TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse Transmission 14.11.2009 O2 arena, Praha

• Toto téma obsahuje celkem 1,019 odpovědí. Do diskuze (129 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sunrise a poslední změna proběhla před 15 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 1,020)
  • Autor
    M1
    Člen

jen tak pro zajimavost kolik berou DJ za vystoupeni: (zdroj ftb.pl a DJ Mag )
    1-Tiesto 100 000 eur -> 2,5 mega
    2-Carl Cox 100 000 eur -> 2,5 mega
    3- Armin 80 000 eur -> 2 mega

tady je to i v polstine jetli jsem to spatne prelozil :))))
    Carlo Cox i Tiesto (również potrafią zgarnąć około 100 tysięcy euro) i Armin van Buuren (20-30 tysięcy mniej)

iamek
    Člen

Prvni SW byla na 100% ve ztrate a to solidni … Zdroj primo od sponzora, ktery mi dodava listky … Jak to bylo z druhou to nevim a nechci ani spekuliovat … A kdyz je ztratova SW co pak TM ?

nexxie
    Člen

ondrab : at si rika kdo chce co chce, tak podle me se SW dela pro vydelek prave proto, ze ma prestiz a ze mas tak jistotu, ze vyprodas dum. Taky proto te lupen stoji tolik kolik stoji..

ondrab
    Člen

Sicky:
    „Nejedna agentura už u nás zkrachovala. A ty co přežily (UM, PinkDot …), dokázaly, že umí být ziskové. “
    PinkDot prezival jen a pouze z akci kde meli Tiesta. Tedka sem jim teda povedl tah se Sasazu, kde docela valej a vozi zajimavy veci.

Co se UM tyce, presne jak pise Muff, fungujou hlavne diky sponzorum, kteri do nich nalejou neuveritelny penize. Jak rekl Angelo Mike, ktery mimochodem delal SW v Polsku pro ty kdo by nevedel:“SW se nedela pro vydelek, ale pro prestige. Dokazu tim, ze jsem schopen udelat takovouhle mega akci.“ Jen tak bokem pro info, celkova castka za licenci a zarizeni montaze vseho z holandu je cirka okolo 300k Euro.

ondrab
    Člen

[quote Sicky][quote ondrab]Zapominas na jednu hoodne podstatnou vec a to tu, ze tak pulka z tech 13 500 lidi za to vstupny nezaplati ;)..obrovsky spousty listku jsou rozdany partnerum, mediim, do soutezi a podobne...cili vynos se vyrazne snizuje...[/quote]

Nepřeháněj.[/quote]

neprehanim, vazne…onehda jsem to s nekym probiral, ze u SW dostal tusim Vodafone nebo pak Samsung(tedka nevim) asi 1000 – 1500 lupeni…a to byl fakt, ne nejaka domnenka….spousta listku de soutezi, akreditace…a samo UM rozda plno vstupu mezi vlivny lidi…tak to proste je..

Sicky
    Člen

Muffe, kdybys někdy zkusil podnikat, jako já, tak bys věděl, že cílem každé firmy je vytvářet zisk (pokud se ovšem nejedná o charitu, jak jsem psal výše).

Kromě toho, já jsem, na rozdíl od tebe, pořádal alespoň lokální akce. A můžu ti říct, že to je neskutečný stres, udržet všechno pod kontrolou, tak aby to klaplo, protože když přijde den D, už nemůžeš vzít nic zpátky. A když se něco nepovede, skončíš s ostudou a lidi na fórech, jako je toto tě rozmetají.
    Když srovnám to, co jsem dělal já s tím, co dělá UM, je to jako bych srovnával základku s vysokou školou. Já jsem absolvoval tu základku a bylo to hodně náročné (i psychicky), proto si nedokážu představit, že by to někdo dělal na takovém levelu jako UM čistě pro zábavu nebo pro dobrý pocit, že se lidi baví. Taková motivace ti prostě nevystačí.

Nejedna agentura už u nás zkrachovala. A ty co přežily (UM, PinkDot …), dokázaly, že umí být ziskové. To je alespoň můj názor. A taky poslední příspěvek na toto téma.

Tak už zítra. Mejdan roku!!! sm0

nexxie
    Člen

Muff : si asi myslis ze ma Martin Kucera nejakyho miliardovyho strycka na floride,ne? ze mu plati vsechny ztraty co udelaj.. Pravda je takova, ze 99% agentur, ktery by takovyhle akce delaly a na konci roku byly v cervenejch cislech, tak by se na to hned vykaslaly a nebo by casem krachly.. Tak proc by UM mely bejt vyjimkou… Proste kdyby nebyly penize, tak by UM uz neexistovaly.

A taky sme uz docela dlouho OT 🙂

Hanny
    Člen

Pánové, tohle se tu řeší dnes a denně. Resp. při každý UM akci. Každej má svůj názor a ten si nenechá vyvrátit sebelepší připomínkou, takže se tu hádáte vážně naprosto zbytečně. ;))

Každopádně za 24 hodin to rozjedem, huhuuu! 😀

Muff
    Člen

[quote Anonymní uživatel]ondrab:
    Vycházej z logiky věci. 99% lidí z nás/vás neví, jaké jsou za co honoráře. Ale to, že UM na halovkách vydělává dokazuje to, že UM dopředu ví, že SW vyprodá, tak proč by ji pořádali, když by dopředu věděli, že prodělají?[/quote]

to Adam: na SW mozna vydela nejakou tu korunu ale urcite to nejsou miliony ani stovky tisic a to vse potom nalejou zase do TM, ktera si myslim existuje hlavne DIKY SPONZORUM. Treba ja mam na listku pro letosni TM napsano: PRAZSKA ENERGETIKA UVADI TRANSMISSION.
    Naivkove (Sicky), myslite si ze treba zvukova technika ktera zde napriklad na letosni rok bude az z UK priletela nebo prijela jen tak zadarmo ??? A agentury ktere pujcuji svetla (takovy pocet jako bude na akci) si to nechaji hodne dobre zaplatit… jen tak pro zajimavost kdyz jsem se ptal v pujcovne kolik stoji pronajem jednoho vykonneho laseru (UM nepouziva na akci zadne chrastitka z klicenek) tak to delalo 10000 Kc (za jeden kvalitni laser) + cena za cloveka co to bude ovladat. Takze Vase naivni cena 200000 za svetla je smesna 🙂 Jen za ten pronajem tech svetylek s osvetlovaci daji minimalne pul mega a vice. A to nemluvim o zvuku a djs, kteri prave za halovky berou mnohonasobne vice nez za clubovou akci a VJs jim tam take nebudou delat za dzusik cely vecer.
    A dale zapominate ze treba na Carlu Coxovi UM projela nemaly penizek (jeste si myslite ze UM vydelava na akcich ? Jestli ano tak se do toho muzete pustit take… vzdyt je to tak snadne ne ? Namastit si kapsu na halovkach… pozvete si Armina, Ferryho, Markuse, atd… a treba vydelate… leda ze by akce byla pri svickach a hral by tam Vas domaci zvukovy system 🙂

pokoko
    Člen

pořád se musí najít nekdo kdo je moc chytrý:)

Sicky
    Člen

Adam: No konečně rozumné slovo. UM není charitativní organizace. To si tady asi někteří neuvědomujou.

Anonymní uživatel
    Host

ondrab:
    Vycházej z logiky věci. 99% lidí z nás/vás neví, jaké jsou za co honoráře. Ale to, že UM na halovkách vydělává dokazuje to, že UM dopředu ví, že SW vyprodá, tak proč by ji pořádali, když by dopředu věděli, že prodělají?

Sicky
    Člen

[quote ondrab]Zapominas na jednu hoodne podstatnou vec a to tu, ze tak pulka z tech 13 500 lidi za to vstupny nezaplati ;)..obrovsky spousty listku jsou rozdany partnerum, mediim, do soutezi a podobne...cili vynos se vyrazne snizuje...[/quote]

Nepřeháněj.

Casey: Nevite nahodou jestli se da listek poridit primo na miste? ticketportal jiz neprodava

Hlavně se prodávají na sazkaticket a ne na ticketportalu. 🙂
    Takže utíkej k nejbližšímu terminálu sazky abys měl jistotu.

ondrab
    Člen

skoda, ze jdu s krizkem po funuse ohledne debaty vydelava/nevydelala…a jednoznacne souhlasim s Muffem..

Nexxie:

„Tak to je nam vicemene vsem jasny ze Sensation upada.. to sme tu rozebirali docela dost, ale urcite je kravina, ze UM na halovkach prodelava, to je proste kec – SW vyprodany, TM -13500 lidi(cekali kolem 10000) – z tohohle jim de penez jak svin. To spis z akci jako je Pure moc nevytriskaj – za djs zaplati skoro stejne, lidi xkrat min.. akorat pronajem levnejsi.“

praveze na Pure vydelavaj penize…jelikoz, za hrani v klubu si DJeove berou daleko mene nez za halu, navic to, ze ty dje UM bookuje docela casto zase snizuje cenu vyrazne dolu…takovej Schulz tady hrava za pakatel oproti jinejm mistum…a napriklad Armin ve Slovaci byl tezce v zelenejch cislech…

Muff:+1

Sicky:

Muff: Nikdo nekoupí značku, která je prodělečná, pokud ovšem není potenciálně výdělečná. Pokud ale nevydělají při 13,5 tis. lidech, tak při kolika asi? Neznám firmu, která by do toho šla. Není důvod.

„Pronájem O2 arény na jeden den stojí cca 1 mil. Potřebujou si to pronajmout na 3 dny – 1 den se staví stage + testují světla a zvuk, 2. den je party, 3. den se to demontuje. To máme 3 mega. K tomu pronájem aparatury (zvuk, světla), videoprojekce, DJs, ostraha, obslužný personál a hlavně promotion. Takže to uděláš s jakým rozpočtem – 5 – 6 mil.?To je alespoň můj odhad.
    No a druhá strana rozpočtu jsou výnosy. Takže 13.500 lístků při prům. ceně 900 za kus = 12.150.000, k tomu tržby za prodej zboží – kdyby na každém návštěvníkovi udělali např. 200,- tak je to 2.700.000.

Tak ať mi nikdo neříká, že to nevydělává. Pokud by ta agentura nevydělávala, tak už neexistuje.“

Zapominas na jednu hoodne podstatnou vec a to tu, ze tak pulka z tech 13 500 lidi za to vstupny nezaplati ;)..obrovsky spousty listku jsou rozdany partnerum, mediim, do soutezi a podobne…cili vynos se vyrazne snizuje…

a v pripade SW zaplati za jenom za licenci a namontovani vsech tech vecicek vic nez dostanou zpet na vstupnym ;)..

nexxie:

“ SW ze nevydelava? tak co by tu delala.. jasny ze prava neco stojej (a ne malo), ale na druhou stranu se nemusi UM starat o design akce, svetla, sound.. Urcite to nevyvazi tu cenu, ale neboj se, ze by to nemeli propocitany. Dneska Ti nikdo nepude do takovyho risku, aniz by nevedel, ze na tom neprodela miliony.“

jenze UM za ten design, svetla, sound a vse okolo plati dalsi penizky….neplette si pojmy a hrusky….koupit licenci na delani akce, neznamena, ze s tim mas spojeny i vse okolo…licence je pouze znacka, jmeno akce…nic vic…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 1,020)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.