TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse Trancefusion 3 – 14.4.2012

• Toto téma obsahuje celkem 242 odpovědí. Do diskuze (55 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Karel a poslední změna proběhla před 12 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 243)
  • Autor

Problém je v jedný věci: Trancefusion je relativně novej event, zatím je to ve fázi, kdy promotér „ukecává“ djs, aby dojeli, dej tomu rok dva a pak se situace otočí – promotér bude vybírat z X nabídek, co dostane a bookingovky mu půjdou na ruku jen proto, aby si tam jejich kůň zahrál. Pak to bude opačně – promotér řekne „Bude to tak a tak“ a nikdo mu nebude jeho rozhodnutí negovat. (teda asi až na Dashe Berlina, to jsou neskutečný potížisti)

Bude-li Trancefusion bude nadále event 1-2x ročně a bude tam třeba jednou za rok víc stageí, v momentu, kdy si tam dj nějakýho labelu zahraje, tak si ten event hodí do svejch referencí a bude vědět, že mu díky tomu vzroste cena – například djs, co si jednou zahráli na Trance Energy, si začali za hraní říkat o 10-20% víc.
    Trancefusion je relativně mladej event, co ještě nemá takovou tu prestiž, ale ono to přijde.

Btw když jsme u toho, třeba takovej Godskitchen je fesťák, kam aby se dj dostal na hraní, tak tomu (u jmen mimo Top 20 Dj Magu) předchází cca dvouletá práce managmentu- když to řeknu na plnou hubu, lezení promotérovi do řitě – různý večeře, posílání exkluzivních tracků, někdy i zaplacená dovolená pro promotéra apod..

Anonymní uživatel
    Host

styk pohlavson: máš recht, z týhle stránky jsem se na to vůbec nepodíval

K1aptcha
    Člen

ale stihnul bys čtyři jména, namísto dvou, což mi teda přijde logičtější, než se (jako upliftér) „nudit“ celou noc a čekat do tří do rána
    myslel jsem to prostě tak, že by ty stage nemusely jít tolik „proti sobě“, samože nějakej vývoj by to chtělo… ale ono je to stejně jedno, když to vlastně v rukách mají ty agentury viz výše

Kucas
    Účastník

Samo o sobě názor že by mělo bejt rozdělení dle stylů svědčí o vaší omezenosti … uplift v dnešní době na jedný stagei
    celou noc? Jo asi by vás 10 – 20 upliftařů mělo prostor na paření ale zbytek by tam usínal …

K1aptcha
    Člen

jako já chápu, že to neni lehký, ale pak z nich teda debily vlastně dělají ty agentury (a pak to nemá vypadat tak jak to vypadá) a ještě za určitě nemalý částky sm6

beztak si myslim, že tohle stejně řadovýho návštěvníka zas nějak nezajímá

To klaptcha + helma + joe + mitchel + DjDkDave a případně další:

Napadlo vás někdy, že je to docela těžký sestavit line-up, když máte někde 20 djs a že je to docela velká politika? sm4
    Nebo si fakt myslíte, že je promotér totální kretén, kterej neví, jaký djs bookuje na event a line-up dělá způsobem jaok kdyby tahal králíky z klobouku?

Promotér se sice může snažit, seš mu síly stačej´, aby to hudebně navazovalo za sebou, ale všechny bookingovky tlačí na to, aby jejich kůň hrál v nejlepším čase
    a mají svoje podmínky, o kterejch s váma prostě nebudou diskutovat..
    Managment jednoho dj´e vám řekne [b]„Před Audrey Gallagher vystupovat nebudu, pač pak budu mít těžkou pozici, abych rozpařil lidi“[/b], další vám řekne
    [b]„Chceme hrát po dj´i XYZ, abysme měli větší pozornost, jinak přemejšlíme, že nepřijedeme“[/b], další vám řekne [b]„Chci dohrát do půlnoci, pak se přesunuju ještě na další hraní“[/b], další vám řekne [b]„Dva djs z naší agentury a oba na jiných stageích?? Unacceptable, udělej to jak chceš, ale budou hrát na jedný stagei..“[/b]
    A tohle všechno se během minulejch dvou tejdnů stalo a promotér to musel řešit a nějakým způsobem na to reagovat..

A time-table si promotér nemůže dát do smlouvy – bookingovky djs sami posílaj´ promotérovi na akci takovýhodle typu svoje smlouvy a jakmile se vám něco nelíbí, máte prostě smůlu, u některejch bookingovek se komunikace omezuje víceméně na slova „Denied“ a „Approved“..
    A v momentu, kdy dj´e bookujete půl roku před akcí, se s váma nikdo o tom, na jaký stagei bude dj hrát a v jakej čas, bavit nebude, takže ona to fakt není prdel..

Fakt mě překvapuje, jak se na věc nedokážete podívat ze širšího úhlu.. Myšlenka dát na jednu stage upliftaře je sice hezká, ale v praxi nerealizovatelná z důvodů,
    který jsem popsal výše, teda pakliže nechcete udělat jednu stage s djs typu Brandt, Arctic, Akesson, Hodel, Manuel le Saux apod..

Mě překvapuje, že se promotér snaží udělat něco, co tady ještě nebylo a my místo toho, abysme ocenili to, že jde s kůží na trh a že udělat akci takovýhodle rozměru je docela o držku, tak akorát hledáme, co je špatně.. sm6

J!mmyP
    Člen

Tak nejak jsem z toho takovej rozcarovanej.. Arty vs. Super8 & Tab, Sean Tyas vs. Wezz Devall vs. Aly & Fila vs. Simon Patterson vs. Arctic Moon.. No v predstavach jsem si to planoval teda urcite jinak..

K1aptcha
    Člen

Joe: tak hard trance/hardstyle žádnej, Pattersona a Tyase jsem už viděl ve Fabru, Arctica v Hradci a v Poznani a žádný z nich si mě nezískal natolik, abych jel na ně znova… no a zbytek lineupu mě vlastně nezajímá… resp. nezajímá za ty peníze a cestu (vlastně už na TF jedničce mě bavil jen Tyas po celou dobu setu a jinak zívačka prakticky (jasně, našly se dobrý momenty i jindy), takže už kvůli tomuhle se mi ten „zážitek“ zrovna opakovat nechce)… a ani kvůli známejm se mi moc jet nechce, stejně všichni budou rozlezlí po těch třech stagích, to už radši dám jen ten warmup v Ově, když jsem teď Opavák sm3

mareno
    Člen

[quote K1aptcha]tak i Tyas může hrát elektro, jak na Trance Nation v Holandsku sm0[/quote]

Vůbec bych se nedivil, protože nevidím důvod, proč by zrovna u nás měl hrát něco jiného.

Joe
    Účastník

Klapča – nestraš 😀 jo, stylově rozdělený stage bylo něco, v co jsme asi všichni doufali, bohužel no … sm6 A co že nejedeš vlastně?

K1aptcha
    Člen

tak i Tyas může hrát elektro, jak na Trance Nation v Holandsku sm0

mitchel
    Člen

[quote mareno][quote DjDkD@ve]To, ze nasadit Tyase proti Filovi je naprosta pitomost, je jasne uz asi i poradatelum...

Ale ta NTS, to je dalsi kravina, proc jim dali jen hodku a prd???!!! Kdyz akce zacina ve 20h, tak tu stage mohli zahajit minimalne o hodku a pul driv a dat kazdemu alespon 90 minut...

Orjan Nielsen, jedna z nejvetsich hvezd soucasnosti to bude rozjizdet, dalsi fatal fail...[/quote]

Orjan jedna z největších hvězd současnosti? U nás určitě ne sm3 Pro většinové publikum je to stále Durand a spol.[/quote]

mně třeba Durand nic neříká, narozdíl od Orjana, kterej JE jedna z nej hvězd současnosti a mohl hrát klidně kolem pulnoci nebo aspoň místo Artyho, u kterého tam usne každej. A Arctic Moon je pro mě největší skokan loňska a taky ho mohli dat na druhou stage nakonec třeba a tyase místo boliera, nakonec má být řežba a né vrzání

spawn.leo
    Člen

tyjo nejvíc zvědavej sem byl na orjana a leona boliera. a oni sou v tak blbý časy:( v 10 přijedu vlakem a v 6 odjíždim takže si je moc neužiju.. ale tak snad někdy příště..

Anonymní uživatel
    Host

orjan na zacatek nevadi, bude den predtim na warm upu, ale pro ty co tam nebudou je to kurevsky kratkej cas na nej, na asotu ta hodka utekla jak voda…

mareno
    Člen

[quote DjDkD@ve]To, ze nasadit Tyase proti Filovi je naprosta pitomost, je jasne uz asi i poradatelum...

Ale ta NTS, to je dalsi kravina, proc jim dali jen hodku a prd???!!! Kdyz akce zacina ve 20h, tak tu stage mohli zahajit minimalne o hodku a pul driv a dat kazdemu alespon 90 minut...

Orjan Nielsen, jedna z nejvetsich hvezd soucasnosti to bude rozjizdet, dalsi fatal fail...[/quote]

Orjan jedna z největších hvězd současnosti? U nás určitě ne sm3 Pro většinové publikum je to stále Durand a spol.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 243)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.