Úvod › Fóra › Trance Diskuse › Vote now in DJmag’s Top 100 DJs 2008 poll!
- Toto téma obsahuje celkem 257 odpovědí. Do diskuze (73 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
eXrate a poslední změna proběhla před 16 roky a 4 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
29. 10. 2008 v 21:04 #104035
Aki
Člen[quote hellman]ocenim, že třeba člověk točí z placek. oproti tomu ocenim i kompjůtrovýho dje, ale musí něco umět. v okamžiku, kdy předvede to samý, co člověk, kterej navíc ještě dokáže ten track vylovit z bagu a srovnat rychlost a ještě ani nevidí dopředu průběh tracku, má nejeden bod dolu[/quote]
tohle je hodně zpátečnickej názor, ne-li deformace – profesonální 🙂 jo, jasně, je to borec – vyloví, dorovná… je v tom rutina. a co z toho.
mně jako posluchači (což jsou snad všichni kteří nejsou v ten okamžik za pultem) to je ale úplně u *****29. 10. 2008 v 21:02 #104034ondrab
Člen[quote hellman]ondrab: z vlastní produkce se dá poskládat výbornej set, ale daleko výbornější je v okamžiku, kdy neni jen z vlastní produkce. minimálně je zajímavější a nepřipomíná koncert. já naopak ocenim různorodost a ne odrecitování několikrát ohraný básničky[/quote]
Ale tak kdo rika, ze dj, kterej hraje svoje tracky, bude hrat porad ty stejny tracky a porad v te stejne uprave. Myslim, ze maus docela dost kombinuje ruzny prvky a samply ze svych tracku a upravuje je primo na place. Nebo takovej „bozskej“ Paja van Dykuv, taky svy pecky porad neustale prekopava a meni aby to nebylo porad to stejny. To samy Rank 1. Je sice fakt, ze tady uz de o liveacty, ale stejne.sm11
29. 10. 2008 v 21:01 #104033Anonymní uživatel
Neaktivní[quote Aki]Pokládej si ty otázky jak chceš, nevím na čem s myslíš že mě nachytáš 🙂 Ta anketa je prostě o nejoblíbenějšího dje (favorite dj) a ne o tom, kdo je jak kvalitní. Populární je DJ v drtivé většině tehdy, pokud produkuje svoje věci a ty věci jsou známý, hraný. Ostatní měřítka jsou v těchto žebříčcích většinou druhořadý[/quote]
Nechci tě nachytat, chci, abys mi na ni odpověděl (cožs neudělal).
Máš pravdu, že tak uvažuje většina lidí, co do ankety hlasuje – to ale nemění nic na faktu, že je to špatně. Je to jako kdybys hodnotil nejlepšího vrchního podle toho, jaký jídlo ti přinese.
Nezpochybňuju oblíbenost versus kvalita. Zpochybňuju celou podstatu toho hlasování, jelikož ta anketa se pořád, pokud vím, jmenuje Top 100 DJs a ne Top 100 DJs & Producers.
29. 10. 2008 v 21:00 #104032mike_h
ČlenAki: a tady vede d5. monome, efektor, lemur atd. jistě, zatím s tím toho moc nepředvádí, ale to je na jiné téma
takze je dulezitejsi z ceho hraje, nez co hraje?nebo jak to mame chapat?sm2
ze si nekdo koupi masinky za nekolik set tisic z nej prece nedela skillera
je XY dalsi lidi kteri jsou schopny vystoupeni vysperkovat mnohem lip a nemusi hned samplovat technotronic
a Ti lidi nehrajou DJ set, ale liveact, PAcko nebo jak chcete.. to je to, co jsem se snazil na zacatku rict 😉
kdybyste se podivali za hranice zanru, tak proste uvidite, ze tenhle styl hrani neni tak silene originalni… vzdyt kurva i ceskej Sonority hraje mnohem lip…[i]Populární je DJ v drtivé většině tehdy, pokud produkuje svoje věci a ty věci jsou známý, hraný.[/i]
to je presne ono.. producent preci neni DJ.. a to je to, proc cela tahle diskuse vznikla sm329. 10. 2008 v 20:59 #104031beyond infinity
ČlenChemici byli prezentováni jako koncert…
29. 10. 2008 v 20:57 #104030Anonymní uživatel
Neaktivníaki: ale napsal si to jinak.. pro mě je třeba top dj ten, kterej něco umí, ikdyž se válí na samotnym dně nějakýho žebříčku ankety, která je tu jenom proto, aby určovala djům honoráře
můj pohled na djing je z hlediska zaujatýho člověka, já sám hraju a ocenim, že třeba člověk točí z placek. oproti tomu ocenim i kompjůtrovýho dje, ale musí něco umět. v okamžiku, kdy předvede to samý, co člověk, kterej navíc ještě dokáže ten track vylovit z bagu a srovnat rychlost a ještě ani nevidí dopředu průběh tracku, má nejeden bod doluondrab: z vlastní produkce se dá poskládat výbornej set, ale daleko výbornější je v okamžiku, kdy neni jen z vlastní produkce. minimálně je zajímavější a nepřipomíná koncert. já naopak ocenim různorodost a ne odrecitování několikrát ohraný básničky
29. 10. 2008 v 20:56 #104029Aki
Člen[quote Andrews][quote Aki]Andrews: třeba tak, že se dnes nemůžeš stát top djem, aniž by ses proslavil tvorbou :-)[/quote]
Dobře, postavím tu otázku jinak. Jak souvisí kvalita produkce s kvalitou djingu?[/quote]
Pokládej si ty otázky jak chceš, nevím na čem s myslíš že mě nachytáš 🙂 Ta anketa je prostě o nejoblíbenějšího dje (favorite dj) a ne o tom, kdo je jak kvalitní. Populární je DJ v drtivé většině tehdy, pokud produkuje svoje věci a ty věci jsou známý, hraný. Ostatní měřítka jsou v těchto žebříčcích většinou druhořadý
29. 10. 2008 v 20:54 #104028Anonymní uživatel
NeaktivníTi Chemici ale nebyli dj set, ale live act.
29. 10. 2008 v 20:52 #104027Anonymní uživatel
Neaktivní[quote ondrab]Jinak souhlasim, ze produkce je pro dje promo, ale v ni se aspon ukazuje kdo opravdu umi a kdo ne.[/quote]
What. The. Fuck.
Tohle prostě nedokážu pochopit. Jak ‚Kdo umí‘? Když někdo složí nejlepší skladbu na světě, tak to ještě neznamená, že když si stoupne za gramce, tak je z něj bůh. To jsou dvě naprosto odlišný skilly, dovednosti, vyžadující každá jinej tréning, jiný myšlení.
Příklad: Asi se všichni shodneme na tom, že Moby je poměrně zručný hudební skladatel/producent. Na LoveParade se pokoušel hrát DJ set (složený jen ze svých věcí, ale budiž) a dopadlo to téměř katastrofálně – v podstatě nemíchal, nebo hodně špatně. Kdyby se nejmenoval Moby, tak nehraje ani v oblastním klubu.
29. 10. 2008 v 20:50 #104025ondrab
Člen[quote hellman]ondra b: mně osobně deadmau5 nevadí, slyšel sem ho 2x a 2x mě rozsekal, ale tady se trochu stavim za andrewse.. zaprvý si mu neodpověděl a zadruhý stačí zabrousit za hranice trance music a je vidět, jak se dá poskládat perfektní set s hlavou a patou aniž by byl z vlastní produkce[/quote]
tak to ja netvrdim, ze se neda poskladat vybornej set z cizi produkce..slysel sem jich kvanta, a na kvanta sem paril a byl sem z toho vodvarenej…ale daleko vic me potesi kdyz slysim naslaplej set od dje, kterej zahraje svy vlastni tracky….trebas kdyz sem byl v Praze na chemikach…taky bych byl nasranej, kdyby tam zacali hrat Underworldy..napriklad…
29. 10. 2008 v 20:50 #104024Aki
Členhellman: žádná blbost. jen jsi zopakoval moje slova. top dje jse myslel samozřejmě v popularitě, ne ve zdatnostech. mimochodem, je mi šumák jestli to někdo valí z cdček, gramců, nebo laptopu. důležitej je výsledek, hlavně co hraje. a co víc, srovnávání rychlosti je ztráta času, který se může využít k jinému když tady ta možnost je..a tady vede d5. monome, efektor, lemur atd. jistě, zatím s tím toho moc nepředvádí, ale to je na jiné téma
ano, tak jsi jmenoval jednu z pár výjimek. ale jak dlouho je halliwell na scéně – a já se bavil o současnosti
29. 10. 2008 v 20:49 #104023Anonymní uživatel
Neaktivní[quote ondrab][quote hellman]aki: to je ale blbost.. produkce slouží jako mocnej promo nástroj, která spoustě lidí pomáhá v jejich kariéře dje, aniž by byli nějak technicky zdatnější.
takovej halliwel se dostal nahoru a produkce nula[/quote]S Eddiem mas sice pravdu, nicmene je to snad fakt jedinej dj, kterej nema produkci a je hodne nahore. Jinak souhlasim, ze produkce je pro dje promo, ale v ni se aspon ukazuje kdo opravdu umi a kdo ne.[/quote]
jenže produkce má nulovou výpovědní hodnotu o tom, jak ten kterej člověk umí hrát, viz manuel le saux, na druhou stranu mě napadá třeba lawrence
29. 10. 2008 v 20:47 #104020Anonymní uživatel
Neaktivníondra b: mně osobně deadmau5 nevadí, slyšel sem ho 2x a 2x mě rozsekal, ale tady se trochu stavim za andrewse.. zaprvý si mu neodpověděl a zadruhý stačí zabrousit za hranice trance music a je vidět, jak se dá poskládat perfektní set s hlavou a patou aniž by byl z vlastní produkce
29. 10. 2008 v 20:46 #104019ondrab
Člen[quote hellman]aki: to je ale blbost.. produkce slouží jako mocnej promo nástroj, která spoustě lidí pomáhá v jejich kariéře dje, aniž by byli nějak technicky zdatnější.
takovej halliwel se dostal nahoru a produkce nula[/quote]S Eddiem mas sice pravdu, nicmene je to snad fakt jedinej dj, kterej nema produkci a je hodne nahore. Jinak souhlasim, ze produkce je pro dje promo, ale v ni se aspon ukazuje kdo opravdu umi a kdo ne.
29. 10. 2008 v 20:44 #104018Anonymní uživatel
Neaktivní[quote Aki]Andrews: třeba tak, že se dnes nemůžeš stát top djem, aniž by ses proslavil tvorbou :-)[/quote]
Dobře, postavím tu otázku jinak. Jak souvisí kvalita produkce s kvalitou djingu?
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.