Úvod › Fóra › Skladby, Alba, Kompilace › Deadmau5 – Essential Mix (2008)
- Toto téma obsahuje celkem 98 odpovědí. Do diskuze (27 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
Hustey a poslední změna proběhla před 16 roky a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
31. 7. 2008 v 17:42 #93656
mike_h
ČlenAndrews:marionette je strukturou kazdopadne minimalisticka jak cip 😉
navic jsem vubec netvrdil, ze to je opravdu minimal.. jen ze vsechny ty techhousy, minimaly, neo-trancy nebo kdovico leckdo hazi do jednoho pytle a to minimalu.. 😉31. 7. 2008 v 17:30 #93654Anonymní uživatel
NeaktivníAd emoce: Ono je to s nimi těžké. Podle mě je jich celá škála (strach, úzkost, deprese, radost) a zúžit je na nějakou jednu možnou podobu a definici je nemožné. Navíc – v hudbě nemusí být přítomná melodie, aby ten track nějakou emoci vyvolával – co třeba atmosféra? Prostý zvuk? Tohle všechno může emocionálně působit na posluchače. Stačí jenom, aby tomu byl přístupný, aby to a dokázal a chtěl vnímat.
Dám příklad: Âme – Enoi
Nádherné, temné techno se samply, ze kterých vám možná bude běhat mráz po zádech, ale z jiného důvodu než třeba u tranceu sm2
Neodpustím si ještě poznámku – ty klipy předtím jako Marionette atd. bych fakt nenazýval minimalem, to je plus minus melodické techno, první Fake/Holden tradičně nevím, kam zařadit. Minimal není styl sám o sobě, minimal je určité hnutí napříč uměním, vyjadřující filozofii, která se snaží efektu dosáhnout za použití minima prostředků.
Každý budeme mít vždycky svůj vlastní jedinečný vkus, formovaný jak dlouhodobě – prostředí, ve kterém jsme vyrůstali, názory, které jsme si vytvořili, hudba, kterou jsme poslouchali, tak okamžitě – kontextem, ve kterém právě hudbu posloucháme (v tmavém klubu, ve slunném nedělním ránu, po rozchodu s přítelkyní/přítelem apod.) Je bláhové tvrdit, že můžeme být v hodnocení hudby naprosto objektivní. Můžeme zkušeností rozeznat, jestli hudba/umění hraje na naše povrchní city, komplexnost umění, případně zhruba množství talentu a práce, které do toho předmětu šlo, ale to už se skoro opakuju, protože to už myslím zmiňoval Škvára předtím.
31. 7. 2008 v 16:54 #93643mike_h
Členja si nejvic emoci zase uzil nedavno na Meltu kdyz hrala Storm perfektni temnej drumik a po ni Goldie napodobne, asi bych mel, podle Freezera, teda navstivit psychouse 🙂
31. 7. 2008 v 16:45 #93639makauskas
ČlenLOL, Tetris a Gameboy sound……emócie? To nejde do hromady…..ale čo je to vlastne emócia v hudbe??? alebo tá eufória?? ja ju nepočujem nikde, trance ma berie (a hlavne progressive + ambient, chill, downtempo a DnB štýlu Ill skillz) tým stavom mysle do akého ma dostane..to sú tie emócie? Ak hej tak chápem…emócie si nájde každý v tom, čo je mu srdce blízke…kedže mi minimalové klikanie nie je srdcu blízke, tak si ich tam nemôžem nájsť (ani Freezer)….. spýtajte sa Klapču a ten vám odpovie možno, že ich vidí v HanzUpe…..
Napr. Všetci ste zatratili album Jaytecha……to sú ale moje emócie….ten stav mysle pri počúvaní toho albumu, po ňom nejaký ambient…….31. 7. 2008 v 16:40 #93638Sq4Raa
ČlenA poslouží jako geniální příklad těch emocí. Ten track miluju sm5
31. 7. 2008 v 16:35 #93635M.i.k.e
Člentý jo…Mathew Jonson – Marionette…to mě svýho času děsně bralo…a je to pořád hodně dobrýsm5
31. 7. 2008 v 16:17 #93628Anonymní uživatel
Neaktivnínene, však říkám, s tím si začal Škvára, já tu původně o emocích nic nepsal, plně si stojím za tím dlouhým slohem co jsem psal nahoře, s těma emocema je to tak, že prostě nesouhlasím, že emoce jsou ve všem…nejsou a basta 🙂 Ale určitě neříkám, že co není emotivní je automatick špatné! v žádném případě! když tam nejsou emoce, tak je tam zase něco jiného zajímavého…například to, co jsem uváděl u toho Park It In The Shade
zbytečně jsme odpočili od tématu a původního OT 🙂
31. 7. 2008 v 16:12 #93626mike_h
ČlenFreezer:a jen to co je emotivni je dobre a kvalitni?heh….
31. 7. 2008 v 16:12 #93625Anonymní uživatel
Neaktivníještě jedna věc, než sem přilítne Andrews a zprdne mě: já se neposmívám minimalu já ho sám někdy posloucháím a nevadí mi! přijde mi to prostě zajímavé, nápadité, někdy funny, ale jen to na mně nepůsobí emotivně, absolutně ne
31. 7. 2008 v 16:10 #93623Anonymní uživatel
Neaktivníno s těma emocema si začal Škvára sm16 jenom mě trochu vyprovokovala ta věta, že všechno je emotivní, jen to tam neslyším…
jinak jasný, že ty ukázky mají něco do sebe, jsou tam melodie, pak je to v pořádku, to může působit emotivně…ale nesouhlasím s tím, že všechno je emotivní, toď vše31. 7. 2008 v 16:04 #93619mike_h
ČlenFreezer: to by mne zajimalo, kdo tu propaguje minimal? nebo vse co ma kolem 130BPM a neni prog trance je automaticky minimal? nebo to, co posloucha Andrews je automaticky minimal?
Kde jsou emoce v HC, DnB nebo ve zde často propagovaném minimalu? /// k tomu ti jeste pridam, ze ja zas necitim zadne emoce v trancu 😉 a ptam se, kde jsou v tranceu emoce?dost hloupa hlaska, ze…
pridavam linky na par „emotivnich minimalu“31. 7. 2008 v 16:02 #93618Anonymní uživatel
Neaktivní[quote Sq4Raa]...a protože je tam neslyšíš, tak tu hudbu neposloucháš. Jednoduché.[/quote]
a on je tam snad někdo slyší? to mě furt zajímá kde proboha? když není melodie, nejsou ani emoce. Tetris klikání na někoho působí emotivně? Tak to je na psychouše přátelé 🙂 Jistě jsou i vyjímky…napdaá mě Trentemoller – Moan, a jistě jich je spousta dlaších /nemám toho zase tolik naposlochuáno v tom stylu)
Jako příklad tady uvedu Sashu – Park It In The Shade třeba…oblíbané věc Andrewse a moje taky, ale jestli mi tu někdo napíše, že jsou v tom emoce, dostane vizitku k psychiatrovi 🙂 ten track je groovy, má hlavně cool basovku, ale emoce NO WAY31. 7. 2008 v 15:55 #93616Sq4Raa
Člen…a protože je tam neslyšíš, tak tu hudbu neposloucháš. Jednoduché.
Edit: Poslouchej se, mluvíš jako člověk, kterému někdo vysvětluje ,kouzlo trancu‘ a on odvětí, že je to jak mlácení do popelnic. O tomhle se tu už kdysi mluvilo. Nikdo nechápal, proč i ostatní neposlouchají trance, když je tak krásný sm6
31. 7. 2008 v 15:49 #93614Anonymní uživatel
NeaktivníKde jsou emoce v HC, DnB nebo ve zde často propagovaném minimalu? Ani pod lupou bych je nenašel ve většině případů. Neútočím na ten styl/styly. On má zase jiné kouzlo, takový to cvak klik klikání a někomu to přijde cool, [b]mně občas taky![/b]…ale emoce? NOPE kvůli tomu tu hudbu neposlouchám, hledám si na ní jiné zajímavé věci
31. 7. 2008 v 15:44 #93613Sq4Raa
ČlenFlamovat jsi nemusel, bylo dopředu jasné, co napíšeš. sm3. Jediné, k čemu bych se chtěl vyjádřit, je ta pozice trancu jako kvalitní hudby v rámci EDM. Mně totiž přijde, že tuhle představu jste si nějakým způsobem nechali vnutit. Trance je dobrý a vše ostatní špatné. Nebo (to reaguju na název topicu, který jsem si přečetl, než jsem vstoupil to tohohle threadu) v trancu jsou emoce…
Emoce jsou všude, trance je jen vyjadřuje tak, aby je každý pochopil. Některým tahle kýčovitost začala vadit.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.