TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Off Topic 9/11: komu věříte?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 496. až 510. (celkem z 731)
  • Autor
    bob
    Člen

Tak koukám, debata zas jede:-) no, ať dělám, co dělám, USA lhaly o ZHN v Iráku, ta banda komiků dokonce ukazovala v RB OSN Tatrovky SH plný sarinu, no a potom?? Nic se nenašlo, jedna odstředivka a tím to haslo…sakra, kdyby alespoň USA dovezly pár barelů, vytáhlo se to ze Sadámova paláce a tvrdilo, že USA měly pravdu, ale ta trapnost, že se nic nenašlo, nechápu, co maj ve vedení za zoufalce. Němci aspoň v Gliwicích oblíkli Poláky do německejch uniforem…takže, ano, vylhaly si důvod k válce, která stála život přes 100 000 civilistů, no, takže trojka z dvojčat je jen plivnutí do moře, připočítám k tomu silný zbrojařský lobby a fyzika ostavená vzhůru nohama a mám jasno…..mimochodem, pořád mi nikdo nebyl schopen vysvětlit WTC 7, no, protože to prostě nejde…

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Pravdou je, že místy když jsem sledoval poslední US volby, měl jsem kolikrát pocit, že je to fakt jedno velké divadlo s předem rozdanými kartami a herci, kteří mají svoje role a recitují ze scénáře. Některé tahy (jako Sarah Palin) mi přišly tak absurdní, že jsem si říkal „To přece nemůžou myslet vážně, vždyť si pod sebou sami řežou větěv.“ Ale mentalita Američanů je jiná, takže možná některé prvky té volební kampaně jsem nepochopil jenom z odlišného kulturního hlediska.

Nedělám si iluzi, že Obama je něco víc, než jen dokonalý produkt marketingu. Rozdíl mezi tím, co říká a dělá, tam skutečně je, a zatím poměrně velký, ale který politik dnes svoje sliby skutečně do puntíku plní? V jeho případě je to ale možná patrnější, vzhledem k tomu, jak vynikající je řečník a jak sugestivně působí to, co říká.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Viděl jsem ještě včera v noci asi tak půlku toho dokumentu o Obamovi a upřímně to na mě působilo asi tak stejně tendenčně jako „oficiální zprávy“. Nejlíp se to pozná v momentě, kdy začnou mluvit o věcech, o kterých něco víme – jako např. v případě toho zmiňování Kaczynských (spojenci v radaru, ha!) jako nějakých východoevropských kriminálníků (pochopím nespolehlivost Juščenka a Saakashviliho, ale i tak je to podle mě trochu přestřelené) – ono je to točené primárně pro Američany a ti si zřejmě Evropu představují jako divoký východ, takže jim tohle sežerou i s navijákem. Navíc Obama se pokud vím po nástupu do úřadu k otázce radaru nevyjádřil jasně a v tom dokumentu je to prezentované tak, že souhlasí s výstavbou, nebo že s ní počítá.

Pokud jsou cíleně zabarvené tyhle informace, je pravděpodobné, že podobně jsou i další.

Nevím, nemám v současné době pocit, že bych se měl striktně stavět na jednu ze stran – je mi jasné, že v pozadí jsou vždy nějaké vlivné skupiny, ale to, co z toho kolikrát dělá ta novodobá investigativní žurnalistika je zase druhý extrém. Ono je to lákavé – nemluví se o tom, je to natočené jako něco z toho největšího zákulisí a lehce se tomu – jakožto kritice současného establishmentu – podléhá, ale obecně bych byl skeptičtější.

Fox Mulder
    Člen

[quote kacko]ano, mám dojem že nový názory mi zněj v tom kontextu natolik absurdně na to, abych uvěřil. Můj boj no, určitě nechci vyvracet nikomu jeho přesvědčení.)[/quote]

Ano, jsou šílené a právě na tom je víra v oficiální verzi založena, že si lidi řeknou [i]„no to přece neni možný, to je nějakej nesmysl“[/i] a budou věřit oficiální verzi stůj co stůj. Aby se v tom potvrdili, tak ty nesouhlasný názory automaticky přiřaděj popíračům holocaustu a buhví komu ještě, aby v tom měli pěkně pořádek.

Mimochodem v jakém kontextu ti znějí absurdně?

Co se týče mě, tak já byl zpočátku také velmi skeptický k nesouhlasným teoriím. Jenže mi dávaly smysl a tak jsem si řikal, že o tom budu pátrat dál, až narazim na ten bod, kdy se oficiální verze potvrdí a nesouhlasný vyvrátí.. Ale jak jsem pátral, tak jsem se stále utvrzoval v tom, že víc dává smysl ty nesouhlasný názory a ten bod, kdy se měla oficiální verze potrvrdit nikdy nenastal. Prostě nepřišel žádnej stěžejní argument pro potvrzení oficiální teorie.

Fox Mulder
    Člen

[b]2 káčko[/b]:
    Nemyslím si, že kdyby vědci chtěli cokoli dokázat, tak to dokáží. S tim globálnim oteplovánim bych řek, že to neni dobrej příklad, protože globální oteplování (klima) je dost abstraktní věda, složitá, nekonkrétní, s velkym množstvim vzájemně se ovlivňujících faktorů v obrovském měřítku a v obrovskym časovym horizontu. Pád mrakodrapů je úplně jiná kategorie, to je prostě mechanika a metalurgie, je to lidsky pochopitelný.

Zpátky k 9/11. O Usámovi toho nevíme prakticky nic. Nevíme co je to za člověka, ani jaká je jeho role v minulosti, ani jaký měl skutečný vliv na 9/11. Ani nevíme, zda vůbec ještě žije a od kdy. Já bych ho prostě vůbec nebral jako normální osobu. Z jeho minulosti stojí za zmínku, že v 80. letech hojně spolupracoval s CIA.

Mimochodem, nepřijde ti divný, že FBI nestíhá Usámu za 9/11?? Viz http://www.fbi.gov/wanted/terrorists/terbinladen.htm

Píše se tu:
    [i]„..Usama Bin Laden is wanted in connection with the August 7, 1998, bombings of the United States Embassies in Dar es Salaam, Tanzania, and Nairobi, Kenya. These attacks killed over 200 people. In addition, Bin Laden is a suspect in other terrorist attacks throughout the world..“[/i]

Je zde někde řeč o 9/11? A nepřijde ti taky tohle divný?

Ohledně těch letadel. Tam taky moc nevíme jak to doopravdy bylo, zda tam opravdu ty zmíněný teroristi byli, zda-li to byly skutečně běžná letadla aerolinií, zda to byli vůbec lidi Usámy, apod. Jsou tu nějaké pochybnosti v souvislosti s ostatními fakty nedokážu přesně říci jak to vlastně bylo.

Já myslim, že 70 let životnost tahle kauza nemá, že to dopadne podobně jako s Katyní, kde se po několika letech přizná, že to bylo celé jinak. sm4

Obecně o 9/11: když si člověk projde všechny události podrobně, tak si uvědomí, že tu nic nedává smysl a že všechno je nestandardní. Vlastně stěží narazí na normální věc, ke který nejsou výhrady. Celá ta nesouhlasná teorie o 9/11 dává smysl, jak fyzikálně, logicky, teďka jsou už i na to chemický důkazy.. A oficiální teorie? Ta má tolik trhlin, že se dá říci, že je už úplně vyvrácena. Nedá se vědecky ani nijak dokázat, že se to tak opravdu stalo. V objektivním srovnáním vše hraje jasně ve prospěch nesouhlasných teorií v jednoznačný neprospěch oficiální teorie.

Je to i znát na přístupu oficiálních úřadů USA ohledně 9/11. Když něco vyšetřovali a nehodilo se jim to do jejich oficiální teorie, tak to prostě vynechali a tvářili se tak, že se to vůbec nestalo, přestože na to bylo mnoho nezvratitelných důkazů (to je vlastně i ten termit), narozdíl od nesouhlasných teorií, které brali v potaz VŠECHNY data. Už to myslim něco dokazuje. Krom toho se úřady snažily informace jakkoli zatajit a ututlat, dokonce se i bránili vyšetřování událostí! To nemá obdoby, když se stane nějakej zločin, že úřady nemají zájem na vyšetření. Proč nemají? Není to poněkud podezřelé?

Srovnávat 9/11 s popíráním holocaustu nebo jinými tvrzeními je úplně mimo, protože tady nejde o ideologii nebo víru, ale vědu. A pokud u nějaké ty ostatní teorie byly založené na 5% nezvyklých věcí, tak zde je těch nezvyklých věcí 85% a nejsou to žádné okrajové, ale zcela zásadní a většina z nich se dá dokázat. To už myslim dokazuje, že se jedná o úplně jiný typ kauzy, než nějaké popírání holocaustu.

[i]„..A poslední věta.. „k tomu nikdy nedošlo“.. je pro mě taky hřebíček do vědcovi rakve..“[/i]
    Právě že nedošlo. Na nátlak různých organizací a pozůstalích, že 9/11 nebylo nijak vyšetřováno, byla ustanovena jakási vládní „9/11 Comission“, která ale byla celá zmanipulovaná a pracovala podivně a stylem „co se nám nehodí, to neřekneme“. Např. úplně vynechala pád třetího mrakodrapu WTC 7. K čemu pak taková zpráva je? Všechny organizace, které žádaly to vyšetření shledaly zprávu jako velmi špatnou a bezcennou a stále volají po novém nezávislém vyšetřování, ostatně jako i Niels Harrit. O tom je výbornej film [b]9/11: Press for Truth[/b] http://www.csfd.cz/film/228114-911-press-for-truth/?text=57495
    :
    [i]„..Pokud se za pár desítek let ukáže opak, tak to rád přijmu a názor změním..“[/i]
    Takže prostě rád přijímáš to, co ti kdo neservíruje. sm16 Rozumím tomu správně? sm3

Binary
    Člen

[quote Fox Mulder]ČR je v tomhle jedna z nejmlčenlivějších zemí Evropy, zatím tu v žádném mainstreamovém médiu neprosákla žádná informace o nesouhlasu s oficiální verzí událostí 11. září 2001[/quote]

Myslím, že česká politická reprezentace v čele s americkým agentem Sašou Vondrou nemá zájem na tom, aby se o tomto tématu diskutovalo. Je to pro ně dogma a snaha o zpochybnění oficiální verze by už tak pošramocenému obrazu USA u nás nikterak nepřidala. Už potom, co se provalilo, že válka v Iráku byla rozpoutána na základě lži, bylo Bushovým patolízalům z ČR trapně a nevěděli si rady, jak to před veřejností omluvit.

Sq4Raa
    Člen

Nejde o to, aby ses omlouval. Jde o to, že jsi to odsoudil na základě té myšlenky; vůbec jsi tomu nedal šanci. Přirovnání s holocaustem či UFO není relevantní.

Anonymní uživatel
    Host

V pohodě, dyť já vás beru, jen mám stejný právo na „dojem, že „mimo“ mi přijde celý ten konspirační scénář, nic ve zlým. Věci jako UFO, záhady, „tajemno“ mám-li to tak nazvat.. 🙂 mě bavěj moc, ale tohle je prostě i na mě silný kafe. A opravdu si nemyslím že by Američani šli se smlouvou a kamerou za Arabem.

Stejně tak si nemyslím že se něco vyřeší v diskuzích o tématech jako tohle, jen když jsem viděl nový Foxův text tak mě napadlo něco napsat. Ale jak řikám, za pár desítek let se vám tu klidně omluvím..

Hustey
    Člen

„Podraz jménem Obama“ masakr dokument.

Sq4Raa
    Člen

káčko: Nezlob se, ale ty seš fakt úplně mimo. Evidentně neznáš verzi oficiální, ani alternativní.

[quote-0 káčko] Absurdní je pro mě představa, že to tehdy bylo uplně jinak...[/quote-0]

To je škoda. Při troše logického uvažování by ti totiž došlo,že mrakodrapy nepadají jen tak samy od sebe, jako tomu bylo třeba v případě WTC 7.

[quote-1 káčko] Mám teda věřit tomu, že vláda USA sama zdemolovala WTC, před tím najala lidi co se v letadlech budou tvářit jako muslimové a nechala s nima vletět do WTC, před tím evidentně uzavřela dohodu s Usámou, kterej si celou akci vezme na triko a celých 8 let bude mlčet, jak to skutečně bylo.. při své "lásce" k USA.. jen proto, aby USA měly důvod jít do Afgánistánu a Iráku, dělaly si další nepřátele po světě a ruinovaly svůj rozpočet..

Jo, to zní seriózně :o)[/quote-1]

Těžko tě přesvědčovat, když jsi očividně neviděl ani zlomek z těch dokumentů, co byly o 9/11 natočeny.

Dodnes není jasné, jestli v těch letadlech vůbec nějací lidé byli. Stejně jako není jasné, jestli na těch páskách je Ládin, případně jestli po něm vůbec někdo pátrá. Něco mi říká, že vláda USA má trošku větší mediální moc než nějaký terorista (?) ze Saúdské Arábie. To si opravdu myslíš, že Američani půjdou za jedním Arabem se smlouvou a kamerou?

Pokud tě tohle opravdu zajímá, tak bys mohl na chvíli připustit, že se to stalo trošku jinak, než bylo (a nějakou chvíli ještě bude) prezentováno. Druhou možností je upnout se na oficiální verzi, něco si o ní přečíst a důstojně nám oponovat.

PS: Pardon, že jsem trošku agresivní. Právě jsem viděl Speed Racera a hrozně mě to podráždilo sm15

Anonymní uživatel
    Host

ano, mám dojem že nový názory mi zněj v tom kontextu natolik absurdně na to, abych uvěřil. Můj boj no, určitě nechci vyvracet nikomu jeho přesvědčení.)

Bobr
    Člen

kacko: jak už se tu probralo, stačí si projít základní zákony fyziky, plus nějaký fotky, pár dalších faktů a naposled tenhle výzkum o nano termitu…. Názor si uděláš až když si projdeš nějaký fakta a srovnáš si obě verze….a podle toho co píšeš tak nemáš názor ale dojem 😉

Anonymní uživatel
    Host

vědcovy rakve.. ehm.)

Anonymní uživatel
    Host

iamek – na tom neni nic divnýho, tam je nakupuje kdekdo.

amores – jen na ten slovenskej, páč jsem čekal nějaký kratší shrnutí.. donutili jste mě ale kliknout i na ten dánskej:) a ok, když by tam byly výbušniny, tak zbytek scénáře (můj druhej odstavec) může zůstat ale pořád stejnej.. A ten vědec působí docela i komicky, hodně přesvědčeně o tom, že potvrdil největší skandál.. To, že o tom „statisíce lidí věděli“ jsou ty staticíce, pro který jsou atraktivní všelijaký alternativní teorie a který se dokážou zformovat nezávisle na nějakých vědeckých analýzách.. ty lidi si to vytvořej sami, dobrou představivost na to bezpochyby mají. A poslední věta.. „k tomu nikdy nedošlo“.. je pro mě taky hřebíček do vědcovi rakve. Asi to na mě nepůsobí. Pokud se za pár desítek let ukáže opak, tak to rád přijmu a názor změním..

Amores
    Člen

kacko – ty ses na ten dokument nedíval 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 496. až 510. (celkem z 731)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.