcha a poslední změna proběhla před 13 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
22. 3. 2011 v 20:46 #193591
Anonymní uživatel
Host„Co se týká poslední hudby Scooter – pokud se podíváte do minulosti, najdete v jejich hudbě vždy nějaký převzatý kousek – ale ONI to prostě udělají vždy perfektně. A nový songy mají přesně ve stylu toho, co teď hrají. A jsou bezva. Scooter je pro stě Scooter.“
Tak tady si dovolím něco podotknout. Je rozdíl si něco tzv. „vypůjčit“, nebo vysamplovat, a nebo to sprostě ukrást a vydávat za svoje. Scooter evidentně vykradli Technoboye,a a podle všeho i další Hardstyle producenty. Ne nadarmo jim psal Technoboy jakejsi dopis…Nevim co je perfektního na tom, že slepí 3 vály do jednoho a ani jeden song neni z jejich hlavy. A v tomto stylu mají celý album. Nehledě na to, že se to snaží vypadat jako Hardstyle,ale Hardstyle to rozhodně neni. Připadá mi někdy, že se Scooter snaží parazitovat na všech stylech hudby. Jen to dřív nebylo tak okatý, jako teď….
22. 3. 2011 v 7:45 #193534Anonymní uživatel
HostAhoj, taky se připojím s komentářem.
Super koncert – ale výhrady mám ke zvuku, posazení VIP sezení někam dozadu a dva maníky, kteří svítili světelnými děly do očí skupiny (osvětlovali je) – ale kteří zadním řadám totálně zkazili výhled. No – psal jsem už pořadatelům, aby se s tím pro příště vypořádali líp.
Jinak mě mrzí, že jsem nepočkal na podpisy, musím to vychytat někde jinde a někdy jindy. Atmosféra byla super, škoda, že jsme je nedonutili něco přidat – hrozně rychle se lidi začali trousit ven. A přesně splnili to, co běželo v reklamě na koncert – energetická vlna zasáhla Brno – ale totálně 🙂Co se týká poslední hudby Scooter – pokud se podíváte do minulosti, najdete v jejich hudbě vždy nějaký převzatý kousek – ale ONI to prostě udělají vždy perfektně. A nový songy mají přesně ve stylu toho, co teď hrají. A jsou bezva. Scooter je pro stě Scooter.
Škoda, že mám do Hamburku tak daleko, jinak bych letos jel. Bude to bomba. Holt musím vychytat jinej koncert.
Btw. nevíte někdo, jestli ve Vídni bývají pravidelně? Co jsem našel, tak asi poslední 2 nebo 3 roky byli vždycky ve Vídni (nebo prostě v Rakousku). Tak že bych to nějak sledoval …
20. 3. 2011 v 16:22 #193471Felipe
Členmalcius:
Pivo zdarma opravdu bylo, ale jak nás utvrdili barmani z Faválu, dostali jen po jedné „promo“ bečce na každý bar, takže je jasný že to bylo okamžitě pryč a celou „happy hour“ nevydrží ani náhodou…
Koncert byl super, Orbith nás s hard trance a hardstyle neskutečně překvapil, akorát ty lasery, jak všude psali o gigantické show, jaksi zapomněli po cestě 😉
Pan Tesař opět předvedl, že jediný, co se mu daří z velkých akcí, je Hradhouse a toho by se měl držet – velké věci totiž dělají malé detaily …20. 3. 2011 v 16:15 #193469mountainer
Členmalcius: já to nějak tušil, že v tý happy hour pivo zdarma bude nějakej háček sm15
20. 3. 2011 v 15:51 #193468Anonymní uživatel
HostHyperkraft :), ty si pamatuju ještě z Esa s Pergnerkou…“Kam bych s tebou jenom jel … to je paradox“ 🙂
Měli pozvat ke Scooterum Technoboye. Ti se prej mají v lásce…:)20. 3. 2011 v 15:33 #193467K1aptcha
ČlenDejvid +1, už jsem něco podobnýho psal na minulý stránce…
i když podobně to bylo i v Pardubicích svýho času, nejdřív český rock/pop kapely, pak Orbith, Scooter a nakonec Michael Burian sm15 směšný
asi nej to muselo bejt ve Vizovicích, kde předskakovali Hyperkraft (tenkrát něco jako českej Scooter nebo 666, plus mínus) nebo v Praze, kde měli Veronu20. 3. 2011 v 15:16 #193465Anonymní uživatel
HostJá tam teda nebyl, ale docela by mě zajímalo, kdo tam vybíral ke Scooterum ty další jména??? Nepochopim, proč po kapele, která hraje dejme tomu „skorohardstyle“ má hrát vyloženě housovej Mekki Martin. Jako jeho sety znám, líbí se mi, ale po akci, kde je BPM hodně přes 140, by mě house asi nenadchl…
Měli tam pozvat P.M.C.ího:) Ten umí zahrát dost dobrej Hand´up aspoň…20. 3. 2011 v 14:03 #193463Kucas
Účastníkzvláštní pořadatel takhle je pomluvit i když je to určitě pravda sm15
20. 3. 2011 v 13:56 #193462Anonymní uživatel
HostByl jsem se tam podívat taky a dost to ušlo – na Scooterech jsem byl poprvé a je pravda, že nemam moc s čím srovnávat, ale mě se to osobně hodně líbilo. Až teda na to pódium – to vážně chtělo vejš, s tim se nedá než souhlasit. Další, co mě mírně zklamalo, že když už nebylo z toho nízkýho pódia, ze zadu nic moc vidět, tak aspoň mohli využít projekci a hodit tam obraz a ne tam pouštět nějaký nesmysly.
K Orbithovi se z mého pohledu rozhodně nedá říct nic špatnýho. Právě naopak – tahle jeho muzika, co tam hrál, je přesně podle mého gusta – určitě to tam, jako „předskokan“ Scooterům pěkně rozjel. Škoda, že ho tam nenechali aspoň o čtvrt hodiny dýl, když už tam byla taková pauza – stoprocentně by měl, co zahrát. Určitě se mi jeho představení líbilo o moc víc, jak ten, co nastoupil po Scooterech, kterej snad všechny tracky míchal „stejným stylem“ a to mě fakt moc neoslovilo, tak jsem šel radši čekat dlouhou frontu na bundu… (subjektivní názor – ostatní měli třeba jinačí)Osobně jsem rád, že jsem tam byl 😉
PS. nevíte někdo, jestli by někde nebyl k sehnání zvukovej záznam? Jde mi především o DJ Orbitha a Scootery. Viděl jsem tam sice i kameramana s logem ČT, ale to bylo asi jen kvůli tý, výše zmíněný, reportáži… Asi nehrozí, že by to bylo někde k sehnání co…
OT:
Ještě přidám vzkaz pro ty šuliny u barů (pokud by to tady nějakej z nich náhodou čet):
příště si radši strčte kecy o hodinový „akci pivo zdarma“ někam! Já se tam ztřískat nepřijel, takže s výmluvou o tom, že pivo je vytočený bych se smířil – možná to i čekal vzhledem k množství lidí. Vlastně mi to bylo osobně uplně buřt (to proč jsem tam jel, tam bylo…). Aby tam ale „slečna za pultem“ tvrdila nejen mě ale i opravdu početné řadě ostatních (a to ve chvíli, kdy hodina akce ještě zdaleka nevypršela), že pivo zadarmo už není, ale za prachy je – dokáže jen utvrdit, že to byly jen kecy a lži… Řadu lidí to mohlo rozladit, ale jak sem psal, mě to bylo šumák, jen mě to ujistilo v tom, že jediné, na co se dá při setkání s někým takovým myslet, je p*del světa 😀19. 3. 2011 v 22:45 #193448mountainer
Člen[url=http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani-jako-driv/311281381900319-udalosti-v-regionech-brno/]reportáž[/url] v Událostech z regionu na ČT24 (úplně na konci)
19. 3. 2011 v 18:48 #193441Anonymní uživatel
HostTak jsem ve svých 27mi konečně zažil Scooter na živo a spokojenost, jsem rád že jsem šel
Prostory docela ok – nějaké místa k sezení, záchody bez problémů, dostatek barů. Fronta na šatnu ze začátku hrozná, ale později už to bylo lepší a po skončení Scooteru stejný průběh.
Zajímavé jak se tu liší názory na zvuk – já mívám na akcích dost často námitky (moc basů, moc výšek, moc hlasité), ale tady jsem byl úplně spokojený – hlasitost dostatečná, ale ne nepříjemná a zvuk mi přišel vyvážený, nepřebasovaný… samozřejmě ne na všech místech v hale.
Lasery nebyly, projekce bída, ale pódium bylo nasvětlené pěkně.
No a hlavně Scooter – fakt potěšili, hráli hodně starších věcí, ostatní se až na pár vyjímek taky dalo poslouchat a atmosféra v davu byla myslím hodně dobrá.
Trochu opruz bylo půlhodinové čekání než po Orbithovi naběhli skůtři sm17
Nevýhoda oproti akcím typu TM je, že za podobné prachy dostanete méně muziky…19. 3. 2011 v 18:30 #193439mountainer
Členjá byl hned vedle zvukařů a tam bylo ozvučení v pohodě, zažil jsem mnohem mnohem horší…jinak souhlas, že lidi menšího vzrůstu asi viděli kulový, protože pódium bylo dost nízko
19. 3. 2011 v 17:55 #193438Anonymní uživatel
HostTaky jsem tam byl. Samotni Scooteri nemeli chybu, ale Salacova to tezce nezvladla a znehodnotila celej koncert… Zacnu vstupem..ten se otevrel minimalne s hodinovym zpozdenim, navic venku prselo, chvilema snezilo a byly 2 stupne, takze davy lidi byly nasrany jeste pred zacatkem… Podium pro skupinu nebylo vyvyseny, takze kdo nestal v prvnich 5 radach nebo nemel 3 metry videl pekny hovno… Hlavne ze na dvou mini televezich bezelo nejaky trapny promo video, misto toho, aby tam byly zabery z podia… Ale co me nejvic nasralo byl zvuk, hrali tam nejaky dve bednicky, ktery na ozvuceni takove haly proste nemohly stacit… Vynikajici zvukar je navic dal na max., takze u nekterych songu to vylozene trhalo usi… I kdyz Scooteri hrali vetsinou bezvadne a samy pecky, tak si to neslo poradne uzit… Takovy ozvuceni staci mozna tak pro delniky, co to tam chystaji a pousti si k tomu radio… Hudbu teda clovek necitil a ani ju nevnimal tak, jak by to na takove akci, navic pri takovem stylu hudby, melo byt… Basy s clovekem nijak netrasly a slo si tak mozna jenom pohupovat hlavou… Prirovnal bych to k takove vesnicke zabave nekde v sokolovne… Jeste dodam ze kapela hralo jenom nejakych 70 minut…
SHRNUTO: Salacova to pekne posrala a odflakla, chtela jenom neco vyrejzovat…
19. 3. 2011 v 17:02 #193434mountainer
Členhlásim návrat po krásné pětihodinové cestě Brno – Děčín v totálně natřískaném EuroNightu (ve kterém byl pro vnitrostátní přepravu vyhrazen jeden vagón) sm0 celkové dojmy přece jenom lepší než z prosincových Drážďan, hlavně díky lepšímu ozvučení a možná i o trochu lepší atmošce…nicméně výhrad by taky pár bylo – monstrózní fronty u dvou otevřených šaten (naštěstí jsme vychytali tu kratší), místy neposlouchatelný set Orbitha bez hlavy a paty (např. Energy 52 – Cafe del Mar zmixnul s nějakým hardstylem a bpm lítalo furt nahoru dolů) a trošku si rýpnu i do lehce klamavého proma, neboť obří nafukovací megafony u stropu se nějak nekonaly a stejně tak jsem nezaznamenal jediný laser (což mi ale ve výsledku nijak nevadilo)…světla a pyroshow docela fajn, takový standard, nijak přehnané
samotní Scooteři hráli na jistotu a kdo zná tracklisty jejich posledních koncertů, tak mohl s velmi vysokou úspěšností předvídat, co zahrajou dál, neproběhlo ani jedno překvapení sm6 nicméně pecky jako Call Me Maňana, Endless Summer nebo One stále dokážou rozdivočet celou halu, takže u těch jsem se aspoň zase vyblbnul sm3 jak si ale stěžovalo víc lidí, celkově bylo jejich vystoupení dost krátké (cca 80 minut) a kdyby nenastoupili s půlhodinovým zpožděním, klidně se tam dalo ještě pár skladeb vměstnat…
jinak kdo si počkal kolem půlnoci venku, hoši tam rozdávali autogramy a fotili se, což pochopitelně předem neoznámili, protože by se tam nahrnulo milion lidí sm2
[url=http://forum.trance.cz/read.php?7,190053,190053#msg-190053]KOMPLET TRACKLIST[/url]
19. 3. 2011 v 0:49 #193411Anonymní uživatel
HostTak jsem doma z brněnského koncertu! Musím říct, že to byl dobrej odvaz (až teda na pár vyjímek) – DJ Orbith – …. hrůza, 2 hodinový hardstyle set. Žádný trance, electro, hands up…. jen [b]2 hodiny v kuse[/b] hardstyle! Zhruba okolo 21:45 nástup členů na pódium. Následuje ,,epické“ intro sm13. Dále pak hity jako Jadore Hardcore, Question a další jejich ,,novinky“. Potom to bylo v cajku a hráli i staré pecky jako Nesssaja, Weekend, Maria, How Much Is The Fish, Fire a na závěr mix hardcore válů (Hyper Hyper, Move your ass,…). Ozvučení bylo jakštakš dobrý. Podle mě to bylo moc přebassovaný. (Laser) show dobrá, sem tam pyro show… Jelikož to byl můj první koncert, tak to bylo dobrý a klidně za 2-3 roky bych šel zase. Jen mě trochu mrzí, co se teď s kapelou děje. Jejich poslední tracky nejsou nic moc. Doslova mě sere, že [b]ukradnou[/b] 3 různý songy od jiných interpretů a udělají z toho 1 track (konkrétně Jadore Hardcore), kterej považují za svůj a vůbec jim to nevadí. Jasně, vím že i předtím to dělali, dělá to spousta interpretů ale tohle už je moc. Každopádně mrkněte (kdo to neznáte) na tohle video a řekněte mi co si o tom myslíte…
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.