TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse XMAG #96

• Toto téma obsahuje celkem 300 odpovědí. Do diskuze (41 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel K1aptcha a poslední změna proběhla před 16 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 181. až 195. (celkem z 312)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Neaktivní

hehe Anthem hraje skoro každej, já proti tomu tracku nic nemám, ale není to v žádným případě trance…to už by pak trance mohl být i Verona 😀

Anonymní uživatel
    Neaktivní

No konkrétně PVD o sobě tvrdí že hraje prostě elektronickou hudbu a nevymezuje se na žádný styl…s tím souhlasím co se týče jeho radioshow, tam kolikrát zazní třeba synthpop 🙂 ale ve svých live setech hraje převažně tech-trance a trance…v každým případě ho moc nemusim…

K1aptcha
    Člen

Sq4Raa: ale oba dva hrajou Anthem :_)

Sq4Raa
    Člen

Říká, že je muzikant…Nevím, stejně si myslím, že mezi Arminem (jakožto trance DJem) a PvD (jakožto, jak říkáte, trance DJem) je pořád velkej rozdíl…

Binary
    Člen

jj, ono dneska není moc in se vymezovat jen na jeden žánr, a tak radši všichni říkají, že hrajou od housu až po techno, přitom realita je vesměs jiná. PVD dokonce tvrdí, že není dj, ale hudební umělec či co X[]

Anonymní uživatel
    Neaktivní

PvD sice i dnes umí zahrát tracky z ostatních žánrů, ale převážně stejně hraje trance, a proto je taky trance dj. To, že se za to stydí nebo to odmítá přiznat, na tom nic nemění.

Sq4Raa
    Člen

Já to spíš hodnotím podle toho, co jsem slyšel (hudebně)…

Sickboy
    Člen

Binary: To je pravda. 😉 (Nebo jestli někdo chce, tak +1)

Binary
    Člen

To oni všichni o sobě rádi prohlašují, že nejsou trance djs…

Sq4Raa
    Člen

PvD není trance DJ…

Binary
    Člen

Ono je moc jednoduchý se strefovat do Tiësta, Dyka nebo Armina. Ale vždyť trance netvoří jen tihle tři pánové. Jak napsal Freezer, je tady L-Vee, M.I.K.E., Fleming, Leon Bolier a desítky dalších kvalitních producentů. O těch není nikde ani zmínka, všude se jen propírá Dyk, Tiësto a Armin jakoby to byli snad jediní trance djs. Jejich produkce je hodně zpopovatělá, ale to je tím, že to jsou ikony a nejprofláknutější jména, který existujou ve všech žánrech. Říct, že je trance jen o sladkých vokálech je nesmysl, stejně jako, že tranceři jsou metrosexuálové atd….. 😐

Sq4Raa
    Člen

Freezer: Paya vycházel ze žebříčků oblíbenosti a dle nich je to napsáno dobře 😉 Viz Big Sky apod.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Andrews to napsal dobře, s většinou souhlasím, a je dobře že je Andrews zpět 🙂 už netrucuj člověče a piš sem zase 😉

ale jinak k tomu článku…nějak z toho mám ty pocity, který tu už někdo popsal…je to spíš komerce vs underground a v tom článku je jasně nanznačeno, že kdo neposlouchá undergroung tak je prostě obyčejnej debílek co se v hudbě nevyzná a naopak ten kdo neo-trance poslouchá je jakýsi nadčlověk.

k Blehovi se vyjadřovat nebudu, o tom si myslím své (a není to nic pěkného)

A pájo pájo…tys tomu dal, z toho článku to vypadá, že trance je nějaká diskofilárna s vokálama (typu Sylver)….on totiž není trance jako trance…jsem zastánce toho, že vokály nemají v tranceu co dělat, a pokud tam jsou, je to spíše eurodance nebo eurotrance nebo naopak pop-trance. Stejně tak je to s nějakýma lacinýma nebo euforickýma melodiema…neříkám, že je to špatný, ale tohle bych za ten pravej trance nepovažoval..pravej trance ted dělají lidi jako L-Vee, Oliver Prime, Retroid, East Cafe občas ještě MIKE nebo Flemming

a co se týče upliftingu, tak ten je sice občas fajn, ale spíš bych ho tak nějak považoval za samostatný styl, ktzerý s původním záměrem tranceu jako takového nemá mnoho společného.

jj naprosto souhlasím s Andrewsem a Vyrysem, tohleto nemá hlavu ani patu a stejně nám nikdo nevymluví to, co se nám líbí…
    a Andrewsi – jsem ráda že ses vrátil, stýskalo se mi 😉

Natix
    Účastník

Andrews:
    Máš pravdu (jako tomu ostatně většinou je), tohle si tady podle mě myslí většina. Jinak vítej zpět! 😉

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 181. až 195. (celkem z 312)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.