TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse Transmission 8, 19.11.2011

• Toto téma obsahuje celkem 339 odpovědí. Do diskuze (86 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Hanny a poslední změna proběhla před 13 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 271. až 285. (celkem z 340)
  • Autor

Hectic: Já si naopak myslím, že UM je už docela zavedená značka, že by prostě trošku víc originality neškodilo nežli chtít přitáhnout jména žebříčkem..
    Ale beru Tvůj názor, akorát jsem holt asi zmlsanej line-upama ze zahraničí.. (A to třeba v Holandsku nebo Německu trance nijak zvlášť netáhne,
    ale lajny tam mají libový, když to člověk srovná s těma našima kolovrátkama..)
    A jinak např. pro „pařany, který jdou na supermega taneční akci“ (považuju za ně průměrný mainstreamový posluchače, kterých jsou 3/4 návštěvníků TM)
    je třeba takový jméno Paul Oakenfold stejně známý jako Ferry Corsten (ano, toho možná viděli na vícero plakátech, ale zase se nikdy moc nehrál v rádiích)
    a když jedinej důvod, proč na akci nebude je ten, že vystupoval před dvěma rokama na Mácháči na akci od konkurence, tak ho nevezmeme,
    to je to pak holt fakt těžký chtít originalitu.. sm3

hectic
    Člen

Podle mě jste jen přejedený těmahle jménama a neuvědomujete si, že od těch silných jmen z TOP10 si musíte odečíst jména jiných žánrů (Guetta, Infected mushroom nebo už nevim kdo další byl minule v top10) a to a to si ještě odečtěte Armina, Tiesta a PVD, který UM berou jako jména na kterých by mohli založit další samostatnou akci a pokud mají být na akci vždy alespoň 2 tahouni, a ty akce jsou za rok teď už 3-4, tak se prostě dycky budou opakovat. Jsme v ČR a posluchačů trancu, který ho vyloženě žerou a chodí na akce za hudbou tu evidentně moc není, ale pařanu, který jdou na „supermega taneční akci se Sanderem van Doornem nebo Markusem Schulzem“ je tu dost. Prostě pochybuju, že by se hala pro 17k lidí zaplnila jen jménama, který tu hážete

prochi
    Člen

[quote styk pohlavson]Prochi: Vysvětlení je to hezký, ale jak jsi psal, že je TM značka, na kterou řada lidí přijde jen proto, že to je značka, právě proto se divím, že kucí z UM trochu nezariskujou a berou to víceméně jen podle Top ten.. sm3 Ale esi to berou podle kvality, resp. podle toho, jak měl kdo dobrej rok, budu se pak těšit,
    že jedno z těch dvou zbylých jmen bude Arty. sm3

Tomáš: Počkej si na lajnu Trancefusion 2, mají být jména, co ještě v ČR nebyla, tak doufám... sm3[/quote]

Jak jsem řekl, už tolik riskovat nemůžou, mají konkurenci v podobě Trancefusion……

Anonymní uživatel
    Host

styk: dnes nebo zítra vyplave viď? :))
    jsem zvědavej, doufám v nějaký to překvápko twine
    😉
    na první jsem byl, ze zvědavosti a skoro free lupen:))
    vim jine tema:))
    pan sean tyas bezkonkurenčně nejlepší_jedinej mě bavil,a rozpařil do plnejch:))
    okamžik večera:odcházim po 2tracku andreho jelikoz si pripadam jak ve zlaťáku:D..ke konci jeho ‚famozního’setu se vracím a ejhle tak 50%lidí odchází..to mě totálně rozsekalo..:DD
    ja vim, jsem už fakt rozmazlenej a v poslední době dávam unlike často, ale tak z kterýho pohledu se na tom mám jako podívat, abych z toho byl vytěšenej jak 90%českých:))“partypeople“,kterým to voní…?
    asi jsem divnej já, nebo už fakt nevim:))

Prochi: Vysvětlení je to hezký, ale jak jsi psal, že je TM značka, na kterou řada lidí přijde jen proto, že to je značka, právě proto se divím, že kucí z UM trochu nezariskujou a berou to víceméně jen podle Top ten.. sm3 Ale esi to berou podle kvality, resp. podle toho, jak měl kdo dobrej rok, budu se pak těšit,
    že jedno z těch dvou zbylých jmen bude Arty. sm3

Tomáš: Počkej si na lajnu Trancefusion 2, mají být jména, co ještě v ČR nebyla, tak doufám… sm3

Anonymní uživatel
    Host

když jsem napsal kritizujici vzkaz (podotýkám neobjevilo se ani jedno vulgarni slovo) ohledně line-upu, cen a toho,že jim jde jen o prachy,který vše znezaneřádí:)
    jako koment na fb- smazali mě…
    každý jméno na TM minimalne jednou bylo, ze jim jde o prachy je samozrejmost, … ale proc smazou muj prispevek, kterej stejne nikoho neovlivni, ze by neunesli pravdivou kritiku..? divny..
    a smutny, po sw u me konci dalsi koncept od um..tech7dilu bylo nezapomenutelnejch thx, ale ze bych chodil na party,jak do cirkusu,kde jsou stale stejni artiste,polykaci savli,atp.to asi ne..
    jasny, po každé jiný event, jinej set, jiný tracky ale …
    snad někdo pochopí..
    užíte si…
    stejne se hudebne orientuju trosku jinym smerem asi uz, ale kdyby … kdyby … :))) na to se nehraje!

mareno
    Člen

[quote andre]Víte kolik dílů bude mít Transmission? Je to jednoduché! Vemte si, kolik DJs UM pravidelně střídá na Transmission, matematicky spočítejte kombinace (teda už jsem několik roků ze školy venku, tak doufám, že je to ta správná funkce z kombinatoriky pro tento případ) a vyjde vám počet dílů, resp. počet kombinací, které je možné s těmito DJs provést sm4[/quote]

Já si dokonce myslím, že ta rovnice je mnohem jednodušší:
    TM bude mít tolik dílů, dokud budou prodávat aspoň cca 13000 vstupenek.

andre
    Člen

Víte kolik dílů bude mít Transmission? Je to jednoduché! Vemte si, kolik DJs UM pravidelně střídá na Transmission, matematicky spočítejte kombinace (teda už jsem několik roků ze školy venku, tak doufám, že je to ta správná funkce z kombinatoriky pro tento případ) a vyjde vám počet dílů, resp. počet kombinací, které je možné s těmito DJs provést sm4

Anonymní uživatel
    Host

Stačí bejt ve V.I.P a je mi jedno kdo hraje tam si užiju i klidně Bryana A. sm13
    Jen je to poněkud více drahé.

prochi
    Člen

[quote styk pohlavson][quote iamek]Je to diskuze ne ? Takze pokud se tady neurazi nebo nepise vulgarne tak nevidim duvod proc neco sem nepsat. To rovnou zrusme diskuzi vsude, prtz vsude se pise to stejne.[/quote]

+1

Já se nedivím, že ty lidi hudrujou, mně line-upy UM přijdou, jako když nahážou do jednoho pytlíku 25 jmen
    a pak dycky před nějakou akcí něco z toho vylosujou..
    Pominu-li rezidenta Schulze (byť mi přijde teda osobně jako nesmysl nechávat jednoho rezidenta halovky 20 let),
    taxe divím, že místo Ferryho, kterej neměl nijak výraznej rok, nevzali Armina, kterej tu dlouho nebyl,
    no a Gareth.. Jo, mám ho rád.. Ale byl na TM dva roky zpátky, loni na PI, letos na PI.. Nevím no..
    A mluvil bych naprosto stejně, kdyby mi přivezli na TM Artenta nebo Ríšu, což se ani jedno tuty nestane.
    (Artenta bookovala na PI holandská Art of Dance a Durand si zavřel cestu na TM tím, že vzal od konkurence Mácháč)
    Uvidíme, co ty další dvě jména, Mark Sherry s Marcelem Woodsem to nebudou, tak snad Menno de Jong a San. sm0

For Kučas & Prochi: Nestřílejte mě kvůli tomu Emerymu.. sm4[/quote]

Neboj, nebudu střílet….ono je mi jedno jak často Emery hraje v ČR, protože jsem ho v Čr neviděl, ale rozhodně se mi nelíbí, že se z neho stal zas jeden z djs,kdy ho UM strká na každou svoji akci…..

Finančně chapu zvednutí ceny lístků, protože letos mi přijde, že lineup je hodne drazsi, nez loni……….souhlasím, že Armina mohli přivézt, otázka jen, jestli není moc drahý……páč si troufnu odhadnout, že Ferry možná stojí i o víc jak polovinu míň než Armin….a myslím si, že akce s Arminem samotnym, něco jak Pure XL, by se dokazala naplnit i bez toho, aniž by to byla Transmission.

Minuly rok byl lineup bez velmi výraznějšího jména a akce se solidně zaplnila….letos mají konkurenci v podobě trancefusion, proto se možná letos s hlavnimi hvězdami lineupu vytasili tak brzy…..a prijde mi, že právě proto letos investovali do lineupu víc, než bylo dřív zvykem….a osobně si myslím, že letos chtějí vyprodáno, mozna i proto takovy lineup….Jestlize veri, ze akce se vyprodá s Ferrym a Above and Beyond, tak proč investovat do drahého Armina….

….na druhou stranu si rikam, jestli ceny trance djs nesly dolu s house trendem poslední doby…..
    Vím, že ceny djs v UK se nedaji srovnat, ale treba naposledy jsem treba byl na akci v Leedsu a s lineupem Ferry, sied van riel, menno de jong, Tritonal,Bryan Kearney, kapacita cca 2500 lidi a vstupne v rozmezi 300-500 Kč….stejne tak nedavno udělali akci s Above and Beyond a trochu horsim supportem za stejnou cenu……Vzhledem k tomu, že tyhle akce už dělají nějakou chvíli, tak to asi dělají s dobrým profitem…..

K lineupu
    Above and Beyond u nás nebyli dlouho, lidi si o ně říkají ně a je to jmeno ktery ma potencial na to dotahnout lidi
    Ferry je u nás stálice, lidi dotahne a neprijde tak draho
    Schulz je rezident
    Emeryho si dost dobre nedokazu vysvetlit, jedine ze by se mu u nas tak strasne moc libilo a taky ze na nej dostali v UM nejakou super cenu….prece jen to je dj z top 10, to se vzdy hodi jako promo….nevim o kolik si rika ted, ale v UK si dle jednoho promotera na jedne z klubovek 2 roky pozpatku rekl o cca 1500 liber, tzn v te dobe cca 45 000Kč…Tezko odhadnout kolik si bere ted…ale jestli tu hraje tak casto, UM na nej musi mit temer jiste dobrou cenu….

Otázka je, co bude s dalším supportem, třeba UM potěší mísní fandy……

Podle mě je ale potřeba uvědomit si pár věci, byt stokrát omýlaných tady:
    1) UM to nedela pro poteseni trance fandů a nadšenců z for ale pro co největší zisk….
    2) Proto tu budou hrát jména co už tu stokrát hrála, jména, co dotáhnou co nejvíce lidí
    3) Transmission je pojem, značka, jméno….spousta lidí tam jde bez vetsi znalosti toho, kdo tam hraje, jdou na to co je in a cool…..je to koncept, kde hraje velkou roli show a efekty….
    4) Tohle neni Energy, nebo tomu podobna akce…tahle akce nema nekolik stage a kapacitu 30,000….tady muze byt na akci max 6 djs….navíc pochybuju, že na akci v čr s tak specifickým žánrovým zaměřením může dorazit víc jak 15-17,000 lidí……

V Česku nejsou lepsi indoor prostory, než je Sazka……jakmile se UM dostane na strop kapacity, tak už nebude kam mít jít, jedine zacit delat 2 transmission za rok…..klubovy koncept Pure asi moc neuspěl, proto chápu to, že se UM snaží hodně s Pleasure Island konceptem, kde jej neomezuje kapacita a který má širší žánrový záběr…..

Boxi
    Člen

Ja jedu na Feryho , to je,muj milacek. Zbytek …sulini sm11

Palda61
    Člen

Styk: jo tak proto se mi neozvali :/:D.

hectic: ty vole, tak to je brutální.. sm0 Teda na druhou stranu jsme v ČR, ne že by mě to překvapilo..
    Btw mě strašně překvapilo to, kolik politiky se skrejvá za tím, aby sis jako dj zahrál na TM, to když jsem od pár lidí
    z ciziny slyšel, nevěřil jsem..

hectic
    Člen

[quote styk pohlavson]
    Já se nedivím, že ty lidi hudrujou, mně line-upy UM přijdou, jako když nahážou do jednoho pytlíku 25 jmen
    [/quote]

a to losování navíc probíhá nějak takhle http://www.youtube.com/watch?v=f0-SY70ZR08 sm15

jinak včera jsem si v půl páty byl pro lístky a ptám se ze zvědavosti kolik tam ještě vidí volných lístků a řikala, že už jen 5, tak nevim jestli to nebylo omylem, nebo to fakt už všechno zmizelo za půl dne

[quote iamek]Je to diskuze ne ? Takze pokud se tady neurazi nebo nepise vulgarne tak nevidim duvod proc neco sem nepsat. To rovnou zrusme diskuzi vsude, prtz vsude se pise to stejne.[/quote]

+1

Pominu-li rezidenta Schulze (byť mi přijde teda osobně jako nesmysl nechávat jednoho rezidenta halovky 20 let),
    taxe divím, že místo Ferryho, kterej neměl nijak výraznej rok, nevzali Armina, kterej tu dlouho nebyl,
    no a Gareth.. Jo, mám ho rád.. Ale byl na TM dva roky zpátky, loni na PI, letos na PI.. Nevím no..
    A mluvil bych naprosto stejně, kdyby mi přivezli na TM Artenta nebo Ríšu, což se ani jedno tuty nestane.
    (Artenta bookovala na PI holandská Art of Dance a Durand si zavřel cestu na TM tím, že vzal od konkurence Mácháč)
    Uvidíme, co ty další dvě jména, Mark Sherry s Marcelem Woodsem to nebudou, tak snad Menno de Jong a San. sm0

For Kučas & Prochi: Nestřílejte mě kvůli tomu Emerymu.. sm4

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 271. až 285. (celkem z 340)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.