TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse XMAG #96

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 312)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Neaktivní

blank & jones – „substance“ (2002)

„Ikdyž je Substance zaručeně nejpovedenějším albem B & J, je to stále deska, která sází především na silné melodie a průzračný sound, takže příznivcům progresivnější trance music se zřejmě příliš zamlouvat nebude. Ovšem těm tvorba B & J nikdy určena nebyla a také zřejmě nikdy ani nebude.“

Freezer napsal(a):
    ——————————————————-
    > deivis: a to kdybys ještě viděl jak básnil o
    > tranceu v některých recenzích, který už jsou ze
    > spaceboss.net smazány. Pamatuju si jak se
    > spaceboss úplně roplýval nad albama Blank And
    > Jones, System F nebo kompilacema jako D-trance,
    > Trancemaster apod…nj kde jsou jen ty
    > časy…dneska by asi spaceboss nechal tyhle umělce
    > vyhubit 🙂 z nepochopitlného důvodu…

Anonymní uživatel
    Neaktivní

těší mě, že máš o mě takový zájem :oD

ok, jednak už je to víc jak čtyři roky starý rozhovor (skoro pět za chvíli) a jednak sis vypíchnul a zvýraznil jenom to, co se ti hodilo do krámu. tak já ti zase zvýrazním něco jiného.

.. to je také důvod, proč jsem postupem času přešel na progresivnější trance britského střihu, který nemá k housu nebo progressive housu nijak daleko..

tzn. že už před pěti lety mě klasický trance nebavil. to, že jsem ho dřív poslouchal nicméně nepopírám. stále ho považuju za styl, který sehrál v historii elektronické hudby svojí roli a čas od času si klidně nějakou tu trance klasiku poslechnu. problém mám s tím, kam se tahle „hudba“ pak v průběhu let posunula a jak totálně zdegenerovala do něčeho, co má hodně blízko k tupému diskotékovému mainstreamu.

stačí takhle? 😉

deivis napsal(a):
    ——————————————————-
    > Jeste dodám jedine.. Spacebossovi je 31let.
    > Rozhovor je delan pred 4roky.. Tudiz trance
    > poslouchal jeste minimalne ve 27letech.. Jak
    > krásné 🙂 Doufam ze se mnou ta 30tka neudela to
    > same jak s timto clovekem..
    > Kdyby ano tak jak me potkate tak me rovnou jednu
    > vrazte.. Protoze tak netolerantni zvire se jen tak
    > nevidi..

Anonymní uživatel
    Neaktivní

já nejsem v redakci. já jsem tu sám za sebe 😉

Hustey napsal(a):
    ——————————————————-
    > James Zabiela je dost sileny typek, toho by to
    > chtelo privest tady do CR.
    >
    > spaceboss: pockej, jak ja mam udelat interview? VY
    > jste edm magazin, VY jste redakce a JA mam delat
    > rozhovory? navic jste za to predpokladam placeni,
    > takze opravdu nechapu vyznam tve odpovedi.
    >
    > a ted trosku emoci. nechapu proc tady porad
    > prosazujes svuj anti-trance nazor. chapu ze
    > 31-letemu typkovi euforicky trance nesedi a chce
    > od hudby neco jineho, ale proc to tedy nutne
    > shazovat?
    >
    > se svym undergroundovym postojem muzes chodit do
    > tobe vyhovujicich klubu za dalsimi
    > undergroundovymi kamarady, poslouchat tvou
    > vysnenou click and nuts music a nechat nam
    > tranceove parties plne krasnych zen, dobre nalady
    > a dalsich pozitivnich veci B-]

Nela
    Člen

Andrews : jako skoro vždy 100% souhlas a vůbec nechte spacebosse žít, jsou i tací, kteří jsou za existenci jeho webu vděční… protože takových je tu málo..

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Freezer napsal(a):
    ——————————————————-
    > to je právě to co já nikdy nepochopím, to najednou
    > si uvědomím,…to je přeci blbost ne?

Třeba někdo může přijít na něco, o čem dřív neměl tušení a zjistí, že se mu to líbí ještě víc. Zmlsá se tím natolik, že když si pak pustí to, co poslouchal dřív není najednou tak dokonalé jak si myslel. A postupem času si začne víc vybírat, protože s množstvím naposlouchané hudby se obvykle navyšují i ‚standardy‘, které člověk soukromě má 😉

Gizmo
    Člen

deivis: jj jak jsem psal jinde mám víckrát navštívenou leckterou zahraniční destinaci a na moravě jsem ještě na akci nebyl – OSTUDA :´-)) rozhodl jsem se s tím něco udělat B-] B-] takže za týden jedna akce s řekněme černošedou minulostí a pak už E-motion – už se těšim … – akorat ten víkend budu dávat dvojáka takže zase v tejdnu v práci umřu :_)

andre
    Člen

gizmo: já to dočet a plně tě chápu 🙂 stejně tak ostatní (krom jednoho,ale to asi všichni)

deivis
    Člen

Gizmo – mrzí mě že si to někdo myslí, ale nazor mu brat nebudu. Predne delam co me bavi a cemu verim. Jinak bych do toho nedaval tolik energie.. 🙂 A prijed 😀

Gizmo
    Člen

2Deivis: jeeeee ja myslel, že děláš super akce se super DJs a bomba lidma … jestli delas druhořadé akce s druhořadými DJs tak snad ani na druhou stranu respabliky nepojedu :oD:oD:oD:oD:oD ROFL

To je výtlem … BTW už se těšim

Add věk – za rok se mě zeptejte jestli vyřadim Trance ze života – teď jsem ještě děcko a za rok už budu mít věk na to aby mi dle Lennona nikdo nevěřil … 🙂

Inu ve věku některých zdejších diskutérů jsem poslouchal Iron Maiden, Orlíky, Metallicu, Vysací zámky, Kabáty …. a Abbu a Beatles a Glena Millera a bigbandy a písničky od Suchýho a Šlitra a tehdejší černotu jako Fugees a Shagyho a a a a a a 4 tuny dalších věcí – Nějaké odsouzení někoho za poslech něčeho jiného než poslouchám já, je mi cizí jako např. násilí (obojí mi přijde naprosto uhozený). Co nemám na spoustě stylů rád je póza a je jedno jestli jde o dneska nejčastější hustej rovnej kšiltík s tim že padík (puldolar) je bůh (a jedinej text netuchá o čem je), patku a prouhatej svetr (na to nenadávám teda naprosto vůbec to mi přijde maximálně k zasmání – sraz lidí kteří se ze zásady utápí v depresi v tmavém kouty místnosti) a nebo Šampóny. Stejně respektuju lidi, kteří dokážou napsat kvalitní text v rapu jako ty co napíšou super věc v libovolném stylu EDM – už za to jsou schopní někteří mě odsoudit, ale to, že něco neposlouchám (nedejbože už neposlouchám) mi nedává právo někoho ponižovat nebo odsuzovat za to že to poslouchá – prostě si s ním třeba nebudu mít co říct …

Pamatuju si, že proběhla přes média někdy na přelomu stoleyí hádka mezi techno DJjem a trance DJjem kdo je větší lůzr protože hraje takový zhovadilý a starý a přežitý a …. styl … mě dokáže pobavit (hlavně na akci) lecos protože akce není jen muzika ale i lidi, třeba občas i efekty a tak, ale doma si stejně poslechnu na co mám právě chuť – ať je to jakýkoli styl … povětšinou je to pořád trance. Pokud jsem z toho důvodu pro někoho špatným ať si trhne … patkou nebo kšiltem nebo čímkoli.

Uff tohle sice nikdo nedečte až do konce, ale doufám, že ti kteří to zvládnou se to pokusí pochopit …B-]

Binary
    Člen

Já jen nechápu, že na trance.cz se dělá spacebossovi ještě reklama v sekci „aktuálně.“ Odkaz na jeho web bych sem vůbec nedával, pokud chová vůči trancu tak primitivní a nepřátelský postoj.
    Jinak souhlas s tím ,že házet špínu na hudbu, kterou dřív sám poslouchal je dětinské. Ve svém věku už by mohl mít dost rozumu. Ať si vychutnává music, která se mu líbí a neplive na trance. Ani já nemám potřebu psát nenávistné články o neo-trancu, ačkoliv bych mohl. Ale nevidím důvod, radši se věnuju tomu, co mě baví a užívám si to.

deivis
    Člen

Při vší úctě EDM poslouchám už více jak 13let a NIKDY mě nenapadlo že bych něco pomlouval co jsem dříve poslouchal. ANo je spousta věcí co se mě už nelíbí a nebo ten postoj již není takový jako byl dříve, ale rozhodně nemém potřebu hanit něco co jsem poslouchal dříve.
    Ano trance mě nešel přes ústa. řekl jsem to verejne i v jednom rozhovoru, ze trance me naucila poslouchat az akce kterou poradam, ale rozhodne nemam duvod diky tomu plivat na vse co jsem drive poslouchaval.. A ze toho bylo hodne..
    At uz se jedna o stary Hardcore, Jungle, Techno, House a nebo veci ktere sem sjizdel vzdy kdyz jsem mel nejake obdobi zen ktere nedavali edm a to at uz Punk ci GrindCore. Proste nemam potrebu a NIKDY bych na neco neplival zpusobem jakym to dela spaceboss.. Navic dle toho jak pise tak to spise pouziva jako svoji berlicku k tomu ze se s tim nejak moc nedokazal vyporadat.

Prosel jsem si hodne ale kdyz to vezmu vseobecne naprosto respektuji kazdeho komu se cokoliv libi a ma na to SVUJ nazor a respektuje nazory ostatnich. Coz se u spacebosse nedeje.
    Ma svou pravdu a tu za kazdou cenu tlaci vsude bez jakehokoliv respektu k ostatnim lidem.

Jak píše paya jedna se o levnou pozu a dle me berlicku jak si pomoci od toho vseho uteci, nez proto neco udelat..

Ja za sebe sem rad ze jsem toho prosel hodne. Myslim si ze mam prehled a dokazu odhadnout co v urcitou hodinu chci slyset a co me naladi presne na tu vlnu na jakou chci. Rozhodne se nebranim nicemu a rozhodne nemam zadnou potrebu plivat na neco co se me nelibi.. Protoze prave to je ta tolerance..

Kdyz uz se toleranci nenauci clovek v hudbe, tak pak to vypada ten svet jak vypada..

Sq4Raa
    Člen

Tak já si za hudbou kterou jsem někdy v minulosti poslouchal stojím.

Já taky, líbí s mi vše z doby, co mi trance běžel od rána do večera ve winampu a jsou to samozřejmě i releasy 2007. Nelíbí se mi nové releasy i když asi jsou stejné jako ty, které vycházeli v březnu nebo dubnu, květnu, červnu….v době, kdy jsem byl z trancu paf…

Anonymní uživatel
    Neaktivní

jj payo napsal si to výborně 😉

Paya
    Člen

jo, to je přesně ten rozdíl, všimněte si: „moc nemusím“ „nepůsobí to na mě“ „nelíbí se mi to“ „zmizela husí kůže“ … to všechno respect … a teď to postavte versus to, co píše Spaceboss …

Paya
    Člen

než jsem stihnul svůj post odeslat, tak koukám přesně totéž napsali beoynd infinity a Freezer, takže mi nezbývá, než principiálně +1

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 312)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.