Úvod › Fóra › Skladby, Alba, Kompilace › Deadmau5 – Essential Mix (2008)
- Toto téma obsahuje celkem 98 odpovědí. Do diskuze (27 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel
Hustey a poslední změna proběhla před 16 roky a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
31. 7. 2008 v 14:58 #93608
Anonymní uživatel
Neaktivnítohle je furt o tom samém a tak psát sem něco snad ani nemá moc cenu, bych se zase jen opakoval…ale ok, já to klidně zopakuju… sm3
1. Hudba se určitě dá dělit na kvalitní a nekvalitní a myslím, že i já to dokážu jakž takž rozpoznat, ale nejde se podle toho řídit, to v žádném případě…protože to bych pak poslouchal třeba Mozarta nebo Jimiho Hendrixe atd…ale o tom to není…jde o to, co mě chytne a to může být a nějaká blbůstka spíchnutá na záchodě za 5 minut
2. Kvalita tracku se nedá určitě soudit podle toho kolik času na tom ten producent strávil, to že na tom někdo tráví více času, může taky znamenat, že má méně talentu a tak mu to jde pomaleji sm0 (kuriozitka – When Things Go Wrong, Universal Nation byly hotový za 2-3 hodinky)
3. trance nepovažuji za nějak ultrakvalitní hudbu, ale oproti některým jiným stylům (nebudu nic psát, nechci zase útočit) (tak jsem si to rozmyslel…zaútočím, tak třeba HC nebo hip hopu sm16) je to nadmíru kvalitní hudba, dokonce si troufám říci, že v rámci EDM jedna z nejkvalitnějších. Někteří tranceový producenti jsou [b]skutečnými umělci[/b], kteří ovládají různé hudební nástroje a [b]mají hudební sluch a cit pro melodii[/b]. U některých jiných stylů bych už tak optimisický nebyl….(ale zajímalo by mě, jestli některý producenti, kteří produkují monotoní nemelodické tracky to prostě neumějí – nemají pro to cit a tak jen v nějakým softu naklikají bušení a elektronické zvuky, nebo to umí, ale prostě to není jejich, řekněme „[b]image[/b]“ tak to nedělají)
4. To vaše posunování na nějaké levely si strčte do (_o_), já jsem furt na levelu 1 a jsem spokojenej…je to totiž o individualitách, někdo je trochu přelétavšjí a poslouchá každej měsíc něco jinýho a už je někde na levelu 12 (škvárik, andrews, spaceboss a spol – zamysleli jste se někdy nad tím jestli vás ta hudba opravdu oslovuje, když pořád někam přelétáte? neměli byste si hledat jiného koníčka, jako třeba stavebnice Lego? sm16 – jen [b]JOKE[/b] pls nevracejte mi to, bojim se sm3) a někdo poslouchá to samé celý život, protože je s tím spokojenej a nic jiného k radosti nepotřebuje s tím, [b]že sice objevuju nové styly a žánry ale zároveň zůstvám věrný tomu co jsem poslouchal/poslouchám[/b] (freezereček) . Můj vkus se nikam nevyvyjí, zůstane navždy stejnej, [b]I za 20 let se budu rozplývat nad Metaphorique apod, protože stejně tak se teď rozplývám nad tím co jsem poslouchal před 10-15 lety.[/b] Pokud to tak u někoho není, domnívám se že tu hudbu poslouchal jen z nějakého proncipu a nikdy se mu vlastně pořádně nelíbila, ale to se možná mýlím a záleží to opravdu na těch idnividualitách, Každej jsme jinej….
5. ano souhlasím s tím, že by se hudba měla soudit způsobem [b]líbí/nelíbí[/b]
– některý ty menší narážky na styly nebo přímo t.cz uživatele pls nabrat až tak vážně, nechci se někoho dotknout, jen jsem to chtěl malinko zaflameovat 😀
– kurňa mohl jsem mít hotové další ukázky a místo toho jsem tu vyplodil tohle hmm31. 7. 2008 v 10:10 #93595nexus666
ČlenPřesně tak.. DJ je tu pro lidi, ne lidi pro něj sm15
viz. http://www.dj-aicha.estranky.cz/clanky/o-mne/jak-jsem-se-stala-DJ31. 7. 2008 v 0:27 #93585Sq4Raa
Člen[quote=garamond]Díky za reakci. Dělení na dobrý/špatný předpokládá existenci nějakého měřítka. Domnívám se, že v případě, dejme tomu, DJ setu lze takové měřítko stanovit v případě technických věcí, jak na sebe jednotlivé tracky navazují atd., ale pro vnitřní prožitek, který je asi pro každého při hodnocení, zda je něco dobré/špatné, nejdůležitější, žádné měřítko stanovit nemůžeme. Tedy, šlo by to, ale každý z nás vnímá hudbu jinak, proto i ono měřítko by bylo u každého jiné. Proto si myslím, že objektivně (bez ohledu na osobní pocit) nelze říci tenhle track je špatný a jiný zas dobrý.[/quote]
Taky děkuju za reakci sm3. Já si naopak myslím, že to měřítko nepřímo existuje. Člověk, který má velký přehled, dokáže třeba po poslechu skladby říct, zda je ,,kvalitní“, či ne. Bere v potaz třeba složitost struktury, celkovou kompozici, originalitu. Takový člověk pak například dokáže o skladbě říct, že je chytlavá, melodická, nezpůsobuje revoluci, ale pár lidí si ji zabrouká v MHD. Tím chci říct, že i o kvalitě skladby může vzniknou věcný spor, ale určitě tu jsou nějaké prvky, které by měly mít dobré songy společné, a pak lidé, kteří tyhle prvky ocení. Chce to se zaposlouchat, uvědomit si, že ,,husí kůže“ neznamená geniální výtvor. Nikdo ale vůbec nemá potřebu na tímhle přemýšlet. Říká líbí/nelíbí a já to respektuju.
Snad si vzpomínám dobře, byl to tuším Galen Behr, kdo řekl, že mu nedělá problém složit track za den. Když pak ty tracky poslouchám, nedivím se proč.
Ještě k tomu DJingu. Když si vypůjčím Andrewsovský příměr, že DJ set je jako koláž (tedy umění), začlenění nesourodých částí v jeden celek. Bohužel, tohle se dnes neděje (a nedokážu říci, jestli se někdy dělo). Líbí se mi představa DJe, který stráví spoustu času vyhledáváním těch (pro něj) nejlepších releasů, které se pak nejen podle BPM snaží nějak začlenit do té výsledné kompozice. Naivní, vím. Kolik času dnes zabere vyjet si dle žánru nějakou TOP 10 a z té pak udělat promo. I když na tom taky něco bude. DJ je tu přece pro lidi.
31. 7. 2008 v 0:02 #93583garamond
Člen[quote Sq4Raa] Pokud bychom nemohli rozdělit hudbu na dobrou a špatnou, každý hudebník by se stal automaticky virtuózem. Můžeš namítnout, že přízvisko ,,dobrá'' dáváme hudbě, kterou ocení více lidí. Jenže to není vůbec relevantní, víme přece, jak to s vkusem většiny posluchačů vypadá. Osobně si myslím, že (objektivní) dělení hudby na dobrou a špatnou je velmi jednoduché. Především pro lidi, kteří mají hodně naposloucháno (např. Andrews, Freezer) a kteří jsou trochu soudní (Freezer odpadává).[/quote]
Díky za reakci. Dělení na dobrý/špatný předpokládá existenci nějakého měřítka. Domnívám se, že v případě, dejme tomu, DJ setu lze takové měřítko stanovit v případě technických věcí, jak na sebe jednotlivé tracky navazují atd., ale pro vnitřní prožitek, který je asi pro každého při hodnocení, zda je něco dobré/špatné, nejdůležitější, žádné měřítko stanovit nemůžeme. Tedy, šlo by to, ale každý z nás vnímá hudbu jinak, proto i ono měřítko by bylo u každého jiné. Proto si myslím, že objektivně (bez ohledu na osobní pocit) nelze říci tenhle track je špatný a jiný zas dobrý.
30. 7. 2008 v 23:25 #93579Anonymní uživatel
Neaktivní[quote Sickboy]Andrews: Proč proboha "spokojit"? Někomu (například mně) se trance a progressive zkrátka líbí nejvíc.[/quote]
Ale o tom to přesně je. ‚Spokojit‘ neber jako nějakej hanlivej výraz ve smyslu: ‚vy jste na nižším levelu‘. To není o nějakejch úrovních a o tom, kdo poslouchá míň známý a cool interprety. Prostě jsi ve fázi, kdy ti vyhovuje něco (trance) a jsi s tím naprosto spokojenej. To je v pořádku, já jsem tu jen od toho, abych zasazoval věci do širšího rámce, ale na to si už snad většina lidí zvykla sm2
[quote garamond]Andrews: Sice trance už tak dva, tři roky téměř nesleduju, ale nedá mi to, abych se nezapojil. Pořád si občas na zdejším fóru pročítám diskuse a Tvé příspěvky se mi vždycky líbily. Mají hlavu a patu a je vidět, že v tom, o čem mluvíš, se vyznáš. Přesto v poslední době mám pocit, že se z Tebe trochu stává hudební snob. Jakoby, co není hypermoderní, progresivní, menšinové, bylo špatné. Podle mne hudbu nemůžeš rozdělovat na dobrou a špatnou. Maximálně na líbí nelíbí. Pokud přistoupíš na dělení dobrá/špatná současně se tím dotýkáš lidí, kteří ji poslouchají, kteří se s tím kterým stylem/autorem identifikují. Hudba je umění a každý ji vnímame jinak, nelze ji hodnotit podle daných tabulek kvality, proto ani nejde objektivně rozdělit na dobrou a špatnou. Nech každého produkovat i poslouchat, co se mu líbí, a respektuj to. Tolik můj názor.[/quote]
Všechno je to o tom, jak jsme nároční – můžeš tomu klidně říkat snobství, mně je to jedno – ale pokud budeš hudbu poslouchat nějakou tu chvíli, tvoje náročnost na to, co posloucháš se bude časem zvyšovat. Už tě jen tak něco nepřekvapí a třeba i budeš schopný odhadnout, co je jenom trendová záležitost, která za chvíli odezní a co má nějakou trvalou hodnotu. Já říkám, že Deadmau5 je poměrně povrchní záležitost, která na scéně – v intenzitě, která se odehrává momentálně – nemá šanci přežít a čas mi dá imho za pravdu. Třeba ne, ale to by mě hodně překvapilo. Deadmau5 dělá hudbu pro určitou cílovou skupinu (každý, kdo hudbu poslouchá si jí projde) a je to tak v pořádku – někdo ten trh zaplnit musí – a já to respektuju. Jenom naznačuju, že to není nic, o čem bychom za desítky let psali v učebnicích hudby nebo na to vzpomínali na víc než jako na trapnou epizodu v první dekádě nového tisíciletí – a pokud plno lidí mluví v souvislosti s ním o géniech a Mozartech (viz stránka BBC), nedá mi to, abych se neptal, čím si to ten kluk zasloužil. Jenom zpochybňuju a dávám podnět k zamyšlení – jako vždy – nic víc sm4
30. 7. 2008 v 20:12 #93550Hustey
Členpo dlouhe dobe musim rict ze je tohle diskuse ktera ma hlavu a patu, jen tak dal panove, nezdame se : )
30. 7. 2008 v 18:40 #93535beyond infinity
ČlenVětšina lidí poslouchá špatnou hudbu… já taky.sm2 sm4
Teď vážně – myslím že dokážu jakžtakž rozlišit dobrou hudbu od špatné. Kolikrát se mi stane že něco slyším a říkám si: hmm, je to kvalita, ale nebaví mě to (např. některé věci co tu propaguje Andrews). Takže poslouchám hudbu takovou co se mi líbí, a jestli je dobrá nebo špatná neřeším.30. 7. 2008 v 18:09 #93532makauskas
Člengaramond +1, aj keď na druhej strane nemôžem súhlasiť s tým ,že Andrews nerešpektuje druhých..to myslím nie je pravda, skôr vyjadruje svoj názor nech je akýkoľvek….
trance sa od roku 1997 zmenil a stále som mu verný, stále si viem na ňom nájsť aj to minimum produkcie, ktorá sa mi páči, okúsil som a pridal do obľúbených aj iné štýly, ale trance & progressive je pre mňa no. 1…. skúsil som dokonca aj dubstep a bol to pre mňa jeden z mála štýlov, pri ktorom si poviem: „tak toto nie“…každý človek má iné uši… a niekomu dokonca na fotke trocha odstávajúsm430. 7. 2008 v 16:29 #93513Sq4Raa
Člen[quote=garamond]Podle mne hudbu nemůžeš rozdělovat na dobrou a špatnou. Maximálně na líbí nelíbí. Pokud přistoupíš na dělení dobrá/špatná současně se tím dotýkáš lidí, kteří ji poslouchají, kteří se s tím kterým stylem/autorem identifikují. Hudba je umění a každý ji vnímame jinak, nelze ji hodnotit podle daných tabulek kvality, proto ani nejde objektivně rozdělit na dobrou a špatnou.[/quote]
Pokud bychom nemohli rozdělit hudbu na dobrou a špatnou, každý hudebník by se stal automaticky virtuózem. Můžeš namítnout, že přízvisko ,,dobrá“ dáváme hudbě, kterou ocení více lidí. Jenže to není vůbec relevantní, víme přece, jak to s vkusem většiny posluchačů vypadá. Osobně si myslím, že (objektivní) dělení hudby na dobrou a špatnou je velmi jednoduché. Především pro lidi, kteří mají hodně naposloucháno (např. Andrews, Freezer) a kteří jsou trochu soudní (Freezer odpadává).
30. 7. 2008 v 15:51 #93505garamond
ČlenAndrews: Sice trance už tak dva, tři roky téměř nesleduju, ale nedá mi to, abych se nezapojil. Pořád si občas na zdejším fóru pročítám diskuse a Tvé příspěvky se mi vždycky líbily. Mají hlavu a patu a je vidět, že v tom, o čem mluvíš, se vyznáš. Přesto v poslední době mám pocit, že se z Tebe trochu stává hudební snob. Jakoby, co není hypermoderní, progresivní, menšinové, bylo špatné. Podle mne hudbu nemůžeš rozdělovat na dobrou a špatnou. Maximálně na líbí nelíbí. Pokud přistoupíš na dělení dobrá/špatná současně se tím dotýkáš lidí, kteří ji poslouchají, kteří se s tím kterým stylem/autorem identifikují. Hudba je umění a každý ji vnímame jinak, nelze ji hodnotit podle daných tabulek kvality, proto ani nejde objektivně rozdělit na dobrou a špatnou. Nech každého produkovat i poslouchat, co se mu líbí, a respektuj to. Tolik můj názor.
30. 7. 2008 v 11:41 #93477M.i.k.e
ČlenHustey : třebas takovej Zabiela v Essential mixu proběh nedávno…
30. 7. 2008 v 1:44 #93456Last
Účastník[quote Andrews]S tím Mozartem ale fakt opatrně... to je jako říkat o Lucii Vondráčkové, že je nová Edith Piaf.[/quote]
Jasně, mně se to přirovnání líbilo, Mozart dirigující orchestr x Deadmau5 za tím svým vším equipem sm3
30. 7. 2008 v 1:13 #93455Sickboy
ČlenAndrews: Proč proboha „spokojit“? Někomu (například mně) se trance a progressive zkrátka líbí nejvíc. Myslim, že mam dostatek času hledat si různě na netu nějaký Apparaty apod. (a semtam, většinou ze zvědavosti, tak opravdu udělam – viz. ten Talvekoidik), ale když se mi zkrátka subjektivně líbí nejvíc trance, ve kterém jsem si našel to, co mi nejvíc sedí, tak snad neni co řešit, ne? Trochu respektu přece. sm3 Myslim, že většina lidí tu je hudebně spokojenejch a nepotřebujou „přejít na další level“. A hlavně mě zase nenařkni z pragmatičnosti. sm0
K Deadmau5ovi: Byl jsem v Roxy a ačkoli mě tohle vystoupení za srdce zrovna moc nechytlo, musim uznat, že na tom chlapíkovi něco je. Stejně tak s jeho produkcí – naprostá většina u mě skončí v koši, ale najde se tam pár opravdovejch perel. Já producenty za jejich tvorbu nerad kritizuju, nechci bejt neuctivej k jejich práci. Prostě líbí / nelíbí. Tim to u mě končí.
Jinak EN jsem neslyšel a pravděpodobně ani nebudu mít tu možnost. sm2
30. 7. 2008 v 0:33 #93450Hustey
ČlenAndrews: nastesti Lucka neborti areny a festivaly po cele planete : )
mike_h: ale to je mi prece jasne, ze existuje spousta kvalitnich live vystupu v jinem elektronickem stylu, ale tady by se prave mel resit tenhle konkretni artista – tzn. az bude mit treba James Zabiela nebo Nathan Fake Essential Mix, proberem tam je : )
navic musite uznat, ze docela dlouhou dobu nikdo nezpusobil na cele scene takovy poprask jako Deadmau5…
29. 7. 2008 v 23:28 #93445mike_h
Člendokonce aji ceskej genius Sonority hraje podobnym zpusobem sm3
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.