TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse XMAG #96

• Toto téma obsahuje celkem 300 odpovědí. Do diskuze (41 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel K1aptcha a poslední změna proběhla před 17 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 151. až 165. (celkem z 312)
  • Autor
    deivis
    Člen

Autor: spaceboss (IP zapsáno) – ještě že ty už jsi jinde 😀

Gizmo
    Člen

V minulosti se to nestávalo často ale tentokrát musím 100% souhlasit s Andrewsem B-]

A popularizace undergroundovějších stylů je opravdu cesta do pekel jak pro ně (členy „komunity“), tak pro okolí – koneckonců MTV tak zabila už mnoho stylů, které byli „okrajové“ kdo neviděl – doporučuji dokument The Merchants of Cool – Obchodníci s „coolturou“

andre
    Člen

SB: nepodsouvám, ale zajímá mě proč to tak píšeš??? máš k tomu nějaký osobní důvod?
    „většina z vás si jede roky pořád jen to svoje“ – jak píše SG – každý z nás se vyvíjí, a myslím že většina tady neposlouchá jen trance, jen prostě patří u lidi zde k těm stylům,které poslouchají více…. třeba já konkrérně poslouchám trance od druhé půlky minulého desetiletí (století,tisíciletí….náhoda 🙂 ), ale nejvýš je u mě progressive… třeba nic mi neříká minimal, hip hop, a další…. dejme tomu,že tobě jo, tak přece já si nemůžu rýpat do tebe,že se ti to líbí, a naopak ty by ses neměl navážet do mě, ne? mno,asi ne, ptže jak tak vidím,tak na naší mediální scéně,jsou určité názory,co musí být nutně in, a co nutně out….že? :-!

spaceboss : ano, samozřejmě že na uších, už si do mě rejpli 😀
    a s tím tvým příspěvkem nesouhlasím, myslím že hudební vkus každýho z nás se postupně nějak vyvíjí, viz příspěvky od Freezera a spol 😉
    máš to tady černý na bílým, stačí si to přečíst

Anonymní uživatel
    Neaktivní

andre napsal(a):
    ——————————————————-
    > SB: nemyslíš že přesně tohle může říct úplně
    > kdokoli (ne jen odsud) o těch, co navštěvuji
    > spaceboss.net? tohle mi od tebe příjde hodně
    > hnusné, jak kdybys neviděl za vlastní roh…. %-)
    > přece nemůžeš třeba říct, že posluchači metalu
    > jsou vývojově nad posluchači punku!? X[]

nepodsouvej mi něco, co jsem nenapsal 😉 tohle nemá nic společného s tím, kdo je vývojově níž nebo výš. co je to vůbec za nesmysl? jen mi přijde, že většina z vás si jede roky pořád jen to svoje a není schopná akceptovat něco nového…

andre
    Člen

SB: nemyslíš že přesně tohle může říct úplně kdokoli (ne jen odsud) o těch, co navštěvuji spaceboss.net? tohle mi od tebe příjde hodně hnusné, jak kdybys neviděl za vlastní roh…. %-) přece nemůžeš třeba říct, že posluchači metalu jsou vývojově nad posluchači punku!? X[]

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Star_Guitar napsal(a):
    ——————————————————-
    > …áááááánebo má Spaceboss pravdu a máme všichni
    > klapky na očích :oD

asi myslíš na uších, že? :´-)) všichni ne, jen většina těch co navštevují tohle fórum 😉

SHP
    Člen

Beyond Infinity: Psytrancový fesťáky se konal, myslim třeba Full Moon nebo tak nějak, Zooropa tam jezdí…

andre
    Člen

Mno, takže to můžeme shrnout asi tak, že každý si může poslouchat to, co sám chce, ptže hudba je tu pro zábavu a ne pro bádání.
    Pro jednoho pána (myslím,že nemusím jmenovat, ptže to co předvedl na poslouchej.net nemá mezi normálně myslícími lidmi obdoby), který nazývá ty,kteří něčeho dosáhly, „debily“, tak pro toho a pár další pečlivě vybraných bude vymyslen nový hudební styl, který budou moci poslouchat jen tito „vyvolení“. Těch vyvolených nesmí být moc, ptže jinak by už to nebyl undeground, takže počet vyvolených se bude přísně hlídat. Samozřejmě každý bumbác bude v tomto stylu dopodrobna rozebírán, aby nedošlo k odundergroundování.
    A co s Xmagem? Buď se stane časopisem pro vyvolené, anebo vybraní písalkové se přesunou mezi „vyvolené“, a xmag se stane časákem pro všechny clubbery…. (Bohužel si myslím, že vím, jak to dopadne a jaká bude od jistých lidi reakce….)

Sq4Raa
    Člen

Já slyšel Zabielu na Streetparade a byl fakt skvělej 😛

Anonymní uživatel
    Neaktivní

já sem na tom podobně jako Natix…taky spíš tíhnu k těm pomalejším stylům, hardtrance nebo hardstyle už mám za sebou, ten mě už vůbec nebere…

neo trance teda zatim nemusim a pochybuju že se mi někdy začne líbit, spíš tíhnu k proggressive tranceu, housu, ale myslím že ještě nějakou dobu zůstanu věrný i upliftingu

2 Natix: James Zabiela – Human bych prostě zařadil do progressive trance s velmi drobnými prvky minimalu

Starf:
    Ok, možná se pletu 😉

Taky by mě zajímalo jestli se někdy pořádně prosadí psytrance. Představa psytrancové halovky mě připadá velmi zajimavá. B-]

Starf
    Člen

infinity: proc myslis? v holandsku je hardstyle a hardcore zhruba stejne popularni jako trance a house v posledni dobe

Natix
    Účastník

Je to tak, já osobně např. nemusím hard styly, ale naopak spíš zpomaluji, hlavně během posledního roku jsem začal čím dál víc poslouchat progressive trance a house, přes něj jsem se dostal k electru a v současné době už poslouchám i některé věci, které si zatím radši netroufnu škatulkovat, ale jako příklad uvedu track Human od Jamese Zabiely, který mě už při prvním poslechu totálně dostal. Kdo ví, třeba budu zanedlouho poslouchat i onen pověstný neo-trance. :oD

Sq4Raa napsal(a):
    ——————————————————-
    > Klapča: Já bych řekl, že trance jako takovej tu
    > bude stále, ale spousta lidí prostě časem začne
    > poslouchat “harder styles“ . Jj, Blutonium Boy
    > je jasnej 😀

Ono je to docela možné. Když sleduju zdejší fórum, tak se mi zdá že příznivců hardstylu zde neustále přibývá. Nicméně si nemyslím že by se z toho někdy stala masová záležitost. Na to je to moc crazy .;-)

Jinak je pravda, že trance ve stylu Tiesta, Armina a spol. je pro mnohé lidi startovací žánr, od kterého se po pár letech přesouvají k jiným odnožím. Málokdo vydrží třeba deset let poslouchat totéž. Každý se časem nějak vyprofiluje, někdo sklouzne k progressivu, jiný k hardstylu, další třeba k psytrance případně neo-trance :´-))

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 151. až 165. (celkem z 312)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.