TRANCE.CZ - Elektronická taneční hudba v ČR i ze světa.

Reklama

Úvod Fóra Trance Diskuse E-Motion with Lange I 13.2.2009 I Fléda, Brno

• Toto téma obsahuje celkem 307 odpovědí. Do diskuze (61 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel deivis a poslední změna proběhla před 16 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 325)
  • Autor

dexx z mé strany..

at to v kurzu je.. nic nezesměšnuji píšu jen že se mi to nelibí.. tudíž asi nepojedu na akci kde hrajou neco co se mi nelibí a kde bych se nudil(spal:D) btw nikde jsme si tu moc zesmešnovaní nevšiml max rozčarovaní že nejlepší uplift noc má smerovat kamsi jinam.. ale jak psal nulda mi to tu mužem říct ale je to deivisova akce aon si sní muže nakladat jak chce….

Dexx
    Člen

Já jsem to hned tušil, že ten humbuk dělají jen ti co se prostě nehodlají smířit s vývojem. Kdybych byl svině, taky bych vám taky přál aby někdo začal uplift zesměšňovat místo respektování, ale já vám to nepřeju. Třeba jednou pochopíte, že chvíli je v kurzu to a jindy zas ono a zesměšňovat to co se mi zrovna nelíbí je ubohý.

Kdyby se jednalo o hip-hop tak bych to pochopil ( sm15 ), ale takhle….

Hustey
    Člen

frustrovani upliftari presne tak 😀

K1aptcha
    Člen

Dexx: a vůbec… neni to jedno jestli tomu nějak říkají v zahraničí? vrže to? vrže! mívá to jakoby trancey breakdown a tempo? má (bohužel)! tak prostě vrz trance! jednoduché…

fart trance, příteli

vassallo
    Člen

Tak od Simona Pattersona jsem byl na každe e-motion, pokažde jsem odjiždel nadšeny….až tedy na tento dil, z meho pohledu to byla nejslabši e-motion….stačilo se podivat kolem sebe…ani z časti se atmosfera nepřibližila té ze setu Simona, 4stringse či Sophie…pokud by se měla e-motion vydat timto vrz směrem, tak bohužel bude dubnove vydani moje posledni…myslim si, že by tato party přisla o docela dost lidi a hlavně o tu skvělou atmosferu, ktera byla na teto akci proslula…to muj nazor

Dexx
    Člen

Chtěl jsem se zeptat, jestli se ve světě normálně používá nějaký termín pro to, čemu tady vy říkáte „vrz trance“? Nebo si tuhe škatulku vymysleli jen zdejší frustrovaní upliftáři?
    Já ty tranceaddicty a trance.nu nesleduju, tak by mě zajímalo jestli se o tam o tom taky tak hádaj.

DjDkD@ve
    Člen

To me mrzi, ze e-motion konci s trancikem, a o to vic, ze se na tu posledni nedostanu (PvD v Praglu ve stejny den)…….

Celkem me to prekvapuje Dave, slozite vybudovat image party, ktera se bez vyhrad dostala do popredi diky cistemu tranciku, a pak radikalne prejit uplne nekam jinam……..

J.Clara
    Člen

Ježíš to to nejde udělat půl na půl. Půl uplift a půl vrz, dyť ani jedno se stejně nedá poslouchat celej večer a hlavně každej stejně netrsá celej večer a jde si oddáchnout a pokecat k báru. Takhle dojdou i upliftáři a aji vrzaři. A co Štěpán, ten začne hrát taky vrz nebo co? Jestli jo tak mu naliskám.

Nulda
    Účastník

majklhauske +1000

Hustey: vic stylu jasny ale bral bych treba 1 vrzovej set za vecer a ne samy vrzovy a 1 uplift (jak predeslal dejvis). ale zas je pravda ze ja si to muzu tak max doma nakecat do hrnku vic s tim asi neudelam sm3

Bj_Carda
    Člen

[quote Czech smejd][i]deivis:[/i]

[b]další věcí je - k čemu více budou tíhnout potenciálně nezasvěcení - čili široká veřejnost (jestli k již zmiňovaném "discoupliftu" či "vrzárně") a na jakém konceptu bude větší návštěvnost.[/b]
    Toť můj názor, každopádně nechejme se od Deivise překvapit. sm2[/quote]

Tak co se týče otázky „nezasvěcených“, tak si myslím že uplift trance je takovej přístupnější. Sám sem zažil pár lidí (i třebas hoperů), kteří měli názor že Trance je nějaký techno nebo co (tyčka, dřevo, tyčky, duc, duc ,duc), pak byli náhodou na nějaké „trance“ akci, a najednou se jim to začalo líbit. Což si myslím že takoví ti mainstreamoví diskanti, co třebas začínaj na nějakým tom tiestovi, PvD, AvB, apod, tak když příjdou na akci kde se bude hrát převážně progressive, vrz,( nebo jak chcete), tak to nepoberou.

vzr není progresive !!!!!! progress stále vychází i když už ne tak jak před pár lety (a nechtějte vedět co jsme původně psal tem co budou tlačit takovýhle názory ale smazal jsem to ..v hudbě se nedá svítít neznalost omlouvá..a je to spíše na prodiskutovaní )

btw me se z vrzu trance líbí tak 7,5 % tvorby co vychází ono dost vrzů už spadá do house.. a ten tedka dokážu kousnout i cca 30% ..tvorby

deivis
    Člen

[quote Bj_Carda](mimochodem ta projekce v pravo od stage mi přišla dost zbytečná. stejně každej kouká na Dje, případně na projekci nad ním sm4. )[/quote]

Nechteli jsme aby byla party bez projekce. Proto byla napravo od stage. Hlavni projekce byla schválně spuštěna až jako překvápko na Langeho. Také na ní probíhala při Langem special 2h live VJ projekce od CUBE Vision. Takto bychom (vizualně) chtěli dotahovat do konce akci i v dubnu.. (samozrejme ne vzdy stejne)

Hustey
    Člen

jezisi Nuldo, vrz nevrz proc to takhle zbytecne skatulkujete? pojmenovat jednim slovem tak velkou skalu hudby? tim se prece nemysli nic spatneho, ale poslouchat celou noc uplift trance je v dnesni dobe opravdu dost specificka vec. hudba musi mit celou noc sirsi zaber a zaujmout take nove posluchace, podle me neni nic spatneho, kdyz emotion trosku zmeni smer. uvidis ze to ve finale bude ku prospechu veci : )

edit: a taky to je mozna tim ze deivis pochopil, ze uplift je totalne nezajimava hudba (sry pulko fora) : )

[i]deivis: Z tech co jezdi pravidelne jsi tam nebyla ty a tvuj muz, paya a lwice, urorkinator (chripka) a nikdo moc dalsi me nenapada… (sickboy, mountairner a dalsi jezdi uz dost nepravidelne)[/i]

+1 … pravidelně už od Adama Whita (až tentokrát jsem vynechal) a spolu se mnou další tři kamarádi.
    Těžko říct, pokud se změní koncept, někteří lidi ubydou, jiní přibydou. Pokud má ale akce být na nějaké úrovni, tak podle mého je jedno jestli se bude hrát vrz nebo uplift – prostě to chce kvalitní jména a ty stojej peníze (nemám teda přehled zda vrz jméno stojí víc než uplift). Pravdou asi bude, že na výběr bude určitě víc kvalitnějších jmen a možno za menší náklady než tomu je teďkom v upliftingu.
    Každopádně z mého pohledu by to byla velká škoda, protože já mám E-motion spojenou právě s emocemi a tam mi ten vrz prostě moc nezapadá. A myslim, že jména jako Simon Patterson, 4 Strings či Sophie Sugar potvrdila, že uplift není mrtvej (i když zdejší valná většina má asi jinej názor). Neřikám, že celý večer musí znít jen jeden styl, ale překopat filozofii celé party – tak ta dubnová zřejmě bude také má poslední.
    Další věcí je v jakém poměru jsou „upliftingoví tranceři“ a „progress tranceři“, kteří by opravdu dojeli na akci a další věcí je – k čemu více budou tíhnout potenciálně nezasvěcení – čili široká veřejnost (jestli k již zmiňovaném „discoupliftu“ či „vrzárně“) a na jakém konceptu bude větší návštěvnost.
    Toť můj názor, každopádně nechejme se od Deivise překvapit. sm2

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 325)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.