Úvod › Fóra › Skladby, Alba, Kompilace › Deadmau5 – Essential Mix (2008)
- Toto téma obsahuje celkem 98 odpovědí. Do diskuze (27 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
Hustey a poslední změna proběhla před 16 roky a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
1. 8. 2008 v 14:58 #93771
Anonymní uživatel
Neaktivnítrochu bych se ještě vrátil k těm emocím, dnes jsem o tom trochu popřemýšlel a došlo mi, že já si pod slovem emotivní představím vlastně slovíčko dojemné…takže jsem furt nechápal, kde berete neco dojemného na těch stylech, které jsem jmenoval, ale vy tam hledáte emoce jako jsou třeba nasrání, hňev, deprese, frustrace atd, pravda to jsou taky emoce, takže nakonec ustupuji a dávám vám trochu zapravdu, ale….
přiznej se Andrews, že ty si byl včera na tripu sm0 nemůžu si pomoct, ale nějak mi přišli ty tvoje některé včerejší komenty vyjímečně úplně mimo mísu a hlavně si mě tam tak nějak osočoval z několika věcí, o kterých jsem tam nenapsal ani slovíčko 🙂
31. 7. 2008 v 23:21 #93723ceero
Účastníksorry ze to sem pcham ale inak to nejde sm4
[color=#666600]makuaskas citaj PM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/color]
31. 7. 2008 v 23:20 #93722Anonymní uživatel
NeaktivníDnes je to prostě tak, že producent skoro automaticky znamená i DJ, dřív to tak jasné nebylo. Hranice mezi těmi, co hudbu skládají a vydávají a těmi, co ji hledají a hrají, byla mnohem zřetelnejší, role jasně dané. Jediným (hudebním) příjmem producenta, tak opravdu byly peníze utržené za releasy. Dnes se všechno mísí a konzervativec ve mně mi říká, že to není dobře. Časy se každopádně mění; uvažoval jsem, co ještě považovat za djing a co už ne – s nástupem laptopů a Abletonů, které používají jak DJs tak live PAs, je to docela problém rozeznat nebo určit. To se týká i Deadmau5e – on je zářný příklad toho, kdo víceméně používá mixovací techniku DJe (obohacenou o pár efektních fidlátek na oko) – i když v programu – ale jako DJ se nechová, protože nehledá ty nejobskurnější a nejúžasnější desky, ale sám si je vytváří. Jeho sety jsou tak zároveň propagací jeho samého a veselý kruh onanie je uzavřen. Díky tomu se samozřejmě objevuje i idolizace a kult osobnosti, která stojí za mixákem – s čímž mám tradičně problém – a taková ta idea faceless music kultury, kdy nezáleží na tom, kdo hraje ale co (to, co v první řadě odlišovalo techno od rocku apod.), je zase o krok víc v hajzlu.
Jsem na druhou stranu rád, že se objevují názory typu „Kdykoli jsem v poslední době viděl někoho hrát vážně dobře, jediné, co k tomu ten člověk potřeboval, byly dva gramofony a mixák“ a klasičtí djs jsou v určité skupině mnohem víc cenění. Pevně doufám, že ta klasická forma přetrvá.
31. 7. 2008 v 23:00 #93716Nevim
Účastníkwowoooooooooooow na me moc inteligenti debata radsi to vzdam sm15sm15 kdybych tady neco psal tak by z toho stejnak vysel blabol
k Topicku: mys neposloucahm takze ani set stahovat nebudu
31. 7. 2008 v 22:48 #93714Sickboy
ČlenSq4Raa: Bacha, teď tě umlátí zdravým rozumem.
31. 7. 2008 v 22:29 #93711Sq4Raa
Člen[quote=makauskas]nemyslím, že dnes sú hudobní producenti ako MIKE etc odkázaní na to, že si ich verný fan zakúpi CDsm6, možno viac ich podporí tým, že zakúpi vstupenku na akciu kde zahrajú a tak zabije 2 muchy jednou ranou[/quote]
Nejde přece o to, na co jsou odkázáni. Je přece dobré podpořit něco, co máš rád (=vznik hudby daného interpreta). Podporuješ tu tvorbu, to bys neměl zaměňovat s vystoupením, navíc návštěvou akce spíš podpoříš promotéra.
A k tomu velkému červenému písmu: Proč se vždycky musí objevit někdo, kdo se snaží naznačit, jak je konkrétní diskuze nesmyslná, banální (bez ohledu na to, zda je. či není)? Dokud bude co řešit a bude nás to bavit, nejspíš stejně budeme pokračovat. Přispěj věcně, ale nestav se do role analytika téhle debaty.
31. 7. 2008 v 22:27 #93709Anonymní uživatel
Neaktivnímakauskas: Já nic neřeším, mám s Freezerem diskuzi a od toho snad tady ten prostor je, nebo ne? Z toho tvého příspěvku co věta, to perla… opravdu nevím, kde začít, radši snad nikde.
31. 7. 2008 v 22:13 #93704Anonymní uživatel
Neaktivnímakauskas: taky pravda 😉
31. 7. 2008 v 21:56 #93701makauskas
ČlenOno to vyznie blbo, keď to napíšem zrovna ja ale:
[color=#FF0033][size=x-large]Riešite nevyrieštieľné[/size][/color] Čo názor, to pravda aj subjektivita, ani jeden názor nie je „Biblia“, rozhodne musím napísať, že to , že ak sa človeku nepáči minimal neznamená to, že počúva iba trance. Ja sa netajím tým, že No. 1 všeobecne z hudobnej tvorby sú pre mňa 80te a najmä 90te roky, či už elektro, alebo pop a to práve z nostalgie……….Freezer obhajuje trance a je mu verný….to je fakt vernosť v dnešnej dobe taký prežitok??? (nie iba v hudbe)Andrews: nemyslím, že dnes sú hudobní producenti ako MIKE etc odkázaní na to, že si ich verný fan zakúpi CDsm6, možno viac ich podporí tým, že zakúpi vstupenku na akciu kde zahrajú a tak zabije 2 muchy jednou ranou
31. 7. 2008 v 20:56 #93690Anonymní uživatel
NeaktivníFreezer: O osvícení nepadlo ani slovo. Tak mi vysvětli, jak si mám vyložit tohle:
[quote-0 Freezer]4. To vaše posunování na nějaké levely si strčte do (_o_), já jsem furt na levelu 1 a jsem spokojenej...je to totiž o individualitách, někdo je trochu přelétavšjí a poslouchá každej měsíc něco jinýho a už je někde na levelu 12 (škvárik, andrews, spaceboss a spol - zamysleli jste se někdy nad tím jestli vás ta hudba opravdu oslovuje, když pořád někam přelétáte? neměli byste si hledat jiného koníčka, jako třeba stavebnice Lego? sm16 - jen [b]JOKE[/b] pls nevracejte mi to, bojim se sm3) a někdo poslouchá to samé celý život, protože je s tím spokojenej a nic jiného k radosti nepotřebuje s tím, [b]že sice objevuju nové styly a žánry ale zároveň zůstvám věrný tomu co jsem poslouchal/poslouchám[/b] (freezereček) . Můj vkus se nikam nevyvyjí, zůstane navždy stejnej, [b]I za 20 let se budu rozplývat nad Metaphorique apod, protože stejně tak se teď rozplývám nad tím co jsem poslouchal před 10-15 lety.[/b] Pokud to tak u někoho není, domnívám se že tu hudbu poslouchal jen z nějakého proncipu a nikdy se mu vlastně pořádně nelíbila, ale to se možná mýlím a záleží to opravdu na těch idnividualitách, Každej jsme jinej....[/quote-0]
?
Jakej je teda rozdíl mezi tebou a těma, co ‚přelétají‘? Já nechápu teda tu kategorizaci, když vlastně obě skupiny dělají totéž – poslouchají hudbu, která se jim líbí bez ohledu na žánry.
Tak to je fajn, že máš doma ty CD MIKEa a Airwavea. Nevím, jestli jsi o tom nějak někdy mluvil přímo, ale tak nějak z toho, jak jsi mluvil o free downloadech jsem získal dojem, že to považuješ za normální příjem hudby (normální ve smyslu, že by tě ani nenapadlo si už pak třeba shánět originál cd nebo mp3 release).
31. 7. 2008 v 20:27 #93683Anonymní uživatel
NeaktivníAndrews: ajaj to bylo špatně pochopeno, já mluvil všeobecně, nejen o tranceu…já nejsem žádnej trance maniak, sám jsem to tu už několikrát psal, že poslouchám io spoutsy dalších stylů, tak nevim co to povídáš o nějakým osvícení 😀
dál nechápu to s tím placením za hudbu? já to někde zmiňoval? nepadlo o tom ani slovo…ale jinak pokud by tě to zajímalo tak od Mikea a Airwave tu mám několik originálek (v podstatě všechny alba od nich), takže je celkem podporuju, ale to jsem tu vůbec nechtěl vytahovat 🙂 nevim jak si k tomu přišel, že jsem někdy napsal něco o tom placení za hudbu
31. 7. 2008 v 19:03 #93670Sq4Raa
ČlenNuld@: Při svých hodinových seancích s Freezerem jsem zjistil, že se na tohle dá bohužel přijít jen na základě osobní zkušenosti.sm3
31. 7. 2008 v 18:36 #93666mike_h
ČlenNuld@: jo, tim si prosel skoro kazdy, ale vetsina z toho taky vyrostla sm3
31. 7. 2008 v 18:32 #93665Nulda
ÚčastníkAndrews teď přesně popsal jedno z mých hudebních období sm3 trance abs modla a hotovo. Ale tím si asi projde každý myslím, horší je na takového člověka narazit a naznačit mu, buď i nepřímo, že to tak není…. to je průser sm15
31. 7. 2008 v 18:25 #93664Anonymní uživatel
NeaktivníDalší emoce, kterou třeba vyvolá jenom zvuk, nebo první takt, akord, je nostalgie (kterou snad známe všichni).
Chtěl jsem ještě nějak reagovat na ten Freezerův post, ale 1) nemám sílu, 2) stejně by to k ničemu nevedlo. Snad jenom ti vrátím tu otázku, kterou jsi (mj. nepřímo i mně) položil: Zamyslel ses někdy nad tím, jestli tě vůbec hudba oslovuje, když jsi schopný přijímat jen jednu její (poměrně omezenou) podobu?
Nechápu jednu věc. Ty považuješ zřejmě svůj vztah s trancem za nějaké posvátné manželství a myšlenka, že bys stejné množství lásky a péče dokázal věnovat nějakému jinému stylu, u tebe vyvolává představu nevěry a zatracení. Tak to alespoň prezentuješ. Ty, co ‚přelétají‘ (ať už to znamená cokoli) bereš jako zvrhlíky, nevěrníky, kteří přece hudbu nemůžou mít [i]doopravdy[/i] rádi. Je ironické, že když taneční hudba vznikala, její idea byla otevřenost všemu a díky ní vůbec přišla v život. I kultura kolem ní taková chvíli vydržela, dokud se do určité míry nestala součástí popu a byznysu. Lidem dřív nevadilo, když je dj na party provedl několika žánry v jednom svém setu. Tvůj pohled představuje naprostý opak. Pokud by všichni přemýšleli jako ty, hudba, kterou dnes miluješ, by nikdy nevznikla. Jsi součástí scény ze špatných důvodů.
Edit: Ještě bych poupravil, resp. rozšířil tu původní otázku: Jak můžeš mít hudbu doopravdy rád, když za ni nejsi schopný zaplatit? Nebo se pletu a u tebe doma se povaluje kompletní diskografie M.I.K.E.a a Airwavea? Jak můžeš říct, že jsi něčí fanoušek a zároveň tomu umělci nevyjádřit jedinou podporu, kterou skutečně ocení, která mu pomůže pokračovat dál? Na tom oni stojí, z tvého fanouškovství si nic nevezmou (viz přeložený kus z rozhovoru s Larrym Heardem na mém blogu) To, že máme dnes možnost volně konzumovat prakticky jakoukoli hudbu, kterou si zamaneme, je na jednu stranu nádherná věc, díky které se můžeme rozvíjet, ale neměli bychom zapomínat na určitou povinnost (která dřív tou povinností opravdu byla) – koupit si pak hudbu, která se nám líbí. Omlouvám se, jestli skutečně za hudbu utrácíš, ale nabyl jsem dojmu, že ne.
Tak přece jen z toho nakonec je nějaká reakce :/
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.