Úvod › Fóra › Trance Diskuse › TRANCEFUSION MAGIC Výstaviště Praha Holešovice 30.04.2011
- Toto téma obsahuje celkem 459 odpovědí. Do diskuze (94 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
M1 a poslední změna proběhla před 13 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
18. 4. 2011 v 19:51 #195083
Anonymní uživatel
Hostto James: Vzala bych ten lupen pokud je ještě volnej!
18. 4. 2011 v 19:32 #195082Sandeagle
Člen[quote Muff][quote styk pohlavson]Sandeagle: Moc zajímavě napsaný, díky.
Podle mě je průser to, že doby, kdy lidi chodili na dj´e a byli vděční za to, že jim dj dokáže nabídnout něco novýho a něco originálního, osobitýho, jsou nenávratně pryč.. Úplně se to otočilo a dneska je to někdy v pozici, kdy dj těm lidem de facto skáče Aleše Valentu do útrob, aby se jim zavděčil.. Asi jsem moc oldschoolovej, ale úplně žeru to, když dj zahraje něco, co neznám, je to něco třeba trochu novýho a hudebně mi to rozšíří obzory, nežli když člověk u dj´e dopředu odhadne 80% tracků, co zahraje...A u některých producentů pozoruju fakt, že když se chtěj´ vyšplhat nahoru, udělaj´ vokálovej track, pač vědí, že to má větší šanci zabrat u širšího publika než track s dobrou melodií a hezkým synťákem.. Nic, sorry za OT a díky za názory![/quote]
Tyhle doby jsou nenávratně pryč hlavně díko rychlému rozšíření internetu a možnosti si cokoliv stáhnout. Dříve bylo težké se pro spousty lidí dostat k novinkám takže DJ měl vždycky co nabídnout. Dnešní situace by musela být taková, že všechny songy by labely držely třeba rok, djs by je dostali, hráli je jako lukrativní songy a až se to ohraje tak to vypustí ven a lidi se k tomu budou moci konečně dostat. Další věcí jsou live sety na internetu... tam taky člověk zjistí co dj hraje a tím taky lukrativita a různá překvapení končí. A DJs jsou líní experimentovat a hrát při každém hraní jiný set, ale hrajou osvědčené věci což je také škoda. V podstatě když si člověk poslechne od daného djs dva aktuální poslední live sety z akcí tak ten tracklist je stejný, akorát jiné pořadí songů a může se stát že tam bude třeba jeden či dva songy jiné. Už to není to co dříve.[/quote]
To je pravda, zase nadruhou stranu dřív lidi chodili prostě na párty, dneska jdou na jméno (cokoliv onen dj zahraje sežerou i s ponožkama) nebo na styl (to je pak jedno kdo to hraje, ale hlavně že věděj co to bude), chybí ten moment překvapení, jelikož se lidi už asi neumí bavit u neznámejch věcí. Sám asi znáš, když někde hraješ pro prostý lid, že stačí nasadit něco co nikdo nezná, kdovíjaká to může být pecka, a půlka lidí se ti sebere a jde k baru. Kamarád vždycky říkával že vzpomíná na doby, kdy se na pop nedalo moc pařit. Asi na tom něco bude
18. 4. 2011 v 18:23 #195077Muff
Člen[quote styk pohlavson]Sandeagle: Moc zajímavě napsaný, díky.
Podle mě je průser to, že doby, kdy lidi chodili na dj´e a byli vděční za to, že jim dj dokáže nabídnout něco novýho a něco originálního, osobitýho, jsou nenávratně pryč.. Úplně se to otočilo a dneska je to někdy v pozici, kdy dj těm lidem de facto skáče Aleše Valentu do útrob, aby se jim zavděčil.. Asi jsem moc oldschoolovej, ale úplně žeru to, když dj zahraje něco, co neznám, je to něco třeba trochu novýho a hudebně mi to rozšíří obzory, nežli když člověk u dj´e dopředu odhadne 80% tracků, co zahraje...A u některých producentů pozoruju fakt, že když se chtěj´ vyšplhat nahoru, udělaj´ vokálovej track, pač vědí, že to má větší šanci zabrat u širšího publika než track s dobrou melodií a hezkým synťákem.. Nic, sorry za OT a díky za názory![/quote]
Tyhle doby jsou nenávratně pryč hlavně díko rychlému rozšíření internetu a možnosti si cokoliv stáhnout. Dříve bylo težké se pro spousty lidí dostat k novinkám takže DJ měl vždycky co nabídnout. Dnešní situace by musela být taková, že všechny songy by labely držely třeba rok, djs by je dostali, hráli je jako lukrativní songy a až se to ohraje tak to vypustí ven a lidi se k tomu budou moci konečně dostat. Další věcí jsou live sety na internetu… tam taky člověk zjistí co dj hraje a tím taky lukrativita a různá překvapení končí. A DJs jsou líní experimentovat a hrát při každém hraní jiný set, ale hrajou osvědčené věci což je také škoda. V podstatě když si člověk poslechne od daného djs dva aktuální poslední live sety z akcí tak ten tracklist je stejný, akorát jiné pořadí songů a může se stát že tam bude třeba jeden či dva songy jiné. Už to není to co dříve.
18. 4. 2011 v 15:57 #195072Anonymní uživatel
Neaktivník tomu ATB: ty jeho sety jsou dost zvláštní, všehochuť, od něj se dá očekávat opravdu cokoliv…ty Rammsteini mě vůbec nepřekvapují v jeho setu, ani mi to nepřijde zase až takovej úlet….jak píše Klapča…jsou tam prvky elektroniky a šlape to podobně jako trance 🙂 ale otázkou je jestli se to hodí na trance akci, na svých atb in concert at si to klidně hraje…
18. 4. 2011 v 11:10 #195061james
ČlenProdám jeden lístek, nemůžu jet… Za 500,-
13. 4. 2011 v 18:47 #194834styk pohlavson
ČlenSandeagle: Moc zajímavě napsaný, díky.
Podle mě je průser to, že doby, kdy lidi chodili na dj´e a byli vděční za to, že jim dj dokáže nabídnout něco novýho a něco originálního, osobitýho, jsou nenávratně pryč.. Úplně se to otočilo a dneska je to někdy v pozici, kdy dj těm lidem de facto skáče Aleše Valentu do útrob, aby se jim zavděčil.. Asi jsem moc oldschoolovej, ale úplně žeru to, když dj zahraje něco, co neznám, je to něco třeba trochu novýho a hudebně mi to rozšíří obzory, nežli když člověk u dj´e dopředu odhadne 80% tracků, co zahraje…A u některých producentů pozoruju fakt, že když se chtěj´ vyšplhat nahoru, udělaj´ vokálovej track, pač vědí, že to má větší šanci zabrat u širšího publika než track s dobrou melodií a hezkým synťákem.. Nic, sorry za OT a díky za názory!
13. 4. 2011 v 18:29 #194831K1aptcha
Členjá už jsem názor psal, takže přijde mi to možná i vkusnější, než ultracool remixy/bootlegy na U2, Red Hoty, Keane atd., kde je breakdown vzatej původní a zbytek bývají často prostě h*vna, Rammsteini byli aspoň orig a ten gate efekt co je v Du Hast je docela dost trancovej… ATBho beru za polodiskouše a neberu ho moc vážně, takže jako mimostylová vložka mi to fakt vadí míň… i když se to do docela klidnýho setu zas až tak moc nehodilo, tak respekt za odvahu
13. 4. 2011 v 18:17 #194828Anonymní uživatel
HostSandeagle: hodně zajímavej názor, souhlasím s tebou, jen toto pravidlo neplatí naštěstí u všech, spousty DJs si hrají to své.
Uvidíme, třeba budem koukat jak nás rozsekásm313. 4. 2011 v 17:55 #194825Anonymní uživatel
HostD4ve: sm15 jako čecha v sobě nezapírám ale zase takovej řízkovej úchyl nejsem, na cestě do Holandu jsem si jich užil dostsm3
13. 4. 2011 v 17:21 #194821Sandeagle
ČlenProč SZ, já to klidně narvu sem sm3
ATB má, jako každý DJ který se už pohybuje na scéně dýl, problém s popularitou, to co hrál před lety sice lidi pořád táhne, ale čím dýl hrajete, tím víc se snažíte „uspokojit všechny“.
Je to něco jako klasický diskotékový DJ ve vetším měřítku. Ví, že na akci jsou lidi kteří rádi house, nějaké procento má rádo černou muziku, nějaký procento rock/metal. Když už tihle lidé přijdou na akci která je avizovaná jako „diskotéka“, tak vědí do čeho jdou a nemůžou si stežovat, že odcházejí zhnusení z hudby, DJ uspokojí housem většinu těch, kteří tam přišli na house, a když čas od času pustí E2 RnB/popík, příjemně tím překvapí ten zbytek co je tam ‚náhodou‘ a ti třeba přijdou příště… Stane se to že Dj pak hraje na akci všechno možný a snaží se zavděčit opravdu všem, ale ti, co ho měli rádi když začínal pro zábavu a hrál si opravdu „to svoje“, ti pak nemůžou uvěřit, co se to s ním stalo. Jasně že nehousisti do klubu příště přijdou s kamarádama, vetšinou více než s jedním, vytváří se tak iluze novejch fanoušků což dje hřeje na duši a říká si „tak to dělám asi dobře, budu v tom pokračovat“. Časem prakticky každý zapomene proč to kdysi dělal, nakonec to skončí jako u televize… není důležitý co dáváme důležitá je jen sledovanost.
13. 4. 2011 v 16:20 #194817styk pohlavson
ČlenDjDkDave:
Elektronický prvky má víc metalovejch skupin, ale stejně si myslím, že je to prostě jako když si dáš kafe se šlehačkou a mezi tu
šlehačku si dáš trochu hořčice..
Jinak u Amíků mi to nepřekvapuje, že byly od nich tak pozitivní reakce.. Trance je tam (skoro) na vrcholu a lidi tam prej stejně jako u nás
uctívaj´ kult dj´e a to, co předvede za výkon, je pro ně až druhořadý.. Tady by na TM taky 2/3 lidí šíleli, nedejbože hrát ATB na Sensation,
to by hala spadla.. Věřím ale, že v Sasazu nebo ve Fabru nebo v Brně v nějakým klubu by ty lidi ATBho za tohle vyfuckovali..
Nejlepší byla reakce Armina, když byl tázanej na tuhle ATBho „kulturní vložku“: „If this bullshit was about to happen, then I´d never expect it from anyone else..“
Zajímalo by mě, jakej mají na to názor takovej Freezer, Klaptcha nebo djs/ producenti Fido, Sandeagle nebo John Waver.. Kdo mi pošle SZ s názorem, budu rád.13. 4. 2011 v 15:38 #194816Anonymní uživatel
Hostod 19ti do 6ti
13. 4. 2011 v 15:33 #194815Gizmo
ČlenJak bylo napsáno – ATB mě může jenom příjemně překvapit … Produkčně proč ne – občas vlaštovka, ale jinak je pro mě za mixákem pouze jménem, které zabírá prostor … BTW jako fakt 8 vystupujících … to budou hrát od 8pm do 8am ??? Nebo, že by nějaká 2 ministage ? (nebránil bych se)
13. 4. 2011 v 15:25 #194814DjDkD@ve
Člento styk pohlavson:
Tak oni Rammsteini se nedaji brat ciste jako metal, v jejich hudbe je celkem dost elektronickych prvku, takze si nemyslim, ze to je uplne out…
Ale tim taky nerikam, ze by odted meli DJs hrat pravidelne Rammsteiny apod.!
No a podle toho videa to lidi celkem vzali (samo, ze ne vsichni)….13. 4. 2011 v 14:33 #194812styk pohlavson
ČlenHoky: [b]ATB hraje rammstein Ricardo Villalobos Black – Wonderful Life…Vath hrál na jednom festivalu Jacksonuv Thriller…když si na to věří tak proč to nezahrát, bych z toho vědu nedělal[/b]
Jenomže Black – Wonderful life nebo Thriller jsou popiny a do určitejch míst v jeho setu se můžou za určitejch okolností aspoň trochu „hodit“,
byť si myslím, že to je trošku cheap cpát to do setů elektronický hudby, ale je to bohužel asi trochu móda.. (Viz všechny ta Madonny a Nirvany v setech Solveiga apod.)
„Du hast“ je nářez jak blázen (byť by příznivci dead metalu oponovali, že je to ukolébavka na dobrou noc) a svým stylem (když už bych to chtěl nacpat do setu)
by se tahle skladba podle mě (v nadsázce) hudebně „hodila“ třeba mezi „Riff“ od SVD a „Operation Blade“, ale takhle to na mě působí jako pěst na oko..
Navíc si myslím, že je nesmysl fůzovat metal do trancových setů, to k sobě nemá moc blízko, ale je to jenom můj názor.. sm3Jinak těch lidí je mi líto… Zajímalo by mě, jak by reagovali fanoušci Rammsteinů, kdyby kapela v půlce koncertu zařadila nějakej ryzí trancovej song
nebo jak by reagovali lidi, kdyby tohle ATB předvedl třeba při setu v klubu Ministry of Sound v Londýně..
Bohužel, konzumní obecenstvo elektronický hudby si zvyklo na tyhle „úlety“ djs a producentů (i můj milovanej Ríša si na tom zčásti založil svoji kariéru..)
a někdy je i kvituje, ale esi tohle je způsob „zpestření“ setů, jakým se hudba bude ubírat, tak to je docela na 3,14ču.Jenom můj názor, jinak peace n´ drink on bar. sm4
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.