Úvod › Fóra › Trance Diskuse › Trance.cz Awards 2012
- Toto téma obsahuje celkem 104 odpovědí. Do diskuze (24 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
Dolvich a poslední změna proběhla před 11 roky a 2 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
19. 12. 2012 v 21:30 #212161
Revolt
Člen.
19. 12. 2012 v 21:09 #212160Revolt
Člen.
19. 12. 2012 v 21:07 #212159Dolvich
SprávceNejsem součástí showbiznisu, promo mě neživí. Navíc si myslím že většina ze 71 posluchačů o anketě už věděla. A jestli si takto představuje rádio promo, tak máte teoreticky pravdu, ale mě to přijde dosti nevkusné. Nejsem zastáncem negativní propagace i když vím, že je velmi účinná. A rozhodně sem nebudu postovat svojí soukromou korespondenci s tvou ženou. Ať to udělá LayDee Jane.
19. 12. 2012 v 20:57 #212158Revolt
Člen.
19. 12. 2012 v 20:41 #212156Dolvich
SprávceTakže další „nestranná diskuze“ sm15
19. 12. 2012 v 20:21 #212155Revolt
Člen.
19. 12. 2012 v 20:14 #212154Clive BIxby
ČlenUplne [b]no offense[/b], Revolte, jeden dotaz: Proc jsi se tak vehementne pustil do obhajoby strany Radia? Poji te neco s radiem, s uvadenymi zenami,…?
19. 12. 2012 v 20:11 #212153Anonymní uživatel
HostTady zas někdo dělá z komára velblouda. Nechápu ty útoky na Laydee Jane. Kdo její show poslouchá, tak ví, že nikdy na nikoho ze svých hostů neútočí, kor, když nemá důvod a podle slov v minulém Atmossu by ráda anketu podpořila. Že vystoupila tak, jak vystoupila, to se jí ani nedivim, když vidím jednání ctěného Dolvicha. Navíc ještě včera tu bylo tvrzení, že se rozhovor neuskutečnil z časových důvodů a najednou přišlo zrušení ze strany rádia? Alespoň ty blbý kecy, kterýmu se snažíte řikat „uvedení na pravou míru“ jste si mohl lépe vymyslet. Já myslim, že tady není co řešit, můžete se s celou anketou jít vyfotografovat a je dobře, že to Laydee Jane vytáhla, něco si tedy mohla odpustit, ale ona už je prostě taková.
19. 12. 2012 v 20:07 #212150Revolt
Člen.
19. 12. 2012 v 20:05 #212149Clive BIxby
ČlenJo takhleee sm0 Tak to je lol
„Nekdo“ tady zrejme nerika (celou) pravdu…19. 12. 2012 v 19:22 #212147Dolvich
Správce[size=medium]Tak já uvedu ty bulvární bláboly na pravou míru. Dva základní body:
1. Pozvání do rádia jsem v řádném termínu přijal! Ale pro mě z neznámých důvodů bylo zrušeno 4 hodiny před vysíláním!
2. Mezi mnou a Laydee Jane neproběhla žádná emailová komunikace. A ani jsem v žádném mailu neobviňoval Michaela Buriana!
[/size]Celá story:
Na začátku jsem dostal mail od Radky Stratilové, která mi předala jménem Laydee Jane pozvání do rádia ohledně ankety. Já jsem Radce psal, že pozvání rád přijmu, ale chtěl bych vědět detaily a také jsem jí sdělil, že účast nemohu 100% zaručit, neboť mám časově náročné zaměstnání. Radka mi na to v pátek odepsala, že do diskuze se zapojí i posluchači a mojí účast potřebuje definitivně potvrdit v úterý dopoledne.Přemýšlel jsem o tom přes víkend a sám sebe jsem přesvědčoval, že LayDee Jane to s tím pozváním myslí seriózně. Ta LayDee Jane, která se vztekala a požadovala společně se svým manažerem stažení veškerých reportů z Trance.cz, ve kterých bylo byť jedno jediné kritické slovo o jejím výkonu. Ta LayDee Jane která vždycky zastávala negativní postoj vůči Trance.cz si zve zastupitele Trance.cz na nezaujatou přátelskou diskuzi o rozporuplné anketě? Nechtěl jsem tomu věřit, neboť v minulosti žádná přátelská komunikace mezi Trance.cz a LayDee Jane neproběhla, ba naopak různé výhružky může potvrdit Karel.
Byl jsem navíc nachlazený, tak jsem v pondělí odepsal Radce, že pozvání odmítám a zcela soukromě jsem jí sdělil svou obavu ze zaujatosti hlavní moderátorky, tedy z horkého křesla. A já mám zájem pouze o nezaujatou diskuzi, která anketu podpoří. A dále jsem také zmínil, že tam nenominovaný Michael Burian možná není náhodou. Zcela soukromě jsem tedy sděloval své pocity druhé osobě, nikoliv LayDee Jane. Nebo jsem si to aspoň myslel. Nikoho jsem otevřeně neobviňoval ani formálně natož veřejně. Ani jsem to neměl v plánu. A proč mě to napadlo? Protože už se to jednou údajně stalo. Před více než pěti lety byl jeden autor ankety pozván na kobereček pod zámínkou pozvání do rádia a rozhodně neodcházel spokojený. A shodou okolností u toho byla LayDee Jane. A dotyčnému bylo řečeno, že pokud bude někdy v budoucnu dělat další anketu, tak v nominacích vždycky budou Michael Burian a LayDee Jane. Michaela ani Lucii osobně neznám, takže nemohu soudit, co je na tom pravdy. Celé toto odůvodnění mého podezření jsem také poslal mailem. Zcela vyloučit se nedalo, že na tom něco pravdy je. Proto jsem chtěl v podstatě pouze záruku, že tomu tak není. Ta mi byla poskytnuta. Radka mě ještě tentýž den ujišťovala, že se LayDee Jane žádné horké křeslo nechystá a Michael Burian přijede až v 19:00, kdy už budu pryč. (Mimochodem do Pražského studia asi nedopatřením dorazil o 40 minut dříve, ještě před prvním vstupem). Kladla důraz, že si chtějí o anketě jen přátelsky popovídat a propagovat ji. Já jí na to tedy napsal ještě tentýž den večer (tedy 12 hodin před požadovanou lhůtou definitivního potvrzení), že tedy přijedu pokud mi to dovolí zaměstnání, což je podmínka, na kterou jsem už upozorňoval od začátku. Odhadoval jsem to na 90% a chtěl jsem ještě, aby mi byla potvrzena adresa a telefonní číslo. Dostal jsem i pár motivačních mailů nejen od nominovaných DJů a to mě nakoplo k tomu, abych usedl do horkého křesla a čelil nepříjemným otázkám zaujaté LayDee Jane.
Měl jsem již v úterý ráno vypracovanou neprůstřelnou obhajobu každé z nominací a na diskuzi jsem byl vysloveně natěšený. Proč by tady ne, neměl jsem co ztratit. V práci jsem skončil včas a ještě jsem měl rezervu. Ale když jsem si zkontroloval poštu, tak mi přišla 4 hodiny před zahájením show zpráva, že nemám jezdit, že se mnou bohužel již nepočítají. Radka poděkovala za pochopení, popřála mi krásný den a závěrem se mi přiznala, že naší soukromou poštu průběžně přeposílala LayDee Jane.
Veškerá dopisování bylo v přátelském duchu a probíhalo výhradně s Radkou Stratilovou, přímo s LayDee Jane jsem vůbec nekomunikoval. Zpětně jsem pročetl všechny maily a skutečně se stalo, že jsem jednou Radce v delším textu nedopatřením tyknul. Jsem občasný posluchač rádia, tak jsem se přepsal. Ale jinak jsem ze slušnosti vykal!
Proč na poslední chvíli odvolali mé pozvání a proč pak tvrdili v show, že já nechtěl přiject? To je otázka na kterou si nedokážu odpovědět. Možná by mi to mohl objasnit někdo, kdo poslouchal show do konce. Bylo to snad kvůli tomu, že věděla o mojí připravenosti a tudíž bych už nebyl tak snadnou kořistí? Nebo se to snad nehodilo do bulvárního scénáře? Nebo snad proto aby Michaelu Burianovi nebyly přidělovány zásluhy za její plán na odstřel Trance.cz? A nebo jak sama přiznává zná Dolviche z Trance.cz a z očí do očí neměla dost kuráže na to, co chtěla říct? Toto nejsou žádná obvinění, ale pouze myšlenky, které mě napadají. Nedokážu si to vysvětlit. Proč proboha, když údajně tolik stály o diskuzi, moje pozvání na poslední chvíli odvolaly?
A teď si znovu poslechněte, co za šarádu z toto udělala LayDee Jane.
Jak jsem si jen mohl dovolit odmítnout pozvání, když to ještě nikdo neudělal a to už tam byly takové ikony? Mluvila o mé osobě a trance.cz s opovržením a vyzývala posluchače k bojkotování celé ankety. Takhle já si přátelský rozhovor a propagaci ankety nepředstavuji. Moderátorka musí být v každé situaci nestranná. Tohle byl odstřel Trance.cz v přímém přenose a já převelice lituji, že jsem u toho nemohl být jako jediný obranný štít.
19. 12. 2012 v 16:02 #212141Clive BIxby
ČlenHezky sepsano, Sandeagle, pod to bych se i podepsal…vedic ale, ze ceskou scenu zase az tak neznam, bohuzel. Muzu ji vlastne znat, kdyz neni? 🙂 w/e…
K tomu radiu. Prijdou mi nestastne hned dve veci, po jedne na kazde strane sporu:
1 – Tvuj (Dolvichuv) zpusob odmitnuti (paklize je teda pravda, co v te show bylo receno, predpokladam, ze ano, nemam duvod myslet si opak), tedy ze neprijdes/prijdes/neprijdes a proc. Pokud neco myslis vazne, tak te takove jednani dost degraduje, vcetne „tve“ ankety. O duvodech neucasti bych jen spekuloval, asi te tam osobne opradvu neco nelakalo (viz tva slova o horkem kresle), ale zavani to tak trochu srabactvim a utekem z boje, skoda, mohlo to urcite dopadnout lepe, kor kdyz vezmeme potaz slova obou slecen o pripadnem supportu ankety.
2 – Na druhe strane…to, co predvedly slecny v radiu, tak to byl minimalne stejne nestastny pocin. V nepritomnosti „autora“ se do nej takto pustit a vytahat ho za usi, aniz by se mohl branit, to se v seriozni debate/poradu nedela (prikladem budiz treba Vaclav Moravec a jeho prazdne zidle, proc ne…). Prislo mi to zbytecne vyhrocene vuci Dolvichovi, podle me k tomu nebyl duvod. A opet tradicni cechacska rozpolcenost – na jedne strane narazky, jak je trance.cz mrtvy web, na druhe strane sva tvrzeni ohledne ankety podporuji ohlasy zdejsich prispevovatelu…
Cele je to nejake dojebane sm15 Stastne a vesele sm11
19. 12. 2012 v 15:13 #212140Sandeagle
ČlenNo co na to říct, pročetl jsem to celé, rozhovor jsem si poslechl…
Jako člověk zasvěcený vím, že tvrzení „česká taneční scéna“ je oxymoron. Jistě máme pár mladých talentů, máme i pár matadorů… Ale „české taneční scéně“ chybí právě ti češi. Nemůžu mluvit za ostatní kolegy v oboru ale jistě mnoho z nich může říct: „na to že jsem čech, na to se podle mojeho úspěchu necítím“, jelikož to, čeho budou mít čeští producenti a DJs nedostatek je právě podpora v jejich domovině.
S příkladem nebudu chodit daleko a trochu to zveličím: Armin točí reklamy pro holandské aerolinky, Američani se nejednou mohli kochat zastánci taneční scény v Simpsonových (Daft punk, Lady Gaga). Ale pokud si zapnete jakýkoliv český program, kde bude základ taneční muziky (at blbý rádio v kadeřnictví jako kulisa v seriálu), všechny budou mít jedno společné: nikdy tam neuslyšíte čecha (krom helenky nebo káji).
Jak je známo, naše vlast se v kultuře často přiklání k zahraničním proudům, což není ve svete nic neobvyklého. Co už ale obvyklé není je jistý stud za české protagonisty jejich oblíbeného stylu. Teď abych to uvedl na pravou míru. Lidé se u nás nestydí za to, že poslouchají toho a toho, ale spíš za to, že ho neposlouchají ostatní.
Žádná snaha o změnu tu nenastane z jednoho prostého důvodu: pro všechny to funguje. Provozní klubů, akcí, rádia, televize, všichni vždy pojedou na jistotu a lidé to u nás jako vždy sezobou všechno co jim naservírují.
Proč o tom mluvím v souvislosti s touto anketou?
Abych ukázal že česká taneční scéna na tom ve skutečnosti není špatně, ani dobře…. Ona na tom totiž není skoro nijak. Co jí drží od smrti je pár nadšenců kteří budou kopat i polomrtvý, dělají akce zameřené pro lidi ne pro výdělek a hlavně se nestydí říct před ostatníma „tohle prostě miluju“.
Samotná anketa by měla podle toho také vypadat. Samozřejmě dolvich se snaží, za což bych mu klidně i plus připsal, ale z nuly ohen nevykřesáte. A naše scéna je v takovém stavu, že je třeba hodně velké práce aby stála alespon za zvednuté obočí, ale stačí opravdu málo aby se potopila úplně.
Dolvich:
Rozhodně mi přijde jako špatné rozhodnutí odmítnout rozhovor v menšinovém tanečním rádiu které je skutečně zaměřené na taneční muziku, bez vybíravosti, bez nějakých předsudků, dělané také partou nadšenců, stejných jako si ty. U obou děvčat jsem již byl a můžu říct že opravdu ani jedna nemá zájem na tom někoho zesměšňovat nebo ponižovat. Byla to možnost a byla škoda jí nevyužít… „Gig is a gig“ a tím se člověk musí řídit v mnoha aspektech showbusinessu. Nezáleží na tom co je v pozadí nebo jaké jsou motivy ale žeknu ti narovinu že těm posluchačům je to jedno, je zajímá výsledek.Anketa není špatný nápad, ale musí mít hlavu a patu. Což u nás moc nejde jelikož hlav je málo a paty sou za hranicema
19. 12. 2012 v 14:03 #212139scorn
ČlenJe pravda, že nejen tomu webu to mohlo dost pomoc. Přijde mi to jako nevyužítá šance
19. 12. 2012 v 14:01 #212138Anonymní uživatel
HostGrubere, Grubere ty jsi ze sebe udelal kasparka. Za obe dve slecny palec nahoru a za Revolta dva palce nahoru ! Radio te pozve, paradne to muze propagovat a ty mas rymecku a mas strach z horkeho kresla ? Dlouho jsem se tak nepobavil. Diky za zlepsenou naladu ! Libila se mi narazka Laydee narazka na fungovani trance.cz. nadhera :). Ja ji snad jeste zacnu mit rad :).
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.