TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse trance 1996-2003 vs 2003-2007

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 68)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Neaktivní

trancesetter: no kéžby..

Anonymní uživatel
    Neaktivní

andrews: souhlasim s tebou a ronim slzu, že něco tak emotivního končí na smetišti. ˇpochopil sem, proč hromada lidí zanevřela na trance. sander, šulc, armin, tiesto…ono to neni jen o zvuku, ale celkově o konceptu hudby, co se vykrádá.. nějaký producenti dělaj jako podle šablony, nějaký dávaj akordy k oknůmbourajícím beatům, některý přidávaj rovnej beat na středoamerický popcountry, někdo si pučí elektrohouse basovou linku atd.. nevim, jak moc teď sleduješ trance, ale i teď je tu pár producentů, který se držej staršího „nezprasenýho“ trance, ovšem s novym soundem (nemluvim o 2007 remake některejch skladeb). v ty věřim já 🙂

2007-2020 :´-))

Anonymní uživatel
    Neaktivní

hellman: Ano, právě; protože epic trance vyčerpal tu svoji původní ideu a přestal se sám vyvíjet, tak začal přejímat postupně sound z vedlejších stylů; konkrétně z toho, co bylo zrovna nejvíc trendy. Nejdřív se zpožděním electro, dnes Sander tlačí ‚trance‘ obohacený o ten ‚pseudo-techno-minimal‘ zvuk, který se už v téhle podobě dělá cca dva až tři roky (možná dýl). Proto jsem v tom jinym threadu nazval trance smetištěm trendů. Není to už dávno nijak progresivní hudba, naopak vykrádá sama sebe nebo přejímá použité zvuky odjinud a silně popíkatí. To je můj hlavní problém s trancem dnes.

AZiL
    Účastník

andrews: zlaty časy1998 – 2002

Revolt
    Člen

a corsten je kdo? :oD

Anonymní uživatel
    Neaktivní

andrews: hele já to vzal takhle.. trochu víc to zjednodušim, chvíli mi trvalo (5let? :oD ), než sem k něčemu takovýmu dospěl.. co dneska mrví trance, sou zvuky a rytmus ze „sousedních stylů“. hlavní zlom, kdy sem to začínal chápat, bylo vystoupení svd v plzni. když se podívám do minulosti, vidim obdobný změny v pár obdobích, ale tim hlavnim je skutečně ferry corsten, ač v jiný podobě. pro mě je to pořád přední borec, ale takhle to prostě slyšim. a aplikoval sem to tam, kde sem si toho všiml, tzn ten punk, jež množí pokládali za trance. na druhou stranu, kde by dneska byla tahle hudba nebejt takovejch pecek jako out of the blue?:-)
    btw: uplifting další zajímavý téma, trochu brečim, když vidim, co všechno dneska někdo nazve upliftem

Anonymní uživatel
    Neaktivní

To ne, je to právě myšlený na tracky jako Out Of The Blue, remix Adagia atd. Vtipný je, že ta následující generace (tzn. třeba ty) si to trefně aplikovala na tu dobu, kdy Ferry začal bláznit s tím ‚pseudo-elektrem‘. :´-)) Obojí je svým způsobem správně, záleží na interpretaci… ale ten výrok byl původně myšlený na ten jeho klasický uplift (viz ta di.fm edmguide).

Anonymní uživatel
    Neaktivní

andrews: no tak já myslel punk a tyhle.. ale styl asi myslíme stejnej

Anonymní uživatel
    Neaktivní

1998 – 2002

hellman: A došlo ti i, že Ishkur ten výrok myslel na tu dobu, kdy Corsten začal dělat ten ‚supersaw dutch trance‘ (tzn. cca léta 99/00)? :´-))

Anonymní uživatel
    Neaktivní

1998 – 2003/4
    vrchol 2002
    2007 naprostej úpadek

škvára: divil by ses, ale tolik napadaná hláška „trance is dead, ferry corsten killed it“ neni úplně mimo, ale došlo mi to až teď

Rikeya
    Člen

Stoupa: to byl asi spíš progress, ne?

Stoupa
    Účastník

Nej trance byl od let 93-98… a z toho novějšího 2000-2004

Collin
    Člen

pre mna rok 2000 az 2003

DanYjel
    Člen

:_)

na druhou stranu, takovýhleho dementa člověk vidí jednou za život, tak si to užijme :oD

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 68)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.