TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse A State of trance 2008

• Toto téma obsahuje celkem 631 odpovědí. Do diskuze (68 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Jamie a poslední změna proběhla před 16 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 641)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Neaktivní

Nemocnince na kraji města 382.

sice pozdě ale přece…po minulé kritice dnes zkusím trochu zklidnit hormon, pokud to půjde 🙂

01. Ashley Wallbridge – Harrier [Auryn Music] ostrá basovka a několik zajímavých pasáží, tento track asi bude vyhovovat kolegovi Binarymu, mě až tak moc ne 5/10

02. The Signalrunners – feat. Me In Montouk [Anjunabeats] [Tune of The Week] a další Binaryho favorit 🙂 můj opět ani moc ne, sice to ani nijak nevrže, ale je to takové nemastné, neslané 4/10

03. Sied van Riel – M.M.E. [Spinnin‘ Recordings] nepříjemné a protivné synths, nelíbí 3/10

04. Mike Foyle – Bittersweet Nightshade (Markus Schulz Return to Coldharbour Remix) [Coldharbour Recordings] sice se mi o něco víc líbí originál, ale ani tahle trochu klubovější verze není vůbec špatná, má to větší grády 7+/10

05. Jerome Isma-Ae – Speak kombinace typická proggy klubovka a balearic soundu, není to špatné, akorát nic moc pro mé uši 6-/10

06. Dash Berlin with Cerf, Mitiska & Jaren – Man on The Run [Armada] next, next, nebo nudou zašidivím 3/10

07. AF Project – Moonlight Madness (Temple One Remix) [Levare Recordings] a můj oblíbený projekt opět skoruje. Opět takový ten jakoby trochu mystický nádech od Templáře 🙂 je to prostě jiné než většina upliftingů 8/10

08. John O’Callaghan feat. Jaren – Surreal Moc jsem nevěděl co čekat, jestli spíše prog, nebo vrz, šance byla i na uplift, a výsledkem je opravdu ten uplift, a to ve stylu jeho remixu pro Hold On To Me…líbí se mi vše, vokály, typická uplift basovka a nakonec samozřejmě dobrá melodie 9/10

09. Rank 1 – L.E.D. There be Light [High Contrast] [Future Favourite] a tak přeci jen se tato slabší hymnička chytla u lidí 7-/10

10. Thomas Coastline – After Hours (Tenthu Remix)[Redux] čeká tvorba v Asotu, to je skoro na vyvěšení vlajek 🙂 Thomasovi to opravdu přeju, protože je to jeden z mála nadějných českých producentů, možná úplně ten nejnadějnější…v Tenthu remixu je tento track opravdu parádním upliftem 8+/10

11. Activa – This World [Discover] typciký Activa sound, který já rozhodně můžu 8/10

12. Dereck Recay – Dream Way [Redux] já sice dávám přednost Arctic Moon remixu, ale i orignál je obstojným upliftem 7/10

13. Robert Nickson – Circle Jerk [a State of Trance] pěkný uplift z minula 8+/10

14. John Gibbons & Scimon Tist – Maktub (Paul Webster Remix) [Club Educate] techy záležitost, podle očekávání 5/10

15. Simon Patterson – Thump [CDR] no tak tohle je masakr, hlavně ta pasáž po melodikcém breakdownu je smrtící, Bulldozer 3 zrozen 9+/10

16. Sean Tyas – Melbourne [Discover] pohoda, klídek od Seana 🙂 8/10

17. Sam Sharp – Roundabout (Sander van Doorn Main Mix) [DOORN] nazabralo ani napodruhé 3/10

18. Suncatcher – Epic (7 Skies Remix) [Fraction Records] má očekávání byla gigantická, 7Skies u kormidla, to prostě nemoho dopadnout jinak než…9+/10

19. Armin van Buuren feat. Jaren – Unforgivable (Stoneface&Terminal Remix) [Armind] nuda 4/10

20. Yahel & Eyal Barkan – Voyage [In Trance We Trust] [Radio Classic] ale jo, dobrá klasika 8+/10

dokonalá ukázka toho, co by mohlo místo těch různejch prdy vrzy a nudnýho upliftu zaznít v ASOTu:

http://www.youtube.com/watch?v=77pQP_ycB9c

Tohle má s trancem společnýho víc než většina songů, který armin ve své show hrává. Toť můj názor.

pokoko
    Člen

Tak naopak jááá jsem rád že ten progressive trance co byl kdysi se už nedělá. A to celkove ten trance co byl. Progressive typu Planisphere atd je dobry tak možna k posezi s přateli doma v klidečku taka hudba nema na party co delat. Bych se tam unudil a dovolim si řict že polovina lidi třeba v klubu taky. To je strašne fakt. Ja vim že vy moooooc mate radi emotivni pasaže takže čekam že me zdupete no. Ale jinak fakt hoši,někteří by jste se na ten trance měli vysrat bo to moc hrotite a rozebirate věci ktere jsou uplne už mooooooc. PEACE

Anonymní uživatel
    Neaktivní

jasný, že trance není jenom uplifting, ale bohužel takovej ten kvalitní progressive trance skoro úplně vymizel, synonymum pro kvalitní prog trance pro mně v minulosti vždy byl třeba Kosmas Epsilon, Perry O Neil, James Holden nebo třeba Airwave, Planisphere, Leama and Moor…a dnes? progressive = First State, Genix, Duderstadt a jiné odpady…škoda že se to prostě vyvinulo zrovna tímto směrem, který mi vůbec nevoní…

ale jinak nechtěl jsem tu teda rozpoutat žádnou válku, já jsem si myslel, že to tady stejně nikdo nečte, tak jsem to napsal trochu ostře…zpět to rozhodně bárt nebudu, protože vrz z 90% prostě nenávidím, ale rozhodně tím nic nemám proti tomu kdo jej poslouchá…stejně tak mi vůbec nevadí, pokud se někomu nelíbí třeba ten Temple One, každý má jiný vkus…tak snad se na příští akci nepopereme 🙂

SkyWalker
    Účastník

To All: trance je Akzidenz Grotesk – Isbjörn a nebo není? sm11 , můžem se tu bavit do nekonečna sm4

nexus666
    Člen

Trance je pro děcka.. Chlapi si vypijou sm4

ceero
    Účastník

[quote Freezer]jenomže to vrzání nemá s původní myšlenkou tranceu nic společného, pokud to vrže a prdí, nedá se mluvit o tranceu, protože nevim koho to do nějakého tranzu může dostat, spíš je to k smíchu[/quote]
    trance je hudba ako kazda ina, tym padom sa vyvyja.
    nemozes zit len v minulosti, dookola pocuvat dvoch producentov a nadavat na vsetko co sa odchyluje od toho isteho receptu ze je to sracka a ziadny trance.
    to co vychadza dnes sa ani naznakom nepodoba na to co vychadzalo pred 10 rokmi a nik nenadava ze to uz nie je trance.

Anonymní uživatel
    Neaktivní

vrzání je zvuk, trance je o kompozici zvuků 🙂
    ale ne, asi máš pravdu, ale jak stojí výše, už nějakej pátek se styly hezky prolínaj a trance jako takovej horko těžko hledat

K1aptcha
    Člen

hellman: a vrzání zas nepřipomíná trance sm2

Anonymní uživatel
    Neaktivní

binary: hlavně původní uplift ten dnešní ten dnešní moc nepřipomíná 🙁

Sanchez
    Člen

zaplatpanbuh za progressiwe sm2

Binary
    Člen

No upřímně řečeno už mě začínaj srát lidi, co tady furt nadávaj na vrzání, prdění a kdesi cosi. Já jsem zas alergickej na nudnej generickej uplift jakej dělá např. Temple One a taky to nikomu necpu. Když se někdo takhle úzce vymezí na jeden styl, nikdy to neni dobře. Neřikám, že se mi líbí uplně všechno v rámci EDM, ale myslim, že záběr mám docela širokej.
    Tak víc tolerance bych prosil, nebo začnu taky rejt.

A souhlasim s Hustey co se týče ovlivňování trancu jinýma stylama. Já jsem za to hrozně rád, protože ten původní čistej uplift je ve většině případů nuda na entou… sem tam něco kvalitního mě zaujme, ale je to tak 1 track z 10.

Hustey
    Člen

jezis freezere ty jsi omezenec. nechapu jak muzete dnes jeste videt trance tak ze pokud to neni uplift neni to trance – proberte se proboha. elektronicka hudba se misi dohromady a vlivy z ostatnich stylu jako house a electrou jsou nejenom logickym vyustenim ale take vitanym vyustenim, nevim kdo by vydrzel na akci poslouchat osm hodin uplift, to bych se treba ja konkretne asi pomatl : )

Dexx
    Člen

[quote Freezer]jenomže to vrzání nemá s původní myšlenkou tranceu nic společného, pokud to vrže a prdí, nedá se mluvit o tranceu, protože nevim koho to do nějakého tranzu může dostat, spíš je to k smíchu[/quote]

To bude asi tím, že se tomu pak říká progressiv. A pokud ho někdo nesnese, tak prostě nemůže poslouchat ASOT. Jediný štěstí, že to není jen o upliftu. Asi bych z toho zešílel. Ne… přestal bych to poslouchat a nenadával bych.

K1aptcha
    Člen

[quote milan]Když tady pořád nadáváte na "vrzání" (viz třeba i thread o emotion)...taneční muzika není jenom uplifting. Co takhle se zaposlouchat i do něčeho jiného?Můžeme být rádi, že se tu trance jména ještě vozí a že tu nejsou jumpstyle party....[/quote]

OK tak ať to Armin přejmenuje na A State Of Dance Music, viď…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 641)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.